Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Val de tăieri și concedieri și la Camera Deputaților: anunț făcut de președintele Ciprian Şerban

Publicat

in

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ciprian Şerban, a anunţat miercuri că săptămâna viitoare va fi finalizat un plan de reorganizare a Camerei, de reducere a posturilor de angajaţi, precum şi măsuri de eficienţă energetică.

„Avem în vedere şi la Cameră (o reorganizare – n.r.). Avem în total 1.500 şi ceva de angajaţi, din care 125 care se autofinanţează, vorbim despre cei care se ocupă de închirierea sălilor. Avem undeva la 428 care deservesc întreaga clădire, aici mă refer la Cameră, la Senat, la Curte, tot ce avem în clădirea Parlamentului. Ar mai rămâne undeva în jur de 1.098 – 1.100 de angajaţi, din care avem în vedere o reducere de peste 200 de posturi”, a declarat Ciprian Şerban pentru AGERPRES.

El a spus că doreşte ca săptămâna viitoare, luni, să aibă proiectul de reorganizare finalizat

„Am în vedere tot ce înseamnă Camera Deputaţilor. Luni pot spune concret. (…) Luăm în calcul inclusiv eficienţa energetică, absolut tot, încercăm să reducem cât se poate de mult, vorbim de eficienţă”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

În legătură cu eficienţa energetică, Ciprian Şerban a menţionat măsuri privind reducerea consumului din iluminat.

„În primul rând o să umblăm la oră, acum în jur de ora 17,00 se aprind luminile exterioare, nu ştiu, o să mergem la 19,00, la 20,00. O să încercăm să diminuăm luminile interioare. Facem o analiză. Până luni am totul complet”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Senatului, Ilie Bolojan, a anunţat miercuri că posturile Senatului vor fi reduse de la 796 la 618, iar flota de maşini a forului legislativ şi a cotei de combustibil vor fi reduse cu 20%.

Preşedintele Senatului, Ilie Bolojan, a anunţat că a propus Biroului Permanent al Senatului o nouă organigramă, care prevede că de la 796 de posturi se va ajunge la 618 posturi. El a precizat că, în urma acestei măsuri, activitatea Senatului nu va avea de suferit, dar vor fi făcute ”economii substanţiale”.

Ilie Bolojan a declarat, miercuri, că persoanele care ocupă o funcţie de conducere la Senat nu îşi pot aduce un colaborator şi găsesc oameni aduşi de foştii demnitari.

”La Senat, în loc ca persoanele care sunt pe cabinetele demnitarilor să vină cu acesta şi să plece cu aceştia, aşa cum este practica peste tot, din administraţia publică locală până la Guvern, a fost posibilă angajarea directă pe durată nedeterminată. Prin urmare, de-a lungul ciclurilor electorale, au fost angajări peste angajări şi am ajuns în situaţia în care o persoană care ocupă o funcţie de conducere, de exemplu, în Senat, nu îşi poate aduce niciun colaborator, ci găseşte nişte oameni aduşi de ceilalţi ocupanţi în ciclurile anterioare, a căror pregătire poate fi discutabilă, ale căror preocupări sunt total diferite de agenda demnitarului. Şi vă rog, de exemplu, să-l întrebaţi pe domnul Ghinea în ce situaţie şi-a găsit cabinetul, ca să dau un singur exemplu”, a afirmat Ilie Bolojan.

El a constatat că în multe locuri la Senat personalul este supradimensionat.

”Gândiţi-vă că, pe lângă fiecare comisie parlamentară, sunt un număr de experţi şi dacă la anumite comisii care au un volum mare de activitate se justifică numărul de funcţionari parlamentari, gen Comisia juridică sau Comisia de buget, dar gândiţi-vă că la o Comisie de regulament care are o şedinţă odată la două luni de zile, să ai cinci oameni, care e greu să explice ce fac în cele două luni de zile, este prea mult şi nu justifică aceste posturi”, a transmis preşedintele Senatului.

De asemenea, Ilie Bolojan a explicat că sunt structuri funcţionale ale Senatului cu foarte puţini oameni.

”Am constatat structuri funcţionale ale Senatului, care sunt stabilite ca direcţii generale, cu foarte puţini oameni. Nu poţi să ai o direcţie generală doar pentru ca cineva să aibă o funcţie de director general, fără să aibă nişte personal justificat în subordine. De asemenea, am constatat că de multe ori prezenţa fizică la locurile de muncă lasă de dorit, sens în care şi aici trebuie luate măsuri. Una peste alta, cred că avem nevoie să avem un personal corect dimensionat, trebuie să avem un personal profesionist, în aşa fel încât să nu risipim banul public, iar Senatul să fie o instituţie care dă un exemplu pentru că nu ne putem permite să cerem altora să facă aceste lucruri, să nu risipească banii publici, dacă noi nu dăm acest exemplu”, a mai afirmat Bolojan.

El a anunţat că a propus o nouă organigramă la Senat.

”În urma acestor analize care ţin de eliminarea acestor sinecuri, că nu pot să le spun altfel, în urma analizei legate de personal, am propus Biroului Permanent al Senatului o nouă organigramă. Această organigramă a fost avizată şi cele două memorandumuri, iar odată cu aprobarea acesteia, în primele zile ale lunii februarie, odată cu începerea sesiunii ordinare, ea va deveni obligatorie şi în următoarea perioadă vom avea această reorganizare de activitate, în aşa fel încât, cel mai târziu la finalul lunii martie, această operaţiune să se finalizeze. Asta înseamnă că, de la 796 de posturi în total, vom avea aproximativ 618 posturi, deci va fi o reducere, dar sunt convins că veţi constata că activitatea Senatului nu are cu nimic de suferit, doar vor fi nişte economii substanţiale, în aşa fel încât să-i respectăm pe cetăţenii ţării noastre”, a declarat Ilie Bolojan.

Preşedintele Senatului, Ilie Bolojan, a afirmat că vor fi reduse cheltuielile de funcţionare de la Senat prin reducerea flotei de maşini şi a cotelor de combustibil cu 20%, precizând că în acest mod activitatea instituţiei se poate desfăşura în condiţii civilizate şi cu costuri rezonabile. El a anunţat introducerea unui sistem electronic de acces în Parlament pentru angajaţi deoarece în prezent nu există un control al prezenţei la locul de muncă.

”O a doua măsură este să ne reducem cheltuielile de funcţionare, pentru că aveam o flotă foarte mare de maşini, aveam cheltuieli de funcţionare destul de mari şi al doilea memorandum rezolvă această problemă prin reducerea numărului de maşini, deci a flotei, prin reducerea cotelor de combustibil cu 20%, în aşa fel încât să ne putem desfăşura activitatea, dar în condiţii cât se poate de civilizate şi de cheltuieli rezonabile”, a declarat, miercuri, Ilie Bolojan.

El a anunţat şi reconfigurarea programului de lucru de la Senat.

”În ceea ce priveşte a doua direcţie, să creştem calitatea procesului legislativ, adică, foarte pe scurt, să avem legi mai bune şi mai clare, care să poată fi puse în practică fără interpretări, am fost de acord să reconfigurăm programul de lucru. Până acum, luni se lucra în plen, iar marţi în comisii. Vom lucra şi miercuri în plen, iar joi vor fi organizate dezbaterile publice, în aşa fel încât în urma acestui pachet de activităţi extins, pe de o parte, să ne putem argumenta mai bine proiectele legislative, să le putem analiza mai bine, joia să beneficiem de sfaturile experţilor care vor veni la dezbateri şi, per total, calitatea legilor şi actelor pe care le emite Parlamentul să fie cât mai bună”, a explicat preşedintele Senatului.

El a precizat că îşi doreşte ca în Senat să fie un dialog civilizat şi să fie descurajată agresivitatea.

”În ceea priveşte regulamentul de funcţionare, avem un regulament pe baza căruia vom lucra, ne propunem să fim în situaţia în care să preluăm cele mai bune practici din regulamentul Parlamentului European, în aşa fel încât în sălile de plen să avem un dialog civilizat, să descurajăm agresivitatea şi să-i sancţionăm pe cei care nu respectă regulile bunului simţ în şedinţele Senatului României”, a afirmat Ilie Bolojan.

De asemenea, el a anunţat că doreşte îmbunătăţirea relaţiilor Senatului cu alte instituţii.

”Una din competenţele principale este controlul parlamentar şi Parlamentul cred că trebuie să-şi întărească această autoritate. Avem foarte multe instituţii în coordonare, care, din punctul meu de vedere, o parte sunt scăpate de sub control şi este nevoie de exercitarea controlului parlamentar în aşa fel încât să fim în situaţia în care acestea să lucreze pentru cetăţeni, să dea rapoarte în permanenţă comisiilor din Parlament, managerilor acestora să le fie evaluată activitatea legat de performanţa acestora şi să aibă nişte contracte de management şi nişte responsabilităţi cât se poate de clare, în aşa fel încât activitatea lor să fie în serviciul public”, a mai declarat preşedintele Senatului.

El a adăugat şi faptul că va fi introdus un sistem electronic de acces în Parlament.

”Vom introduce sistemul electronic de acces în Parlament pentru angajaţi, pentru că nu exista un control al prezenţei la locul de muncă şi în trei luni de zile Secretariatul General are termen să rezolve această problemă în aşa fel încât să asigurăm prezenţa la locurile de muncă, pentru că e o formă de respect pentru cei care ne plătesc”, a afirmat Bolojan.

Reacțiile după anunțul lui Bolojan:

Loading

NATIONAL

Rezerva Federală nu modifică dobânda, pe fondul aşteptatei încetiniri a economiei

Publicat

in

Rezerva Federală a SUA (Fed) a menţinut dobânda de referinţă la un interval cuprins între 4,25% şi 4,50%, în linie cu estimările, dar oficialii Fed au indicat că încă anticipează până la finalul anului o reducere a costurilor de împrumut cu o jumătate de punct procentual, în contextul încetinirii creşterii economiei SUA şi, în cele din urmă, a scăderii inflaţiei, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Luând în considerare taxele vamale introduse de administraţia Trump, oficialii Fed şi-au revizuit în creştere previziunile privind inflaţia, care ar urma să se situeze la finalul anului la 2,7%, faţă de un nivel de 2,5% anticipat în decembrie. Până la finalul lui 2027, inflaţia în SUA ar urma să revină la 2%, obiectivul Fed, iar dobânda la 3,10%.

În plus, prognoza privind evoluţia economiei SUA a fost revizuită în scădere. Fed se aşteaptă acum la un avans al PIB-ului SUA de 1,7% în 2025, de la un nivel de 2,1% estimat anterior. În 2026 şi 2027, creşterea economiei SUA ar urma să se situeze la 1,8%.

Rata şomajului în SUA ar urma să se situeze la 4,4% în 2025 şi 4,3% în 2026 şi 2027. În februarie, rata şomajului a fost de 4,1%.

Oficialii Fed avertizează că au sporit riscurile şi perspectivele în acest an sunt confuze. „Incertitudinile privind perspectivele au crescut”, se arată în comunicatul Fed. Fără a menţiona în comunicat numele lui Donald Trump sau taxele vamale, proiecţiile privind o inflaţie mai ridicată în acest an arată efectul politicilor comerciale ale Washingtonului.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Anca Alexandrescu, reacție după anunțul suveraniștilor: ‘Se poate întâmpla orice. Există riscuri’

Publicat

in

Anca Alexandrescu declarat că George Simion este cea mai bună opțiune a suveraniștilor, dar că liderul AUR va fi supus, în perioada următoare, la noi lovituri din partea sistemului.

„AUR a depășit PSD în preferințele românilor. După tot ce am văzut în aceste trei luni, nu mă mai sperie nimic. Se poate întâmpla orice. Acest plan, care există, a fost discutat cu Călin Georgescu și sunt mai multe etape, dar nu se poate dezvălui tot, pentru a nu pune pe masa sistemului tot. Există riscuri ca George Simion să fie ținta unor atacuri, să i se facă alte dosare. Dar, din acest moment, candidatura sa nu mai poate fi blocata, chiar dacă i se „fabrică” o condamnare.

De asemenea, dacă nu iese cine dorește sistemul, putem asista la o nouă anulare a alegerilor. Mai sunt și alte etape din acest plan, mai multe ne va spune George Simion în emisiunea din această seară, prin telefon, de la Bruxelles. Interesant este că George Simion a zburat în același avion cu președintele interimar Ilie Bolojan. Singura variantă e totul sau nimic. Noi ținem cu România iar scopul este ca poporul să își recapete țara înapoi”, a declarat Anca Alexandrescu.

George Simion este candidatul unic al suveraniștilor. Șefa POT a anunțat că se retrage pentru a da mai multe șanse candidaturii lui Simion, așa cum au convenit împreună cu Călin Georgescu.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

‘Cartea Albă a Apărării Europene’ pentru a face faţă dezangajării SUA: Ghid de utilizare destinat statelor membre UE

Publicat

in

Comisia Europeană (CE) îşi prezintă miercuri ”Cartea Albă a Apărării”, un document care pune în perspectivă eforturile necesare în vederea unui nou context mondial până în 2030, care i-a fost cerut de către Cei 27 pentru a lansa cheltuielile necesare şi care propune perspective financiare în faţa unei dezangajări a Statelor Unite, relatează AFP, potrivit news.ro.

Uniunea Europeană (UE) măreşte pasul pentru a-şi asigura singură apărarea şi pe cea a Ucrainei, în perspectiva unei dezangajări americane şi în contextul ameninţării ruse.

Ea prezintă miercuri, în cadrul marii sale campanii de reînarmare, această ”Carte Albă a Apărării”, drept un fel de ghid de utilizare destinat statelor membre.

Acest document le anunţă europenilor sfârşitul programat al garanţiilor de securitate americane, pe care şefa diplomaţiei europene Kaja Kallas l-a catalogat miercuri, printr-un eufemism, o ”schimbare ” a ordinii mondiale stabilite în 1945.

Această ”carte” este o premieră în UE, ale cărei prerogative nu includ apărarea în prezent.

Ea conţine liniile mari ale unui plan – ”Reînarmarea Europei” – prezentat în urmă cu două săptămâni de către preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen cu obiectivul afişat de a lansa Europa Apărării.

Comisia propune în ea o serie de piste cu obiectivul ca Uniunea să fie pregătită în 2030 să acopere lipsa capacităţilor, ţară cu ţară.

Bruxellesul a înregistrat toate domeniile în care europenii trebuie să preia frâiele, pentru a înlocui capacităţi în care sunt complet dependenţi de Statele Unite, şi anume apărarea antiaeriană şi antirachetă, sisteme de artilerie şi muniţie, drone şi război electronic.

Este vorba, de asemenea, despre catapulte de portavion, transport tactic aerian şi aprovizionare cu carburant în zbor.

Comisia vrea să creeze o ”Piaţă Unică a Apărării”, pentru ca industria europeană să poată răspunde tuturor acestor comenzi.

Ea le propune celor 27 să ajungă la cheltuieli militare în valoare de 800 de miliarde de euro până în 2030 prin împrumuturi directe şi o flexibilitate bugetară, pentru ca aceste cheltuieli militare să nu afecteze limitele deficitului public.

PÂNĂ LA 650 DE MILIARDE DE EURO DEBLOCAŢI

Însă totul depinde de bunăvoinţa Celor 27.

Comisia Europeană vrea să le permită să aloce cheltuielilor militare până la 1,5% din PIB-ul lor pe o perioadă de patru ani, fără să se teamă că vor încălca reglementările bugetare.

Acest lucru ar urma să permită mobilizarea. în perioada respectivă. a până la 650 de miliarde de euro, potrivit Comisiei.

Restul de 150 de miliarde de euro va fi pus la dispoziţia statelor membre sub formă de împrumuturi.

Pentru aceasta va fi necesar să cumpere un maximum de armament fabricat în interioriul Uniunii, în pofida faptului că Japonia, Coreea de Sud şi Regatul Unit vor fi de asemenea solicitate.

”Conţinutul european este importanr. Cel puţin 65% dintre piesele conţinute în cutare sau cutare armament trebuie să fie de origine europeană”, a subliniat marţi, la Copenhaga, Ursula von der Leyen.

Liderii UE au validat acest plan în cursul summitului extraordinar de săptămâna trecută.

Este vorba, acum, să se treacă la fapte.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Șefa medicilor de familie îl atacă pe Ciolacu după ce CNAS a dezvăluit concedii medicale fără număr: Cinic!

Publicat

in

Șefa medicilor de familie din București îl critică pe Marcel Ciolacu. Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, Sandra Alexiu, spune că  în topul codurilor pentru care s-au acordat zile de concediu în 2024 sunt doar femei gravide, cancere, pacienţi cu accidente vasculare cerebrale şi crize de hernie de disc.

”Nici vorba de junghi şi tuse cum spunea premierul”, a transmis medicul.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, Sandra Alexiu, comentează, miercuri, situaţia concediilor medicale acordate în ultimii doi ani: ”Cifre multe, dar eu sunt optimistă. Uitaţi-vă la top coduri de boala. Primele două sunt pentru femei însărcinate, legislaţia din România fiind protectoare cu familiile care vor sa aibă copii. Nici vorba de junghi şi tuse cum spunea premierul la ultima ieşire în presa pe tema concediilor medicale care sărăcesc biata ţărişoară şi o umple de bolnavi închipuiţi”.

Sandra Alexiu precizează că este vorba despre ”femei gravide, cancere, pacienţi cu accidente vasculare cerebrale şi crize de hernie de disc”.

”Cine crede că toţi aceşti pacienţi ai noştri mint, nu sunt bolnavi şi ar putea merge la serviciu e cinic, nu ştie cum e să duci o sarcină cu probleme, să primeşti şi să porţi cu tine diagnosticul de cancer, să cari baxuri de sticle pline cu spatele făcut praf sau să conduci în transportul în comun maşini de când lumea sau să ai o mâna / un picior rupte”, a mai transmis medicul.

Aceasta afirmă că ”nici tuberculoza nu e bună de dus la serviciu”.

”În top zece nicio tuse, niciun junghi….”, a mai transmis Sandra Alexiu.

Peste 3,2 milioane de certificate de concediu medical au fost eliberate anul trecut, potrivit unei statistici prezentate, miercuri, de Cansa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Instituţia arată că, în top 10, al codurilor pentru care s-au eliberat concedii medicale se află 995 ”persoane ce se adresează serviciilor de sănătate pentru motive legate de reproducţie”. De asemenea, instituţia prezintă şi situaţia la zi a sumelor restante, arătând că, la finalul lunii februarie, era vorba despre 4,2 miliarde de lei.

Nu este prima dată când preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov sancţionează declaraţia premierului Marcel Ciolacu potrivit căreia sunt acordate concedii mediale pentru ”dureri de spate” şi ”răceală”.

Sandra Alexiu a reacţionat şi anul trecut, imediat după declaraţia premierului. Medicul a afirmat atunci că ar putea fi exlus de pe lista de urgenţe şi orice sindrom febril, pentru că ”e dovedit ştiinţific că mişcarile repetate degajă energie şi orice salariat cu frisoane e o sursă ecologică”.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat anul trecut că există persoane care beneficiază în mod repetat de concedii medicale pentru anumit tip de patologie sau există medici care eliberează un număr mare de concedii medicale şi crede că acolo trebuie să fie direcţionate acţiunile de verificare.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, în februarie anul trecut, că au fost date 274.000 de concedii medicale pentru dureri de spate şi 187.000 de concedii medicale pentru strănutat şi răceală şi s-a arătat nemulţumit că pentru astfel de afecţiuni se dau concedii medicale.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Accident grav în Giurgiu: a intervenit elicopterul smurd

Publicat

in

Un şofer, în vârstă de 51 de ani, a decedat şi alte trei persoane au fost rănite în urma unui accident produs între trei autoturisme pe DJ 412 A, în comuna Buturugeni, la faţa locului intervenind şi un elicopter SMURD pentru transportarea victimelor la spital.

„În această seară, pe DJ 412 A, în comuna Buturugeni, judeţul Giurgiu, a avut loc un eveniment rutier, soldat cu decesul unei persoane. Din primele cercetări, a reieşit faptul că un bărbat, de 51 de ani, din comuna Ogrezeni, în timp ce conducea un autoturism, ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de către un bărbat, de 49 de ani, şi ar fi acroşat şi un autoturism care se afla parcat pe partea carosabilă. În urma producerii evenimentului rutier, a rezultat rănirea bărbatului de 49 de ani şi a doi tineri, de 16, respectiv 19 ani, pasageri ai autoturismului condus de către acesta şi decesul conducătorului auto, de 51 de ani”, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, la faţa locului au intervenit echipaje din cadrul Secţiei Mihăileşti şi Detaşamentului Bolintin Deal, o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere dotată cu modul de descarcerare, două ambulanţe SMURD şi patru SAJ. Totodată, în sprijin au fost solicitate şi o unitate de terapie intensivă mobilă (UTIM) din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov şi elicopterul SMURD.

„Pompierii au constatat faptul că unul dintre şoferi era blocat în maşină şi se afla în stop cardio-respirator. Acesta a fost extras, fiind începute imediat manevrele de resuscitare. În ciuda eforturilor depuse, bărbatul, în vârstă de 51 de ani, nu a mai putut fi salvat”, a precizat ISU Giurgiu.

Potrivit IPJ Giurgiu, conducătorul auto, în vârstă de 49 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.

Persoanele rănite au fost transportate la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Poliţiştii continuă cercetările pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Victor Ponta promite să îl scape pe Călin Georgescu de dosar penal: Are un singur scop

Publicat

in

Victor Ponta, candidat independent la alegerile prezidențiale, a promis că dacă va ajunge la Cotroceni nimeni nu va mai avea dosare la comandă. Ponta spune că de-a lungul anilor mulți politicieni au fost scoși din joc cu dosare politice, despre care știau inclusiv șefii de stat.

Cel mai recent exemplu e Călin Georgescu, spune Ponta

„Eu garantez, ca președinte al României, că nimeni, nici Călin Georgescu, nici altcineva din politică, nu va avea dosare politice, așa cum am avut eu. Nu va fi niciodată (Călin Georgescu – n.r.) condamnat cât sunt eu președinte. Adică eu, care pe pielea mea, mama, soră, cumnat, eu nu voi accepta să mai facă dosare politice. Orice dosar (este politic – n.r.) care are legătură cu faptul că vrei să candidezi la o funcție”, afirmă Victor Ponta la emisiunea „Ai Aflat!”, marca Gândul, cu Ionuț Cristache.

El afirmă că „aceste dosare au avut întotdeauna binecuvântarea președintelui țării”. „Că-l chema Băsescu sau Iohannis…. au avut această binecuvântare. Iar faptul că nu au fost trași la răspundere nici Portocală, nici Uncheșelu. (…) Toate aceste dosare vor înceta, iar eu, ca președinte care a pățit acest lucru, asigur ca acest aspect să debvină realitate”, încheie Ponta.

Ponta spune că și Popescu Piedone a avut un dosar politic

„Orice dosar care are legătură cu faptul că vrei să candidezi la o funcție. Adică, dacă candida la președinție, l-au luat mascații pe Călin Georgescu pe sus, dacă nu candida îl lăsau în pace. Dacă candidezi la deputat sau la primar, la primar, l-au luat pe Piedone…. Ăla este un dosar politic. Nu știu dacă omul e vinovat sau nu e vinovat. Dar are un singur scop, acest dosar, să-l protejeze pe Nicușor, pe…”.

Loading

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

În Trend