Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Un fost ministru al Economiei atrage atentia: ‘A venit cu astfel de proiecte ca să mimeze că face ceva la acest minister. Dacă aceste persoane vor accesa astfel de credite, la un moment dat se vor trezi că nu mai pot plăti ratele’

Publicat

in

Deputatul Claudiu Năsui, vicepreședinte USR și fost ministru al Economiei, a explicat marți, pentru B1 TV, de ce studenții și tinerele familii nu ar trebui să apeleze la programele cu credite garantate de stat în proporție de 80% și cu dobânzi subvenționate de stat, prin Ministerul Familiei.

Năsui chiar a acuzat-o pe Gabriela Firea (PSD), ministrul Familiei, că încurajează să se îndatoreze fix persoanele care nu au acces la creditare tocmai pentru că nu și-ar putea plăti ratele. Dacă aceste persoane vor accesa astfel de credite, la un moment dat se vor trezi că nu mai pot plăti ratele. Banca nu va avea de suferit, căci statul va interveni, dar ei își vor strica istoria de credit și se vor trezi și cu ANAF-ul pe cap.

Claudiu Năsui a mai spus că Firea a venit cu astfel de proiecte ca să mimeze că face ceva la acest minister care, în esență, n-are niciun rost. Mai mult, de anul viitor acest minister va avea un buget de șase ori mai mare decât cel din prezent și cu o mie de angajați mai mult.

Năsui (USR) critică planurile Gabrielei Firea (PSD) la Ministerul Familiei

Ministerul Familiei „e un minister care a fost inventat special pentru ea, cum au fost inventate multe ministere. Dacă ar fi după mine, ar trebui desființate multe dintre ele. Cel mai grav nu e că e o nenorocire bugetară, că mai plătim încă o mie de bugetari în plus și transferăm bani către tot felul de proiecte de-ale dânsei, ci faptul că prin proiectul acesta prin care încurajează creditarea tocmai cei care nu au acces la creditare se vor îndatora și în momentul în care vor veni ratele, n-o să le poată plăti. Banca n-o să piardă (că va interveni statul să acopere datoria), dar ei își vor strica istoria de credit și vor avea executări silite într-o perioadă de recesiune, când oricum le va fi greu.

Eu îi încurajez pe telespectatorii dvs să nu ia credite de genul acesta, nu în prag de recesiune, când e mai bine să stai cât mai mult cu mai puține credite, să nu te lansezi în îndatorare, cum ne încurajează dna Firea să facem”, a declarat fostul ministru.

Năsui: Firea vrea să pară că face ceva

Întrebat de ce crede, totuși, că Firea a venit cu o astfel de inițiativă, Năsui a răspuns:

„Pentru că vrea să pară că face ceva, să găsească o utilitate pentru acel minister. Negăsind una, face genul acesta de programe. Problema e că face mult mai mult rău. Oamenii se vor bucura că vor putea face credite de 10.000 de euro de la bancă cu comisioane subvenționate de stat și garanția oferită de stat. Când n-o să mai poată plăti, o să aibă o problemă. Chiar dacă n-o să aibă de la bancă, o să aibă de la ANAF și atunci dna Firea nu va mai fi acolo să le arate cât de multe face ea pentru familii și pentru tineret”.

„Ca să nu mai spunem de legea aceea pentru tineret. Toate acele fundații care au făcut lobby pentru ea sunt investigate de DNA pentru delapidarea unui faimos patrimoniu și și-au găsit un culcuș foarte cald în ministerul dnei Firea”, a mai precizat Năsui, conform b1tv.ro

Citeste mai mult

Sanatate

Primele semne de sarcină după inseminarea artificială

Publicat

in

Chiar dacă nu poți obține o sarcină pe cale naturală, visul de a deveni părinte se poate împlini cu ajutorul medicilor specializați în tehnici de reproducere umană asistată. Nu pune cea mai mare dorință pe o hârtie pe care să o împachetezi și să o închizi într-un sertar al inimii! Există diferite metode cu ajutorul cărora poți obține sarcina mult dorită.

Una dintre cele mai cunoscute tehnici de reproducere umană asistată este inseminarea artificială. Poți afla mai multe detalii despre fiecare etapă a planului de tratament de la Adela Serban și de la întreaga echipă medicală specializată în îndeplinirea celor mai frumoase dorințe de familie. Urmează să parcurgi primul ciclu de tratament? Înseamnă că vrei să știi care sunt primele semne de sarcină. Află toate detaliile din acest articol.

Când se instalează sarcina după inseminare?

Spre deosebire de sarcina obținută pe cale naturală, când materialul genetic masculin întâlnește materialul genetic feminin în timpul contactului sexual, inseminarea artificială presupune introducerea spermatozoizilor în uterul viitoarei mămici printr-o procedură medicală sigură și complet nedureroasă. Odată ce am stabilit acest aspect putem găsi cel mai bun răspuns pentru mare frământare a viitoarelor mămici – la cât timp după inseminare se instalează sarcina? În mod normal, sarcina începe să se instaleze încă din primele zile de la inseminare, timp în care nivelul beta hcG (hormonul sarcinii) crește semnificativ.

Ar fi indicat să faci un test de sarcină după aproximativ două săptămâni. Doar așa te poți asigura că obții un rezultat concludent. Sigur că există și posibilitatea ca testul să indice un rezultat negativ. Trebuie să știi că, de obicei, se recomandă între 3 și 6 inseminări, iar în cazuri mult mai complexe, echipa medicală îți va recomanda noi metode de tratament. Deși pentru multe cupluri, drumul infertilități poate fi presărat cu multe suișuri și coborâșuri, cu încredere și credință, familiile de 2 se pot mări cu unul și chiar cu mai mulți membri.

Care sunt semnele care prevestesc sarcina după inseminare?

Primul semn timpuriu de sarcină este lipsa menstruației, fie că ne referim la tehnicile de reproducere umană asistată ori la sarcinile obținute pe cale naturală. În completare, viitoarele mămici pot experimenta și alte simptome, cele mai frecvente fiind:

  • Greață și vărsături;
  • Amețeală;
  • Mici probleme de respirație;
  • Stare generală de rău;
  • Balonare;
  • Constipație;
  • Mărirea și sensibilitatea sânilor;
  • Sensibilitate la mirosuri;
  • Crampe abdominale.

Trebuie menționat și faptul că unele femei pot experimenta și o ușoară sângerare vaginală. Se numește sângerare de implantare și poate apărea la 10 – 14 zile după inseminare, fiind o reacție normală a organismului, atunci când ovulul fecundat se atașează de peretele uterului. De asemenea, crampele abdominale sunt la fel de normale, cu precizarea că aceste trebuie să fie ușor de suportat. Orice durere intensă, care durează destul de mult trebuie să-ți ridice un semn de întrebare.

Amintim și faptul că fiecare organism este diferit, deci nu toate femeile vor experimenta toate semnele menționate mai sus. De asemenea, unele simptome pot fi asociate și cu alte afecțiuni. Aici intervine comunicarea deschisă cu echipa medicală. Trebuie să anunți medicul imediat ce observi anumite semne de îngrijorare.

În orice caz, sigura modalitate prin care poți afla dacă ești sau nu însărcinată este testul de sarcină, despre care spuneam că se efectuează la aproximativ două săptămâni de la inseminare. Cere ajutorul specialiștilor și nu lăsa deoparte visul de a deveni părinte! Cu încredere și speranță, orice cuplu poate obține șansa de a da naștere unui copil frumos și sănătos.

Citeste mai mult

ACTUAL

Tărăboi la târla regală! Tovarășul Moisescu l-a penalizat dur pe ciobanul Petrescu: SĂ FACĂ CIOCUL MIC!

Publicat

in

Tărăboiul regal de la curtea primarului PIC pare a nu se mai sfârși nici după afișarea rezultatului votului de dumincă 9 iunie. Astfel, astazi dimineață, consilierul PSD Marius Moisescu, cel căruia îi place să fie alintat cu apelativul “tovarășul” a semnat, in calitate de președinte de ședință, Procesul Verbal al ședinței cu scântei de dinaintea alegerilor. Informația ne-a fost furnizată chiar de tovarășul Moisescu, cel care ne-a dat asigurari că, din această lună, nu va mai permite scandaluri în plenul ședințelor. “Gata cu scandalurile celor care orăcăie fără să spună nimic concret, inteligibil. L-am sancționat cu avertisment pe domnul Daniel Petrescu și, de asemenea, i-am interzis să mai ia cuvantul la următoarele ședințe. Să facă ciocul mic și să zică merci că a prins la limită încă un mandat de consilier local. O să vedeți ce mielușel va fi”, ne-a declarat consilierul Marius Moisescu.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend