Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Turbulențele din zborul Londra – Singapore: Compania aeriană a anunțat despăgubirile pentru pasagerii răniți în incident

Publicat

in

Compania aeriană Singapore Airlines a anunţat marţi că va oferi despăgubiri în valoare de 10.000 de dolari (9.287 de euro) pasagerilor care au suferit răni uşoare în timpul zborului de luna trecută, care a fost afectat de „turbulenţe puternice”, adăugând că va discuta sume mai mari cu pasagerii care au fost grav răniţi, informează AFP, preluată de Agerpres.

Ambulanțe care preiau pasagerii răniți pe aeroportul din BangkokFoto: Rachen Sageamsak / Xinhua News / Profimedia

La data de 21 mai, un britanic în vârstă de 73 de ani a murit şi alte 71 de persoane, dintre care şase grav rănite, au fost preluate pentru îngrijiri medicale după ce un avion al Singapore Airlines a fost afectat de „turbulenţe puternice” în timpul unui zbor pe ruta Londra – Singapore şi a trebuit să fie redirecţionat spre Bangkok.

„Cei care au suferit răni mai grave de pe urma incidentului au fost invitaţi să discute o despăgubire mai adecvată cu situaţia lor concretă atunci când vor fi pregătiţi să facă asta”, a informat compania aeriană într-un comunicat de presă.

Avionul de tip Boeing 777-300ER transporta 211 pasageri şi 18 membri ai echipajului.

„Pasagerii care au suferit răni grave, care necesită îngrijiri medicale pe termen lung şi un ajutor financiar vor primi, în avans, 25.000 de dolari (23.217 euro) pentru a răspunde la nevoile lor imediate. Această sumă va face parte din indemnizaţia finală pe care aceşti pasageri o vor primi”, a precizat Singapore Airlines.

De asemenea, compania aeriană va rambursa preţul biletelor de avion pentru toţi pasagerii acestui zbor traumatizant, inclusiv cei care nu au fost răniţi. „Toţi pasagerii vor primi de asemenea o despăgubire pentru întârziere, în conformitate cu reglementările din Uniunea Europeană sau Marea Britanie”, a precizat transportatorul.

Conform convenţiei de la Montreal, companiile aeriene sunt responsabile de pagubele provocate de rănile sau de decesul pasagerilor aflaţi la bordul unui avion.

Singapore Airlines a oferit deja 1.000 de dolari singaporezi (686 de euro) fiecărui pasager al avionului care a plecat din Bangkok după incident, pentru a-şi acoperi nevoile imediate, De asemenea, compania a suportat cheltuieile medicale ale pasagerilor răniţi şi s-a ocupat de transportul rudelor apropiate la Bangkok, pentru cei care au cerut asta.

Zborul SQ321 al Singapore Airlines a fost afectat de „turbulenţe extreme bruşte” la 11.000 de metri altitudine deasupra Myanmarului, la zece ore după decolare, ridicându-se brusc şi plonjând în gol de mai multe ori. Conform unui pasager, unii dintre cei aflaţi la bord au fost proiectaţi în cabină atât de violent încât au lovit plafonul, zeci de persoane suferind răni grave la cap.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Alertă de viituri pe râuri din 15 județe – Furtunile așteptate în următoarele ore aduc risc de inundații/ HARTĂ

Publicat

in

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până duminică la 12:00, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării.

În acest context sunt posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râuri din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Ier, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Mureş, Bega, Siret şi Prut.

Potrivit estimărilor realizate de hidrologi, în intervalul 22 iunie, ora 16:00 – 23 iunie, ora 12:00, se vor înregistra viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale Cotelor atenţie, pe următoarele cursuri de apă: Vişeu – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Iza – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Lăpuş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Maramureş), Tur – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Satu Mare), Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa Năsăud), Someş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Dej (judeţele: Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare), Crasna – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Sălaj şi Satu Mare), Ier – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Satu Mare şi Bihor), Barcău – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Sălaj şi Bihor), Crişul Repede – bazin amonte S.H. Ciucea şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Ciucea (judeţele: Cluj şi Bihor),

De asemenea, depăşiri ale cotelor de atenţie vor avea loc şi pe râurile: Crişul Negru – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Suştiu (judeţele: Bihor şi Arad), Mureş – bazin amonte S.H. Topliţa şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Topliţa – amonte S.H. Luduş (judeţele: Harghita, Mureş şi Bistriţa Năsăud), Târnava Mică – bazin amonte S.H. Sărăţeni şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sărăţeni – amonte S.H. Târnăveni (judeţele: Harghita şi Mureş), Târnava Mare – bazin amonte S.H. Odorheiu Secuiesc şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Odorheiu Secuiesc – amonte S.H. Mediaş (judeţele: Harghita, Mureş, Braşov şi Sibiu), Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Brănişca (judeţele: Hunedoara şi Arad), Bega – bazin amonte S.H. Făget şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Remetea (judeţul Timiş), Bistriţa – bazin amonte S.H. Cârlibaba şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Cârlibaba – amonte S.H. Frunzeni (judeţele: Suceava, Harghita şi Neamţ), Moldova – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Suceava şi Neamţ), Suceava – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul: Suceava), Jjia – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Prut – afluenţii aferenţi sectorului amonte confluenţă cu râul Jijia (judeţele: Botoşani şi Iaşi).

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bihor, Bistriţa Năsăud şi Suceava, precizează sursa citată.

content-image

Citeste mai mult

NATIONAL

Elena Lasconi, despre scandalul legat familia tradițională: Nu a fost cu ghinion / Drulă m-a scos de pe lista de la europarlamentare

Publicat

in

Primarul reales al municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a mărturisit sâmbătă că a trecut prin momente dureroase în noiembrie 2023, după dezbaterile aprinse privind declarația sa conform căreia a votat „DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018. Ea a precizat că liderul USR, Cătălin Drulă, a decis să o scoată de pe lista candidaților la alegerile europarlamentare.

Ea a dezvăluit că nu consideră că ceea ce s-a întâmplat atunci, când a fost scoasă de pe lista de pe lista de candidaţi a USR pentru alegerile europarlamentare, unde ocupa primul loc, a fost ghinion, Lasconi dezvăluind, în schimb, că a trecut prin momente dureroase.

„Din punctul meu de vedere, nu a fost cu ghinion. Vedeţi, Dumnezeu are metode interesante de a lucra. A fost cu durere, atunci, pentru mine. (…) Nu are niciun sens să mai reluăm toată discuţia aia (din USR, de după emisiune – n.r.) care este istorie, din punctul meu de vedere. Mi-a comunicat (Cătălin Drulă, fostul preşedinte al USR – n.r.) să mă dau jos de pe listă, în sensul ăsta. Eu am spus că dacă decide Biroul Naţional chestia asta, nu am nimic împotrivă, că nu eu m-am cocoţat”, a declarat Elena Lasconi în emisiunea Insider Politic, difuzată sâmbătă de Prima Tv, scrie News.ro.

Aceasta a precizat că nu forul de conducere al USR a decis schimbarea sa din fruntea listei de candidaţi pentru alegerile europarlamentare, ci hotărârea a fost luată de Cătălin Drulă.

„Nu a fost nicio înţelegere. El a decis, ceea ce nu voi face eu niciodată. Ca preşedinte al USR nu voi face niciodată fără să mă consult, plus că nu există situaţii de criză peste care să nu poţi să treci, nu există aşa ceva! Adică, doar pentru incompetenţi”, a spus Lasconi.

În luna noiembrie, Elena Lasconi, la acea vreme cap de listă USR la alegerile europarlamentare, dezvăluia că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018.

„Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Lasconi în emisiunea Insider politic, de la Prima TV. Declaraîia a determinat reacţii vehemente din partea fiicei sale, Oana.

„Sunt în şoc şi absolut dezgustată. Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie şi din acest motiv nu o mai susţin pe mama”, a afirmat tânăra.

Ulterior, preşedintele USR Cătălin Drulă a susţinut că Elena Lasconi nu a fost scoasă de pe lista pentru alegerile europarlamentare din cauza faptului că a votat favorabil la referendumul pentru familia tradiţională.

„S-au întâmplat mai multe lucruri: chestiuni legate de familie, de o zonă intimă, de o anumită atenţie care ne-ar fi dăunat acum în campanie. Plus că Elena şi-a dorit foarte mult să continue la Câmpulung”, a spus Cătălin Drulă, la Prima TV. Liderul USR nu considera că Elena Lasconi va pleca din partid.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

ACTUALacum 22 de ore

VIDEO | “Nesimțitule, iar te plimbi pe banii noștri!” – Primarul Panțurescu și martalogul Moise, prinși la cumpărături cu mașina primăriei

Cetățenii din urbea regală nu mai suportă bătaia de joc a reprezenanților administrației PSD și îi penalizeaza de fiecare dată...

ACTUALacum 22 de ore

Rușine mare la târla regală! ISU a închis “Grădinița Groazei” din Curtea de Argeș și a amendat Primăria PSD cu 50.000 lei

Administrația PSD din orașul regal primește o nouă palmă care arată tupeul și incompetența târlei regale conduse de Panțurescu. Cea...

ACTUALacum 23 de ore

DE TOT RÂSUL! Bumperele din Curtea de Argeș, atracții turistice pe Google Maps – Istoricii Dumitrache și Moisescu elaborează deja monografia Hopului Hazardelor

Prostia naște… atracții turistice la Curtea de Argeș! Faimoasele bumpere din orașul basarabilor, intens discutate de turistii nervosi pe forumurile...

ACTUALacum 3 zile

Ziarul PROFIT a avut iar dreptate, Jandarmeria a intervenit: Dosar penal pentru amenajarea abuzivă a unui drum în golul aplin – Bărbatul este din Corbeni

În timp ce presa pupincuristă a fost ocupată să lustruiască pantofii granzilor partidelor, ziarul PROFIT a fost, ca de multe...

ACTUALacum 3 zile

EXPERIENȚĂ IOC, ȘCOALĂ PUȚINĂ – Noul Consiliu Local Curtea de Argeș, cel mai slab de la Revoluție încoace – Chioșcari, ciobani si traseiști politici, printre cei care vor decide soarta orașului regal

S-au oficializat rezultatele finale ale alegerilor locale la Curtea de Argeș iar, de azi dimineață, noii aleși locali au dat...

Publicitate

Câmpulung

În Trend