Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VEȘTI BUNE! A fost desemnat câștigătorul licitației pentru construcția secțiunii Tigveni – Curtea de Argeș a autostrăzii Sibiu – Pitești,

Publicat

in

Joi au fost transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „Proiectare și execuție Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș”. Ofertantul desemnat câștigător este S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L., cu preţul de 1.678.873.121,77 Lei fără TVA, a anunțat vineri Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR. Durata contractului este de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare și 44 de luni perioada de execuție a lucrarilor. Perioada de garanție a acestora este de 10 ani.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru „Autostrada Sibiu – Pitești, Sectiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș”, în lungime de 9,86 km, în conformitate cu prevederile contractului de proiectare și execuție.
În cadrul contractului vor fi realizate mai multe lucrări de artă având o complexitate ridicată, astfel:

  • Construirea a 12 poduri, pasaje și/sau viaducte, având o lungime medie de 230 de m., dintre care, cel mai lung fiind Viaductul de la km. 84+341, în lungime de 630 de m.
  • Construirea unui Tunel în lungime de 1350 de m, în zona de traversare a dealului Momaia, județul Argeș.

În perioada următoare, după îndeplinirea termenelor legale privind formularea contestațiilor, precum și după soluționarea eventualelor contestații/ plângeri formulate în cadrul prezentei proceduri de atribuire, ofertantul caâșigator va fi invitat la sediul CNAIR S.A pentru semnarea contractului, odată cu finalizarea procesului de avizare a acestuia.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Klaus Iohannis, despre dronele căzute în România: Nu atacă țara noastră, dar reprezintă o problemă reală

Publicat

in

Preşedinte Klaus Iohannis a transmis joi că dronele ruse nu atacă România, dar faptul că resturi ale acestora cad pe teritoriul ţării noastre creează o problemă reală şi o situaţie inacceptabilă.

Şeful statului a participat la evenimentul World Leaders Forum cu tema „Perspectiva României asupra războiului împotriva Ucrainei şi impactul acestuia asupra securităţii la Marea Neagră”, la Universitatea Columbia din New York şi a răspuns întrebărilor studenţilor.

El a amintit că au existat trei situaţii când au fost descoperite resturi de drone în ţara noastră. „Din fericire până în prezent nu a fost rănit nimeni, dar nu însemnă că aceste incidente nu contează”, a arătat Iohannis.

Preşedintele a explicat că forţele ruse atacă micile porturi de pe malul ucrainean. „Explicaţia mea e că Rusia vrea să lovească în tranzitul cerealelor ucrainene”, a punctat şeful statului.

Klaus Iohannis a calificat atacurile Rusiei drept crime de război.

„Este inacceptabil. Totuşi, aceste atacuri sunt crime de război, pentru că nu atacă ţinte militare, ci ţinte civile, infrastructură civilă, oameni care lucrează în acele porturi. A fost inacceptabil în sine, de la început, dar această propagare este complet inacceptabilă”, a susţinut preşedintele Iohannis.

El a menţionat măsurile luate în România în acest context.

„Am discutat cu aliaţii, ne-am consolidat apărarea antiaeriană în zonă, pentru a ne proteja cetăţenii, dar, în continuare (situaţia – n.r.) rămâne inacceptabilă, în ciuda faptului că intenţia Rusiei nu este să atace România. Aceste drone nu atacă România, dar, cum cad în România, aceasta este o problemă reală care trebuie să fie rezolvată”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a vorbit şi despre situaţia românilor de pe malul român al Dunării, foarte aproape de conflict.

„Oamenii sunt speriaţi. Dacă locuieşti într-un mic sat pe malul Dunării şi vezi cum cade o dronă lângă tine, te gândeşti – ‘Poate următoarea cade pe casa mea’”, a spus el, conform AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

UDMR amenință Coaliția! Condițiile puse pentru a nu vota moțiunea împotriva Guvernului Ciolacu

Publicat

in

UDMR-ul lui Kelemen Hunor începe jocurile și amenință că ar putea vota o moțiune de cenzură împoriva Guvernului Marcel Ciolacu.

Pentru a nu vota moțiunea de cenzură, UDMR pune o serie de condiții, informează Antena3.ro.

Condițiile puse de UDMR:

– Creşterea taxării jocurilor de noroc

– Banii din taxa pe lux să se întoarcă la primării

– Desfiinţarea ANAF-urilor regionale

– Suprataxarea băncilor să nu se răsfrângă asupra clienţilor prin creşterea dobânzilor

– Renunţarea la comasarea instituţiilor de cultură

– Renunţarea la pragul de 2,5% din buget pe care îl pot cheltui primarii.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend