Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

USR se transformă în ‘uniunea populiștilor’: ‘Salvatorii’ vor lege pentru asigurarea transportului gratuit al elevilor care studiază în alte localităţi

Publicat

in

NATIONAL

VIDEO – Discuție aprinsă între Zelenski și Viktor Orban

Publicat

in

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul ungar Viktor Orban au vorbit pentru scurt, duminică, în timp ce participau la învestirea preşedintelui argentinian Javier Milei, se arată într-o înregistrare video de pe canalul YouTube al Senatului argentinian, transmite Reuters, relatează News.ro.

Nu au fost disponibile imediat detalii despre ce au discutat, însă imaginile îi arată pe cei doi cum gesticulează.

Presa ucraineană a speculat că cei doi s-ar putea întâlni la Buenos Aires pentru a rezolva diferendele privind candidatura Kievului la aderarea la Uniunea Europeană. Cei doi oficiali au fost filmaţi conversând timp de aproximativ 20 de secunde, în timp ce se amestecau cu alţi invitaţi în parlamentul argentinian.

Context

Momentul, considerat important, vine înaintea unui summit al Uniunii Europene de săptămâna viitoare. Summitul urmează să decidă dacă vor începe sau nu negocierile de aderare cu Ucraina. Orban a declarat în mod repetat că se opune începerii discuţiilor acum. Orice decizie de a continua trebuie să fie unanimă.

Orban a ameninţat, de asemenea, că va bloca demersurile de a acorda Kievului un sprijin bugetar de 50 de miliarde de euro până în 2027, deşi un oficial de rang înalt a declarat vineri că UE va găsi modalităţi de a sprijini financiar Ucraina chiar dacă Ungaria se va opune prin veto.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cozmin Gușă, avertisment după schimbarea atitudinii Austriei în legătură cu aderarea României la Schengen: ‘Se poate transforma într-un uriaș eșec’

Publicat

in

Cozmin Gușă a vorbit la Realitatea PLUS despre schimbarea din partea Austriei în ceea ce privește intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen.

Cozmin Gușă susține că nu e o reușită schimbarea atitudinii Austriei în legătură cu aderarea României la Schengen. Mai mult, el susține că se poate transforma într-un eșec de proporții.

„Nu e nicio reușită, dar se poate transforma într-un uriaș eșec. Poate publicul nu e acomodat cu genul acesta de negocieri, însă negocierile geo-economice au un specific: ele se discută global. Acest Schengen, care se discută pentru România, se discută și pentru Bulgaria, în paralel cu mai multe avantaje ale altor națiuni sau ale blocului comunitar.

Dacă o abordăm punctual, așa cum am văzut că din lăudăroșenie a făcut-o Marcel Ciolacu, am văzut și felul așa-zis înțelept în care PNL-ul a abordat această măgărie, ne putem declara înfrânți de la început și pot să vină în discuție soluțiile radicale, tip George Simion, prin care ne văduvim cam de atât de mulți bani.”, a explicat Gușă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend