Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Valeriu Gheorghiță NICI NU vrea să audă de recompense pentru cei care se vaccinează: Avem sute de cazuri, pandemia poate reizbucni

Publicat

in

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că numărul de îmbolnăviri de COVID-19 raportat în această perioadă indică faptul că “avem un rezervor de unde se poate ajunge din nou la o creştere a numărului de cazuri”, dacă numărul persoanelor care au imunitate faţă de virusul SARS-CoV-2 nu este suficient de mare. El nu crede că stimularea materială a oamenilor ar putea fi “determinantă” pentru a creşte ritmul campaniei de vaccinare, scrie News.ro.

Citește și: VIDEO TOPUL județelor în funcție de numărul de români vaccinați

“Este important ca acum să avem activităţi fragmentate, încât în fiecare localitate să existe acces cât mai facil la vaccinare al oamenilor, chiar dacă numărul lor nu este atât de mare cum noi ne-am dori. (…) Este important ca acum să ne face bine temele, să ne pregătim cât mai bine tocmai pentru a evita un alt val de îmbolnăviri pentru că este greu de anticipat care va fi parcursul din punct de vedere al pandemiei, ţinând cont de faptul că ave cel puţin patru variante virale care sunt de importanţă, care sunt îngrijorătoare şi care în momentul de faţă sunt atent monitorizate la nivel internaţional. Tocmai de aceea trebuie să înţelegem că pandemia nu s-a încheiat şi avem virus circulant, avem câteva sute de cazuri zilnic în România, ceea ce înseamnă că avem un rezervor de unde se poate ajunge din nou la o creştere a numărului de cazuri dacă situaţia populaţiei imunizate – fie prin vaccinare, ideal, fie prin trecerea prin boală – nu este suficient de mare. Deci trebuie să ne menţinem acelaşi obiectiv de imunitate de grup de cel puţin 60-70% tocmai pentru a preveni un val de îmbolnăviri în perioada următoare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că nu s-a luat în discuţie un demers privind acordarea de “recompense” celor care se imunizează, el arătând că la nivel local există astfel de iniţiative ale unor companii private.

“Cred, ca medic, cred că oamenii trebuie să înţeleagă importanţa vaccinării din perspectiva raţionamentului medical şi a protejării sănătăţii, proprii şi a celor din jur. Restul argumentelor, însemnând recompense de orice altă natură, din punctul meu de vedere, astăzi, când vorbim nu consider că sunt suficient de determinante pentru a creşte ritmul campaniei de vaccinare”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Bucharest stocks have lost over 1.22 billion RON in capitalization last week

Publicat

in

De

The Bucharest Stock Exchange (BVB) lost 1.22 billion RON in capitalization last week, while the value of share transactions increased more than twice, respectively by 244.56 million RON, compared to the previous week, told Agerpres.

According to the data published by BVB, consulted by AGERPRES, the stock market capitalization reached 321.18 billion RON, between April 8 and 12, 2024, down from 322.41 billion RON, between April 1 and 5, 2024.

Stock transactions generated a turnover of 488.21 million RON, an increase compared to 243.64 million RON in the previous week.

The best trading day at BVB was Friday, April 12, when a turnover of 275.81 million RON was recorded, and the worst day, Wednesday, April 10, with a transaction value of 38.35 million RON.

The main index of the Bucharest Stock Exchange – BET – closed the week at 16,882.42 points.

The shares of One United Properties were the most liquid titles on the main segment of BVB, with transactions of 250.638 million RON, but with a price decreasing by 6.96%. In the top of the transactions are the securities of Banca Transilvania, with transactions of 57.75 million RON (-1.93%), and those of Hidroelectrica with 32.59 million RON (-1.05%).

The most important increases in quotations were recorded by Mecanica Ceahlau (+26.98%), Chimcomplex Borzesti (+19.92%) and Romcab (+10.99%).

At the opposite end, important decreases were recorded by the shares of Conted SA, with a decline of 10%, followed by those of Sinteza SA (-9.72%) and SIF Hoteluri (-8.72%).

Citeste mai mult

NATIONAL

Moto GP – Maverick Vinales (Aprilia) s-a impus în Marele Premiu al SUA

Publicat

in

De

Spaniolul Maverick Vinales (Aprilia), care se impusese deja sâmbătă în cursa de sprint, a obţinut victoria în Marele Premiu al Statelor Unite, a treia din cele 21 de etape ale sezonului MotoGP, duminică, pe Circuit of the Americas din Austin.

Catalanul i-a devansat pe spaniolul prodigios Pedro Acosta (GasGas-Tech3) şi pe italianul Enea Bastianini (Ducati) într-o cursă magnifică, în care Marc Marquez (Ducati-Gresini) a căzut.

Cu cea de-a zecea victorie la clasa regină, prima după mai bine de trei ani, Vinales a intrat în istorie, devenind primul pilot care a câştigat un Mare Premiu cu trei constructori diferiţi (Suzuki, Yamaha, Aprilia) de la începutul erei MotoGP, în 2002.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend