Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

USR a început ‘baletul’ în jurul PNL, pe fondul tensiunilor din coaliție: ‘Putem să stăm la o discuție’

Publicat

in

USR a început ‘baletul’ în jurul PNL, pe fondul tensiunilor din coaliție: ‘Putem să stăm la o discuție!’

În ultimele zile tensiunile dintre PSD și PNL sunt tot mai evidente! Pe acest fond USR anunță că ar fi dispusă să discute cu PNL, în vederea unei eventuale colaborări, însă numai dacă partidul aflat acum la putere acceptă unele reforme, a anunțat la RFI vicepreședintele Uniunii Salvați România, Claudiu Năsui.

”Sunt câteva reforme majore de care țara asta are nevoie, sunt greu de făcut, deranjează nomenclaturile din zonele acelea, dar alea trebuie făcute. Eu vă zic că dacă ar fi PNL-ul de acord să facem modificări legislative care nici măcar nu trebuie neapărat să fii la guvernare, poți să ai majoritate în Parlament, să-ți treacă legea, adică să schimbăm efectiv esența, atunci putem să avem o discuție. Până atunci, e doar o discuție pe cașcaval care mie mi se pare inutilă”, a spus Năsui, fost ministru al Economiei.

Întrebat la ce reforme se referă, vicepreședintele USR a explicat: ”De exemplu, o reducere drastică a impozitării muncii. România are cele mai mari taxe pe munca pe salariile mici, pe salariul minim din absolut toată Europa și în același timp suntem pe locul unu la sărăcie în muncă, suntem pe locul doi la sărăcie, pe locul unu la exod, pe locul trei la inactivarea forței de muncă”.

Întrebat la modul concret care ar fi condițiile, Năsui a argumentat: „În primul rând, alegeri, cred că trebuie să trecem printr-un proces electoral, să aleagă românii ce gen de Românie vor, au ales și în 2020, doar că unii au crezut că aleg, votând PNL, votează anti PSD și nu s-a întâmplat, cred că trebuie să trecem printr-un proces electoral și după aceea să avem o discuție pe reforme.

RFI: „Deci USR nu s-ar întoarce la guvernare decât după alegeri? Adică dacă se rupe coaliția PSD-PNL până la alegerile de anul viitor, ce faceți?”

Claudiu Năsui: „Nu am avut o discuție cu colegii pe partea aceasta, dar vă pot spune ce aș susține eu: fără reforme nu ar trebui să… nu vreau să mai fim la guvernare, dar nu la putere. Ultima oară, USR-ul a fost la guvernare, dar nu a fost la putere, nu am putut face nici o mare reformă și atunci, asta ar trebui să se întâmple acum.”

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ucrainenii pregătesc ceva mare în Crimeea (VIDEO)

Publicat

in

Andri Iusov, reprezentant al Direcţiei Principale de Informaţii (GUR) din Ministerul Apărării de la Kiev, susţine că incursiunile militare ucrainene efectuate în peninsula Crimeea, aflată sub ocupaţie rusă, vor continua, iar scopul acestora este colectarea de informații și desfăşurarea de misiuni de sabotaj, relatează Rador Radio România.

„Există informații publice despre câteva incursiuni. De fapt, au fost mai multe, dar încă nu vom dezvălui toate detaliile. Putem afirma că, în mod sigur, acestea nu sunt ultimele incursiuni și operațiuni. Acestea au întotdeauna un caracter complex” – a afirmat Iusov.

Potrivit acestuia, incursiunile în Crimeea ocupată permit spionilor ucraineni să adune informații și să execute sarcini subversive. „După fiecare astfel de operațiune, Forțele noastre de Securitate și Apărare primesc informații importante pentru a continua înfrângerea forțelor și bunurilor inamice în peninsula ocupată” – a adăugat reprezentantul GUR.

Context

Amintim că una dintre cele mai de succes operațiuni ale ofițerilor de informații ucraineni a fost reîntoarcerea controlului asupra „turnurilor lui Boiko” – platforme petroliere de lângă țărmurile Crimeii, controlate de fostul deputat pro-rus Iuri Boiko, pe care Rusia le-a capturat în 2015.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Europarlamentarul român care aruncă la gunoi aderarea la Schengen: Șansele sunt zero

Publicat

in

Europarlamentarul independent Nicu Ştefănuţă, afiliat grupului Verzilor, susţine că şansele ca România să adere la Schengen anul acesta sunt aproape de zero. Nicu Ştefănuţă le cere românilor să nu voteze AUR din supărare pentru eşecul Schengen. ”Dacă noi venim cu extrema dreapta la guvernare, subiectul Schengen va fi închis pentru următorul deceniu”, susţine Ştefănuţă.

„O spun cu regret pentru români: aderarea la Schengen are şanse aproape zero. Ştiu că în România lumea vede acest lucru ca o înfrângere a clasei politice actuale şi e corect să o vadă aşa. Problema e că românul poate vedea asta ca un imbold în a vota extrema dreapta. Eu îi spun românului: extrema dreapta a fost problema de la început. Din cauza extremei dreapta nu avem noi Schengen acum. Din cauza extremei dreapta care mătură Austria şi face ca Nehammer să se ia după extrema dreapta nu avem Schengen. Din cauza rezultatului din Olanda, care a dus extrema dreapta la putere, nu avem Schengen acum. Şi atunci soluţia să alegi AUR din supărare pentru Schengen este exact contraindicată, este tratamentul greşit. Va face problema şi mai groasă”, a declarat Nicu Ştefănuţă la o conferinţă organizată de biroul Parlamentului european în România.

Europarlamentarul român susţine că aderarea României la Schengen va fi împinsă spre anul 2025, în contextul în care anul viitor statele europene sunt concentrate pe alegerile europarlamentare.

„Suntem împinşi cu aderarea la Schengen spre anul 2025, dar dacă noi venim cu extrema dreaptă la guvernare, subiectul Schengen va fi închis pentru următorul deceniu”, a concluzionat Ştefănuţă, cu trimitere la faptul că AUR ar putea ajunge la putere în România.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend