Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ULTIMA ORĂ! Percheziții DIICOT la Spitalul Județean Argeș – AU DISPĂRUT MEDICAMENTE cu EFECT DE DROG

Publicat

in

Procurorii și polițiștii au descins, luni dimineața, la Spitalul din Pitești, într-un dosar în care se fac verificări în legătură cu dispariția mai multor medicamente din farmacia unității sanitare.

Perchezițiile au loc la Spitalul Județean de Urgență Pitești, au spus surse judiciare.

Ancheta a fost deschisă după ce s-a constatat lipsa unor medicamente din farmacia unității sanitare. Angajații au descoperit că din farmacia spitalului lipsesc cantități importante dintr-un medicament cunoscut ca fiind utilizat de narcomani.

Cinci cutii au dispărut din stocul medicamentului folosit la anestezie și terapie intensivă, iar DIICOT a început deja audierile.

Conducerea spitalului a anunțat dispariția a 25 de fiole folosite la ATI. Farmacista șefă a fost cea care a observat lipsa medicamentelor. La acest moment, ea nu mai ocupă această funcție.

Din informațiile anchetatorilor, nu existau camere de supraveghere în farmacia respectivă, precizează sursele judiciare.

Ancheta este condusă de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), în colaborare cu Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO).

Citeste mai mult

Barfe

Martalogul primarului PIC vă calmează – Visați blocaje-n trafic și injurați ca proștii, în loc să vă bucurați că circulați ca-n București

Publicat

in

De

Surse din interiorul primariei ne-au informat că, după ce au primit multe… mezeluri de la cetateni cu ocazia blocarii orasului generată de lucrari electorale, avarii și bumbere, Panțurescu și martalogii pregatesc un video înduioșător. Desigur, asta în loc sa-și ceară scuze argesenilor, așa cum se face inclusiv pe la Tutana și Cicănești. Ca de obicei, în prim plan va fi martalogul Ilie, coana ofilită a presei argeșene care și-a gasit nu, nu un soț, ci un job bine plătit de pupincurist cu plete al primarului PSD, același Panțurescu care în ultimii 4 ani nu a reusit sa lege cateva propoziții pentru a inchega o frază cu care să iasă el insuși public in vreo conferinta de presă sau la vreun mijloc de informare media. Așa ca martalogul Ilie, dupa probleme cu un dosar penal pe teme de constructii, tractorase, utilaje si alte datorii a ajuns iar pe lânga marginimea legii, a moralei si a unui cod.

Revenind la blocajul general de astazi, el a fost generat de o avarie la conducta de apa și, cumulată cu lucrarile electorale si bumperele prostiei PSD a generat, printre altele, si situatii tragice: ambulanțe blocata in trafic, pensionar la un pas de moarte blocat cu masina familiei la cativa metri de spital. ș.a.m.d. . Primăria și martalogii nu au iesit sa explice nimic, nici nu și-au cerut scuze si nici macar NU au solicitat Politiei sa intervina pentru dirijarea circulatie ( potrivit Politie Municipale). În aceste condiții, spun sursele noastre din primărie, martalogul Ilie ar fi venit cu ideea salvatoare de a face un video în care să le explice argesenilor ca sunt tare prosti ca se enervează pe un primar atat de frumos, inalt si bine dotat… tehnic. Cică, argesenii vor fi certati cu microfonu pe lângă gură că toata dimineata au folosit in exces arhaisme dragi românilor nervoși gen “văngură” .”tengură” sau “țiaidra”. De asemenea, martalogul Ilie își va lăuda șeful Panțurescu, tot cu microfonu pe lângă gură – la fel de veselă cum il și înjura acum ceva timp – și îi va etala realizările mărețe din oraș. De exemplu li se va reaminti argeșenilor că bulevardul pute a rahat, că avem cei mai veseli maidanezi din Europa, că parcometrele au ruginit la cat de mult au fost folosite, ca toalete nu există, ca strazile sunt pline de figuri geometrice 3 D, că mumoasa canalizare și alte conductw părâie precum șeful PIC după ce mânâncă fasole si ca PIC ii caleste pe argeseni in stil rusesc la un bazin de inot unde apa e permanent rece sau bazinul este inchis. Desigur, martalogul Ilie, cu gandul la tractorase, utilaje si alte datorii, va incheia triumfal, indemnându-vă ca la Cicănești să fiți optimiști de triști și, desigur, să iubiți și să votati PSD!

Acestea este un pamflet si trebuie tratat ca atare…

Citeste mai mult

ACTUAL

MAPN recrutează tineri pentru a deveni militari de carieră – VEZI DETALII

Publicat

in

De

Eşti o persoană dinamică, energică, eşti atras de ţinuta şi activitatea militară? Acum este momentul! Alege o carieră plină de satisfacţii – cariera militară!

Centrul Militar Județean Argeș, a transmis zilele acestea detalii referitoare la oferta educațională a Ministerului Apărării Naționale privind admiterea în instituţiile de învăţământ universitar militar pentru anul școlar/universitar 2024-2025.

RECRUTARE PENTRU PROFESIA MILITARĂ

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare-recrutare al Centrului Militar Județean Argeș, activitatea de recrutare a tinerilor din județul Argeșbăieţi şi fete, pentru învăţământul universitar militar.

Pentru anul de învăţământ 2024/2025, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor din judeţul Argeș (băieţi şi fete) cu o ofertă educaţională generoasă:

Pentru învăţământul universitar militar:

  • Academia Forţelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” – Sibiu – 73 locuri;
  • Academia Forţelor Aeriene ,,Henri Coandă”- Brașov – 26 locuri;
  • Academia Navală ,,Mircea cel Bătrân” – Constanța – 10 locuri;
  • Academia Tehnică Militară ,,Ferdinand I” – București – 212 de locuri;
  • Institutul Medico-Militar București/Târgu Mureș – 67 locuri/ 45 locuri;
  • Universitatea Națională de Apărare ,,Carol I” – București – 43 locuri;
  • Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” – București-16 locuri (beneficiar Ministerul Apărării Naționale).

Termenul limită de înscriere este 31.05.2024.

Admiterea la programele de studii universitare de licență, pe locurile finanțate de la buget constă în susținerea de către candidați a unei probe de concurs, reprezentată de un test de verificare a cunoștințelor la disciplinele Matematică (9 itemi), Informatică (9 itemi) și Limba Engleză(18 itemi)- mai puțin Institutul Medico-Militar București/Târgu Mureș și Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” – București.

Se pot înscrie candidaţi care sunt în clasa a XII-a şi absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat care au vârsta de cel mult 26 de ani împliniţi în anul 2024 (24 de ani pentru aviație naviganți).

Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

ARMATA oferă ceea ce-şi doreşte orice tânăr, aflat în momentul crucial al alegerii drumului în viaţă, respectiv: educaţie gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă la finalizarea studiilor, adrenalină, posibilitatea de afirmare şi construirea unei cariere, un trai decent garantat de un venit sigur şi atractiv.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Argeș, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Argeș General ,,CONSTANTIN CHRISTESCU”, situat în Pitești, strada Craiovei, nr. 150, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.00-16.00, marţi între orele 08.00-18.00, iar informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0248/215284.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro și pe paginile de socializarehttp://www.facebook.com/RecrutareMApNsau http://www.facebook.com/Centrul Militar Județean Argeș.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend