NATIONAL
ULTIMA ORĂ – Incendiu puternic foarte aproape de Capitală
Publicat
acum 3 aniin
De
adminIncendiu puternic la doi pași de București. Două case ard în Domnești, iar flăcările au cuprins o suprafață de 300 mp. Pompierii intervin în aceste momente, potrivit Antena 3.
”Ard două locuințe de tip duplex în localitatea Domnești. Incendiul se manifestă în mod special la nivelul acoperișului, dar și pe fațata acestor locuințe, peste 300 de mp suprafață estimată în acest moment. Nu au fost constatate persoane rănite ca urmare a acestui incendiu. Acțiunile continuă. Din cauza lipsei resurselor de apă au fost concentrare 15 autospeciale la fața locului,13 din București și două de la ISU Giurgiu.
Există riscul ca flăcările să se extindă, având în vedere că este un ansamblu de locuințe și distanță dintre acestea este relativ egală. Au fost luate măsuri și pentru localizarea incendiului și pentru limitarea propagării. În acest moment există un pericold, dar destul de redus. Depinde foarte mult de resursele de apă pe care le vom identifica în apropiere. Din nefericire un hidrant la mai puțin de un kilometru de locul incendiului nu există.
Locatarii au ieșit din locuințe. A fost necesară evacuarea locatarilor din locuințele imediat învecinate, îndepărtarea autoturismelor de pe stradă.”, a transmis pentru Antena 3 purtătorul de cuvânt ISU București-Ilfov, Daniel Vasile.
Poate vrei sa citesti
43 de maimuțe evadate din laboratorul din Carolina de Sud încă nu au fost prinse
FOTO O sticlă misterioasă cu un mesaj vechi de 132 de ani a fost scoasă din zidurile unui far: Ce scrie pe hârtia găsită de ingineri
Un mesaj ascuns într-o sticlă a fost găsit în peretele unui far după 132 de ani
Geoană, după ce fiica sa a fost acuzată că a plagiat discursul nepoatei lui Trump: Se mai întâmplă şi mici pozne de acest gen
Ancelotti povesteşte care a fost cea mai mare greşeală din cariera sa de antrenor. S-a întâmplat chiar la Real Madrid
Un fost deputat observă un detaliu ciudat la Ilie Bolojan: Îl afectează Sindromul Hybris
ACTUAL
Trump susține că dictatorul Kim Jong Un „îi duce lipsa”. De ce relația lor va fi pusă însă la încercare și cum s-a schimbat liderul nord-coreean
Publicat
acum 20 de minutein
9 noiembrie 2024De
adminNiciun lider al Statelor Unite nu a gestionat relațiile cu Coreea de Nord la fel de bine ca Donald Trump, în timpul primului său mandat de la Casa Albă. Inițial, republicanul l-a amenințat cu „foc și furie” pe liderul nord-coreean dacă acesta continuă să testeze rachete. Apoi, Trump a ajuns să corespondeze cu Kim Jong Un și să se vadă cu el într-o serie de summituri fără precedent, declarând că „s-au îndrăgostit” unul de celălalt, potrivit CNN.
Acum, această prietenie improbabilă va fi pusă la încercare. Fostul președinte se va întoarce la Casa Albă într-un moment de alarmă acută în rândul SUA și al aliaților săi cu privire la Kim și la amenințarea reprezentată de regimul său.
Phenianul a trimis mii de soldați și tone de muniție în Rusia, pentru a o sprijini în războiul din Ucraina, iar liderii occidentali consideră că acest lucru reprezintă o escaladare majoră. Cu câteva zile înainte ca Trump să câștige alegerile prezidențiale din SUA, Coreea de Nord a lansat o altă amenințare – testarea unei rachete balistice intercontinentale cu raza de acțiune care poate lovi oriunde în SUA.
În timpul campaniei electorale, Trump a declarat că „îi lipsește” liderului nord-coreean și a lăsat să se înțeleagă că SUA nu se va „comporta urât” atunci când el va reveni la putere. Însă, în cel de-al doilea mandat al său, Donald Trump se va confrunta cu un lider al Coreei de Nord încurajat și, fără îndoială, mai periculos, notează CNN.
Kim și posibil arsenalul său sunt susținute de legăturile înfloritoare cu Moscova, iar Coreea de Nord și-a înăsprit poziția față de SUA și aliatul său, Coreea de Sud. Asta face ca ajungerea la un acord între cei doi lideri, în vederea limitării programului de înarmare al Coreei de Nord, să fie cu atât mai dificilă.
De asemenea, se ridică întrebarea dacă Trump, cunoscut pentru politica sa externă impulsivă, ar putea încerca să schimbe direcția cu privire la ceea ce SUA dorește să vadă din partea Coreei de Nord, spun experții.
„Cel mai apropiat tovarăș”
Întâlnirile pe care Trump și Kim le-a avut, în 2018-2019, în Singapore, Hanoi și în zona demilitarizată dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud, au creat o imagine fără precedent pentru ambii lideri.
Atunci, președintele superputerii democratice a lumii a fost fotografiat zâmbind și pozând pentru fotografii alături de un autocrat izolat, cunoscut pentru modul nemilos în care își conduce poporul și pentru dorința de a-și păstra regimul prin construirea de arme care sfidează sancțiunile.
Pentru Trump, întâlnirile au reprezentat o încercare de a realiza ceea ce alți președinți americani au vrut în mod repetat să facă – să limiteze programul nuclear necinstit al Phenianului. Pentru Kim, întâlnirile cu Trump au reprezentat atât o șansă de a încerca să obțină o reducere a sancțiunilor internaționale severe, cât și o ocazie rară de a i se acorda un prestigiu atât de mare pe scena mondială.
Însă discuțiile s-au încheiat fără niciun progres – cu o încheiere bruscă a summitului din 2019 de la Hanoi, ceea ce, potrivit experților, a reprezentat o mare pierdere de imagine pentru Kim.
Deși liderii s-au mai întâlnit o dată în acel an, Phenianul a refuzat, de atunci, să reia dialogul cu SUA, spun experții, și a reluat testele rachetelor. Deși nu a inițiat un test nuclear din anul 2017, recent Kim Jong Un a promis că va crește „exponențial” numărul de arme nucleare din țară.
„Circumstanțele în care trebuie să avem de-a face cu Coreea de Nord s-au schimbat fundamental în comparație cu acum cinci ani”, a declarat Rachel Minyoung Lee, membru senior al think tank-ului Stimson Center din Washington.
Ea a indicat „costul mai ridicat” al programelor nucleare și de rachete ale Coreei de Nord ca urmare a progreselor înregistrate de la Hanoi, precum și „reorientarea politicii externe” a Coreei de Nord după eșecul acelui summit, ca factori pentru „un scepticism fundamental în cercul de conducere nord-coreean cu privire la valoarea strategică a Statelor Unite”.
În ultimul an, Kim Jong Un a stârnit îngrijorare la nivel internațional prin ruperea politicii adoptată timp de decenii față de Coreea de Sud, țară pe care a clasificat-o drept un „inamic permanent”.
Liderul nord-coreean a cerut armatei sale să accelereze pregătirile de război ca răspuns la „mișcările de confruntare” ale SUA – acțiuni care au avut loc în timp ce administrația Biden a consolidat legăturile și a sporit exercițiile militare cu Coreea de Sud și Japonia.
Nu în ultimul rând, Kim a aprofundat legăturilor cu Rusia. Liderul nord-coreean s-a întâlnit cu „cel mai apropiat tovarăș” al său, președintele rus Vladimir Putin, de două ori din septembrie anul trecut și a semnat un pact major de apărare în iunie. De ziua lui Putin, anul acesta, Kim Jong Un l-a felicitat pe liderul de la Kremlin, numindu-l „cel mai apropiat tovarăș”.
De asemenea, oficialii occidentali au avertizat cu privire la o „axă” antioccidentală emergentă a Chinei, Coreei de Nord și Iranului cu Rusia – un lucru, cel mai probabil, pozitiv pentru liderul nord-coreean care încearcă să câștige influență internațională.
„Kim consideră că are mult mai multe de câștigat din punct de vedere economic, militar și diplomatic prin alinierea Coreei de Nord cu China și Rusia, decât prin reangajarea cu Statele Unite, în condițiile în care rezultatele sunt atât de incerte”, a mai spus Rachel Minyoung Lee.
Solicitarea a ceva mai puțin decât denuclearizarea ar fi o „poziție dificilă” pentru SUA
Toate acestea ridică miza pentru modul în care Trump îl va aborda pe Kim, punând sub semnul întrebării dacă dictatorul va fi dispus să se așeze din nou la masă cu republicanul și dacă Trump va dori să reaprindă relația de prietenie dintre ei.
Vorbind pentru CNN în timpul unei discuții World Knowlege Forum la Seul, în septembrie, înainte de alegeri, fostul consilier pentru securitate națională al lui Trump, Robert O’Brien, a declarat că Trump ar relua discuțiile cu Coreea de Nord dacă ar reveni la putere.
Dar este „neclar” cum va răspunde Kim la noile discuții și dacă va „reveni la promisiunea de denuclearizare”, a spus O’Brien, referindu-se la promisiunile din trecut care nu s-au concretizat. Pentru SUA, solicitarea a ceva mai puțin decât denuclearizarea ar fi o „poziție dificilă” de adoptat, a adăugat el.
Ca răspuns la comentariile lui Trump conform cărora Kim „îi simte lipsa”, presa de stat nord-coreeană a declarat în vară Phenianului „nu îi pasă” cine va prelua funcția în SUA. Poziția oficială pare să fie că, indiferent de ceea ce se întâmplă în SUA, politica lui Kim privind armele nucleare va continua.
NATIONAL
„Nu există nicio îndoială că acest nou peisaj politic reprezintă o provocare serioasă pentru toată lumea”. Liderii occidentali se întâlnesc pentru a discuta despre Ucraina
Publicat
acum 35 de minutein
9 noiembrie 2024De
adminPremierul polonez Donald Tusk a declarat sâmbătă că se va întâlni în curând cu președintele Franței, premierul Marii Britanii, șeful NATO și liderii statelor nordice și baltice pentru a discuta despre cooperarea transatlantică și războiul din Ucraina, scrie Reuters.
Viitorul ajutorului pentru Ucraina se numără printre întrebările majore cu care se confruntă Uniunea Europeană după victoria lui Donald Trump în alegerile americane.
Trump a criticat nivelul de sprijin al SUA pentru lupta Ucrainei împotriva invaziei Rusiei și, înainte de alegeri, a promis că va pune capăt conflictului chiar înainte de a prelua funcția, fără a explica cum.
„Nu există nicio îndoială că acest nou peisaj politic reprezintă o provocare serioasă pentru toată lumea, în special în contextul unui posibil sfârșit al războiului ruso-ucrainean ca urmare a unui acord între, de exemplu, președintele Rusiei și noul președinte al Statelor Unite”, a declarat Tusk.
„…în zilele următoare, vom coordona foarte intens cooperarea cu țările care au o viziune foarte similară asupra situației geopolitice și transatlantice și asupra situației din Ucraina”, a adăugat el.
Tusk a declarat că președintele francez Emmanuel Macron și șeful NATO Mark Rutte vor vizita în curând Varșovia și că se va întâlni cu premierul britanic Keir Starmer fie la Varșovia, fie la Londra. De asemenea, Tusk se va întâlni cu liderii țărilor nordice și baltice la Stockholm.
„Totul va fi, desigur, în contextul noilor provocări cu care se confruntă patria noastră, întreaga regiune, Uniunea Europeană și comunitatea occidentală”, a declarat Tusk.
El a reiterat ceea ce a spus înainte de alegerile din SUA: indiferent de rezultat, Europa trebuie să își asume o mai mare responsabilitate pentru propria siguranță, iar viitorul Ucrainei nu poate fi decis fără Ucraina.
NATIONAL
Neeraj Chopra, campion olimpic, își schimbă antrenorul și se alătură legendei Jan Zelezny
Publicat
acum 37 de minutein
9 noiembrie 2024De
adminIndianul Neeraj Chopra, campion olimpic la aruncarea suliţei în 2021 şi medaliat cu argint la Paris în această vară, este acum antrenat de legenda cehă a disciplinei Jan Zelezny, scrie news.ro.
Sportivul indian a fost antrenat anterior de germanul Klaus Bartonietz. Dar Bartonietz s-a retras. Pentru a-l înlocui, Chopra (26 de ani), medaliat cu argint la Jocurile de la Paris din această vară, a apelat la Jan Zelezny (58 de ani), o legendă a suliţei.
Cehul a fost campion olimpic de trei ori între 1992 şi 2000 şi deţine încă recordul mondial cu o aruncare de 98,48 m în 1996. „Îmi place povestea lui şi văd un mare potenţial în el, pentru că este tânăr şi capabil să se îmbunătăţească”, a spus Zelezny într-o declaraţie emisă de Autoritatea Sportivă a Indiei.
„Crescând, am admirat tehnica şi precizia lui Jan şi am petrecut mult timp uitându-mă la videoclipuri cu el (…) A fost cel mai bun din sport timp de mulţi ani şi cred că lucrul cu el va fi nepreţuit, deoarece stilurile noastre de aruncare sunt similare, iar cunoştinţele sale sunt de neegalat”, a afirmat Chopra.
NATIONAL
43 de maimuțe evadate din laboratorul din Carolina de Sud încă nu au fost prinse
Publicat
acum 44 de minutein
9 noiembrie 2024De
adminPatruzeci şi trei de maimuţe care erau crescute pentru cercetare medicală au scăpat miercuri dintr-un laborator din Carolina de Sud şi au fost văzute în pădurile din apropierea sitului, dar nu au reuşit încă să fie prinse, au declarat vineri autorităţile. Angajaţii complexului încearcă să le ademenească cu mâncare pentru a încerca să le captureze din nou, relatează Associated Press.
Este vorba despre macaci Rhesus care au fugit miercuri după ce o angajată a complexului Alpha Genesis din Yemassee nu a închis bine o uşă în timp ce hrănea şi verifica animalele, au declarat oficialii, conform news.ro.
„Sunt maimuţe foarte sociabile şi se deplasează în grupuri, aşa că, atunci când primul cuplu iese pe uşă, celelalte tind să le urmeze”, a explicat Greg Westergaard, directorul general al Alpha Genesis, pentru CBS News.
Westergaard a spus că obiectivul său principal este ca maimuţele să se întoarcă în siguranţă, fără alte probleme. „Cred că au parte de o aventură”, a comentat directorul.
Vineri, maimuţele explorau gardul exterior al complexului Alpha Genesis şi ţipau la alte maimuţe din interior, a precizat poliţia. „Primatele manifestă un comportament calm şi jucăuş, ceea ce este un indiciu pozitiv”, se arată în declaraţia poliţiei, care adaugă că angajaţii companiei de cercetare supraveghează îndeaproape maimuţele, păstrând în acelaşi timp distanţa în timp ce încearcă să captureze din nou în siguranţă.
CÂT DE PERICULOASE SUNT?
Maimuţele care au evadat din laborator sunt o specie folosită pentru cercetarea umană încă din anii 1800. Ele sunt cam de mărimea unei pisici. Toate sunt femele şi cântăresc aproximativ 3 kilograme.
Alpha Genesis, oficialii federali din domeniul sănătăţii şi poliţia au declarat că maimuţele nu prezintă niciun risc pentru sănătatea publică. Unitatea creşte maimuţele pentru a le vinde medicilor şi altor cercetători. „Nu sunt infectate cu niciun fel de boală. Sunt inofensive şi puţin sperioase”, a declarat joi şeful poliţiei din Yemassee, Gregory Alexander.
Autorităţile recomandă în continuare persoanelor care locuiesc în apropierea complexului aflat la aproximativ 1,6 km de centrul orăşelului Yemassee să îşi închidă ferestrele şi uşile şi să sune la 911 dacă văd maimuţele. Apropierea de acestea le-ar putea face mai sperioase şi mai greu de capturat, susţin oficialii.
Eve Cooper, profesoară de biologie la Universitatea Colorado Boulder, care a studiat macacii rhesus, a declarat că animalele au totuşi potenţial de a fi periculoase şi i-a îndemnat pe oameni să păstreze distanţa. Maimuţele macaci rhesus pot fi agresive. Şi unele poartă virusul herpes B, care poate fi fatal pentru oameni, a avertizat Cooper. „Le-aş da o atenţie deosebită”, a spus Cooper. „Sunt animale imprevizibile. Şi se pot comporta destul de agresiv atunci când le este frică”, a spus ea.
Cu toate acestea, Alpha Genesis afirmă pe site-ul său că este specializată în creşterea unor primate fără agenţi patogeni, iar Cooper a menţionat că într-adevăr există populaţii de macaci rhesus fără agenţi patogeni, care au fost puse în carantină şi testate.
FERMA DE MAIMUŢE
Alpha Genesis furnizează primate pentru cercetare la nivel mondial în complexul său situat la aproximativ 80 de kilometri nord-est de Savannah, Georgia, potrivit site-ului său. La nivel local, este cunoscută drept „ferma de maimuţe”.
Există mai mult amuzament decât panică în Yemassee, un orăşel cu o populaţie de aproximativ 1.100 de locuitori. Au mai existat evadări, dar maimuţele nu au provocat probleme, a declarat William McCoy, un localnic care deţine un atelier de reparaţii ceasuri. „În mod normal se întorc acasă pentru că acolo este mâncarea”, a spus el.
În 2018, Departamentul pentru Agricultură al SUA a amendat Alpha Genesis cu 12.600 de dolari, în parte după ce oficialii au declarat că 26 de primate au evadat din facilitatea de la Yemassee în 2014 şi alte 19 au scăpat în 2016. Amenda companiei a fost emisă, de asemenea, din cauza evadărilor individuale ale maimuţelor, precum şi a uciderii unei maimuţe de către alte maimuţe atunci când aceasta a fost plasată într-un grup social greşit, potrivit unui raport al Departamentului american pentru Agricultură (USDA).
CE SPUN IUBITORII DE ANIMALE
Grupul Stop Animal Exploitation Now a trimis joi o scrisoare către USDA, solicitând agenţiei să trimită imediat un inspector la unitatea Alpha Genesis, să efectueze o investigaţie amănunţită şi să o trateze ca pe un infractor repetat. Grupul a fost implicat în amenda din 2018 împotriva companiei.
„Nepăsarea evidentă care a permis acestor 40 de maimuţe să scape a pus în pericol nu numai siguranţa animalelor, ci a pus în pericol şi locuitorii din Carolina de Sud”, a scris Michael Budkie, directorul executiv al grupului.
USDA, care a inspectat complexul de 10 ori începând din 2020, nu a răspuns imediat la apel.
Cea mai recentă inspecţie federală a instalaţiei, efectuată în luna mai, a arătat că la faţa locului se aflau aproximativ 6.700 de primate şi că nu existau probleme.
CE SPUN CERCETĂTORII DIN MEDICINĂ
Susţinătorii cercetării medicale care implică primate au declarat că acestea sunt esenţiale pentru progresele medicale care salvează vieţi umane, cum ar fi crearea de vaccinuri împotriva COVID-19, datorită asemănărilor lor cu oamenii.
Menţinerea unei rezerve interne de animale este esenţială pentru a preveni penuria de animale pentru cercetătorii americani.
Oamenii de ştiinţă cred că macacii rhesus şi oamenii s-au desprins dintr-un strămoş comun în urmă cu aproximativ 25 de milioane de ani şi au 93% acelaşi ADN.
UNUL DINTRE CELE MAI STUDIATE ANIMALE DE PE PLANETĂ
Aceste maimuţe au fost lansate în spaţiu cu rachete V2, utilizate pentru cercetarea SIDA, li s-a cartografiat genomul şi au devenit vedete ale propriului lor reality show de televiziune. La începutul anilor 2000, cererea de maimuţe a fost atât de mare, încât, din cauza penuriei, oamenii de ştiinţă au ajuns să plătească până la 10.000 de dolari pentru un animal.
În afară de şobolani şi şoareci, macacii rhesus sunt unul dintre cele mai studiate animale de pe planetă, a declarat Dario Maestripieri, cercetător în ştiinţe comportamentale de la Universitatea din Chicago. Animalele sunt foarte apropiate de familie, fiind de partea rudelor atunci când izbucnesc certuri. Şi sunt pricepute să construiască alianţe politice în faţa ameninţărilor venite din partea altor maimuţe. Dar în acelaşi timp poate fi dureros să le priveşti. Maimuţele cu statut inferior în ierarhie trăiesc într-o stare constantă de frică şi intimidare, a explicat Maestripieri. „Într-un fel, ele reprezintă unele dintre cele mai rele aspecte ale naturii umane”, a comentat Maestripieri.
NATIONAL
VIDEO Marcel Ciolacu: La nivel de salarizare am ajuns la nivelul altor țări europene
Publicat
acum 46 de minutein
9 noiembrie 2024De
adminPreşedintele PSD, prim-ministrul Marcel Ciolacu, susține că a discutat cu români care s-au întors recent în țară, iar aceștia remarcă faptul că la nivel de salarizare s-a ajuns la nivelul țărilor din Occident.
Liderul PSD a vizitat o serie de obiective din judeţ, inclusiv o fabrică de microbuze din localitatea Dumbrava Roşie.
“M-am întâlnit cu angajaţi care au revenit în ţară după 10-12 ani de zile, fiindcă în acest moment, cel puţin la salarizare am ajuns ca şi salariile plătite în alte ţări europene. Încercăm acum şi cu dezvoltarea infrastructurii rutiere, în educaţie şi sănătate, să venim şi cu serviciile exact cum sunt în ţările respective”, a declarat Marcel Ciolacu.
Întrebat pe cine şi-ar dori în turul al doilea al alegerile prezidenţiale, Marcel Ciolacu a răspuns: “staţi să intru eu în turul al doilea. Românii vor hotărî ei pe data de 24 dacă intru în turul doi, şi cu cine voi intra în turul doi”.
Marcel Ciolacu va avea o întâlnire cu activul de partid care se va desfăşura fără prezenţa mass-media.
NATIONAL
FOTO O sticlă misterioasă cu un mesaj vechi de 132 de ani a fost scoasă din zidurile unui far: Ce scrie pe hârtia găsită de ingineri
Publicat
acum 48 de minutein
9 noiembrie 2024De
adminUn mesaj într-o sticlă, datând din 1892, a fost descoperit în zidurile farului Corsewall din Scoția, scrie BBC.
O echipă de ingineri a descoperit un mesaj de 132 de ani într-o sticlă ascunsă în zidurile farului Corsewall, situat în punctul nordic al regiunii Rhins of Galloway, Scoția. Mesajul, datat 4 septembrie 1892 și scris cu pană și cerneală, conține numele inginerilor care au instalat un nou tip de lanternă în turnul de 9 metri și numele paznicilor farului de la acea vreme.
Sticla, găsită de inginerul Ross Russell în timpul unei inspecții, avea un fund convex și era acoperită cu un dop din plută fixat de un fir ruginit. După ce au reușit să scoată dopul și să extragă mesajul cu un dispozitiv improvizat, echipa a predat sticla paznicului farului, Barry Miller, care a deschis-o.
„Era ca și cum ne întâlneam cu colegii din trecut”, a spus Miller, adăugând că descoperirea l-a făcit să simtă o legătură cu oamenii care au lucrat acolo acum mai bine de un secol. Mesajul dezvăluie un lucru interesant, și anume că instalația descrisă în scrisoare este aceeași cu cea la care echipa modernă lucra în prezent, o coincidență surprinzătoare.
Inginerii intenționează să înlocuiască sticla și mesajul în locul în care au fost găsite, alături de un mesaj nou, al lor, cu speranța că cineva, în viitor, îl va găsi.
Trump susține că dictatorul Kim Jong Un „îi duce lipsa”. De ce relația lor va fi pusă însă la încercare și cum s-a schimbat liderul nord-coreean
„Nu există nicio îndoială că acest nou peisaj politic reprezintă o provocare serioasă pentru toată lumea”. Liderii occidentali se întâlnesc pentru a discuta despre Ucraina
Neeraj Chopra, campion olimpic, își schimbă antrenorul și se alătură legendei Jan Zelezny
43 de maimuțe evadate din laboratorul din Carolina de Sud încă nu au fost prinse
VIDEO Marcel Ciolacu: La nivel de salarizare am ajuns la nivelul altor țări europene
ACUM, ARDE O VILĂ ÎN ARGEȘ
TRAGEDIE ÎNTR-O FAMILIE DIN ARGEȘ – A murit strivit de propria mașină
Semafoare noi la Lidl: Un pas înainte pentru siguranța rutieră în Curtea de Argeș
Polițist din Argeș găsit de ANI cu avere nejustificată – Agentul Gabriel Tufă Mihalcea este ginerele fostului vice din Ștefănești
Cu voturi de la PSD, liberalul Costel Voica, noul viceprimar al Comunei Băiculești – Consilierul AUR a părăsit sala stresat de liderul județean
VIDEO | Acțiune de salvare extremă a jandarmilor montani argeșeni împreună cu Salvamont Argeș
VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni
VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina
VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC
PITEȘTI
VIDEO! Argeșean prins cu țigări de contrabandă pe autostradă!
În seara zilei de 7 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au continuat cercetările într-un dosar...
Sănătatea argeșenilor, pe primul loc pentru PSD: Extinderea UPU de la Spitalul Județean și începerea lucrărilor la Laboratorul de Radioterapie, noi investiții reușite!
Consiliul Județean Argeș a finalizat lucrările de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe (UPU) la Spitalul Județean de...
Bani de la Guvern pentru toate primăriile din Argeș
Prefectul Dragoș Predescu anunță: „Vin bani de la Guvern pentru primăriile din Argeș! Sumele provin din Fondul de Rezervă și...
Bărbat din Argeș reținut pentru agresiune sexuală asupra unei tinere de 18 ani
În ziua de 6 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat...
Curtea de Argeș
ACUM! Casă în flăcări la Valea Iașului
În urmă cu putin timp un apel la 112 a anunțat izbucnirea unui incendiu într-o gospodărie din comuna Valea Iașului,...
SCHEMA NORDIS LA CURTEA DE ARGEȘ? Un avocat-constructor și doi vânzători de mobila second hand, în vizorul autorităților – Ca să scape de datorii la clienți, avocatul și-a falimentat firma dar… a luat-o de la capăt
În ciuda scandalurilor la nivel național generate de Schema Nordis, notarii implicați in afaceri imobiliare dubioase sau agentul imobiliar care-și...
Atenție, sâmbătă se închide bulevardul Basarabilor pentru desfășurarea Duatlonului Regal Invictus, ediția a VI-a- VEZI PROGRAMUL COMPETIȚIEI
Sâmbătă, 9 noiembrie, se va desfășura a VI-a ediție a „Duatlonului Regal Invictus”, competiție sportivă ce va avea loc în...
Bărbat din Pietroșani prins beat la volan
În ziua de 5 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un bărbat de 43...
Ministrul Simona Bucura-Oprescu: Consolidăm și extindem cooperarea bilaterală cu Franța pe probleme de muncă și securitate socială ca parte a parteneriatului strategic
O delegație guvernamentală condusă de premierul Marcel Ciolacu a efectuat o vizită oficială în Franța și a avut o întrevedere...
Mioveni
Polițist din Argeș găsit de ANI cu avere nejustificată – Agentul Gabriel Tufă Mihalcea este ginerele fostului vice din Ștefănești
Agenţia Naţională de Integritate a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul...
VIDEO | Accidente nocturne in Argeș cu mașini proptite: una în pom, alta într-o casă
Pa parcursul nopții, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină în cazul a două accidente rutiere, după cum urmează: Două...
VIDEO! ACUM! Arde o casă la Mioveni!
In urmă cu puțin timp pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit într-o gospodărie din orașul Mioveni,...
ITM ARGEȘ, ANUNȚ DE MAXIM INTERES: CUM PUTEȚI INTRA ÎN POSESIA CARNETELOR DE MUNCĂ – VEZI DETALII
Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş anunţă angajatoriide pe raza judeţului Argeş că se pot prezenta la instituția noastră situată în...
Câmpulung
VIDEO | Acțiune de salvare extremă a jandarmilor montani argeșeni împreună cu Salvamont Argeș
Salvamontiştii și jandarmii montani din Argeş au intervenit, sâmbătă seară, pentru a recupera trei persoane care s-au despărţit de grupul...
Președintele Klaus Iohannis a decorat un colegiu și două școli din Argeș – „Zinca Golescu”, Școala din Rucăr și „Tudor Vladimirescu”
Președintele României, Klaus Iohannis, a acordat Colegiului Național ”Zinca Golescu” din Pitești Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Ofiţer,...
OFICIAL! Ministrul Simona Bucura-Oprescu, deschide lista candidaților PSD Argeș pentru Parlament – Vezi lista finală pentru Senat și camera Deputaților
PSD Argeș a depus astăzi la Biroul Electoral Județean listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024. Alături...
În Trend
- ACTUALacum 2 săptămâni
VIDEO ! Înotul românesc ar putea avea un nou star! Sașa Dincă din Curtea de Argeș, pe urmele lui David Popovici
- NATIONALacum 2 săptămâni
Meteorologii anunță schimbarea radicală a vremii: Lovesc furtunile și temperaturile scad brusc
- ACTUALacum o săptămână
ANUNȚ DE ANGAJARE ÎN CURTEA DE ARGEȘ!
- ACTUALacum o săptămână
Un serial Netflix a „prevestit” inundațiile catastrofale din Valencia și fenomenul DANA
- ACTUALacum 5 zile
ACUM, ARDE O VILĂ ÎN ARGEȘ
- ACTUALacum 2 săptămâni
O mașină a Poliției Argeș implicată într-un grav accident
- ACTUALacum 7 zile
TRAGEDIE ÎNTR-O FAMILIE DIN ARGEȘ – A murit strivit de propria mașină
- ACTUALacum 5 zile
Semafoare noi la Lidl: Un pas înainte pentru siguranța rutieră în Curtea de Argeș