Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un renumit psihiatru dă verdictul: ‘Lasconi are instinct de killer, Simion, un fricos, un molatec’. Portretul psihologic al candidaților la prezidențiale

Publicat

in

Într-un moment în care românii sunt în căutarea unui lider puternic și conectat la nevoile lor, psihologul Gabriel Diaconu aduce o analiză aprofundată a principalilor cinci candidați cu șanse reale de a intra în turul doi al alegerilor prezidențiale din 2024.

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România a început cu doar 5 zile în urmă, iar primele voturi vor fi exprimate pe 24 noiembrie 2024. Alegătorii vor avea de ales dintre 14 candidați, conform listei stabilite de Biroul Electoral Central.

Analiștii estimează că cinci dintre acești candidați au șanse reale de a avansa în turul doi. Distanța dintre candidați este atât de mică, încât pronosticurile legate de „finaliști”, în special pentru cel de-al doilea loc, sunt dificil de făcut. Psihologul Gabriel Diaconu a realizat portretele de candidat al celor 5 candidați principali:

Marcel Ciolacu – va fi sancționat, prin vot, pentru că este pesedist

content-image

Marcel Ciolacu, liderul PSD și actualul prim-ministru, se dovedește a fi un politician adaptabil și pragmatic, capabil să facă față provocărilor din politica românească, arată expertul. „Ciolacu face parte din categoria politicienilor de autobază. A știut când să vorbească, dar mai des când să tacă” afirmă psihologul Gabriel Diaconu. Această abilitate de a evalua situațiile și de a reacționa în mod adecvat îi conferă un avantaj competitiv, permițându-i să navigheze cu succes prin complexitățile politice.

Ciolacu a demonstrat o capacitate remarcabilă de a reacționa rapid la crize, cum ar fi gestionarea incidentului de la Crevedia. „Când e de lucru, n-are niciun ștaif, își cunoaște bine locul, autoritatea și prerogativele.” Această implicare activă în gestionarea problemelor societății îi întărește imaginea de lider responsabil și dedicat.

Cu toate acestea, provocările nu îi lipsesc. „Va fi sancționat, prin vot, pentru că este pesedist. Nu este un veritabil revoluționar reformist al partidului,” subliniază Diaconu. Această observație sugerează că, deși Ciolacu are potențialul de a fi un președinte bun, el trebuie să își dovedească angajamentul față de reforme și transparență.

Diaconu adaugă: „Ciolacu se află într-o continuă competiție cu imaginea sa de politician. Misiunea sa este complicată, dar nu imposibilă.” Aceasta subliniază importanța percepției publicului asupra liderului și nevoia sa de a lucra la consolidarea acesteia.

În concluzie, „Ciolacu este prezidențiabil. Și candidat pe deasupra.” Această evaluare arată că, în ciuda provocărilor, Ciolacu are toate șansele să își consolideze poziția pe scena politică românească, cu condiția să îmbunătățească imaginea și să fie perceput ca un lider capabil de schimbări reale.

Marea vulnerabilitate a lui Nicolae Ciucă e stinghereala

content-image

Nicolae Ciucă, liderul PNL, este un politician complex, care se dovedește a fi capabil să se adapteze la provocările din peisajul politic românesc. „Nicolae Ciucă e primul român, după 1989, care a făcut ce-a făcut, s-a învârtit cum s-o fi învârtit, și a ieșit din pasul de defilare,” observă psihologul Gabriel Diaconu. Această abilitate de a naviga între așteptările publicului și cerințele funcției de lider politic îi conferă un avantaj în gestionarea problemelor actuale.

Ciucă a demonstrat o capacitate de reacție rapidă la crizele cu care s-a confruntat țara, cum ar fi gestionarea afluxului de refugiați din Ucraina. „Nici nu-l ajuta resursa de comunicare, nici nu-l recomanda mimica, gestica sau fizionomia,” afirmă Diaconu, însă această implicare proactivă a fost esențială în situații critice. Astfel, Ciucă își consolidează imaginea de lider responsabil și dedicat.

Cu toate acestea, provocările rămân, iar Diaconu subliniază că „marea vulnerabilitate a lui Nicolae Ciucă e stinghereala lui inclusiv printre ai lui, printre liberali.” Această observație sugerează că, în ciuda experienței sale în armată și a poziției de premier, Ciucă se confruntă cu dificultăți în a-și construi o echipă solidă de susținători în interiorul partidului său.

Diaconu adaugă: „Ar fi păcat să uităm astăzi că, sub guvernul Ciucă, am deschis discuția privind incriminarea lui Vladimir Putin pentru genocid.” Acest angajament față de justiția internațională evidențiază o latură proactivă a leadership-ului său, dar subliniază și presiunea sub care se află.

În concluzie, „Îl face asta prezidențiabil? Da, cu siguranță. Va fi suficient să-l facă și președinte? Probabil că nu..” Această evaluare sugerează că, deși există provocări și o nevoie de îmbunătățire a imaginii sale, el are potențialul de a-și consolida poziția pe scena politică românească, cu condiția să dovedească angajamentul față de reforme și să se deschidă către o colaborare mai eficientă cu colegii săi.

George Simion – un fricos, un molatec

content-image

George Simion este o figură controversată a politicii românești, un personaj care a navigat cu abilitate prin complexitățile scenei politice. „George Simion și-a făcut și el veacul pe aici,” scrie psihologul Gabriel Diaconu, referindu-se la activitatea sa din parcurile capitalei. Simion a reușit să capteze atenția nu doar prin discursurile sale, ci și prin aparițiile sale publice, care adesea au fost marcate de teatralitate.

Punctul de inflexiune în viața sa a venit în clasa a XI-a, când a început să se intereseze de secretele Revoluției din 1989. „Nu că Simion ar fi fost contemporan cu zilele sângeroase de Decembrie,” remarcă Diaconu, „era încă la țâța mamei.” Cu toate acestea, influența profesorilor săi și atracția față de figurile istorice l-au determinat să se apropie de personalități controversate, precum fostul procuror militar Dan Voinea și revoluționarul Teodor Mărieș.

Așa cum Diaconu subliniază, „dintr-un puștiulache (mai mult lache) suferind de complexe Peter Pan, și care stătea pe banii lui Lulea, deodată s-a trezit viziunea organizatorică, politică, în George Simion.” Această transformare l-a ajutat să devină liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), unde „George Simion regele ei, poreclit de apropiați King Joffrey.” Această poreclă ironică reflectă atât caracterul său excentric, cât și natura sa controversată.

Diaconu observă că „marea calitate a lui George e cinismul altoit c-o frunză la pălărie.” Cu toate că Simion s-a avântat în lumea politică cu o viziune clară, este totuși un personaj complex, cu multe nuanțe. „El, pe persoană fizică, e totuși un fricos, un molatec,” remarcă Diaconu, descriind un contrast între imaginea sa publică și temerile sale interioare.

În ciuda tuturor acestor aspecte, „publicul îl iubește. Bine, nici nu-i greu de iubit, e oglinda fidelă a unei felii demografice importante din România.” Simion rezonează cu o parte din electorat, un segment care simte că a fost lăsat pe dinafară de politicile tradiționale.

În concluzie, Diaconu face o observație clară: „Este Simion prezidențiabil? Nu, câtuși de puțin. Și totuși candidează, iar prietenii lui știu de ce.” Aceasta sugerează că, deși George Simion poate să nu fie un candidat viabil pentru președinție, el continuă să joace un rol important în peisajul politic românesc, atrăgând atenția asupra problemelor și frustrărilor unei părți semnificative a populației.

Elena Lasconi are instinct de killer

content-image

Elena Lasconi este un nume care a prins contur în peisajul politic românesc, dar „nu e o surpriză că a apărut,” notează psihologul Gabriel Diaconu. Aceasta a început să își facă simțită prezența în politică cu mult înainte de a deveni primăriță, având o experiență semnificativă ca șefă de cabinet la Hațeg și ulterior ca jurnalistă la ProTV, „unde a făcut parte din garnitura clonelor Andreei Esca.”

Diaconu subliniază cum tradiția alegerilor din România este adesea marcată de personaje colorate și surprinzătoare. „Cine-o fi făcut-o pe știristă primăriță? Alegătorii au făcut-o, așa cum s-ar putea s-o facă unii și președinte,” remarcă el. Cu toate acestea, Lasconi a reușit să câștige încrederea electoratului, demonstrând că „cel puțin n-a mai îngropat ce era de îngropat prin Muscel.”

În ceea ce privește ambițiile sale politice, Diaconu face o paralelă între Lasconi și Kamala Harris, sugerând că „dacă se poate la americani, de ce nu s-ar putea și la Cîmpulung, darămite la București?” Aceasta implică faptul că Lasconi are potențialul de a deveni o figură importantă în politica românească, mai ales în contextul în care a „suflat frișca-n cafea lui Drulă.”

Analizând caracterul ei politic, Diaconu spune că „are instinct de killer,” o trăsătură care poate fi benefică în arena politică românească, unde astfel de femei sunt tot mai apreciate. „Votează românul muierea înfiptă oricând, mai ales dacă zâmbește ca fluturul și înțeapă ca viespea.” Comparând-o cu alte femei politice de succes din România, el sugerează că Lasconi îmbină „un fel de Firea minus Pandele, plus o fată pro LGBT.”

Diaconu continuă să explice cum Lasconi „e, simplu spus, ridicolă în poziția candidatului,” dar cu toate acestea, ea „și-a asumat pompozitatea, și-a lustruit zirconiul fațetelor.” Aceasta nu doar că iese în evidență în peisajul politic, dar și reușește să pună în lumină cât de penibile sunt multe dintre celelalte figuri politice, scrie adevarul.ro.

„O vor vota tinerii,” afirmă Diaconu, subliniind că Lasconi rezonează cu o generație tânără, care se identifică cu stilul ei de comunicare și promisiunile optimiste. Cu toate acestea, el adaugă că, „deși la antipod, în fapt nu-i nicio diferență între duduie și victima nedreaptă a represiunii statului,” sugerând că ambele provin dintr-un mediu politic similar.

În concluzie, Diaconu afirmă că Lasconi „are-n față următorul viitor probabil, plauzibil și realizabil: Zero la sută șanse, dar un scor bun.” Aceasta indică o înțelegere a realității politice în care Lasconi poate să își revendice un rol important, chiar dacă nu are potențialul necesar pentru a deveni președinte. Așadar, „ca și Simion, poa’ să bată mândră pieptul mai apoi că-i locomotivă.”

În final, Gabriel Diaconu concluzionează că, deși Lasconi nu este „prezidențiabilă,” este totuși parte din startul cursei pentru vocea României.

Mircea Geoană – un prizonier al imaginii sale

content-image

Într-o eră în care majoritatea politicienilor români păreau prizonieri ai unei mentalități comuniste, Geoană s-a remarcat ca un tânăr politician cu un zâmbet cuceritor, plin de optimism. „Era un politician venit din viitor, fără termen de comparație în fața moșneagilor și politrucilor de tranziție”, afirmă Diaconu. Această imagine contrastantă l-a ajutat să capteze atenția, îmbinând carisma cu aspirațiile unei generații întregi.

Însă, în spatele acestei imagini strălucitoare, se află o istorie complicată. Geoană provine dintr-o familie cu rădăcini adânci în structurile de putere comunistă. „Geoană senior era o figură importantă în regimul lui Ceaușescu, iar această moștenire a lăsat o amprentă asupra lui Mircea”, punctează Diaconu. Acest aspect al biografiei sale îi conturează o imagine nu doar de politician, ci și de produs al unei epoci dificile.

Mircea Geoană a excelat în cariera sa diplomatică, fiind numit ambasador la Washington la doar 37 de ani. „Cariera lui diplomatică a fost marcată de șarm și abilitate, iar timpul petrecut în SUA i-a adus recunoaștere internațională”, afirmă Diaconu. Totuși, întrebarea rămâne: cum a reușit un constructor cu studii juridice să ajungă atât de sus? „Răspunsul se află în jocurile de putere internaționale, iar legăturile sale cu personaje influente, precum Edgar M. Bronfman, sugerează că ascensiunea sa nu a fost întâmplătoare”, adaugă specialistul.

Odată întors în politica internă, Geoană a întâmpinat dificultăți semnificative. „Deși a avut un parcurs strălucit în diplomație, în politică internă a eșuat la toate scrutinurile la care a participat”, subliniază Diaconu. Această realitate îl face să pară un politician neîmplinit, încercând să contureze o mișcare care, de fapt, nu a prins avânt.

Mircea Geoană este adesea văzut ca un prizonier al propriei imagini. „Candidatura sa la președinție este un exemplu al ambițiilor neîmplinite, dar și al dorinței sale de a lăsa o amprentă în politica românească”, analizează Diaconu. Chiar și după eșecurile sale, el continuă să aspire la o poziție de influență, chiar dacă acest lucru pare din ce în ce mai puțin realist.

Cu toate acestea, Geoană a avut o revenire notabilă în postura de secretar general adjunct al NATO, ceea ce i-a oferit o nouă platformă. „Acolo, el a reușit să-și redefinească rolul, având oportunitatea de a contribui la securitatea globală”, afirmă psihologul. Chiar dacă nu a avut un impact semnificativ asupra securității României, Geoană a fost capabil să intervină în probleme de amploare internațională.

În concluzie, Mircea Geoană este un politician complex, cu o carieră plină de suișuri și coborâșuri. Psihologul Gabriel Diaconu observă că „deși a avut oportunități unice, Geoană a rămas un prizonier al imaginii sale și al așteptărilor nerealizate”. Candidatura sa la președinția României reflectă nu doar ambițiile sale, ci și lupta sa continuă de a găsi un loc în istoria politicii românești. „Este un dansator ocazional, dar nu un lăutar autentic. Prezidențiabil? Aș. Dar totuși candidează la prezidențiale anul acesta. ”, încheie Diaconu, subliniind paradoxul unei cariere care continuă să fascineze și să provoace întrebări.

Loading

NATIONAL

România U15 a câștigat cu 7-0 al doilea meci de verificare împotriva Republicii Moldova

Publicat

in

Cea mai nouă națională de juniori a României, alcătuită din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2010, a disputat, în deplasare, o dublă amicală împotriva Republicii Moldova. În a două partidă, disputată joi, România s-a impus cu 7-0, potrivit mediafax.

Potrivit FRF, au marcat: Matei Pădure (23′, 42′), David Avram (41′, 65′, 68′), Ostafii (67′) – aug., Alexandru Iovan (86′).

În primul meci, disputat marți, Republica Moldova U15 – România U15 s-a încheiat 0-0.

Acestea au fost primele meciuri internaționale pentru noua națională U15 a României. Cele două jocuri amicale s-au disputat la Centrul de Pregătire a Selecţionatelor Moldovei din localitatea Vadul lui Vodă.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Nicolae Ciucă reacționează în scandalul vilei RAAPPS: ‘Îi cer premierului să fie total transparent!’

Publicat

in

Liderul PNL Nicolae Ciucă îl acuză pe Marcel Ciolacu de faptul că ar folosi scandalul vilei RAAPPS în scop politic. Vă reamintim că în ședința de Guvern de azi s-a luat decizia desecretizării Hotărârii de Guvern prin intermediul căreia s-a recondiționat, de către RAPPS, Vila din Aviatorilor numărul 86. Despre această vilă s-a vorbit că ar fi fost pregătită pentru Klaus Iohannis, după ce își termină cele două mandate de președinte. Doar până în prezent, RAPPS a cheltuit peste 13,8 milioane de lei cu Vila din Aviatorilor, iar aceasta încă nu este gata.

„Am asistat azi la încă o demonstrație de ipocrizie marca Marcel Ciolacu cu RAAPPS folosit ca instrument politic al PSD. Deși are și a avut mereu puterea ca șef de partid și premier, de a desecretiza cheltuielile RAAPPS, prin Secretarul General al Guvernului, astăzi vicepremierul care are în subordine RAAPPS – Marian Neacșu, Ciolacu a preferat să desecretizeze acum doar un obiectiv din administrarea Regiei Protocolului de Stat. Evident, doar în scop electoral și folosind instituția în campanie. Îi cer să fie total transparent, începând cu sumele alocate pentru renovarea vilei sale de protocol și ale celorlalți beneficiari din Guvern.

Eu am ales să locuiesc acasă, la Balotești, fără luxul vilelor de stat și când am fost Șef de Stat Major, Ministru, Prim-Ministru sau Președintele Senatului. În schimb, Marcel Ciolacu a locuit în vile de protocol încă din Guvernul Tudose, deși presa spune că ar deține un apartament în București. Altă dovadă de ipocrizie. Să acuzi pe alții de înclinație spre lux dar tu să îl cauți permanent. Dacă însă Marcel Ciolacu voia să se lupte cu președintele Iohannis, putea să candideze în 2014 sau 2019. Eu nu sunt președintele Iohannis!

Publicul merită să știe cum sunt folosiți banii lor pentru astfel de privilegii. E timpul ca PSD să înceteze să abuzeze de resursele statului.

Dar este bine că subiectul RAAPPS a fost ridicat în atenția publicului. Îi propun lui Marcel Ciolacu câteva lucruri și am și o întrebare pentru el:

1. RAAPPS să fie restructurată și reorganizată și să păstreze DOAR obligațiile ce țin de asigurarea misiunilor diplomatice și a activităților de interes național și să NU mai fie sanatoriu de lux pentru demnitari mici sau mari.

2. Este adevărat că pentru locuința pe care o folosești acum statul a cheltuit după 2016 suma de 6 milioane de euro în lucrări și renovări, așa cum dezvăluie un jurnalist?

În altă ordine de idei, consider că e vremea să revenim la temele importante pentru români: problemele oamenilor, economia țării, securitatea, siguranța zilei de mâine, poziția noastră în UE, demografia și relația cu statul”, a spus Ciucă.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Ultimă oră: Ministerul Justiției a anunțat propunerea pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general al PÎCCJ

Publicat

in

Ministerul Justiției a anunțat joi rezultatul selecției unui procuror în vederea formulării către președinte a propunerii pentru ocuparea funcției de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, miercuri s-a desfășurat interviul pentru funcția vacantă de conducere de prim-adjunct al procurorului general din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Interviul s-a desfășurat în fața comisiei de interviu constituită din reprezentanții Ministerului Justiției, ai Consiliului Superior al Magistraturii, Institutului Național al Magistraturii și Academiei de Studii Economice şi compusă din ministra justiției, secretari de stat, procurori, un profesor de management şi un psiholog.

În urma analizei candidaturii, ministrul justiției l-a selectat și propus pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general al PÎCCJ pe domnul Ionuț – Ciprian Spiridon, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, în prezent, delegat în funcția de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Propunerea va fi transmisă joi Secției pentru Procurori a CSM, pentru obținerea avizului.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Madrigal Choir on tour in Chisinau November 12 to 15

Publicat

in

The “Madrigal – Marin Constantin” National Chamber Choir, conducted by Anna Ungureanu, will perform in the Republic of Moldova, in Chisinau, from November 12 to 15, as part of the “European Dream” Tour.

According to a press release sent to AGERPRES on Thursday, the tour marks Romania’s National Day in advance and celebrates the relations between the two countries in the European context.

“2024 is a year full of profound significance for the cultural relationship between Romania and the Republic of Moldova. We are celebrating together the Day of Romanian Culture, the Union of the Principalities, the Day of the Union of Bessarabia with Romania, the Day of the Romanian Language, and, last but not least, Romania’s National Day. Each of these moments represents an opportunity to strengthen and celebrate our shared heritage. The Madrigal Choir concerts in Chisinau are more than just events. Through them, we weave that fine fabric of values, beliefs, and sensitivities that define us as a people,” said Romanian Cultural Institute (ICS) President Liviu Jicman.

The Extraordinary Concert “Madrigal: The European Dream” will take place on November 13, at 19:00, at the Sala cu Orga in Chisinau, marking Romania’s National Day in advance, celebrated annually on December 1. At the event, the “Madrigal – Marin Constantin” National Chamber Choir, conducted by Anna Ungureanu, will be joined by the National Chamber Choir of the Sala cu Orga, conducted by Ilona Stepan, who will perform the national anthems of both countries – Romania and the Republic of Moldova. The concert programme includes emblematic works from the European Renaissance and contemporary choral music.

Access to the event is by invitation and subject to availability.

* November 14, 2024, 19:00hrs / Mihai Eminescu National Theater, Chisinau

The next performance of the “Madrigal: The European Dream” concert will take place on November 14 at the Mihai Eminescu National Theatre in Chisinau, at 19:00. The event will feature the premiere of the recording of the National Anthem of the Republic of Moldova, performed by the Madrigal Choir. Additionally, during this event, the official launch in the Republic of Moldova of the comprehensive cultural diplomacy album “National Anthems of the EU Member States and the National Anthem of the Republic of Moldova” will take place.

The concert programme offers an extensive journey through Romanian folklore, from the ancient “Codex Caioni” arranged for choir by Constantin Ripa, to contemporary works, according to the source.

Access to the event is free, subject to available seating.

On November 12, the Madrigal choir will also organise auditions for candidates from the Republic of Moldova for the positions of lyric artists and assistant conductor. Details and registration are available until November 9 on the Madrigal website at the following link: https://madrigal.ro/ro/stiri/corul-madrigal-organizeaza-auditii-la-chisinau-none

The “European Dream” tour, organised by the Madrigal Choir in Chisinau, represents the ensemble’s third visit to the Republic of Moldova, after tours in 1990 and 1995.

AGERPRES National News Agency is a media partner of the event.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Musk îi avertizează pe alegători: ‘Presa vă minte!’

Publicat

in

Omul de afaceri Elon Musk, care face parte din echipa noului președinte al SUA Donald Trump, susține că rezultatul alegerilor din SUA putea să fie estimat deja de ceva timp, însă presa americană pur și simplu a împins o „realitate complet falsă”.

„Pentru oricine, fie în America sau în alte țări, care consideră acest rezultat șocant, ar trebui să-și reconsidere de unde își obține informațiile.

Această tendință a fost evidentă pe X de luni de zile, dar aproape toată presa tradițională au împins o realitate complet falsă.  Te-au mințit”, a explicat Musk, pe X.

„Știrea ar trebui să vină de la oameni. De la cei aflați efectiv pe scenă și cei care sunt de fapt experți în materie!

Realitatea acestor alegeri a fost clar de văzut pe X,, în timp ce majoritatea mass-mediei a mințit fără încetare publicul. Voi sunteți mass-media acum! Vă rugăm să vă postați gândurile și observațiile pe X, să-i corectați pe ceilalți când greșesc și vom avea cel puțin un loc în lume unde puteți veni să aflați adevărul.

