Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Usturoiul chinezesc este un risc pentru securitatea națională, spune un senator american

Publicat

in

Un senator american a cerut o anchetă guvernamentală cu privire la impactul importurilor de usturoi din China asupra securității naționale, susținând că usturoiul chinezesc este nesigur, invocând metode de producție insalubre, care ar implica dejecții umane, relatează BBC.

usturoi ChinaFoto: Costfoto / ddp USA / Profimedia

China este cel mai mare exportator mondial de usturoi proaspăt și răcit, iar SUA este un consumator major.

Dar comerțul este controversat de mulți ani, iar SUA au acuzat China că exportă usturoi la preț de dumping.

De la mijlocul anilor 1990, SUA aU perceput tarife sau taxe mari asupra importurilor din China, pentru a preveni ca producătorii americani să fie scoși de pe piață.

În 2019, în timpul administrației Trump, aceste tarife au fost majorate.

Senatorul republican Rick Scott i-a scris secretarului de comerț pentru a atrage atenția asupra acestor chestiuni, dar și pentru a sublinia „o îngrijorare severă privind sănătatea publică cu privire la calitatea și siguranța usturoiului cultivat în țări străine – mai ales, usturoiul cultivat în China comunistă”.

El se referă la practici care, spune el, au fost „bine documentate” în videoclipuri online, bloguri de gătit și documentare, inclusiv cultivarea usturoiului în dejecții umane.

El a cerut Departamentului de Comerț să ia măsuri, în temeiul unei legi care permite investigarea impactului anumitor importuri asupra securității SUA.

El argumentează: „Siguranța și securitatea alimentară este o urgență existențială care reprezintă amenințări grave la adresa securității noastre naționale, a sănătății publice și a prosperității economice”.

Biroul pentru Știință și Societate de la Universitatea McGill din Quebec, care încearcă să popularizeze și să explice problemele științifice, spune că nu există „nu există dovezi” că apele uzate sunt folosite ca îngrășământ pentru cultivarea usturoiului în China.

„În orice caz, nu este nicio problemă cu asta”, spune un articol publicat de universitate în 2017.

„Dejecțiile umane sunt un îngrășământ la fel de eficient ca și dejecțiile animale. Răspândirea apelor uzate umane pe câmpurile care cresc culturi nu sună atrăgător, dar este mai sigur decât ai putea crede.”

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ion Iliescu reacționează în premieră la glumele despre vârsta lui: Chiar le citesc

Publicat

in

Fostul președinte Ion Iliescu a vorbit într-un interviu acordat deputatului Ionuț Vulpescu, fostul său consilier. Dumincă, fostul șef de stat a împinit 94 de ani.

Acesta a spus că știe despre ironiile de pe internet cu privire la vârsta sa înaintată: „Știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine, că speranța moare penultima”.

„Ca o paranteză, știu că internetul e plin de meme-uri cu mine, cum că speranța moare penultima sau că am fost văzut la bancă, pentru un credit pe 30 de ani, etc. Pe unele le apreciez, atâta timp cât au umor, adică sunt inteligente. Lumea nu începe cu noi și cu siguranță nici nu se termină cu noi. Valabil pentru orice muritor”, a afirmat fostul președinte.

„Sunt vechi, domnule!”

Întrebat cât contează vârsta în politică, Ion Iliescu a spus că „vârsta îți dă o măsură a granițelor dintre curaj și tupeu, dintre prostie și altruism, dintre merite și experiență”.

„Nu cred că a trăi viața în acord cu niște standarde comune e o soluție: astăzi profesionalizarea începe mai devreme, joburile sunt mai copleșitoare, familiile apar mai târziu. Dar vârstele sunt importante: ale maturității, afectivității, așteptărilor.

Vorba lui Caragiale: sunt vechi, domnule! Dar asta nu trebuie să însemne în mod necesar a fi retrograd, hiperconservator sau inamovibil.

În politică, vârstele bat vârsta: partidele ating forme de uzură, trebuie să satisfacă noi așteptări fără a se dezice de sine și de identitatea lor ideologică, instituțiile riscă să ajungă forme fără fond. Pentru vârstă, trebuie să nu faci excese. Pentru vârste, ai nevoie de progrese. E o matematică simplă a vieții”, a precizat fostul șef de stat la podcastul Avangarda cu Ionuț Vulpescu.

Citeste mai mult

NATIONAL

Sold out pentru meciul lui U BT Cluj din sferturile de finală ale Eurocup la baschet masculin

Publicat

in

U BT Cluj Napoca va juca în sferturile de finală ale Eurocup la baschet masculin cu câștigătoarea partidei London Lions – Turk Telekom. Ardelenii au pus duminică în vânzare biletele pentru partida ce se va juca în BT Arena. Organizatorii au anunțat suplimentarea biletelor, potrivit Mediafax.

U BT Cluj Napoca este calificată direct în sferturile de finală ale Eurocup, unde va juca în compania câștigătoarei meciului din optimile de finală dintre englezii de la London Lions și turcii de la Turk Telecom, meci ce se joacă într-o singură manșă pe 6 martie.

Sfertul de finală de a Cluj Napoca va avea loc pe 12 sau 13 martie. Duminică, organizatorii au pus la vânzare biletele pentru meciul din sferturi, acestea epuizându-se în două ore și 58 de minute.

Într-o postare de pagina de facebook, organizatorii partidei au anunțat că în ziua meciului vor fi scose la vânzare încă 200 de bilete.

BT Arena are o capacitate de 10.000 de locuri

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend