NATIONAL
Un nou val de caniculă lovește în plin România: stațiile meteo din țară au raportat marți depășirea recordului de temperatură din istoria măsurătorilor
Publicat
acum 3 luniin
De
adminDirectorul ANM, Elena Mateescu, a declarat marți seară, la Antena 3, că stațiile meteorologice au înregistrat în cursul zilei cele mai ridicate temperaturi maxime pentru o zi de 13 august de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră și că inclusiv săptămâna viitoare ne putem aștepta la temperaturi deosebit de ridicate și nopți tropicale.
„Săptămâna 12-19 august va fi cea mai caldă din ultima lună, în medie vorbim de abateri termice mai mari de 5 grade Celsius, în special în partea de vest și sud-vest a țării. Astăzi avem în vigoare avertizare de cod portocaliu, de altfel 3 zile consecutive, în partea de vest, sud-vest și sud a țării, cu temperaturi de 39-40 de grade Celsius, iar în zonele sub avertizare cod galben vorbim de 35-37 de grade Celsius. Vă putem confirma, după validarea datelor la Bechet, Băilești, Zimnicea, Calafat și Moldova Veche, că am înregistrat valori de 40 de grade la umbră, 43 de grade, temperaturi resimțite, iar la 46 de stații meteorologice am înregistrat astăzi cele mai ridicate recorduri maxime de temperaturi pentru o zi de 13 august de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră. Cu siguranță și în următoarele zile vom înregistra recorduri ale temperaturilor maxime. Vom avea cu siguranță și nopți tropicale, cu temperaturi care nu vor coborî sub 21, 22 de grade, posibil chiar valori de 24-25 de grade”, a declarat Elena Mateescu.
Poate vrei sa citesti
Crăciun și Anul nou în familia lui Nicolae Ceaușescu: Ce tradiții avea familia dictatorului
Deputaţii europeni amână decizia cu privire la avizarea comisarului propus de Ungaria, Olivér Várhelyi
Premieră în Congresul SUA: Sarah McBride devine primul membru transsexual asumat al legislativului american
VIDEO România, premii la nivel internațional pentru pălinca ‘de Bihor’: cum a ajuns pălinca Trămuța să îi fascineze pe străini
LIVE TEXT – Război în Ucraina: Zeci de mii de soldați, pregătiți să recucerească regiunea Kursk
Horoscopul zilei de 13 noiembrie 2024. Berbecii renunță la orgoliu. Află ce îți rezervă astrele în funcție de zodia în care te-ai născut
NATIONAL
Crăciun și Anul nou în familia lui Nicolae Ceaușescu: Ce tradiții avea familia dictatorului
Publicat
acum 43 de minutein
12 noiembrie 2024De
adminNicolae Ceaușescu, liderul comunist al României, avea o relație complexă cu tradițiile de sărbători, respectându-le în aparență, dar adesea imprimate cu un stil personal, specific regimului său.
Apropiații săi au vorbit și scris mult despre viața privată a dictatorului, iar mărturiile acestora sunt adesea fascinante și revelatoare. Vasile Adam, Suzana Andrieș, Vasile Crișan și Camil Roguski sunt doar câțiva dintre cei care l-au cunoscut îndeaproape, fiind angajați ai regimului – bucătar, administrator de reședințe, maestru de vânătoare și arhitect peisagist.
Tradițiile de Crăciun și Anul Nou în familia Ceaușescu
Deși în perioada regimului comunist Crăciunul nu era oficial sărbătorit, Ceaușescu și familia sa păstrau o formă de respect față de tradițiile românești. Camil Roguski, arhitectul care a lucrat îndeaproape cu Ceaușescu, povestește că liderul aprecia atmosfera de sărbătoare, având o afinitate specială pentru iarnă, fiind născut în această perioadă. Crăciunul era marcat în stilul său personal: brazii erau aduși cu o săptămână înainte, iar reședințele erau decorate cu cetină verde. În plus, mai multe dintre acestea erau amenajate pentru a-l acomoda pe Ceaușescu, care, asemenea lui Stalin, alegea adesea dintr-o clipă în alta locul unde voia să petreacă sărbătorile.
Anul Nou era, de asemenea, sărbătorit, iar Elena Ceaușescu, născută pe 7 ianuarie, nu părea să fie interesată de tradițiile legate de Sfântul Ion, dar își organiza festivitățile de sezon într-un mod caracteristic stilului său. În perioada în care locuiau în cartierul Primăverii, cei doi soți mergeau duminica la biserica din Dorobanți, dar cu obiceiuri diferite: Elena se ducea la slujbă, în timp ce Nicolae se relaxa la cârciumă.
Episoade inedite din viața privată a lui Ceaușescu
Într-un episod mai puțin cunoscut, Camil Roguski povestește despre o întâlnire la care Ceaușescu apărea însoțit de un animal ținut într-o lesă aurită. Inițial, arhitectul a presupus că ar fi vorba de un câine, dar un membru al dispozitivului de securitate i-a spus că era, de fapt, un catâr. Ceaușescu, spune Roguski, se simțea atras de astfel de simboluri ale puterii, comparabile cu cele ale regilor eleni sau ale împăraților romani, care își plimbau animalele regale în lesă.
În această perioadă, Ceaușescu era fascinat de filmele istorice și de personalitățile din istorie. Constantin Boștină, secretarul său personal, se ocupa de corespondența liderului și de materialele literare pe care acesta le solicita. De altfel, Boștină a publicat o carte în care povestește despre viața la curtea lui Ceaușescu, iar cartea sa „În ochii ciclonului” aduce în prim-plan aceste detalii inedite.
Sărbătorile și tradițiile modificate în perioada comunistă
Revelionul în România comunistă avea o formă bine definită. Sărbătoarea începea cu un discurs al lui Ceaușescu, iar ulterior aveau loc urături și colinde cu versuri „de partid”. La miezul nopții, întreaga țară asculta mesajul oficial al dictatorului. De asemenea, „Sorcova” era recitată, dar cu versuri modificate pentru a reflecta idealurile regimului.
În primăvară, de Rusalii, tradiționalul dans al Călușului, un obicei oltenesc, a fost adaptat și regizat, eliminându-se elemente din ritualul original, precum figura „Mutului”. În schimb, dansul a fost transformat într-un spectacol artistic susținut de formațiile de la Casele Județene de Cultură.
Astfel, în România comunistă, tradițiile și sărbătorile erau uneori respectate, dar adesea modificate pentru a reflecta idealurile regimului și dorința de a impune un control total asupra vieții sociale, inclusiv asupra obiceiurilor de sărbători. Ceaușescu și soția sa, Elena, erau adesea în centrul acestor evenimente, transformându-le într-o manifestare a puterii lor politice.
NATIONAL
Deputaţii europeni amână decizia cu privire la avizarea comisarului propus de Ungaria, Olivér Várhelyi
Publicat
acum 48 de minutein
12 noiembrie 2024De
adminParlamentarii europeni au amânat până miercuri decizia de a aproba sau nu propunerea Ungariei pentru funcţia de comisar european, Olivér Várhelyi, au declarat pentru POLITICO cinci oficiali ai Parlamentului, scrie news.ro.
Coordonatorii din comisiile pentru sănătate publică (ENVI) şi agricultură (AGRI) ale Parlamentului s-au întâlnit luni pentru a decide dacă să aprobe sau nu nominalizarea lui Oliver Várhelyi ca viitor comisar european pentru sănătate şi bunăstarea animalelor. Aceştia au convenit să amâne decizia până la finalizarea audierilor tuturor comisarilor propuşi.
Várhelyi este deocamdată singurul candidat care se confruntă cu o a doua rundă de întrebări din partea eurodeputaţilor, de data aceasta în formă scrisă, după ce nu a reuşit să îi impresioneze la audierea sa orală de săptămâna trecută.
Coordonatorii comisiilor s-au reunit luni tocmai pentru a discuta răspunsurile sale scrie la întrebările suplimentare care i-au fost puse.
„Tocmai am decis să amânăm decizia în ceea ce-l priveşte pe comisarul Fidesz”, a scris pe X deputatul Pascal Canfin, coordonatorul grupului Renew în comisia ENVI. El a declarat pentru POLITICO că grupul său şi socialiştii şi democraţii (S&D) nu sunt „mulţumiţi” de opţiunea pe care o au şi nu au decis încă dacă pot vota pentru el sau nu. Ar fi „imposibil”, a spus el, „să susţinem un comisar provenit din Fidesz (partidul premierului Viktor Orban – n.r.) care să se ocupe de orice are legătură cu alertele”, a spus el.
În timp ce Várhelyi a lăudat Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) în audierea sa de săptămâna trecută, deputaţii europeni încă indică abordarea Budapestei faţă de pandemia de Covid-19 – când a fost singura ţară din UE care a distribuit vaccinuri din Rusia şi China aprobate în afara UE – ca motiv pentru a respinge candidatul maghiar. De asemenea, aceştia şovăie în aprobarea unui portofoliu care ar include drepturile reproductive, a explicat Canfin.
Verzii şi Grupul de stânga s-au opus, de asemenea, nominalizării lui Várhelyi până în prezent, ceea ce înseamnă că propunerea Ungariei nu are numărul necesar de voturi pentru a obţine undă verde ca să facă parte din noua Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen.
Doar grupurile de extremă dreapta şi Conservatorii şi Reformiştii Europeni l-au susţinut după audierea iniţială. Fidesz, partidul de guvernare din Ungaria, face parte dintr-un grup parlamentar naţionalist creat anul acesta, Patrioţi pentru Europa, alături de partidul ANO din Cehia şi de Partidul Libertăţii din Austria
O idee lansată de S&D şi Renew a fost de a-l aproba pe Várhelyi în schimbul eliminării unor competenţe din portofoliul său, cum ar fi drepturile reproductive, bunăstarea animalelor şi vaccinurile, acestea urmând să fie atribuite unui alt comisar.
Un joc – şef grupului Patrioţilor
În opinia şefului grupului Patrioţilor, este vorba de un joc. „Este, desigur, inacceptabil să vedem cum grupurile îşi fac jocurile în ceea ce priveşte audierile comisarului”, a declarat pentru POLITICO şeful grupului Patrioţilor, eurodeputatul danez Anders Vistisen. „Dar aceasta arată doar neputinţa liberalilor, socialiştilor şi verzilor. Ei nu deţin nicio altă putere reală în parlament decât cea pe care PPE vrea să le-o acorde. Singura responsabilitate pentru direcţia greşită în care se îndreaptă Europa se află acum pe umerii PPE – ei au un parlament conservator, dar refuză să îl folosească”, a comentat Vistisen.
Săptămâna trecută, o decizie cu privire la Hadja Lahbib, comisarul propus de Belgia, a fost, de asemenea, blocată după o prestaţie slabă a Jessika Roswall, comisarul propus de Suedia. În cele din urmă, unda verde pentru Lahbib şi Roswall a fost parte a unui acord între PPE, grupul Renew şi cel al socialiştilor şi democraţilor.
În mod similar, întârzierea deciziei cu privire la Várhelyi înseamnă că soarta sa poate fi folosită ca monedă de schimb între grupuri, care mai trebuie să aprobe cele mai importante dintre nominalizări, marţi, când cei şase vicepreşedinţi executivi propuşi de Ursula von der Leyen, inclusiv Roxana Mînzatu din România, vor fi chestionaţi de deputaţii europeni, scrie POLITICO.
Reprezentanta României, Roxana Mînzatu, care este propusă şi ca vicepreşedinte al Comisiei Europene, este programată aşadar la audieri marţi, 12 noiembrie, între orele 14.30-17.30 (15.30 – 18.30, ora României), în faţa comisiei pentru muncă şi cultură, potrivit programului. Portofoliul Roxanei Mînzatu se ocupă de competenţe şi educaţie, locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie.
Roxana Mînzatu a fost audiată săptămâna trecută în Parlamentul României, în faţa comisiilor de specialitate.
NATIONAL
Premieră în Congresul SUA: Sarah McBride devine primul membru transsexual asumat al legislativului american
Publicat
acum o orăin
12 noiembrie 2024De
adminDemocrata Sarah McBride a devenit prima persoană în mod deschis transsexuală aleasă în Camera Reprezentanţilor a SUA, câştigând alegerile din Delaware, statul de reşedinţă aş preşedintelui Joe Biden, relatează Reuters, citat de news.ro.
Sarah McBride, în vârstă de 34 de ani, a câştigat în septembrie alegerile primare pentru districtul din Congres repartizat Delaware, stat considerat un fief democrat.
Ea era deja prima persoană deschis transsexuală care a servit ca senator în Congresul statului Delaware, unde a fost aleasă în 2020, prima care a vorbit la o convenţie naţională de partid în 2016 şi prima care a făcut un stagiu la Casa Albă în 2012, în timpul fostului preşedinte democrat Barack Obama.
Într-un interviu acordat Reuters înainte de alegerea sa, McBride a încercat să se concentreze mai degrabă pe problemele pe care le va prioritiza decât pe natura istorică a candidaturii sale. „Ori de câte ori eşti primul, de multe ori trebuie să încerci să fii cea mai bună versiune posibilă”, a spus ea, recunoscând că acest lucru vine cu „responsabilităţi suplimentare”.
„Dar nimic nu contează dacă nu îmi îndeplinesc responsabilitatea de a fi cel mai bun membru al Congresului care pot fi pentru Delaware”, a spus ea.
142 de proiecte de lege pentru a restricţiona asistenţa medicală
Congresmeni din 37 de state americane au introdus în 2023 cel puţin 142 de proiecte de lege pentru a restricţiona asistenţa medicală de confirmare a genului pentru persoanele trans şi cele cu gen extensiv, de aproape trei ori mai multe decât în anul precedent. În Congres, republicanii au promovat proiecte de lege anti-trans la nivel naţional de ani de zile.
Sarah McBride a crescut în Wilmington, Delaware, şi şi-a recunoscut identitatea în 2011, după ani de zile în care a ştiut că este trans. Ea s-a implicat în politică în parte pentru a crea un mediu mai incluziv.
Întrebată ce mesaj ar trebui să primească tinerii transsexuali americani de la aşteptata sa alegere, McBride a spus: „Oricine îşi face griji că inima acestei ţări nu este suficient de mare pentru a-l iubi ar trebui să ştie că îi aparţine … Democraţia noastră este suficient de mare pentru noi toţi”.
Potrivit ultimelor proiecţii, republicanii sunt la patru locuri distanţă de preluarea majorităţii şi în Camera Reprezentanţilor, după ce şi-au adjudecat deja Senatul SUA, unde au asigurate 53 de mandate din cele 100. Numărătoarea voturilor pentru Camera Reprezentanţilor continua, luni, în 17 circumscripţii, iar republicanii aveau asigurate 214 locuri în camera inferioară a Congresului, care are 435 de mandate.
NATIONAL
VIDEO România, premii la nivel internațional pentru pălinca ‘de Bihor’: cum a ajuns pălinca Trămuța să îi fascineze pe străini
Publicat
acum o orăin
12 noiembrie 2024De
adminLa mijlocul lunii octombrie, familia Chișe a reprezentat cu onoare comuna Tulca și România la „International Competition for Brandie Sombor 2024” din Serbia, unde a câștigat 3 medalii de argint și 2 medalii de bronz. Pălinca „Trămuța” din Bihor a fost premiată internațional, scrie Rador Radio România într-un reportaj, pe care îl redăm mai jos.
„Această recunoaștere internațională ne motivează să continuăm să producem cu pasiune și tradiție pălinca autentică de Bihor, aducând spiritul și gustul locurilor noastre peste granițe.
Mulțumim Ambasada României în Republica Serbia pentru sprijinul acordat în această competiție și pentru încrederea pe care ne-ați arătat-o”, a spus Florian Chișe.
Pălinca „Trămuța” este o frumoasă afacere de familie din localitatea Tulca, județul Bihor. Sortimentele de palincă bio din județul Bihor se bucură de un real succes.
„Ambasada României la Belgrad a fost onorată să sprijine participarea producătorului român la competiție, meritul premiilor câștigate aparținând în totalitate Palinca Trămuța”, au notat reprezentanții Ambasadei României în Serbia.
În comuna Tulca, din județul Bihor, se produce una dintre cele mai apreciate băuturi tradiționale din România: pălinca
Cu rădăcini care se întind pe mai bine de un secol, familia Chișe continuă cu mândrie acest meșteșug transmis din generație în generație, păstrând vii secretele străvechi ale distilării. Pălinca „Trămuța”, produsă de această familie, a reușit să se remarce nu doar în România, ci și pe plan internațional, câștigând numeroase premii, inclusiv la competiții prestigioase din Austria și Serbia.
Procesul de producție al pălincii începe cu tone de fructe coapte, selecționate cu grijă și lăsate la fermentat în butoaie mari, de 200 sau 400 de litri, timp de trei până la șase săptămâni.
„Noi producem pălincă de prună, că pruna-i baza. Prună, mere, pere, caise, gutui… am avut și cireșe, iar anul acesta ne pregătim cu fructe de pădure”, explică Florian Chișe, artizanul principal al distileriei. Distilarea are loc în cazane tradiționale de cupru cu foc direct, unele cu o istorie de peste 100 de ani, ceea ce garantează un gust unic și o calitate superioară.
În inima distileriei, unde lemnul și arama împart povara poveștilor transmise din trecut, Florian Chișe, reprezentantul distileriei, explică importanța învechirii.
„Noi punem pălinca la învechit, pentru mai mulți ani, în butoaie de stejar sau de dud, de unde pălinca își capătă aroma și culoarea aurie”, a explicat Florian Chișe.
Această practică conferă pălincii de Tulca nu doar o aromă inconfundabilă, ci și o culoare ce amintește de apusurile calde din Bihor.
După distilarea dublă, pălinca trece printr-un proces riguros de selecție
„La prima mână cum zicem noi, luăm alcoolul metilic (spirtul), care trebuie eliminat pentru a asigura siguranța băuturii”, precizează Chișe.
Cu un gust puternic și o transparență asemenea apei de izvor, pălinca este apoi lăsată să se „odihnească” în butoaie de dud sau stejar, unde își desăvârșește parfumul.
Pe plan internațional, pălinca „Trămuța” a cucerit palate și juriile concursurilor de specialitate din țară și din străinătate. La competiția din Sombor, Serbia, din luna octombrie 2024, familia Chișe a fost recompensată cu trei medalii de argint și două de bronz, o recompensă a calității impecabile a produsului lor. De asemenea, pălinca lui Chișe este nelipsită de la manifestările de profil, precum: târguri și expoziții.
„Din copilărie mi-a plăcut munca din pălincărie. Îmi aduc aminte cu mare drag de nopţile pe care le petreceam împreună cu bunicul şi cu tata la cazane. Povesteam despre cum se produce această pălincă. Am păstrat de la ei secretul pălincii. Cred că asta m-a ajutat să o fac atât de cunoscută” a mărturisit Florian Chișe, cu mândrie.
„Rafinamentul licorii e definit de calitatea fructelor bine coapte. Sunt distilate în cazane tradiționale cu foc direct”, explică producătorul celei mai premiate pălinci din Bihor.
Deși provocările, cum ar fi seceta severă de anul acesta, au redus producția de fructe, rezultând în prețuri mai mari, acestea au fost mai dulci și mai concentrate, promițând o pălincă de o calitate superioară. Prețul pentru jumătate de litru poate ajunge la 100 de lei, mai ales când este ambalat în sticle frumos decorate, perfecte pentru cadouri.
Adevărata pălincă bihoreană trebuie să atingă un grad de tărie de 50, iar localnicii o servesc, cu mândrie, alături de tradiționalele slănină și ceapă roșie.
Așa cum spunea un vechi poet local, „Vigoarea de dimineață/Cu pălincă prinzi și viață…”, pălinca este mai mult decât o băutură – este un simbol al rădăcinilor bihorene și al ospitalității românești.
NATIONAL
LIVE TEXT – Război în Ucraina: Zeci de mii de soldați, pregătiți să recucerească regiunea Kursk
Publicat
acum 2 orein
12 noiembrie 2024De
adminRusia a adunat o forţă mare de zeci de mii de oameni – inclusiv trupe nord-coreene sosite recent – pentru a efectua un asalt asupra poziţiilor ucrainene din regiunea rusă Kursk, aşteptat în zilele următoare, a declarat duminică un oficial american pentru CNN. Aproximativ 50.000 de soldaţi ruşi şi nord-coreeni sunt pregătiţi să ia parte la asalt, scrie New York Times. Zelenski a declarat joi că aproximativ 11.000 de soldaţi nord-coreeni se află în regiune, unde incursiunea militară de trei luni a Ucrainei pe teritoriul Rusiei a stagnat.
STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina
UPDATE 12 noiembrie, ora 03.00 Franța ține partea Ucrainei, dar se pune bine și cu noul lider de la Casa Albă: ‘Nu-l judecaţi dinainte pe Trump în legătură cu Ucraina’
Aliaţii Ucrainei nu trebuie să judece dinainte modul în care Donald Trump va gestiona războiul de acolo, a declarat luni ministrul de externe al Franţei, Jean-Noel Barrot, în timp ce preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul britanic Keir Starmer şi-au reafirmat sprijinul pentru Kiev în timpul discuţiilor purtate la Paris, relatează Reuters, citat de news.ro.
Trump a criticat în mod repetat amploarea ajutorului occidental acordat Kievului şi a promis să pună capăt rapid conflictului, fără a explica cum. Victoria sa în alegerile prezidenţiale de săptămâna trecută a stârnit îngrijorări la Kiev şi în alte capitale europene cu privire la gradul de angajament viitor al SUA în ceea ce priveşte ajutarea Ucrainei.
NATIONAL
Horoscopul zilei de 13 noiembrie 2024. Berbecii renunță la orgoliu. Află ce îți rezervă astrele în funcție de zodia în care te-ai născut
Publicat
acum 2 orein
12 noiembrie 2024De
adminHoroscopul zilei de 13 noiembrie 2024 spune că nativii din zodia Berbecului trec printr-o perioadă agitată. Această perioadă cosmică este marcată de multe schimbări pentru zodiile de foc și nu numai. Nativii sunt sfătuiți să fie mult mai atenți la deciziile pe care le iau în această perioadă.
Este o zi marcată de momente tensionate pentru zodiile de foc și cele de aer. Acești nativi trebuie să învețe să fie mult mai calculați și să nu lase sentimentele să le controleze deciziile finale. Astroele încearcă să fie alături de nativi și să le ofere indiciile necesare pentru a face față cu brio acestei zile.
Horoscopul zilei de 13 noiembrie 2024
Horoscopul zilei de 13 noiembrie 2024 spune că nativii din zodiac traversează o perioadă destul de agitată. Zodiile sunt fptuie să fie atnete și să aibă mai multă încredere în intuiția lor. Se anunță momente tensionate pentru nativii care nu reușesc să-și controleze gândurile și sentimentele. Cele mai multe zodii vor avea de luat decizii dificile.
Descoperă ce îți rezervă astrele în funcție de zodia în care te-ai născut.
Berbec: 21 martie – 19 aprilie
Această perioadă este una dificilă pentru tine. Astrele spun că s-ar putea să intri în conflict cu o persoană din cercul tău de apropiați. Este momentul să renunți la orgoliu și să încerci să faci ceva pentru a repara această relație. Dacă nu acționezi la timp, atunci s-ar putea să pierzi oameni importanți din viața ta.
Taur: 20 aprilie – 20 mai
Cariera este pusă pe primul loc în această perioadă. Se deschid oportunități noi și ai șansa de a te afirma. Ai doar motive de bucurie, spun cei de la YourTango.com. Această perspectivă nouă te va ajuta să te aliniezi cu acțiunile tale și adevărul interior pe care îl simți.
Ești sigură pe tine și pare că nimic nu poate să te împiedice acum din a atinge obiectivele pe care ți le-ai propus.
Gemeni: 21 mai – 21 iunie
Horoscopul zilei de 13 noiembrie 2024 spune că antivii din zodic Gemenilor au parte de o perioadă fantastică. Nivelul tău de energie este unul crescut, iar acest lucru nu poate decât să te bucure. Oamenii te remarcă și te apreciază pentru energia puternică pe care o transmiți. La nivel spiritual reușești să te conectezi cu emoții puternice de bucurie.
Rac: 22 iunie – 22 iulie
S-ar putea ca în această perioadă să te simți mai sensibilă din punct de vedere emoțional. Acest lucru îți demonstrează cât de puternic este influențat comportamentul tău de ceea ce simți. Astrele încearcă să-ți fie alături și să-ți ofere mai mult sprijin. Este o perioadă în care trebuie să te aliniezi cu sentimentele tale adevărate.
Leu: 23 iulie – 22 august
Universul îți rezervă surprize plăcute pe tot parcursul acestei zile. Pașii mici sunt la fel de importanți ca deciziile mărețe pe care le-ai luat în trecut. Astăzi ar trebui să ai mai multă încredere în tine și să înțelegi de ce este improtant să investești îne ducația ta. Astrele spun că oportunitățile vor apărea în viața ta pe măsură ce înveți să ai mai multă încredere în deciziile pe care le iei.
Fecioară: 23 august – 22 septembrie
Horoscopul zilei de 13 noiembrie 2024 spune că ești o zodie asumată și puternică. Această zi te pune în fața unor noi provocări profesionale. Astrele te sfătuiesc să-ți asculți intuiția și să îți aperi punctele de vedere cu argumente valide. Vor exista momente de tensiune între tine și câteva persoane din jurul tău. Cel mai bine ar fi să încerci să nu iei lucrurile personal și să dai dovadă de profesionalism.
Balanță: 23 septembrie – 23 octombrie
Pare că viața te surprinde în cele mai plăcute moduri, spun astrologii pentru Parade.com. Nu este niciodată prea târziu să te dedici unei activități noi. A sosit timpul să investești în lucrurile care îți fac cu adevărat plăcere. Progresul va apărea și el, dar acest lucru se va întâmpla treptat. Tot ce trebuie să faci este să muncești în continuare și să ai încredere în procesul de transformare pe care l-ai început.
Scorpion: 24 octombrie – 21 noiembrie
Este o zi minunată pentru a înțelege cum anume arată succesul pentru tine. S-ar putea să simți o înclinație puternică în ceea ce privește timpul petrecut cu familia. Îți oferi mai mult sens și mai multă claritate. Viața ta pare că se schimbă treptat, iar tu îți modifici prioritățile pe măsură ce timpul trece.
Săgetător: 22 noiembrie – 21 decembrie
Este timpul să transformi realitatea somatică și să îcepi să asculți indiciile pe care corpul tău ți le oferă. Dacă mintea ta a fugit deja într-o direcție clară, este esențial să faci pași pentru a câștiga și claritate fizică. Astrele spun că este un moment oportun pentru a face o investiție în sănătatea ta. Această perioadă te învață să prioritizezi complet diferit lucrurile.
Capricorn: 22 decembrie – 19 ianuarie
Horoscopul zilei de 13 noiembrie 2024 spune că nativii din zodia Capricornului au parte de o perioadă destul de agitată. Ești o zodie de pământ care are de luat multe decizii importante. Ai mulți oameni care se bazează pe tine și care depind de felul în care vei alege să gestionezi aceste momente stresante. Pe umerii tăi se află responsabilități mult mai mari decât lași să fie văzute.
Vărsător: 20 ianuarie – 18 februarie
Vei avea nevoie de o doză mare de curaj pentru a putea merge mai departe. Oportunitățile sunt la fiecare pas, însă nu oricine este pregătit să-și asume un risc. Astrele te sfătuiesc să te gândești bine la ceea ce îți dorești de la viitorul tău. Poate că este momentul să acționezi și să nu mai lași sentimentele de teamă să te conducă.
Pești: 19 februarie – 20 martie
Horoscopul zilei de 13 noiembrie 2024 spune că nativii din zodia Peștilor petrec mai mult timp cu persoanele dragi. Îți dedici energia persoanelor care sunt cu adevărat importante pentru tine. Este o perioadă în care simți nevoia să te înconjori cu iubirea și grija familiei tale.
Crăciun și Anul nou în familia lui Nicolae Ceaușescu: Ce tradiții avea familia dictatorului
Deputaţii europeni amână decizia cu privire la avizarea comisarului propus de Ungaria, Olivér Várhelyi
Premieră în Congresul SUA: Sarah McBride devine primul membru transsexual asumat al legislativului american
VIDEO România, premii la nivel internațional pentru pălinca ‘de Bihor’: cum a ajuns pălinca Trămuța să îi fascineze pe străini
LIVE TEXT – Război în Ucraina: Zeci de mii de soldați, pregătiți să recucerească regiunea Kursk
SCHEMA NORDIS LA CURTEA DE ARGEȘ? Un avocat-constructor și doi vânzători de mobila second hand, în vizorul autorităților – Ca să scape de datorii la clienți, avocatul și-a falimentat firma dar… a luat-o de la capăt
Vești mari pentru șoferi! Se dechide tronsonul 5 al celei mai așteptate autostrăzi din România. Până unde se va putea circula
Atenție, sâmbătă se închide bulevardul Basarabilor pentru desfășurarea Duatlonului Regal Invictus, ediția a VI-a- VEZI PROGRAMUL COMPETIȚIEI
Cu voturi de la PSD, liberalul Costel Voica, noul viceprimar al Comunei Băiculești – Consilierul AUR a părăsit sala stresat de liderul județean
ACUM! Casă în flăcări la Valea Iașului
VIDEO | Acțiune de salvare extremă a jandarmilor montani argeșeni împreună cu Salvamont Argeș
VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni
VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina
VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC
PITEȘTI
S-A DECIS: Transfăgărăşanul se închide începând de marţi, 12 noiembrie
Circulaţia rutieră pe DN 7C – Transfăgărăşan se va închide, începând de marţi dimineaţă, pe tronsonul cuprins între Piscul Negru...
Salarii mici, condiții de muncă precare: Arhivele Naționale, în protest total – Activitatea instituției, paralizată
Funcționarii publici din cadrul Serviciului Județean Argeș al Arhivelor Naționale au intensificat protestul, trecând de la o grevă de avertisment...
A nins pe pe Transfăgărășan! Când se închide drumul – Stratul de zăpadă ar putea ajunge curând la 20 de centimetri
Duminică seară a început să ningă pe Transfăgărășan. Temperatura a coborât cu mult sub zero grade Celsius, iar ploaia s-a...
Deși n-a semănat nimic, totuși culege – Deputatul USR Ionuț Moșteanu, umilit de argeșeni după un apel pe Facebook: ” Nu ți-e, măh, rușine?”
Deputatul USR Ionuț Moșteanu s-a trezit zilele acestea în mijlocul unei controverse intense pe pagina sa de Facebook, după ce...
Curtea de Argeș
Ministrul Simona Bucura-Oprescu și echipa PSD, la Curtea de Argeș: “Guvernarea PSD înseamnă creșterea veniturilor pentru toți românii și investiții record în proiecte de utilitate publică”
Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a fost astăzi alături de primarul Constantin Panturescu și echipa PSD în...
Scandal monstru la Domnești! Doi minori de 15 și 17 ani au băgat în spital un bărbat de 35 ani – PUȘTANII AU FOST REȚINUȚI DE POLIȚIE
În seara zilei de 8 noiembrie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au...
ACUM! Casă în flăcări la Valea Iașului
În urmă cu putin timp un apel la 112 a anunțat izbucnirea unui incendiu într-o gospodărie din comuna Valea Iașului,...
SCHEMA NORDIS LA CURTEA DE ARGEȘ? Un avocat-constructor și doi vânzători de mobila second hand, în vizorul autorităților – Ca să scape de datorii la clienți, avocatul și-a falimentat firma dar… a luat-o de la capăt
În ciuda scandalurilor la nivel național generate de Schema Nordis, notarii implicați in afaceri imobiliare dubioase sau agentul imobiliar care-și...
Atenție, sâmbătă se închide bulevardul Basarabilor pentru desfășurarea Duatlonului Regal Invictus, ediția a VI-a- VEZI PROGRAMUL COMPETIȚIEI
Sâmbătă, 9 noiembrie, se va desfășura a VI-a ediție a „Duatlonului Regal Invictus”, competiție sportivă ce va avea loc în...
Mioveni
Ministrul Simona Bucura-Oprescu: Consolidăm și extindem cooperarea bilaterală cu Franța pe probleme de muncă și securitate socială ca parte a parteneriatului strategic
O delegație guvernamentală condusă de premierul Marcel Ciolacu a efectuat o vizită oficială în Franța și a avut o întrevedere...
Polițist din Argeș găsit de ANI cu avere nejustificată – Agentul Gabriel Tufă Mihalcea este ginerele fostului vice din Ștefănești
Agenţia Naţională de Integritate a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul...
VIDEO | Accidente nocturne in Argeș cu mașini proptite: una în pom, alta într-o casă
Pa parcursul nopții, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină în cazul a două accidente rutiere, după cum urmează: Două...
VIDEO! ACUM! Arde o casă la Mioveni!
In urmă cu puțin timp pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit într-o gospodărie din orașul Mioveni,...
Câmpulung
VIDEO | Acțiune de salvare extremă a jandarmilor montani argeșeni împreună cu Salvamont Argeș
Salvamontiştii și jandarmii montani din Argeş au intervenit, sâmbătă seară, pentru a recupera trei persoane care s-au despărţit de grupul...
ITM ARGEȘ, ANUNȚ DE MAXIM INTERES: CUM PUTEȚI INTRA ÎN POSESIA CARNETELOR DE MUNCĂ – VEZI DETALII
Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş anunţă angajatoriide pe raza judeţului Argeş că se pot prezenta la instituția noastră situată în...
Președintele Klaus Iohannis a decorat un colegiu și două școli din Argeș – „Zinca Golescu”, Școala din Rucăr și „Tudor Vladimirescu”
Președintele României, Klaus Iohannis, a acordat Colegiului Național ”Zinca Golescu” din Pitești Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Ofiţer,...
În Trend
- ACTUALacum 2 săptămâni
Un serial Netflix a „prevestit” inundațiile catastrofale din Valencia și fenomenul DANA
- ACTUALacum 2 săptămâni
ANUNȚ DE ANGAJARE ÎN CURTEA DE ARGEȘ!
- ACTUALacum o săptămână
ACUM, ARDE O VILĂ ÎN ARGEȘ
- ACTUALacum 2 săptămâni
O mașină a Poliției Argeș implicată într-un grav accident
- ACTUALacum o săptămână
TRAGEDIE ÎNTR-O FAMILIE DIN ARGEȘ – A murit strivit de propria mașină
- ACTUALacum 3 zile
SCHEMA NORDIS LA CURTEA DE ARGEȘ? Un avocat-constructor și doi vânzători de mobila second hand, în vizorul autorităților – Ca să scape de datorii la clienți, avocatul și-a falimentat firma dar… a luat-o de la capăt
- ACTUALacum o săptămână
VIDEO | Accidente nocturne in Argeș cu mașini proptite: una în pom, alta într-o casă
- ACTUALacum o săptămână
Semafoare noi la Lidl: Un pas înainte pentru siguranța rutieră în Curtea de Argeș