Propaganda este mult mai puțin eficientă atunci când există o sursă de adevăr în timp real, pe X”, a concluzionat Musk.

Context

Proprietarul Washington Post, Jeff Bezos, a decis cu câteva zile înainte de vot că ziarul nu va susţine pe nimeni pentru preşedinte, descriind decizia drept o mişcare de principiu pentru a recâştiga credibilitatea. Sute de mii de abonaţi au plecat, mulţi spunând că a fost o laşitate politică.

USA Today şi LA Times au refuzat de asemenea să susţină un candidat.

În timpul campaniei, Trump a cerut Comisiei Federale de Comunicaţii să retragă licenţele ABC şi CBS.

Preşedintele FCC, Jessica Rosenworcel, a denunţat apelurile lui Trump de a revoca licenţele pentru posturile de difuzare, invocând protecţia libertăţii de exprimare.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

Fiica de 20 de ani a lui Elon Musk spune că părăsește SUA pe fondul speculațiilor că Trump îl va numi în guvern

Publicat

in

Vivian Jenna Wilson, fiica în vârstă de 20 de ani al lui Elon Musk, a anunțat că urmează să se mute din Statele Unite pe fondul speculațiilor că tatăl ei ar putea fi numit într-o funcție oficială în noua administrație a lui Donald Trump, relatează The Daily Beast.

Wilson a afirmat într-un mesaj publicat miercuri pe Threads, platforma social media lansată de Meta în decembrie anul trecut, că victoria răsunătoare obținută de Donald Trump la alegerile prezidențiale i-a „confirmat” că e mai bine să se mute într-o țară mai prietenoasă față de persoanele transsexuale.

Vivian Jenna Wilson este unul dintre cei 5 copii pe care Elon Musk îi are cu prima sa soție, autoarea canadiană Justine Wilson. Ea s-a născut băiat însă în jurul vârstei de 16 ani a început terapia hormonală pentru schimbarea de sex.

„M-am gândit la asta de ceva timp, dar ziua de ieri (n.r. a alegerilor) mi-a confirmat-o”, a transmis aceasta pe Threads.

„Nu îmi văd viitorul fiind în Statele Unite. Chiar dacă el va fi doar 4 ani în funcție, chiar dacă reglementările anti-trans nu vor avea loc prin magie, oamenii care au votat benevol pentru asta nu vor dispărea prea curând”, a adăugat ea.

Vivian Jenna Wilson a avut o relație tensionată cu Musk, acuzându-l că a fost un tată absent și că a comis „adultere în serie”. Miliardarul în schimb nu a fost niciodată de acord cu decizia fostei sale soții să permită ca fiul lor să își schimbe sexul.

Jenna Wilson a anunțat în 2022 că rupe orice legături cu tatăl ei și că nu mai vrea să aibă nimic de-a face cu acesta.

Musk o catalogase anterior pe fiica sa drept o „comunistă” care a fost spălată pe creier „să creadă că oricine este bogat este malefic”.

Elon Musk, alături de Trump în seara alegerilor

Miliardarul sud-african a petrecut seara alegerilor alături de Donald Trump în Florida, cei doi așteptând împreună rezultatele votului.

În discursul pe care l-a ținut în fața susținătorilor săi pentru a revendica victoria, fostul și viitor președinte american l-a descris pe antreprenor drept „un geniu” și „o stea în ascensiune” a Partidului Republican.

Musk a donat zeci de milioane de dolari pentru campania electorală a lui Trump și l-a promovat puternic pe rețeaua sa de socializare „X”.

Atât Trump, cât și Musk, au vorbit de mai multe ori despre posibilitatea ca șeful Tesla să facă parte din noua administrație republicană de la Casa Albă.

Însă Trump nu pare să îi fi făcut deocamdată o ofertă concretă în acest sens, el urmând să țină în perioada următoare discuții cu cei pe care îi dorește în diferitele poziții din viitorul său cabinet.

Loading

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend