Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Traian Băsescu vrea păstrarea măştii la plajă: ‘La mare avem briza care mişcă aerul tot timpul’

Publicat

in

Traian Băsescu a declarat duminică, în direct la România Tv, că nu este un “adept al relaxării” restricţiilor pe litoral, în contextul în care guvernanţii iau în calcul eliminarea purtării măştilor în spaţii publice, pe fondul scăderii infecţiilor cu COVID-19.

Traian Băsescu a fost întrebat despre propunerea secretarului de stat în ministerul Economiei şi Turismului, Paul Ene, care a sugerat că masca de protecţie ar trebui purtată şi în apa mării, potrivit romaniatv.net.

„Am înţeles şi eu de la specialişti că transmisia virusului se face prin aer. Mă duc la mare, dar e bine când mă plimb să port mască. Nu ştiu ce o să fac când mă bag în apă. Aici e greu să dau o soluţie. Cât stau la plajă e bine să stau cu masca. La mare avem briza care mişcă aerul tot timpul. Cred că nu o scadă presiunea pe ATI. N-aş fi un adept al relaxării sau al negării riscului de nu-ţi lua măsurile care nu trebuie luate”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Fostul preşedinte a reacţionat în contextul în care secretarul de stat în ministerul Economiei şi Turismului, Paul Ene, a vorbit despre regulile care trebuie respectate de către hotelieri dar și de către turiști, în minivacanța de 1 Mai și Paște.

Paul Ene a făcut referire și la obligativitatea purtării măștii la malul mării, mai exact pe șezlong și în apă. Întrebat dacă apa mării este considerată spațiu public, acesta spună că legislația în vigoare obligă turiștii să poarte mască și în apă.

Paul Ene: „În momentul de față, regula clară pentru toată lumea este că în spațiile publice să se poarte masca.”

Jurnalist Antena 3: Marea este spațiul public, nu?

Paul Ene: „Exact. Eu sper că până atunci să găsim o soluție și înțelegere pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Dar regulile, în momentul de față, astea sunt. Dacă nu se vor schimba, atunci știm toți ce înseamnă asta.”

Jurnalist Antena 3: Atunci purtăm toți masca pe plajă și în apă.

„Vom vedea. Sper să se găsească soluții în acest sens”, a conchis Paul Ene pentru Antena3.ro.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Cea mai mare şi mai intactă fosilă de stegosaurus găsită vreodată s-a vândut la licitaţie pentru 44,6 milioane de dolari

Publicat

in

Cea mai mare şi mai completă fosilă de stegosaurus descoperită vreodată a fost vândută cu 44,6 milioane de dolari miercuri la Sotheby’s în New York, devenind cea mai valoroasă fosilă vândută la licitaţie, informează News.ro.

Rămăşiţele dinozaurului, numit “Apex”, au depăşit de peste 11 ori estimarea minimă de dinainte de vânzare.

Acesta a fost descoperit pe un teren privat din Moffat County, Colorado, în apropiere de oraşul Dinosaur, de către paleontologul Jason Cooper, pe proprietatea sa, în 2022.

“Apex” măsoară 3,4 metri înălţime şi 8,2 metri lungime de la nas la coadă, cu peste 30% mai mare decât “Sophie”, cel mai intact specimen de stegosaurus de până acum, care a fost expus la Muzeul de Istorie Naturală din Londra.

Acesta a fost vândut unui cumpărător anonim care intenţionează să analizeze posibilitatea de a împrumuta specimenul unei instituţii din SUA. După vânzare, cumpărătorul a remarcat: “Apex s-a născut în America şi va rămâne în America!”.

“Apex” se numără printre cele mai complete schelete găsite vreodată, cu 254 de elemente osoase fosile dintr-un total de aproximativ 319.

Scheletul este al unui adult mare şi robust şi există dovezi de poliartrită reumatoidă, indicând că a trăit până la o vârstă înaintată, potrivit Sotheby’s.

Specimenul nu prezenta semne de răni provocate de luptă sau dovezi de scotocire postmortem.

Acesta a fost conservat în gresie dură, care a protejat oasele de deformare.

“Apex” a fost atracţia principală a licitaţiei de istorie naturală Sotheby’s, alte loturi incluzând meteoriţi, minerale şi, pentru prima dată, unelte paleolitice.

În total, licitaţia a strâns venituri de 45,8 milioane de dolari (35,2 milioane de lire sterline), cea mai mare valoare înregistrată vreodată pentru o licitaţie de istorie naturală.

Citeste mai mult

NATIONAL

Dezvăluire devastatoare pentru Biden: ‘Ultimele sondaje arată că nu poți câștiga alegerile împotriva lui Trump!’

Publicat

in

Fostul președinte al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, i-a spus, în privat, președintelui Joe Biden într-o conversație recentă că sondajele arată ceva deranjant pentru tabăra democraților: nu îl poate învinge pe Donald Trump și ar putea distruge șansele democraților de a câștiga Camera Reprezentanților în noiembrie, dacă continuă să candideze pentru un al doilea mandat, transmit patru surse informate cu privire la convorbire, conform CNN.

Biden însă a respins remarca făcută de Pelosi și a spus că poate câștiga, a declarat o sursă. O altă sursă l-a descris pe Biden ca fiind defensiv cu privire la sondaje. La un moment dat, Pelosi i-a cerut lui Mike Donilon, consilierul de lungă durată al lui Biden, să intre pe fir pentru a discuta despre date.

Această convorbire telefonică ar marca a doua conversație cunoscută între Pelosi și Biden de la dezbaterea dezastruoasă a președintelui din 27 iunie. Deși data exactă a conversației nu a fost clară, o sursă a descris-o ca fiind în cursul săptămânii trecute. Pelosi și Biden au vorbit și la începutul lunii iulie.

Niciuna dintre surse nu a indicat dacă Pelosi i-a spus lui Biden în această conversație că ea crede că președintele ar trebui să se retragă din cursa pentru 2024.

Pelosi și-a petrecut săptămânile de după dezbatere ascultând îngrijorările colegilor ei. Pelosi a făcut valuri când a spus într-un interviu săptămâna trecută: „Depinde de președinte să decidă dacă va candida. Îl încurajăm cu toții să ia această decizie pentru că timpul se scurge”.

Reacția Casei Albe

Solicitat să comenteze, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, nu a răspuns la detaliile cu privire la recenta convorbire Pelosi-Biden. „Președintele Biden este candidatul partidului. El intenționează să câștige și așteaptă cu nerăbdare să lucreze cu democrații din Congres pentru a trece agenda sa de 100 de zile pentru a ajuta familiile muncitoare”, a declarat Bates.

Un purtător de cuvânt al lui Pelosi a declarat pentru CNN că fostul președinte al Camerei Reprezentanților se află în California de vineri și că nu a mai vorbit cu Biden de atunci.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend