Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un bloc pentru cadrele medicale se construiește în curtea Spitalului Județean din Galați

Publicat

in

La Galați se construiește primul bloc ANL pentru specialiștii din sănătate. Imobilul este ridicat în curtea Spitalului Județean de Urgență din oraș. O parte din investiție este suportată de la bugetul județului Galați, anunță MEDIAFAX.

Clădirea care se construiește în curtea Spitalului Județean de Urgență are 20 de apartamente, 10 cu o cameră și 10 cu două camere, și este destinată personalului medical din sistemul sanitar gălățean. În prezent, constructorul lucrează la mansarsa imobilului cu patru etaje.

Nicușor Dan anunță controale masive la terase: ‘Acolo o să intervenim în forță’

„Lucrările la blocul ANL din curtea Spitalului sunt în plină desfășurare. Constructorul lucrează la mansarda blocului, urmând ca în perioada următoare să monteze și acoperișul. De asemenea, se lucrează și la finisajele interioare. O parte din instalația sanitară a fost montată, iar de săptămâna viitoare vor începe lucrările și la partea electrică”, a anunțat, pe Facebook, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Instituția gălățeană participă la investiție cu terenul și asigură fondurile necesare pentru rețelele de utilități, iar blocul este construit pe cheltuiala Agenției Naționale pentru Locuințe. În etapa a doua a proiectului, în curtea Spitalului Județean din Galați va fi construit încă un bloc pentru medici și alți angajați din sectorul sanitar.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Gazeta Sporturilor, fără redactor-șef: Cătălin Țepelin a părăsit redacția în aplauzele colegilor

Publicat

in

Gazeta Sporturilor s-a despărțit de Cătălin Țepelin, redactorul său șef, evenimentul fiind anunțat pe contul de Facebook al cotidianului.

Catalin Tepelin paraseste redactia gsp.roFoto: Catalin Tolontan / Facebook / captura

În aplauzele colegilor săi, Cătălin Țepelin a părăsit redacția în cursul zilei de marți.

Conform sursei citate, avem de-a face cu o plecare luată după „o decizie a patronilor elvețieni de la Ringier”.

„Redactorul-șef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Țepelin, a părăsit astăzi redacția după o decizie a patronilor elvețieni ai Ringier. Aici este momentul în care jurnaliștii de la GSP și Libertatea își iau la revedere de la liderul lor”, notează Cătălin Tolontan pe contul personal de Facebook.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cercetătorii israelieni trag un semnal de alarmă privind o nouă specie invadatoare în Marea Mediterană

Publicat

in

​Cercetătorii marini israelieni au descoperit în estul Mării Mediterane un tip de coral care se găseşte de obicei în Marea Roşie, indicând astfel migraţia unei specii invadatoare, a anunţat Universitatea din Haifa (UH) într-un comunicat publicat luni și citat de Xinhua și Agerpres.

Coral „Dendronephthya”Foto: Andrey Nekrasov / Zuma Press / Profimedia Images

Acel tip de coral moale, cunoscut sub denumirea de Dendronephthya, a fost găsit la adâncimea de 42 de metri lângă satul Sdot Yam în luna mai, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Haifa şi publicat recent în revista Biology.

Coralul menţionat trăieşte de obicei în apele tropicale din regiunea Indo-Pacifică şi este frecvent întâlnit în Marea Roşie.

Deşi calea exactă a migraţiei sale nu a putut fi încă stabilită, coralul a ajuns în Marea Mediterană migrând cel mai probabil din Marea Roşie, prin Canalul Suez, în cadrul unei migraţii ample şi bine documentate, Migraţia lessepsiană, potrivit noului studiu.

Marea Mediterană este pe cale să își piardă una dintre barierele de protecție împotriva speciilor invadatoare

Apele mai reci ale Mediteranei obişnuiau să fie o barieră în faţa coralilor tropicali, dar aceste bariere naturale sunt pe cale să dispară din cauza schimbărilor climatice, afirmă cercetătorii de la UH.

Creşterea temperaturii minime în timpul iernii la nivelul apelor costiere şi alte modificări ale temperaturii din regiunea estică a Mării Mediterane după anii 1990 ar putea oferi condiţii favorabile pentru invazia speciilor originare din apele calde, au adăugat autorii studiului.

Cercetătorii au avertizat că din cauza ataşării rapide şi a capacităţii sale de creştere, specialiştii se aşteaptă ca această specie de coral să se răspândească rapid şi să devină tot mai des întâlnită în toată Marea Mediterană.

Ei au notat că atunci când specii dintr-o regiune invadează pe cale naturală şi se stabilesc într-o altă zonă, ele pot afecta într-o manieră severă ecosistemele locale.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend