Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vestea momentului în fotbalul românesc – Cum poate promova Corvinul în SuperLiga României

Publicat

in

​Corvinul Hunedoara a fost surpriza plăcută a sezonului recent încheiat în fotbalul românesc, hunedorenii câștigând Cupa României și calificându-se în preliminariile UEFA Europa League.

Jucatorii echipei Corvinul HunedoaraFoto: Anca Tepei / imago sportfotodienst / Profimedia

>> VIDEO UTA Arad, decizie importantă înainte de noul sezon

Răzvan Burleanu: „Există un traseu foarte ușor de implementat”

Corvinul Hunedoara a terminat play-off-ul ligii secunde pe poziția a doua, însă nu a putut promova în SuperLiga României, fiind un club de drept public.

Culmea, formația antrenată de Alexandru Maxim a câștigat Cupa României și va juca în primul tur preliminar al UEFA Europa League.

Totuși, problema promovării în SuperLiga României ar putea fi rezolvată, doar dacă hunedorenii vor suferi eliminări succesive din competițiile europene pentru a-și putea schimba forma de organizare, anunță Golazo.ro.

Pentru a putea ataca promovarea în sezonul viitor, Corvinul ar trebui să părăsească Europa înainte de 3 august 2024

Astfel, Corvinul ar trebui să fie eliminată din Europa League din primul tur și din Conference League din al doilea.

În cadrul Adunării Generale ce a avut loc marți, Răzvan Burleanu, președintele FRF, a făcut lumină în acest caz.

„În cazul în care Corvinul Hunedoara își dorește în această vară să-și schimbe forma de organizare, există un traseu foarte ușor de implementat, atât din partea clubului, cât și din partea federației. Dacă veți corela datele cu participarea în competițiile europene și cu această procedură internă, care e una rapidă, și mai luați în calcul și data de începere a Ligii 2, veți vedea că este posibil.”

Răzvan Burleanu a explicat că Legea Sportului 69/2000 nu le permite cluburilor de drept public să poată participa la competițiile organizate de Ligile Profesioniste, FRF oferindu-le această posibilitate.

„Am văzut că, deși au trecut câțiva ani de la acest subiect, în care foarte mulți au considerat și consideră că FRF nu permite unui club de drept public să evolueze în Liga 1, revin asupra acestei stări de fapt.

Un club de drept public, nu poate evolua în Liga I ca urmare a legislației sportive, veche de mai bine de 20 de ani, care nu permite cluburilor de drept public de a se asocia LPF, dar pot să participe în același timp, în toate competițiile organizate de FRF, Liga 3, Liga 2, Cupa României și chiar poți să reprezinți România în cupele europene, dacă îți câștigi acest drept.

În cazul în care FRF ar fi organizat Liga 1, atunci ar fi putut participa inclusiv cluburile de drept public.

Diferența dintre un club de drept public și unul de drept privat, este una uriașă. Nu ne referim doar la modul de finanțare, ci și la cum este structurat.

În general, un club de drept public este asemenea unui club departamental, ceea ce înseamnă că tot procesul de luare a deciziilor la nivelul clubului, este supus unei decizii politice și nu te poți deschide unor surse multiple de finanțare.” – a încheiat Răzvan Burleanu.

>> UTA Arad a confirmat transferul unui jucător de la FC U Craiova

Loading

NATIONAL

Explicația bărbatului care a vrut să jefuiască o bancă din Iași: Avea nevoie de bani să-și plătească datoriile la stat

Publicat

in

Bărbatul arestat după ce a încercat să jefuiască o bancă din Iași luna trecută a afirmat că avea nevoie disperată de bani ca să plătească datoriile la stat.

În seara zilei de 26 septembrie, un bărbat cu capul acoperit a intrat în sediul unei unităţi bancare din Iaşi, ameninţând angajaţii cu un obiect care părea a fi un pistol şi cerându-le bani. Suspectul nu a reuşit să găsească bani şi a fugit, fiind căutat de poliţişti și găsit abia după o săptămână, în județul Suceava.

El a recunoscut imediat în fața anchetatorilor ce a făcut, potrivit Digi24. Avocații săi au încercat însă să îi convingă pe magistrați că nu este un infractor periculos, ci un antreprenor care, ajuns la depresie din cauza problemelor financiare de care s-au lovit afacerile sale, a recurs la un gest extrem.

„Nu ne aflăm decât în fața unui om care a vrut să dea un semnal de alarmă prin această manieră vizavi de faptul că a ajuns la sapă de lemn din cauza condițiilor economice din ziua de astăzi”, a spus avocatul Christy Mîrșanu.

Apărătorii suspectului au subliniat în fața instanței că arma fluturată în fața angajaților băncii era, de fapt, un pistol de jucărie. Dar magistrații nu s-au lăsat convinși, mai ales că planul de a face astfel rost de bani a fost unul elaborat.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Venituri record pentru Foxconn. Totul se datorează cererii mari de servere pentru inteligența artificială

Publicat

in

Cel mai mare producător de electronice pe bază de contract din lume, Foxconn, a depăşit aşteptările, obţinând cel mai mare venit înregistrat vreodată. Totul se datorează cererii puternice de servere pentru inteligenţă artificială (AI), transmite Reuters, citat de news.ro.

Veniturile pentru cel mai mare asamblator de telefoane iPhone ale Apple au crescut cu 20,2% de la an la an, la 1,85 trilioane doalri taiwanezi (57,3 miliarde USD).

Rezultatul a depăşit aşteptările iniţiale ale companiei, de creştere semnificativă”, a declarat sâmbătă Foxconn, într-un comunicat.

Cererea puternică de servere AI a dus la o creştere solidă a veniturilor pentru divizia sa de produse cloud şi de reţea, a spus Foxconn, ai cărui clienţi includ producătorul de cipuri de AI Nvidia.

Pentru electronicele inteligente de larg consum, care includ iPhone-uri, a existat o creştere trimestrială puternică datorită lansărilor de noi produse, dar performanţa sa de la an la an a fost neregulată.

Al treilea trimestru este solid în mod tradiţional atunci când companiile de tehnologie din Taiwan încep să intre în curse pentru a furniza smartphone-uri, tablete şi alte produse electronice unor furnizori importanţi, cum ar fi Apple, pentru perioada de vacanţă de sfârşit de an a pieţelor occidentale.

Numai în septembrie, veniturile totale au atins 733 de miliarde de dolari, în creştere cu 10,9% faţă de anul precedent şi al doilea cel mai mare nivel al lunii.

Intrând în sezonul de vârf în a doua jumătate a anului, anticipăm că operaţiunile noastre vor câştiga treptat avânt”, a spus Foxconn despre perspectivele sale pentru trimestrul curent.

Ne aşteaptăm că al patrulea trimestru va fi aproximativ în concordanţă cu aşteptările actuale ale pieţei”, a adăugat aceasta, fără a detalia. Compania nu oferă prognoze numerice. Ţ

Acţiunile Foxconn au crescut cu 86% în acest an, depăşind cu mult o creştere de 24% pentru piaţa mai largă din Taiwan.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Dezvăluiri explozive făcute de NYT: Iranul ar fi cerut ajutor Rusiei pe fondul unui posibil atac israelian

Publicat

in

Iranul se pregătește pentru un posibil atac din partea Israelului, ca răspuns la atacul masiv cu rachete lansat în Israel. Ca urmare, Iranul a cerut Rusiei să îi sară în ajutor prin sateliții pe acare îi are, potrivit ziarului american The New York Times (NYT).

“Potrivit a doi oficiali iranieni, care sunt familiarizați cu planificarea războiului și nu au fost autorizați să vorbească public, Iranul a cerut Rusiei cooperarea cu serviciile de informații prin satelit înainte de un atac israelian”, relatează agenția.

În același timp, The New York Times nu a oferit alte detalii despre această chestiune și nici nu se știe dacă Rusia a răspuns solicitării Iranului.

Tensiune în Iran

Iranul se așteaptă la potențiale lovituri de represalii din partea Israelului.

Cu toate acestea, mulți iranieni și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o escaladare imprevizibilă a războiului cu Israelul. Ei au declarat că nu doresc sau nu susțin un război cu Israelul sau Statele Unite. Ei au menționat că viețile lor sunt deja o luptă din cauza unei economii dezastruoase, a sancțiunilor americane, a corupției și a represiunii. Războiul ar putea exacerba aceste dificultăți și ar arunca țara într-un haos și mai mare.

Marțea trecută, Iranul a lansat un atac cu rachete împotriva Israelului, trăgând aproape 200 de rachete balistice. Cu toate acestea, forțele israeliene, împreună cu distrugătoarele americane, au interceptat cu succes atacul.

Ulterior, Iranul a declarat că aceste atacuri au reprezentat represalii privind moartea liderilor Hamas și Hezbollah. Ca răspuns, Israelul a promis să se răzbune. Potrivit articolelor din presă, autoritățile israeliene ar fi plănuit lovituri asupra instalațiilor  nucleare sau petroliere ale Iranului.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Teoretic, e ușor să te întorci la cineva și să recunoști că ai greșit, sperând că te va primi înapoi. Dar ce faci atunci când vă separă un ocean și două continente?

Publicat

in

Mereu i-am invidiat pe cei care și-au găsit iubirea vieții în liceu și am dat vina pe ai mei, care n-au fost în stare să mă învețe și pe mine cum să iubesc. M-au lăsat să fac cum am știut, să navighez singur nebuloasele iubirilor adolescentine, lucru la care, în mod previzibil, am eșuat catastrofal. 

Am crescut cu mult prea multă libertate, poate asta a fost problema. La 15 ani umblam pe la concertele celor mai sataniste trupe rock, o rețetă a dezastrului pentru un puști care habar n-are cine e și încearcă să afle în cele mai extreme moduri.

La școală, în schimb, am învățat foarte bine până la terminarea liceului; am fost olimpic național la istorie de câteva ori. Acum, că mă gândesc mai bine, poate de asta m-au lăsat „să fac ce vreau”. Aveau de departe mai multă încredere în mine decât aș fi putut avea eu. „Să nu te pierzi cu ce faci”. Așa îmi ziceau de fiecare dată când plecam de acasă și eram pe punctul de a exagera.

Pe Elena o știam încă de pe atunci, era combinată cu unul dintre prietenii mei. Elena era tot ce și-ar fi dorit un băiat: frumoasă, citită (cu o obsesie pentru Cioran, lucru pe care mai târziu l-am împărtășit și l-am disecat până la epuizare), corpul ei era plin de zbucium și zvâcnire, o ființă iute și-n gândire, și-n mișcări. Poate vă mirați de unde vine așa o descriere. E impactul pe care l-a avut asupra mea din prima clipă, deși am interacționat cu ea mai puțin de zece minute. 

Aveam amândoi 16 ani când ne-am cunoscut la ziua unui prieten comun. Când am aflat că e cu o singură zi mai mare decât mine, am intrat în delir. „Destinul” îmi ziceam, „destinul o să ne aducă împreună, pentru că așa am și început; ea a venit înaintea mea cu nici douăzeci de ore, m-a așteptat, ca mai apoi să stăm pătuț lângă pătuț în spital”.

Citește continuarea pe platforma editorială UNFINISHED LOVE STORIES.

Acest text face parte din proiectul UNFINISHED LOVE STORIES – o platformă editorială ce publică povești reale despre iubire în sens larg. În fiecare duminică dimineață, vei putea citi pe Hotnews.ro și pe unfinishedlove.ro o nouă poveste ce dă iubirii o nouă valență. Dacă ai și tu o întâmplare adevărată, unică și imperfectă, care explorează universul relațiilor contemporane, trimite-o către echipa editorială.

Articol scris de Bogdan Răducu

Parteneriat media

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Italia: Procurorii acuză două firme că au furnizat piese defecte pentru avioane Boeing

Publicat

in

Procurorii italieni au acuzat sâmbătă şapte persoane şi doi subcontractori de infracţiuni care includ fraudă şi încălcarea regulilor de siguranţă a avioanelor, în urma unei investigaţii asupra pieselor suspectate că ar fi defecte, produse de o companie italiană pentru Boeing, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Procurorii au deschis ancheta la sfârşitul anului 2021, după ce Boeing a declarat că unele piese pentru avionul său 787 Dreamliner furnizate de o companie care lucrează pentru grupul aerospaţial italian Leonardo au fost fabricate necorespunzător.

Anchetatorii au descoperit că doi subcontractanţi italieni au folosit forme mai ieftine şi neconforme de titan şi aluminiu pentru a face anumite piese, economisind sume semnificative de bani pentru costurile materiilor prime, au spus procurorii într-un comunicat, fără a numi subcontractanţii sau cele şapte persoane. „

”Acest lucru a dus la realizarea unor piese de avion cu caracteristici de rezistenţă statică şi la stres semnificativ mai scăzute, cu repercusiuni asupra siguranţei aviaţiei”, au precizat procurorii din oraşul Brindisi.

Experţii aerospaţiali care lucrează cu procurorii au certificat cel puţin 4.829 de componente neconforme din titan şi 1.158 din aluminiu, au spus aceştia.

”Lucrările de expertiză şi investigaţiile au concluzionat că unele componente structurale neconforme ar putea, pe termen lung, să afecteze siguranţa aeronavei, impunând companiei americane să iniţieze o campanie extraordinară de întreţinere a aeronavei implicate”, au spus aceştia, adăugând că Boeing şi Leonardo au fost victimele presupuselor delicte şi au cooperat cu ancheta.

Celor şapte persoane şi doi subcontractanţi li se va acorda acum timp să prezinte orice probe noi în apărarea lor, înainte ca procurorii să decidă dacă vor solicita unui judecător convocarea unui proces. Leonardo a refuzat să comenteze. Boeing a spus că va comenta în timp util.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Referendum în Kazahstanul pentru prima centrală nucleară din țară. Va fi construită împreună cu Rosatom

Publicat

in

Referendum în Kazahstanul pentru prima centrală nucleară din țară. O idee promovată de guvernul preşedintelui Kassym-Jomart Tokayev, în ciuda faptului că țara dispune de rezerve considerabile de gaze naturale, relatează Reuters, citat de news.ro.

Cu toate acestea, planul s-a confruntat cu critici publice din cauza pericolelor sale, a moştenirii sovietice de teste nucleare şi a temerilor că Rusia va fi implicată în proiect.

Am ajuns la concluzia că decizia de a construi centrala nucleară şi de a o construi împreună cu Rosatom (întreprinderea nucleară de stat din Rusia) a fost deja luată în (biroul lui Tokayev), iar poporul din Kazahstan este invitat la secţiile de votare în calitate de „notari” pentru a autentifica această decizie cu voturile lor”, a scris bloggerul popular Vadim Boreiko.

În ciuda faptului că dispune de rezerve considerabile de gaze naturale, naţiunea din Asia Centrală, cu o populaţie de 20 de milioane de locuitori, se bazează în principal pe centralele pe cărbune pentru acoperirea nevoilor sale de energie electrică, completate de unele centrale hidroelectrice şi de sectorul în creştere al energiei regenerabile.

Kazahstanul importă deja energie electrică, în principal din Rusia, deoarece instalaţiile sale, multe dintre ele învechite, se luptă să satisfacă cererea internă. În general, cărbunele este considerat cea mai poluantă sursă de energie.

Guvernul afirmă că este nevoie de o aprovizionare fiabilă cu energie pentru a suplimenta sursele regenerabile, cum ar fi energia solară şi eoliană, şi, deoarece Kazahstanul este unul dintre cei mai mari producători de uraniu din lume, energia nucleară este o alegere logică.

Pentru a nu rămâne pe marginea progresului global, trebuie să ne folosim avantajele competitive”, a declarat Tokayev cu câteva zile înainte de vot.

Cu toate acestea, fosta republică sovietică nu îmbogăţeşte uraniul până la punctul în care acesta poate fi utilizat drept combustibil. Cabinetul estimează că eventuala construire a unei centrale nucleare ar costa între 10 şi 12 miliarde de dolari.

Criticii spun că acelaşi obiectiv poate fi atins cu ajutorul centralelor pe gaz care, deşi utilizează în continuare combustibil fosil, sunt mult mai puţin poluante decât centralele pe cărbune şi prezintă mai puţine riscuri.

Kazahstanul făcea parte din Uniunea Sovietică în 1986, când a avut loc dezastrul nuclear de la Cernobâl, iar zeci de mii de kazahi au luat parte la operaţiunea de curăţare ulterioară, în urma căreia mulţi au rămas cu probleme de sănătate pe viaţă.

Ţara a fost, de asemenea, locul în care au avut loc sute de teste sovietice cu arme nucleare, care au făcut ca mari suprafeţe de teren să devină nelocuibile, au provocat numeroase boli în rândul oamenilor din zonele învecinate şi au făcut ca mulţi oameni să devină neîncrezători în orice ţine de nuclear.

Nu trebuie să privim mereu în urmă, să ne amintim lucrurile rele şi să ne plângem”, a spus Tokayev despre un astfel de sentiment. „(Trebuie) doar să mergem înainte şi să fim optimişti, altfel vom pierde în această cursă globală spre progres”.

Loading

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend