Conecteaza-te cu noi

Comunicate de Presa

Vești bune pentru profesorii de germană Program internațional de specializare și perfecționare pentru pedagogi, ajunge și în România

Publicat

in

Profesorii români de limbă germană din gradinițe și centre de predare a limbilor străine vor lua contact cu o metodă revoluționară de predare a limbii germane, care ajunge și în țara noastră, după ce a fost implementată cu succes în mai multe țări. Seminarul de inițiere în metoda KIKUS, pentru profesori, va avea loc în perioada 8-9 mai 2015, la Constanța și este organizat de Kikus Romania și Centrul pentru multilingvismul copiilor din Munchen.
Metoda internațională KIKUS (prescurtarea expresiei Kinder in Kulturen und Sprachen – “Copiii în culturi și în limbi)”, pusă la punct în anul 1998, după mai mulți ani de cercetare și experimentare, este un program integral, care stimulează și dezvoltă multilingvismul precoce la copiii între 3 și 10 ani. Metoda se aplică din anul 2000 în grădinițele din Germania, pentru predarea limbii germane, copiilor cu altă limbă maternă și care, prin înșușirea limbii germane trebuie să se integreze lingvistic și social. De asemenea, metoda se folosește pentru predarea limbii germane ca limbă străină în mai multe țări din Europa, Asia, Africa și America de Sud.
Metoda se particularizează prin faptul că oferă profesorilor un instrument eficient pentru predarea limbii germane, copiilor care încă nu stăpânesc scrisul și cititul, iar succesul ei constă în legarea procesului de învățare cu activitățile curente ale copilului.
“Avem onoarea s-o avem la acest seminar pe dr. Edgardis Garlin, fondatorul programului KIKUS și unul dintre cei mai buni metodiști în predarea/învățarea limbii germane din lume. Profesorii de limbă germană care vor participa la acest seminar vor putea implementa în clase această metodă revoluționară și vor constata că și copiii vor fi mai receptivi și mai interesați să învețe limba germană, deoarece se pliază pe nevoile și activitățile lor curente”, declară Ștefania Filip, reprezentantul Kikus in Romania. .
Profesorii se pot înscrie la acest seminar de inițiere în metoda KIKUS, prin contactarea Kikus Romania prin email: office@germanaconstanta.ro sau telefonic, apeland la 0720 744 900

Loading

Comunicate de Presa

COMUNICAT DE PRESĂ – Masa Rotundă

Publicat

in

Noi oportunități pentru economia socială în regiunea Delta Dunării

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) organizează, în cadrul proiectului Social Entrepreneurs ITI Delta Dunării, o masă rotundă regională dedicată economiei sociale, pe data de 25 octombrie 2024, la Tulcea. Evenimentul va aduce împreună stakeholders relevanți, antreprenori sociali, autorități locale și instituții cu atribuții în ocuparea și formarea profesională, pentru a discuta oportunitățile de dezvoltare și finanțare ale economiei sociale în regiunea ITI Delta Dunării.

Social Entrepreneurs ITI Delta Dunării este cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul Social European+, în cadrul Programului Educație și Ocupare 2021-2027, și se desfășoară în perioada august 2024 – noiembrie 2026. Proiectul are un buget total de 7.081.410,01 lei, din care 85% reprezintă contribuția FSE+, și își propune să sprijine înființarea a 20 de întreprinderi sociale în mediul urban al teritoriului ITI Delta Dunării.

Proiectul are ca scop integrarea pe piața muncii a persoanelor din grupuri vulnerabile și combaterea sărăciei, prin sprijinirea acestora în a deveni antreprenori sociali. Grupul țintă este format din 76 de persoane, printre care se numără:

  • Persoane în căutarea unui loc de muncă
  • Șomeri și șomeri de lungă durată
  • Tineri cu vârste între 30-35 de ani
  • Persoane inactive și persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii

Participanții la proiect beneficiază de acces gratuit la programe de formare acreditate, schimb de experiență cu antreprenori sociali care au obținut finanțare în proiecte similare, mentorat oferit de antreprenori cu experiență și transparență în acordarea finanțărilor pentru întreprinderile sociale.

Unul dintre principalele evenimente ale proiectului este masa rotundă regională din 25 octombrie 2024, ce va avea loc la Tulcea. Agenda evenimentului include:

  • Prezentarea proiectului Social Entrepreneurs ITI Delta Dunării și oportunitățile de sprijin financiar prin schema de ajutor de minimis
  • Panel de discuții cu exemple de bune practici din domeniul economiei sociale
  • Dezbatere pe tema rolului autorităților locale și al stakeholderilor în dezvoltarea economiei sociale

Dacă sunteți interesat să participați la masa rotundă sau doriți să aflați mai multe detalii despre activitățile și oportunitățile din cadrul proiectului Social Entrepreneurs ITI Delta Dunării, ne puteți contacta la:

Email: ses.deltadunarii@cnipmmr.ro Telefon: (04)021.312.68.93 Facebook: socialentrepreneursITIDD

Pagină web: cnipmmr.ro/2024/08/27/social-entrepreneurs-iti-delta-dunarii-id-316667

Loading

Citeste mai mult

DIVERSE

COMUNICAT DE PRESĂ – Lansarea proiectului Social Entrepreneurs ITI Delta Dunării

Publicat

in

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România anunță lansarea proiectului Social Entrepreneurs ITI Delta Dunării, dedicat integrării pe piața forței de muncă a persoanelor din grupurile vulnerabile și combaterii sărăciei prin înființarea de întreprinderi sociale în mediul urban al teritoriului Delta Dunării. Implementat pe parcursul a 28 de luni, în perioada august 2024 – noiembrie 2026, proiectul este co-finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul Social European+, în cadrul Programului Educație și Ocupare 2021-2027.

Bugetul de 7.081.410,01 lei, din care 85% reprezintă contribuția FSE+, asigură formarea a 76 de persoane cu domiciliul în microregiunea ITI Delta Dunării și care intenționează să înființeze întreprinderi sociale în mediul urban, precum și finanțarea planurilor de afaceri pentru 20 de întreprinderi sociale, în cadrul schemei de ajutor de minimis ”Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale în mediul urban”.

Grupul țintă vizat este alcătuit din următoarele categorii: persoane în căutarea unui loc de muncă, tineri 30-35 de ani, șomeri, șomeri de lungă durată, persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii, persoane inactive. Printre beneficiile aduse participanților la activitățile proiectului se numără accesul la programe de formare de calitate, gratuite și acreditate, schimbul de experiență cu antreprenori sociali care au obținut finanțare în proiecte similare, mentoratul acordat de antreprenori cu experiență, transparența în acordarea finanțărilor pentru înființarea a 20 de întreprinderi sociale în localități urbane din microregiunea ITI Delta Dunării.

Sprijin pentru înființarea de noi întreprinderi sociale este materializat prin:

  • Campanie de informare și conștientizare în domeniul economiei sociale;
  • Selecție grup țintă din zona urbană a județului Tulcea și testare în vederea evaluării potențialului antreprenorial și al convergentei cu valorile economiei sociale;
  • Derularea programelor de formare antreprenorială cu cel puțin 76 de participanți;
  • Concurs de planuri de afaceri pentru selecția a 20 de planuri care să fie finanțate în cadrul proiectului;
  • Servicii personalizate de consiliere în domeniul antreprenoriatului social;
  • Asigurarea înființării și demarării funcționării întreprinderilor ce vor implementa planurile de afaceri cu ajutor de minimis în cadrul proiectului;
  • Implementarea planurilor de afaceri și monitorizarea funcționării întreprinderilor sociale, asigurând monitorizarea și sprijinul permanent pentru entitățile nou înființate.

Pentru mai multe informații despre proiect, vă rugăm să ne contactați utilizând următoarele coordonate:

Email: office@smeprojects.ro Telefon: (04) 021.312.68.93 Pagină web proiect: cnipmmr.ro/2024/08/27/social-entrepreneurs-iti-delta-dunarii-id-316667/

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

COMUNICAT DE PRESĂ – Lansarea proiectului Think Social!

Publicat

in

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România anunță lansarea Think Social!, dedicat integrării pe piața forței de muncă a persoanelor din grupurile vulnerabile și combaterii sărăciei prin înființarea de întreprinderi sociale în mediul urban al teritoriului Delta Dunării. Implementat pe parcursul a 27 de luni, în perioada august 2024 – octombrie 2026, proiectul este co-finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul Social European+, în cadrul Programului Educație și Ocupare 2021-2027.

Bugetul de 14.886.764,25 lei, din care 85% reprezintă contribuția FSE+, asigură formarea 132 de persoane cu domiciliul regiunile Nord-VestCentru și Sud-Est și care intenționează să înființeze întreprinderi sociale în mediul urban, precum și finanțarea planurilor de afaceri pentru 34 de întreprinderi sociale, în cadrul schemei de ajutor de minimis ”Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale în mediul urban”.

Grupul țintă vizat este alcătuit din următoarele categorii: persoane în căutarea unui loc de muncă, tineri 30-35 de ani, șomeri, șomeri de lungă durată, persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii, persoane inactive, cu domiciliul în jud. regiunilor Nord-Vest, Centru și Sud-Est și care doresc să înființeze întreprinderi sociale în mediul urban. Printre beneficiile aduse participanților la activitățile proiectului se numără accesul la programe de formare de calitate, gratuite și acreditate, schimbul de experiență cu antreprenori sociali care au obținut finanțare în proiecte similare, mentoratul acordat de antreprenori cu experiență, transparența în acordarea finanțărilor pentru înființarea a 34 de întreprinderi sociale în localități urbane din regiunile Nord-Vest, Centru și Sud-Est.

Sprijin pentru înființarea de noi întreprinderi sociale este materializat prin:

  • Campanie de informare și conștientizare în domeniul economiei sociale;
  • Selecție grup țintă din zona urbană a regiunilor Nord-Vest, Centru și Sud-Est și testare în vederea evaluării potențialului antreprenorial și al convergentei cu valorile economiei sociale;
  • Derularea programelor de formare antreprenorială cu cel puțin 132 de participanți;
  • Concurs de planuri de afaceri pentru selecția a 34 de planuri care să fie finanțate în cadrul proiectului;
  • Subvenția în valoare de 310.000 lei va fi acordata în două tranșe egale. Fiecare plan de afaceri va prevedea crearea a minim 4 locuri de muncă;
  • Servicii personalizate de consiliere în domeniul antreprenoriatului social;
  • Asigurarea înființării și demarării funcționării întreprinderilor ce vor implementa planurile de afaceri cu ajutor de minimis în cadrul proiectului;
  • Implementarea planurilor de afaceri și monitorizarea funcționării întreprinderilor sociale, asigurând monitorizarea și sprijinul permanent pentru entitățile nou înființate.

Pentru mai multe informații despre proiect, vă rugăm să ne contactați utilizând următoarele coordonate:

Email: office@smeprojects.ro Telefon: (04) 021.312.68.93 Pagină web proiect: https://cnipmmr.ro/2024/10/08/proiectul-think-social

Loading

Citeste mai mult

Comunicate de Presa

Peste 100 de tineri din întreaga lume au cântat și au dansat pe scena IFLC 2023

Publicat

in

O explozie de culoare și talent la Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), desfășurat joi seara pe scena Lumina Sport Arena din București. Festivalul, ajuns la a 21 a ediție, a adus la București peste 100 de copii din 11 țări ale lumii, care au cântat și au dansat pentru pace și iubire în lume, în fața celor peste 1000 de spectatori, care i-au răsplătit cu aplauze călduroase. 

Evenimentul,  organizat de Lumina Instituții de Învățământ, în parteneriat cu Asociația pentru Dialog și Valori Universale, a fost prezentat de îndrăgita actriță Tily Niculae, care a dat un farmec special festivalului.

„În această seară vom asista cu toții la o sărbătoare a culturii și a bucuriei de a trăi. Copii din întreaga lume ne vor transmite mesaje de pace, fraternitate și toleranță. Vor cânta împreună cântece de prietenie și de iubire față de omenire . Chiar dacă limbile noastre sunt diferite, limbajul „iubirii” este întotdeauna același. După cum a spus un poet, „Există o cale invizibilă din inimă la inimă, care merge din suflet la suflet „. Este limbajul care leagă inimile și ne aduce împreună. Este limbajul iubirii!

Copiii vor cânta pentru o lume nouă, o lume mai bună ! O lume în care nu există sânge și lacrimi, în care oamenii se trezesc în pace și liniște, în care mamele nu plâng și în care copiii se joacă bucuroși. Cu acest scop ne-am adunat cu toții  în această seară și vă mulțumesc tuturor pentru ca ați răspuns invitației noastre.”, a declarat președintele Asociației pentru Dialog și Valori Universale, domnul Mustafa Oz, în deschiderea IFLC 2023.

Timp de circa doua ore, cântăreți și e dansatori din diferite colțuri ale lumii au cântat în limba lor natală sau în limba engleză, aducând multă emoție în rândul publicului. Tineri artiști din Albania, Moldova, Franța, Indonezia, Macedonia, Bulgaria, Germania, Ucraina, Kazahstan și România au obținut aplauze puternice pentru cântecele lor minunate sau pentru dansurile  extraordinare.

Surpriza serii a fost oferită de un grup de dansatori din Kenya, care au dansat binecunoscutul dans Călușul Românesc. Exotismul momentului artistic și performanța tinerilor dansatori kenyeni au fost răsplătite cu ropote de aplauze.

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), un eveniment cultural internațional de amploare, se organizează în fiecare an în 20 de țări, România fiind una dintre gazdele alese pentru această manifestare artistica unică în peisajul cultural românesc și internațional. În fiecare an, mii de elevi din circa 170 de țări participă la spectacolele organizate în cadrul Festivalului Internațional de Limbă și Cultură.

Loading

Citeste mai mult

Comunicate de Presa

Campania de prevenire a consumului de substanțe interzise “Supradoză de visuri spulberate”, ediția a II-a

Publicat

in

În perioada 20-21 noiembrie, Facultatea de Drept din cadrul Universității Româno-Americane, în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog, a organizat cea de-a II-a ediție a campaniei “Supradoză de visuri spulberate” dedicată înțelegerii de către tineri a nevoii de a preveni consumul de substanțe interzise.

Campania a debutat luni, 20 noiembrie, de la ora 11:00, în Aula Magna a Universității Româno-Americane, unde experții antidrog, psihologii, medicii și juriștii au venit să răspundă tuturor întrebărilor tinerilor.

  • Psihologii specializați au vorbit despre dependență și cum pot tinerii să prevină pierderea controlului asupra vieților lor. Foștii dependenți și-au spus poveștile de viață ca reper pentru a înțelege ce e mai eficient: să previi sau să combați. Studenții de la Facultatea de Drept din cadrul URA au invitat participanții să se alăture proiectului inițiat de ei și să contribuie la crearea conținutului platformei online #FiiResponsabil dedicată prevenției.  
  • Ediția curentă a campaniei include și o serie de workshop-uri desfășurate în paralel pe tema ”Gândește de două ori”, susținute de psihologii și doctorii de la Agenția Națională Antidrog.
  • În plus, pe 20 noiembrie participanții au avut parte de multe surprize – concursuri cu premii și provocări cu Simulatoare pentru Conducerea unui autovehicul sub influența drogurilor și a alcoolului și Ochelari virtuali pentru simularea stărilor generate de consum de droguri (holul principal URA, corp B, de la ora 12:30). 
  • În a doua zi de eveniment, pe 21 noiembrie, holul principal al Universității Româno-Americane a fost pentru participanți platforma ideală de a afla lucruri noi despre cum pot privi #altfel tentațiile, provocările periculoase ale unor prieteni și cum pot alege #independența fără #dependete.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

GALERIE FOTO | LUDOVIC ORBAN ÎN ARGEȘ, LA SĂRBĂTORIREA A 146 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL: “PNL ÎȘI DOREȘTE O ROMÂNIE PUTERNICĂ, RESPECTATĂ ȘI APRECIATĂ ÎN LUME”

Publicat

in

PNL Argeș și președintele organizației, deputatul Adrian Miuțescu, au fost azi gazde pentru liberali din toată țara, la Muzeul Național Brătianu, unde au fost sărbătoriți 146 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal. De asemenea, au fost marcați 200 de ani de la nașterea lui Ion C. Brătianu și un an de la inaugurarea Muzeului Național Brătianu.

Au răspuns invitației colegilor din Argeș președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, secretari de stat, deputați și senatori PNL, aleși locali și județeni, membri și simpatizanți PNL. Invitații s-au recules, pentru o clipă, la capela Brătienilor, unde a fost oficiată o slujbă și au fost depuse coroane de flori. Apoi, pe platoul din fața Vilei Florica, în acordurile unui cvartet al Filarmonicii Pitești, au luat cuvântul președintele PNL, Ludovic Orban, președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, europarlamentarul Vlad Nistor, Dinu Zamfirescu, fondator PNL după 1990 și membru al familiei Brătianu și directorul Muzeului Național Brătianu, Mihai Alexandrescu.

Adrian Miuțescu: “Aici, la Florica, s-a născut liberalismul”

Președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu, a subliniat faptul că pe memealguri argeșene, la Vila Florica din Ștefănești, a luat naștere liberalismul românesc. „Ca în fiecare an, sunt emoţionat, pentru că aici la Florica, în Argeş s-au născut liberalismul şi Partidul Naţional Liberal. Am onoarea să vă avem azi, aici, printre noi. Astăzi, mai mult ca oricând, aniversăm trei evenimente importante: 146 de de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, 200 de ani de la naşterea lui Ion C. Brătianu şi un an de la înfiinţarea Muzeului Naţional Brătianu. Țin să-i mulțumesc domnului președinte Orban pentru că a militat pentru înființarea Muzeului. Vă mulțumim și contăm pe dvs în continuare!”, a declarat deputatul Adrian Miuțescu, președinte al PNL Argeș.

Europarlamentar PNL și istoric, Vlad Nistor a declarat că: “Este obligația noastră, a tuturor celor de aici, de a face în așa fel încât acest partid să fie ce a fost și să rămână decidentul democratic esențial din această țară”.

Dinu Zamfirescu, fondator al PNL după 1990, a amintit de rolul esențial pe care l-a avut Ludovic Orban în readucerea PNL la guvernare: “Într-un fel mă simt și eu gazdă, am locuit în această casă, la Florica. Sunt emoționat de câte ori vin aici. (…) Datorită lui Ludovic Orban există în momentul de față un Guvern liberal”.

ÎPS Calinic: “Familia Brătianu a fost o familie binecuvântată de Dumnezeu”

“Când spui Brătianu, spui celebritate. Familia Brătianu a fost o familie binecuvântată de Dumnezeu. Seniorul Brătianu şi juniorul Brătianu sunt nişte sfinţi. Nicolae Iorga a scris despre România de la Argeş şi nu a fost o glumă. Ionel Brătianu era un gospodar fantastic, genial. Domnule Orban, domnilor miniștri, ați pornit cu dreptul și îmi doresc să fiți tot așa de buni. Tot înainte! La mulți ani!”, le-a transmis celor prezenți arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, ÎPS Calinic.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a subliniat faptul că Muzeul Național Brătianu este încă la început, fiind în plan mai multe investiții. “Unii au considerat că Vila Florica este casă de vacanță. Împreună cu dl director Alexandrescu și secretarul de stat Liviu Brătescu ne-am mobilizat să avem azi, aici, o dublă sărbătoare: 146 de ani de la înființarea PNL și un an de la inaugurarea Muzeului Național Brătianu. S-a făcut dreptate și acesta este doar începutul. Zona de parc va arăta cel puțin la fel de bine ca muzeul”, a promis Bogdan Gheorghiu.

Ludovic Orban: “Ion C. Brătianu a fost un adevărat titan”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre ștacheta ridicată foarte sus de către fondatorii partidului, transmițând liberalilor prezenți la eveniment și mesajul președintelui României, Klaus Iohannis.


“În UE, PNL este partidul cu cea mai îndelungată istorie. Pentru noi, a face politică este cu mult mai greu față de alții, pentru că avem o ștachetă, avem înaintași care au fost actorii principali în emanciparea și realizarea României moderne. Ion C. Brătianu a fost un adevărat titan, a condus Guvernul 12 ani, timp în care a înființat BNR, a realizat 3000 km de drumuri și căi ferate. România nu exista, erau doar niște principate. Într-un context internaţional nefavorabil, Ion C. Brătianu a avut o diplomaţie senzaţională, el este cel care l-a adus pe principele Carol în România. Dl președinte Iohannis m-a sunat de dimineață și m-a rugat să vă transmit La mulți ani! Dânsul nu a putut fi prezent, este la Consiliul Europei, dar este alături de noi. Suntem la guvernare și suntem judecați pentru ceea ce facem la guvernare. Avem extrem de multe oportunități, pe care trebuie să le valorificăm. PNL își dorește o Românie puternică, respectată și apreciată în lume. Depinde de fiecare dintre noi să punem România pe această direcție. Să dea Dumnezeu ca PNL să fie la înălțimea provocărilor cu care ne confruntăm!”, a declarat președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Loading

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

În Trend