Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Trei aspecte de care să ţii cont atunci când alegi un portofel bărbătesc

Publicat

in

Portofelul bărbătesc reprezintă un accesoriu care nu poate lipsi din nicio ţinută. Destinat păstrării lucrurilor personale, de la bani şi carduri, până la actele de identitate şi abonamente de orice tip, un portofel bărbătesc trebuie să vină în întâmpinarea nevoilor fiecăruia, încadrându-se perfect întregii ţinute. Varietatea de modele existente pe piaţa de specialitate îţi va permite să alegi portofelul care se va potrivi cel mai bine abordărilor tale stilistice, fiind în acelaşi timp practic şi util.

Cum se poartă un portofel bărbătesc?

Alegerea portofelului bărbătesc se va face în funcţie de specificul ţinutelor tale. Există portofele bărbaţi din piele, din fibre textile şi impermeabile, portofele slim sau modele elaborate şi complexe. Este foarte important ca portofelul ales să fie purtat după anumite reguli. În primul rând, portofelul bărbătesc nu se poartă în buzunarul de la spate al pantalonilor, deformarea specifică instalată odată cu purtarea îndelungată fiind total inestetică. Portofelul se va purta în buzunarul interior al unei jachete sau al unui sacou, în borsetă sau în servietă. 

Cum alegi portofelul în funcţie de ţinută?

Pentru ca acest accesoriu să fie integrat look-ului tău, este foarte important ca design-ul şi textura acestuia să se potrivească celorlalte accesorii şi pieselor vestimentare. Astfel, dacă decizi să porţi o ţinută clasică, formală sau elegantă, este recomandat să alegi un portofel slim din piele, bine compartimentat şi cu un design plin de stil, acesta urmând a fi purtat în buzunarul interior al sacoului. Dacă eşti adeptul ţinutelor sport şi casual, atunci portofelul bărbătesc ales poate fi din categoria modelelor mari şi generoase, prevăzute cu multe compartimente. Potrivit întregii ţinute, acesta va fi purtat în buzunarele interioare, în borsetă sau într-un rucsac. 

Ce  va conţine portofelul tău

Atunci când îţi procuri un portofel, este foarte important ce intenţionezi să depozitezi în el. Dacă doreşti să ai un portofel mic şi discret, destinat păstrării banilor şi cardurilor, atunci poţi opta pentru un model slim din piele, elegant, simplu şi discret. Dacă însă preferi să ţii în portofel, pe lângă bani şi carduri, abonamente, acte, bonuri, fotografii şi amintiri, atunci alege un model de portofel mare, bine compartimentat. Indiferent de ceea ce păstrezi în portofel, acesta va fi purtat cu discreţie, nu la vedere şi nu în buzunarele exterioare.

Creează ţinute echilibrate

Portofelul bărbătesc este un accesoriu care te ajută să creezi echilibru în ţinutele tale, prin purtarea alături de alte piese care fac parte din aceeaşi categorie cromatică sau sunt fabricate din texturi asemănătoare. Astfel, pentru o ţinută elegantă, vei alege un portofel din piele pe care îl vei asorta cu o curea de pantaloni din piele, cu nuanţa pantofilor şi, eventual, a mănuşilor. Pentru o ţinută casual, poţi alege să porţi un portofel bărbătesc mare, care va crea un cadru general echilibrat, alături de o curea originală de pantaloni, dar şi de bijuterii precum cele din piele sau din fibre textile. O ţinută sport va impune alegerea unui portofel generos, creat din fibre rezistente şi practice, acest tip de accesoriu potrivindu-se foarte bine cu un trening comod, cu o vesta sport şi cu o pereche de încălţăminte sportivă  Puma. Indiferent de modelul ales, este foarte important ca portofelul bărbătesc să fie bine întreţinut, să nu devină un loc de depozitare al lucrurilor inutile şi să fie potrivit look-ului pe care îl adopţi.

Citeste mai mult

ACTUAL

VESTE EXTRAORDINARĂ pentru cetățenii din Curtea de Argeș: SE DESCHID ȘTRANDURILE DE LA CORBI, MUȘĂTEȘTI ȘI PITEȘTI

Publicat

in

Pe o așa caniculă, cetățenii din Curtea de Argeș primesc o veste răcoroasă care, cu siguranță, îi vor face să dea mii de mesaje de multumire administrației locale din urbea basarabilor. Asta pentru că, da, de mâine și regalii se pot răcori și bălăci in ștrandurile publice. De mâine, așadar, se deschid ștrandurile din Corbi, Mușătești și Pitești. Regalii de la Curtea de Argeș au de-acum unde se bălăci ca sa nu mai comenteze aiurea-n tramvai.

Citeste mai mult

ACTUAL

APĂ SAU PROGRAM REDUS – ITM ARGEȘ INFORMEAZĂ CU PRIVIRE LA MĂSURILE LUATE DE ANGAJATORI PE PERIOADELE DE CANICULĂ

Publicat

in

În perioadele în care, datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile, se înregistrează temperaturi extreme, pentru asigurarea protecţiei persoanelor încadrate în muncă se aplică măsurile prevăzute de Ordonanța de Urgență nr. 99/2000, informează ITM Argeș.

Astfel, în perioadele cu temperaturi ridicate extreme, care depăşesc +37°C sau care corelate cu condiţii de umiditate mare, pot fi echivalate cu acest nivel, angajatorii trebuie să asigure următoarele măsuri minimale:

A. Pentru ameliorarea condiţiilor de muncă:

a) reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice;

b) asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă;

c) alternarea efortului dinamic cu cel static;

d) alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.

B. Pentru menţinerea stării de sănătate a angajaţilor:

a) asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/persoană/schimb;

b) asigurarea echipamentului individual de protecţie;

c) asigurarea de duşuri.

Angajatorii care nu pot asigura condiţiile prevăzute mai sus, dacă temperaturile extreme se menţin pe perioadă de cel puţin două zile consecutive, vor lua, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, după caz, următoarele măsuri:

a) reducerea duratei zilei de lucru;

b) eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru: până la ora 11,00 şi după ora 17,00;

c) întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

Pentru prevenirea unor îmbolnăviri determinate de munca în condiţii de temperaturi extreme conform art. 8 din O.U.G. nr. 99/2000 se vor lua următoarele măsuri:

a) asigurarea de către angajator a examenului medical la angajare şi a controlului medical periodic, urmărind depistarea precoce a contraindicaţiilor pentru munca la temperaturi crescute sau scăzute;

b) asigurarea primului ajutor şi a transportului la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate;

c) trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecţiuni, care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme.

Încălcarea prevederilor art.8 a O.U.G.nr.99/2000 constituie contravenţie, şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 2.500 lei.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend