Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Vești mari pentru o anumită categorie de români! Vor avea parte de creșteri salariale

Publicat

in

Vești excelente pentru sute de mii de români! Potrivit unui proiect de hotărâre pus în dezbatere publică la Ministerul Apărării Naționale (MApN), valoarea soldei de grad și a salariului gradului profesional pentru militari și polițiști se va actualiza proporțional cu evoluția salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, ceea ce înseamnă o majorarea a acesteia. Soldele și salariile de grad sunt incluse în soldele și salariile lunare primite de personalul militar și de polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare.

„Cuantumul soldei de grad/ salariului gradului profesional deținut de personalul militar, polițiștii și polițiștii de penitenciare se actualizează proporțional cu evoluția salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată aprobat prin hotărâre a Guvernului”, apare, mai exact, în proiectul de HG de la MApN.

Concret, valorile soldelor/ salariilor de grad actualizate vor fi următoarele:

 • Ofițeri:
  • General, amiral, chestor general de poliție – 1.000 lei;
  • General-locotenent, viceamiral, chestor-șef de poliție – 975 lei;
  • General-maior, contraamiral, chestor principal de poliție – 950 lei;
  • General de brigadă, general de flotilă aeriană, contraamiral de flotilă, chestor de poliție/ penitenciare – 925 lei;
  • Colonel, comandor, comisar-șef de poliție/ penitenciare – 900 lei;
  • Locotenent-colonel, căpitan-comandor, comisar de poliție/ penitenciare – 850 lei;
  • Maior, locotenent-comandor, subcomisar de poliție/ penitenciare – 825 lei;
  • Căpitan, inspector principal de poliție/ penitenciare – 800 lei;
  • Locotenent, inspector de poliție/ penitenciare – 775 lei;
  • Sublocotenent, aspirant, subinspector de poliție/ penitenciare – 750 lei;
 • Maiștri militari:
  • Maistru militar principal – 725 lei;
  • Maistru militar clasa I – 700 lei
  • Maistru militar clasa a II-a – 675 lei;
  • Maistru militar clasa a III-a – 650 lei;
  • Maistru militar clasa a IV-a – 625 lei;
  • Maistru militar clasa a V-a – 600 lei;
 • Subofițeri și agenți de poliție/ penitenciare:
  • Plutonier adjutant principal/ șef, agent-șef principal de poliție/ penitenciare – 725 lei;
  • Plutonier adjutant, agent-șef de poliție/ penitenciare – 700 lei;
  • Plutonier major, agent-șef adjunct de poliție/ penitenciare 675 lei;
  • Plutonier, agent principal de poliție/ penitenciare – 650 lei;
  • Sergent major, agent de poliție/ penitenciare – 625 lei;
  • Sergent – 600 lei;
 • Soldați și gradați profesioniști:
  • Caporal clasa I – 590 lei;
  • Caporal clasa a II-a – 565 lei;
  • Caporal clasa a III-a – 550 lei;
  • Fruntaș – 525 lei;
  • Soldat – 500 lei.

În prezent, Legea 153/2017 stabilește, în anumite cazuri, valori ale soldelor/ salariilor de grad mai mici de jumătate decât cele propuse. Astfel, valoarea soldei/ salariului de grad stabilită pentru general, amiral, chestor general de poliție este de 410 lei, pentru maistru militar principal – 290 de lei, iar pentru soldat – 200 de lei.

Potrivit Legii 153/2017, personalul militar are dreptul la soldă lunară, iar polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare au dreptul la salariu lunar.

Solda lunară se compune din solda de funcție, solda de grad, gradații și, după caz, solda de comandă, indemnizații, compensații, sporuri, prime, premii și din alte drepturi salariale, în timp ce salariul lunar se compune din salariul de funcție, salariul gradului profesional deținut, gradații și, după caz, salariul de comandă, indemnizații, compensații, sporuri, prime, premii și din alte drepturi salariale.

Atenție! Pentru a se putea aplica, proiectul de HG trebuie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial, conform avocatnet.ro

ACTUAL

Când nesimțirea epatează: Marina și Petrescu, doi străini de realitățile urbei, cer demisii și manipulează

Publicat

in

Doi bucureșteni străini de realitățile urbei basarabilor care, în ultima perioada, fac vizite mai dese pe la neamurile din Curtea de Argeș (c-așa le-a ordonat partidul) au ținut morțiș să arate că tupeul nesimțit tipic PSD poate fi depășit cu ușurință. Bogdănel Marina de la USR și Cosmin Petrescu de la PNL, bucureștenii de care vorbeam, cer demisia viceprimarului din Curtea de Argeș și a șefului de la Piețe după scandalul de ieri din consiliul Local. Așa cred ei că arată argeșenilor ce viteji sunt si că le pasă de urbe…. Ei cer asta nu pentru că le pasă de argeseni ci pentru ca ambii bucureșteni rupți de realitățile orașului vizează sa ajungă primari, adică interesul este strict politic. Sa le luăm pe rând… Nu le pasă deloc de argeșeni ba, mai mult, ce fac ei acum arata nepăsarea ultimilor 3 ani în care nu s-au aplecat deloc asupra realelor probleme din oraș. Nici nu aveau cum, din moment ce ambii locuiesc la București. Dacă le păsa de argeseni solicitau aceste demisii inca de acum 2, 3 ani. Daca le păsa de argeșeni veneau pregătiți la ședințele de CL din ultimii ani sau la dezbaterile importante ( apropos, la ce mall din București erați zilele trecute când se dezbătea bugetul orașului?) Dacă le păsa de argeșeni nu chiuleau de la ședințe sau dezbateri importante. Dacă le păsa de argeșeni se duceau permanent pe străzi și prin cartiere ca să ia contact cu relitățile orașului, nu o data la 4 ani, restul timpului fiind pe la terase, mall-uri sau joburi la stat (sau generate de contracte cu statul).

Marina și Petrescu dau impresia ca abia ieri au aflat că ședințele CL sunt veritabile reprezentații de circ, uitand ca acelasi viceprimar lovea o femeie acum aproape un an, uitand ca ei au votat prost si cu interes multe proiecte, inclusiv cel prin care Păunescu a ajuns director la Piețe, uitand ca au votat pentru a face poftele primarului in funcție de a se lauda cu proiecte neterminate prin oras si care dauneaza grav confortului argeșenilor. Băi, ești prost? Băi, ești nebun? Marina și Petrescu se prefac că nu au aflat că argeșenii considera, in mare majoritate, că avem cel mai slab și nepregătit Consiliu Local din istoria urbei. Niste prefăcuți dar și manipulatori, bucureștenii ăștia doi. Da, manipulatori… Marina minte argeșenii ca un document ar fi adus oamenii la sedina CL de ieri. Bietul de el, nu stie – nici nu acea cum sa afle de la Bucuresti – că oamenilor le-au fost încălcate proprietățile într-o zi de duminică fără ca cineva să-i anunțe sau să le spuună ce se întămplă. Poate că oamenii l-ar fi sunat in acea duminică pe bietul Marina, dar ce sa faca el, de-acolo de la București, așa că oamenii au sunat la presă și la Poliție și au decis să vină să ceară socoteală celor care gestionează orasul, inclusiv celor de la USR si PNL. De aceaa au venit oamenii la sedintă ieri, măi, băiețași de București. Nu ca au vazut ei pe un server nu știu ce document.

Dar ieri, cei de la PNL si USR, au venit ca de obicei nepregătiți dar cu pofta mare de a asista și a râde cu poftă la un circ ieftin cu care, oricum, erau obișnuiți. Dacă erau pregătiți și mergeau pe teren, printre argeșeni, înainte de ședință aflau, de exemplu, despre manevrele din piețe, despre construcții ilegale pentru care se cerea un PUZ, ș.a.m.d. Cat despre, vai, ce s-a întămălat ieri în Consiliul Local, niște pițifelnici consilierii PNL și USR în frunte cu Marina și Petrescu. Ieri, în timpul circului, nu au luat nicio atitudine. Ba, mai mult, rînjeau satisfăcuți sau butonau telefoanele in timp ce argesenii erau agresași verbal și fizic. Adică era ceva normal pentru ei, era obișnuință. Azi, cu un tupeu nesimtit gen PSD, s-au trezit ca cer demisii pentru ca asa ceva nu se mai poate, domnule. 3 ani s-a putut, dar acum nu… Deh, a venit comasarea si alegerile vor fi peste doar 3 luni si nu peste 7 sau 8 așa cum sperau ei. Iar ei, cei doi bucureșteni, au început campania electorală, vor primari intr-un oraș necunoscut lor.

Demisii? Da bucureștenilor Marina și Petrescu: dați-vă toți demisia, în bloc! Dacă voi, useriștii si liberalii din CL vă dați demisia primii, sigur vor urma și ceilalți consilieri, inclusiv penalul viceprimar Dumitrache și toti consilierii habarnisti de la PSD. În rest, așteptăm reacțiile argeșenilor când vă vor primi cu cerșeala de voturi pe la porțile lor. Dacă vă vor primi!

Citeste mai mult

ACTUAL

Polițist din Argeș găsit incompatibil de ANI

Publicat

in

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate sau conflictul de interese de natură administrativă în cazul a 3 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010.

Printre aceștia se numără și ION ROBERT FLORIN, polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș. Potrivit ANI, acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioadele 27 august – 03 octombrie 2022 și 19 noiembrie 2022 – 03 ianuarie 2023, întrucât a exercitat simultan cu funcția publică cu statut special și o altă funcție remunerată în sectorul privat, funcția exercitată în sectorul privat fiind incompatibilă cu calitatea de organ de cercetare penală al poliției judiciare.

Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 2, alin. (4) din Legea nr. 364/2004.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend