Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

USR iese la atac! Deputatul Claudiu Năsui: Propunem demonopolizarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

Publicat

in

O modificare în sistemul de sănătate, astfel încât fiecare pacient să poată opta dacă rămâne asigurat la stat sau preferă un abonament sau o asigurare la privat, a fost propusă marți de parlamentarii formațiunii USR.

„Un lucru extraordinar care s-a întâmplat în România în ultimii 33 de ani este tocmai deschiderea către privat, faptul că au putut să apară clinici private, spitale private şi această concurenţă care s-a făcut statului. Această concurenţă este cumva neloială, în sensul în care fiecare cetăţean român plăteşte contribuţia de asigurări sociale de sănătate 10% din absolut orice venit, dar nu beneficiază neapărat de banii aceia decât în sistemul de stat. Dacă vrea să se ducă într-un sistem privat, trebuie să mai dea o dată bani din buzunarul lui.

Există şi posibilitatea ca furnizori privaţi să fie în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, dar şi acolo sunt o grămadă de impedimente şi o grămadă de probleme. (…) E trist să ai oameni care plătesc şi care nu beneficiază sau trebuie să plătească, să susţină două sisteme în momentul în care chiar au nevoie”, a spus deputatul USR Claudiu Năsui în cadrul dezbaterii „Dreptul pacientului de a alege în sănătate”, organizată de vicepreşedintele comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaţilor, Emanuel Ungureanu.

Năsui a menţionat că USR îşi doreşte demonopolizarea CNAS şi introducerea concurenţei în sănătate, iar fiecare pacient să poată opta pentru asigurarea sau abonamentul de sănătate pe care îl va avea.

„Sănătatea este a doua cea mai mare cheltuială a statului român. Prima sunt pensiile. Noi ne-am dorit o reformă neutră bugetar, iar asta credem că este demonopolizarea CNAS, introducerea acestui factor de concurenţă. Ce înseamnă demonopolizarea CNAS în mod concret? Înseamnă că fiecare pacient să poată să facă opt-out de la serviciile CNAS pe pachetul de bază. Practic, înseamnă să deschizi piaţa aceasta a asigurărilor sau a abonamentelor. Fiecare pacient să primească 150 de lei pe lună de la stat pentru alegerea aceasta, deci el să îşi aleagă asiguratorul cu o finanţare care îi urmează alegerea. 150 de lei pe lună este mai puţin de jumătate din CASS plătit pe un salariu minim”, a explicat Claudiu Năsui.

El a adăugat că, în cazul în care abonamentul sau asigurarea de sănătate ar costa mai mult de 150 de lei pe lună, pacientul poate achita diferenţa din buzunarul propriu.

Claudiu Năsui a menţionat că pentru bolnavii cu boli cronice sau patologii mai ridicate vor rămâne valabile programele naţionale de sănătate cuprinse în bugetul CNAS, informează AGERPRES

Citeste mai mult

ACTUAL

JOCURI PERICULOASE! CA-ul Electromontaj Carpați SA Sibiu a inițiat procedura de insolvență, deși societatea are o situație financiară stabilă și un rating financiar foarte bun

Publicat

in

De

Consiliul de Administrație al Electromontaj Carpați SA Sibiu, ce urmează a fi revocat pe 15 aprilie, încearcă să creeze prejudicii societății, solicitând insolvența unei companii cu o cifră de afaceri de 10 mil. € și contracte cu giganții Transelectrica și Hidroelectrica

Consiliul de Administrație al Electromontaj Carpați SA Sibiu, o companie cu o cifră de afaceri de 10 milioane € în 2022 și contracte cu giganții Transelectrica, Hidroelectrica și Electrica, a solicitat inițierea procedurii de insolvență, deși situația financiară a societății nu impune o astfel de soluție.
Electromontaj Carpați SA Sibiu este unul din constructorii importanți ai Sistemului Energetic Naţional al României, cu o activitate neîntreruptă de 70 de ani în domeniul energiei electice, fiind una dintre primele 5-6 companii de talie mijlocie din țară din punct de vedere al cifrei de afaceri și profitului. Cu o cotă de piață de 50,6% în Sibiu, locul 1 în regiune, și locul 14 în țară, Electromontaj Carpați SA are ca principali clienți companii precum Transelectrica, Hidroelectrica, Electrica și numeroase administrații locale, ceea ce demonstrează impactul pe care societatea îl are în economia României.
Riscul ca Electromontaj Carpați SA să intre în insolvență este calculat ca fiind 0%, potrivit unei analize realizate de risco.ro, în condițiile în care societatea are o situație financiară stabilă și un rating financiar foarte bun, ceea ce înseamnă o capacitate ridicată de a-și achita obligațiile financiare.
În acest context financiar extrem de stabil, este evident că decizia administratorilor societății de a depune, joi, la Tribunalul Sibiu, o cerere de intrare în insolvență reprezintă un act de rea credință de natură a aduce prejudicii noului acționar majoritar al Electromontaj Carpați SA, firma Grampet Logistics, parte a GRAMPET Group.
După achiziția a 70% din pachetul de acțiuni al Electromontaj Carpați S.A. de către Grampet Logistics, administratorii firmei din Sibiu au inițiat, în perioada decembrie 2023 – aprilie 2024, o serie de acțiuni care conțin elementele constitutive ale infracțiunilor de delapidare cu consecințe deosebit de grave prevăzute de art. 295 și 309 Cod Penal, abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave prevăzut de art. 297 și 309 Cod Penal și chiar uzurparea funcției cu consecințe deosebit de grave prevăzută de art. 300 și 309 Cod Penal. Astfel, aceștia au:
ipotecat bunuri ale societății în interesul fostului acționar, fără niciun beneficiu pentru societate;
încercat să cumpere o creanță asupra fostului acționar la valoare nominală, urmând să renunțe la încasarea ei, deși fostul acționar este în insolvență, fiind de notorietate că o creanță asupra unei societăți în insolvență poate fi cumpărată la un discount semnificativ;
au refuzat să convoace Adunarea Generală la cererea acționarilor, faptă considerată infracțiune de art. 275 din Legea 31/1990.
În aceste condiții, Grampet Logistics, în prezent acționar majoritar al companiei Electromontaj Carpați SA, va uza de toate mijloacele legale pentru apărarea intereselor societății și atragerea răspunderii administratorilor ce urmează a fi revocați pentru toate prejudiciile cauzate.

Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ MAXIMĂ! SEDIUL DSV ARGEȘ ÎN FLĂCĂRI – MOBILIZARE IMPRESIONANTĂ DE FORȚE – VIDEO

Publicat

in

De

A fost alertă maximă în această dimineață, mai multe echipaje de pompieri au acționat în municipiul Pitești, strada Calea București, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit lasediul DSVSA Argeș

La ajungerea forțelor de intervenție, s-a constatat că incendiul se manifesta la etajul 1 al clădirii, cu degajări mari de fum, unde funcționa un laborator sanitar-veterinar.

Pompierii au acționat pentru stingerea incendiului și degajarea fumului. La fața locului a fost prezent și un echipaj CBRN, care în urma efectuării măsurătorilor, nu a identificat concentrații peste limitele admise ale substanțelor periculoase în atmosferă.

În urma evenimentului au ars elemente de mobilier aflate în apropierea locului în care a izbucnit incendiul și au fost afectați pereții, din cauza degajărilor mari de fum.

Nu au fost victime și nici persoane surprinse în interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, de la o unitate interioară a unui aparat de aer condiționat.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend