Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un cetăţean irakian a fost depistat de poliţiştii de frontieră giurgiuveni în timp ce încerca să intre ilegal în România pe osia semiremorcii unui camion

Publicat

in

Un cetăţean irakian, în vârstă de 24 de ani, a fost depistat de poliţiştii de frontieră giurgiuveni în timp ce încerca să intre ilegal în România, prin PTF Giurgiu, pe osia semiremorcii unui autocamion încărcat cu textile din Turcia pentru România.

“În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul specific asupra unui autocamion condus de un cetăţean turc, care transporta textile din Turcia pentru România. În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport a fost descoperită ascunsă, pe osia semiremorcii autocamionului, o persoană de sex masculin. Persoana în cauză nu deţinea documente de identitate asupra sa’, se arată într-un comunicat de presă, emis marţi, de ITPF Giurgiu.

În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că tânărul depistat este cetăţean irakian, în vârstă de 24 de ani.

Acesta a declarat autorităţilor că s-a urcat pe osia semiremorcii când se afla pe teritoriul Bulgariei, fără ca şoferul să cunoască acest lucru şi intenţiona să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, persoana depistată, şoferul şi ansamblul rutier au fost preluaţi de către reprezentaţii Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Nebunie în Orientul Mijlociu: zeci de avioane și-au schimbat brusc traseul, după ce Israelul a declanșat atacul

Publicat

in

De

Mai multe avioane care survolează Iranul și-au schimbat brusc traseul. Decizia a fost luată imediat după exploziile din centrul Iranului, generate de un atac al Israelului. Principalul aeroport din Teheran a fost închis temporar, informează Mediafax.

Aeroportul Internațional Imam Khomeini din Teheran a fost închis pentru toate zborurile până la ora 07.00 GMT, potrivit unei notificări adresate aviatorilor postată de Administrația Federală a Aviației SUA.

Unele zboruri ale Emirates și Flydubai care survolau Iranul vineri dimineață au făcut viraje bruște pentru a ieși din spațiul aerian iranian, conform Flightradar24, anunță Reuters.

Aeroporturi închise, trafic aerian perturbat

Un zbor de la Dubai la Teheran a fost redirecționat, după ce Aeroportul Internațional Imam Khomeini din Teheran s-a închis. Un purtător de cuvânt al Flydubai a declarat pentru CNN că zborurile din Dubai către Iran au fost anulate.

„Zborul Flydubai FZ 1929 de la Dubai la Teheran pe 19 aprilie a revenit la Dubai din cauza închiderii Aeroportului Teheran (IKA). În conformitate cu NOTAM-ul emis, zborurile noastre către Iran astăzi au fost anulate. Siguranța pasagerilor și a echipajelor este prioritatea noastră”, a spus purtătorul de cuvânt.

Mai multe explozii au fost auzite în noaptea de joi spre vineri în Iran. Informațiile privind un atac al Israelului asupra Iranului sunt contradictorii și nu au fost confirmate de armata israeliană. Apărarea antiaeriană iraniană a fost folosită, iar Iranul a suspendat zborurile peste mai multe orașe.

Citeste mai mult

NATIONAL

Prima țară mare care le solicită cetățenilor să plece din Israel: se așteaptă un atac puternic al Iranului

Publicat

in

De

Australia își îndeamnă cetățenii să părăsească Israelul de urgență. Anunțul a fost făcut după incidentele nocturne din Iran care par să fie un atac israelian asupra unor ținte iraniene. Australienii avertozează că situația în regiune se poate deteriora rapid, informează Mediafax.

Departamentul de Afaceri Externe și Comerț al Guvernului Australian (DFAT) i-a îndemnat pe cetățenii săi din Israel „să plece dacă o pot face în siguranță”, potrivit CNN.

„Există o mare amenințare de represalii militare și atacuri teroriste împotriva Israelului și a intereselor israeliene în întreaga regiune. Situația de securitate s-ar putea deteriora rapid. Îndemnăm australienii din Israel sau din teritoriile palestiniene ocupate să plece dacă este sigur să facă acest lucru”, potrivit unui mesaj publicat pe contul Smart Traveler de pe X, care postează sfaturi de la DFAT.

S-ar putea închide spațiul aerian

Departamentul a avertizat că „atacurile militare pot duce la închiderea spațiului aerian, anularea zborurilor și devieri și alte întreruperi de călătorie”.

Aeroportul Internațional Ben Gurion din Tel Aviv „poate întrerupe operațiunile din cauza problemelor de securitate din zonă în orice moment și cu un preaviz scurt”, mai scrie în mesaj.

Mai multe explozii au fost auzite în noaptea de joi spre vineri în Iran. Informațiile privind un atac al Israelului asupra Iranului sunt contradictorii și nu au fost confirmate de armata israeliană. Apărarea antiaeriană iraniană a fost folosită, iar Iranul a suspendat zborurile peste mai multe orașe.

Explozii au fost auzite în apropierea aeroportului din orașul Isfahan din centrul Iranului. Mai multe investigații au fost lansate. Nu este clar dacă atacul aerian vizează mai multe regiuni sau doar baza de producție din Isfahan, unde probabil au fost fabricate dronele folosite pentru a ataca Israelul.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend