NATIONAL
Tornadele sau grindina – care fenomen este considerat mai periculos?
Publicat
acum 2 luniin
De
adminComparația dintre tornade și furtuni cu grindină poate părea una abstractă, în genul filmului recent ‘Godzilla x Kong’. Dar compararea impactului evenimentelor meteorologice extreme poate dezvălui lecții esențiale care ne ajută să înțelegem mai bine și să ne pregătim pentru dezastrele climatice.
Tornadele ocupă un loc important în percepția publicului american asupra riscurilor meteorologice și terestre – și pe bună dreptate. O medie de aproximativ 1 200 de tornade lovesc SUA în fiecare an. Cele care străbat zonele urbane se dovedesc adesea fatale: în 2011, o serie devastatoare de tornade a ucis peste 300 de persoane într-o singură zi.
Cu toate acestea, la fel cum sexul, prejudecățile legate de optimism și experiențele anterioare cu tornade slabe pot determina persoanele să subestimeze amenințarea acestora, la fel și alte evenimente climatice pot fi subestimate în comparație cu puterea turbionară a tornadelor.
În 2023, canicula a provocat mai mult decât dublul deceselor cauzate de tornade. Între timp, în orice an din SUA, grindina reprezintă 60-80% din pierderile asigurate în urma furtunilor puternice, potrivit industriei americane de modelare a catastrofelor. (Vânturile extreme – inclusiv tornadele și derechos, vânturi cu durată lungă de viață care adesea conduc benzi de ploi abundente și furtuni – reprezintă până la o treime, iar fulgerele restul).
Pentru cei care au experimentat doar grindină ușoară, stropii înghețați pot părea inofensivi prin comparație. Dar grindina poate dezlănțui un torent de haos. În iunie, unui avion care călătorea din Spania în Austria i s-a smuls conul nazal și i s-au spart geamurile carlingii după ce a zburat într-o furtună de grindină. În 2018, gheața de mărimea unei mingi de softball a lovit o grădină zoologică din Colorado, omorând două păsări și rănind 14 persoane. Și, deși rar, grindina poate fi fatală și pentru oameni, fiind înregistrate opt decese în ultimii 70 de ani.
“Nu există niciodată un an fără grindină“
Harold Brooks este cercetător științific principal la laboratorul de furtuni severe al Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice din SUA și, de asemenea, locuitor al orașului Norman din Oklahoma. În aprilie 2021, casa sa a fost lovită de una dintre cele trei furtuni cu grindină care au provocat pagube materiale de miliarde de dolari în trei orașe mari din câmpiile sudice. El își amintește că ferestrele au fost distruse, acoperișurile deteriorate și că a trebuit să înlocuiască geamul din spate al uneia dintre mașinile familiei sale. Pagubele provocate de tornade pot fi mult mai extreme, observă el, dar grindina este o amenințare mai frecventă: “Nu există niciodată un an fără grindină“.
Tornadele primesc adesea cea mai mare atenție, probabil din cauza “reacției vizuale, viscerale” pe care o au oamenii când le văd, spune Vittorio Gensini, profesor de meteorologie și climatologie la Universitatea Northern Illinois. Dar tornadele sunt mult mai puține decât furtunile de grindină, iar traiectoria lor este, de asemenea, relativ îngustă, subliniază el. Furtunile de grindină, în schimb, “se pot întinde pe mai mulți kilometri și pot dura ore întregi”, spune Gensini. “Este ca moartea prin mii de tăieturi de hârtie”.
Prin amploarea și frecvența lor, furtunile de grindină reprezintă o provocare deosebită pentru sectorul asigurărilor. Potrivit lui Ian Giammanco, meteorolog și director general pentru standarde și analiză la Insurance Institute for Business and Home Safety (IBHS), doar aproximativ 10% din furtunile cu grindină produc pagube – dar cele care produc pagube fac ravagii, grindina fiind responsabilă pentru “mai mult de 10 miliarde de dolari în pierderi asigurate în fiecare an începând din 2008”.
Grindină de 20 de centimetri diametru
Diametrul celei mai mari pietre de grindină înregistrate în SUA a ajuns la 20 cm și a fost înregistrat în Dakota de Sud în iunie 2010. Însă chiar și pietrele mai mici pot produce pagube semnificative. Potrivit lui Giammanco, grindina poate începe să afecteze vegetația la doar 2,5 cm. Până la 3,8 cm poate lovi mașinile și acoperișurile mai vechi, din șindrilă. La 5 cm, aceasta sparge parbrizele mașinilor și deteriorează majoritatea materialelor de construcție utilizate în mod obișnuit în construcțiile din SUA și are potențialul de a fisura placajele, iar la peste 10 cm. poate trece prin acoperiș.
Cu toate acestea, dacă dumneavoastră sau proprietatea dumneavoastră ajungeți în calea îngustă a unei tornade, atunci amenințarea este extremă: “Grindina va cauza cele mai mari pierderi asigurate”, reflectă Gensini, “dar o tornadă vă va costa viața”, citează BBC.
În plus, cele două amenințări – grindina și tornadele – se întâlnesc în mod obișnuit aproape una de cealaltă. Cele mai puternice furtuni, care se rotesc și formează tornade – cunoscute sub numele de supercelule – sunt produse de aceleași condiții atmosferice care sunt, de asemenea, susceptibile de a crea grindină.
Pe măsură ce schimbările climatice provocate de om continuă să își adâncească influența asupra sistemelor meteorologice globale, este posibil ca și grindina să devină mai mare. În ciuda amenințării considerabile pe care o reprezintă furtunile cu grindină, există încă multe necunoscute cu privire la acest fenomen.
“Sunt cele mai violente furtuni pe care le avem pe Pământ”
În ceea ce privește tornadele, în SUA există în prezent cerințe de proiectare rezistente la tornade pentru instalațiile critice, cum ar fi spitalele și școlile. Rămâne însă întrebarea dacă acestea ar trebui extinse pentru a include și alte tipuri de construcții.
În ceea ce privește de ce se teme Giammanco cel mai mult – de grindină sau de tornade – se reduce la costul daunelor versus amenințarea la adresa vieții, spune el. “Oamenii obișnuiau să ignore grindina, dar când am ajuns la pierderi de 20-30 miliarde de dolari, toată lumea a început să acorde atenție!” Dar tornadele sunt în continuare cele mai extreme evenimente și amenințări la adresa vieții, adaugă el: “Sunt cele mai violente furtuni de vânt pe care le avem pe Pământ”.
Poate vrei sa citesti
Klaus Iohannis a găsit vinovatul pentru inundații: ‘Ne confruntăm din nou cu efectele schimbărilor climatice’
George Simion: Chiar dacă `nu face parte din atribuțiile Președintelui`, voi sprijini reconstruirea locuințelor afectate de inundații
Alertă în Bulgaria: a fost înregistrat primul caz de holeră, după 103 ani
15 morți, în războiul intern din puternicul cartel de droguri Sinaloa din Mexic, după „decapitarea” grupării mafiote
Mircea Geoană: Una din cele mai importante decizii pentru România pe care am luat-o la NATO a fost legată de importanța strategică a Mării Negre
O persoană din Iaşi a apelat în mod abuziv numărul 112 de peste 15.000 de ori în ultimele opt luni ale anului
NATIONAL
Klaus Iohannis a găsit vinovatul pentru inundații: ‘Ne confruntăm din nou cu efectele schimbărilor climatice’
Publicat
acum 7 minutein
14 septembrie 2024De
adminPreședintele Klaus Iohannis dă vina pe schimbările climatice pentru inundațiile care afectează o parte din țară în ultimele ore. Iohannis susține că este în permanentă legătură cu persoanele responsabile de coordonarea activităților de intervenție.
„Inundațiile severe care au afectat o mare parte din țară au dus la pierderi de vieți și la daune semnificative. Ne confruntăm din nou cu efectele schimbărilor climatice, prezente tot mai des pe întregul continent european, cu consecințe dramatice asupra oamenilor.
Transmit condoleanțe familiilor îndoliate care au pierdut pe cineva drag și un mesaj de solidaritate cu toți cei afectați de această calamitate.
În aceste momente dificile, autoritățile centrale și locale împreună cu echipele de salvare au mobilizat toate resursele disponibile pentru a interveni rapid și eficient. Sunt în permanentă legătură cu cei responsabili să coordoneze intervențiile pentru a ne asigura că sinistrații primesc cât mai rapid asistența necesară, adăpost, hrană și îngrijiri medicale. Operațiunile de salvare și evaluare a pagubelor trebuie să se desfășoare neîntrerupt în zonele cele mai afectate, până când situația revine sub control și viețile oamenilor nu mai sunt puse în pericol. Pe termen mediu și lung, trebuie să sprijinim reconstrucția comunităților afectate și să luăm măsuri adiționale de adaptare a infrastructurii la inundații și viituri.
Din păcate, schimbările climatice cresc riscul asociat fenomenelor ciclonice și al inundațiilor pe care le provoacă. Având în vedere creșterea frecvenței acestor fenomene, este obligatoriu să accelerăm proiectele de infrastructură critică, menite să reducă riscurile dezastrelor provocate de inundațiile severe.
Totodată, trebuie să continuăm să întărim capacitatea de a anticipa fenomenele meteorologice extreme, de a alerta populația și de a răspunde eficient la aceste fenomene amplificate de schimbările climatice. În egală măsură, este foarte important ca cetățenii să urmărească și să respecte avertizările emise de meteorologi, care pot preveni pierderile de vieți omenești și pagubele materiale semnificative”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.
NATIONAL
George Simion: Chiar dacă `nu face parte din atribuțiile Președintelui`, voi sprijini reconstruirea locuințelor afectate de inundații
Publicat
acum 19 minutein
14 septembrie 2024De
adminCandidatul AUR, George Simion, pentru alegerile prezidențiale susține că în calitate de viitor președinte al României se va implica în reconstruirea locuințelor distruse de ape în aceste zile:
”În aceste vremuri grele, mă uit cu groază la ce se întâmplă în județele afectate de inundații, acolo unde ploile torențiale au luat patru vieți omenești și au distrus zeci de locuințe.
Cuvintele sunt prea puțin importante într-o asemenea tragedie și nu îi ajută cu nimic pe cetățenii îndurerați.
Colegii mei din AUR se mobilizează în aceste momente pentru a veni în sprijinul oamenilor afectați de inundații. Iar eu, chiar dacă mulți „deontologi” spun că nu intră în atribuțiile unui președinte, voi sprijini reconstruirea locuințelor distruse de ploile torențiale.”, a spus George Simion pe pagina sa de facebook.
NATIONAL
Alertă în Bulgaria: a fost înregistrat primul caz de holeră, după 103 ani
Publicat
acum 22 de minutein
14 septembrie 2024De
adminAutoritățile din Bulgaria sunt în alertă, după ce a fost înregistrat primul caz de holeră în 103 ani.
Este vorba despre un cetăţean indian în vârstă de 23 de ani care locuieşte în Bulgaria şi care a călătorit în New Delhi, India, în perioada 13 august – 2 septembrie, informează DARIK, relatează Rador Radio România.
Inspectoratul Regional de Sănătate al capitalei bulgare a confirmat cazul.
Pacientul a fost internat cu diaree acută, la un spital din Sofia. Testul de laborator efectuat a fost confirmat ulterior de Laboratorul Naţional de Infecţii Bacteriene Deosebit de Periculoase din cadrul Centrului Naţional de Boli Infecţioase şi Parazitare.
Bărbatul a fost izolat, iar starea sa generală este bună. O altă persoană care s-a aflat în contact cu pacientul a fost plasată în carantină obligatorie. Pe parcursul studiului epidemiologic efectuat, nu au fost identificate alte persoane de contact. Pacientul nu a vizitat locuri publice. Unitatea medicală respectivă a luat măsuri stricte de dezinfecţie şi de respectare a unui regim strict anti-epidemic, pentru a preveni răspândirea bolii.
Despre holeră
Holera este o boală foarte contagioasă, transmisă prin ingestia de alimente sau apă contaminate. Se caracterizează prin intoxicaţie, afectarea intestinului subţire, manifestări gastrointestinale, deshidratare, evoluţie severă şi mortalitate ridicată.
ACTUAL
15 morți, în războiul intern din puternicul cartel de droguri Sinaloa din Mexic, după „decapitarea” grupării mafiote
Publicat
acum 23 de minutein
14 septembrie 2024De
adminCel puţin 15 oameni au fost ucişi începând de luni în nord-vestul Mexicului într-o serie de confruntări ce au legătură cu un război deschis în interiorul puternicului cartelul Sinaloa fondat de traficantul de droguri Joaquin „El Chapo” Guzman, indică un bilanţ prezentat vineri de procurorul local, potrivit AFP și Agerpres.
Întăriri ale forţelor de securitate au fost trimise la Culiacan, capitala statului Sinaloa, unde cadavrele zac uneori pe carosabil. Un total de 20 de persoane sunt de asemenea date dispărute.
Şcoli închise, afaceri paralizate, ceremoniile de ziua independenţei anulate: ciocniri armate între două clanuri din cartel terorizează acest oraş de aproape un milion de locuitori, notează AFP.
Într-un comunicat, Departamentul de Stat al SUA i-a sfătuit cu fermitate pe cetăţenii americani să nu călătorească în regiune, avertizând cu privire la „furturi de maşini, împuşcături, operaţiuni ale forţelor de securitate, blocaje rutiere, vehicule incendiate”.
Ciocnirile armate „derivă” din evenimentele din 25 iulie, a explicat presei guvernatorul statului Sinaloa, Ruben Rocha Moya.
În acea zi, co-fondatorul cartelului, Ismael „El Mayo” Zambada a fost arestat în sudul Statelor Unite, împreună cu unul dintre fiii lui „El Chapo”.
„El Mayo” l-a acuzat pe fiul fostului său asociat că l-a trădat pentru a-i grăbi arestarea.
Violenţele sunt „cu siguranţă” rezultatul luptei dintre susţinătorii lui El Mayo şi cei ai fiilor lui „El Chapo”, alias „Los Chapitos”, a explicat guvernatorul.
Din cauza violenţei, sărbătorile dedicate Zilei Independenţei din 15 septembrie au fost anulate. „Nu vor fi festivităţi, nici publice, nici private”, a insistat Rocha Moya.
Şcolile au fost complet închise joi şi vineri.
Magazine închise, cumpărături în exces motivate de panică, teama de penurie în supermarketuri: violenţa afectează şi economia locală.
Cel puţin 2.000 de oameni au renunţat să mai vină la muncă de frica violenţei, potrivit comercianţilor.
„El Mayo” Zambada a pledat vineri “nevinovat” într-un tribunal din New York pentru acuzaţiile de trafic de droguri.
La rândul său, „El Chapo” ispăşeşte o pedeapsă de închisoare pe viaţă în Statele Unite pentru trafic de droguri.
Vineri, preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a menţionat „câteva probleme”, în timp ce sute de soldaţi au fost dislocaţi.
„Există armata, marina, garda naţională”, a spus el, cerând locuitorilor „să acţioneze cu prudenţă, dar fără alarmism”.
De asemenea, preşedintele mexican le-a cerut beligeranţilor să „acţioneze cu un minimum de responsabilitate”.
Pe 5 ianuarie, în timpul arestării lui Ovidio, un alt fiu al lui „El Chapo”, Culiacan a fost afectat de violenţe soldate cu 29 de morţi, între care 10 militari. Între timp, Ovidio a fost extrădat în Statele Unite.
NATIONAL
Mircea Geoană: Una din cele mai importante decizii pentru România pe care am luat-o la NATO a fost legată de importanța strategică a Mării Negre
Publicat
acum 25 de minutein
14 septembrie 2024De
adminMircea Geoană, fost Secretar General Adjunct al NATO și candidat independent la Președinție, consideră că una din cele mai importante decizii pe care NATO a luat-o, în cei cinci ani de mandat al său în conducerea Alianței, cu privire la securitatea României a fost legată de „aducerea Mării Negre la nivelul de importanță strategică pe care o aveau Marea Mediterană, Marea Nordului sau Marea Baltică.”
„În cei 5 ani de mandat la NATO, am condus peste 260 de Consilii Nord-Atlantice. Au fost sute de ore.
Prima mare decizie a fost cea legată de Marea Neagră. Era o anumită asimetrie de interes strategic. Nu doar eu, pentru că sunt român, puteam să schimb asta, dar războiul din Ucraina a schimbat această dinamică”, a spus Mircea Geoană.
El a admis că „multă lume este îngrijorată, auzind – mai ales prin zona Deltei, cu dronele rusești – zgomotul războiului”.
„E normal să fie îngrijorată, dar cred că rolul meu, în acești ani la NATO, a fost să fiu sigur că toți aliații sunt în siguranță, că țara mea este în siguranță și cred că azi avem în curs de implementare suplimentară măsuri care vor face din România cea mai relevantă țară strategică, împreună cu Polonia, probabil de pe flancul estic și probabil cea mai sigură țară din această zonă din punct de vedere militar și strategic”, a spus Mircea Geoană.
NATIONAL
O persoană din Iaşi a apelat în mod abuziv numărul 112 de peste 15.000 de ori în ultimele opt luni ale anului
Publicat
acum 27 de minutein
14 septembrie 2024De
adminO persoană din Iaşi a apelat în mod abuziv numărul 112 de peste 15.000 de ori în ultimele opt luni ale anului. În total peste un milion şi jumătate din apelurile de la 112 au fost recepţionate de la începutul anului şi până în prezent. Ele au fost efectuate de persoane care fie au sunat din greşeală, fie nu au spus nimic la telefon, fie au fost apeluri abuzive, aducând ofense operatorilor, anunţă Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
Acestea reprezintă mai mult de jumătate din cele aproximativ 2,7 milioane de apeluri non-urgente recepţionate în această perioadă.
Purtătorul de cuvânt al STS, colonelul Cătălin Chirca, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că în anul 2024 un număr de 163.000 de apeluri la 112 au fost abuzive, fiind efectuate de persoane care au făcut glume sau au adresat injurii operatorilor. Trei sferturi dintre apelanţii abuzivi au fost adulţi. “Apelul abuziv este atunci când o persoană sună în mod intenţionat la 112, fără a avea o urgenţă şi încarcă acest serviciu de urgenţă cu apeluri care nu sunt necesare. În cazul apelului fals, persoana sună şi descrie o potenţială urgenţă, iar atunci când ajung echipajele la faţa locului constată că acea urgenţă nu se confirmă“, a explicat Cătălin Chirca.
În total, în primele opt luni ale acestui an, operatorii STS din cadrul Serviciului de urgenţă au preluat şi gestionat peste 6,7 milioane de apeluri.
O pondere semnificativă a apelurilor non-urgente la 112 provine din manipularea necorespunzătoare a telefonului, din încercarea de a suna la un număr asemănător sau din neconfigurarea corectă a tastelor rapide.
Totodată, sunt şi multe situaţii de apelare neintenţionată, involuntară, din buzunar (“pocket dial”). În cele mai multe astfel de cazuri, persoana nu realizează că a sunat la 112. Aceste apeluri sunt efectuate de pe telefoane, ceasuri smart sau diferite gadgeturi. Operatorii STS recomandă utilizarea atentă a acestor dispozitive şi, în cazul în care o persoană este reapelată de Serviciul de urgenţă 112, să răspundă şi să informeze că apelul a fost făcut din greşeală.
Pe de altă parte, au fost şi apelanţi abuzivi care au sunat la 112 pentru a face glume şi a adresa înjurături, aceştia irosind peste 50.000 de minute (880 de ore) din timpul ce se putea aloca celor care au avut cu adevărat nevoie de ajutorul Serviciului de urgenţă, în situaţii critice.
Spre exemplu, o persoană din Iaşi a apelat în mod abuziv numărul 112 de peste 15.000 de ori în ultimele opt luni, ceea ce înseamnă o medie zilnică de 62 de apeluri. Apelantul a utilizat o cartelă prepay şi, de cele mai multe ori, a avut un comportament neadecvat faţă de operatori şi a adresat cuvinte jignitoare.
De asemenea, o persoană din judeţul Mureş a sunat de 7.109 ori la numărul 112 de la începutul anului, iar o alta din judeţul Botoşani de 5.160 de ori.
Potrivit legislaţiei, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale sesizează cazurile de persoane care apelează abuziv 112 către Poliţia Română, în vederea identificării şi sancţionării acestora.
Apelarea abuzivă a Serviciului de urgenţă 112 se pedepseşte cu amendă până la 2.000 de lei, iar dacă echipajele de intervenţie se deplasează în teren şi constată că a fost o alertare falsă, amenda poate ajunge la 4.000 de lei. O nouă contravenţie, în interval de un an, se sancţionează cu amendă de la 4.000 de lei la 8.000 de lei.
“Este esenţială apelarea cu responsabilitate a numărului 112 doar în situaţii de urgenţă. Apelarea repetată, cu rea intenţie, a numărului 112, fără a avea o urgenţă ori pentru a aduce injurii operatorilor, constituie abuz şi se sancţionează, dar cel mai important poate costa viaţa unei persoane care are nevoie urgent de ajutor”, spune colonelul Cătălin Chirca.
Klaus Iohannis a găsit vinovatul pentru inundații: ‘Ne confruntăm din nou cu efectele schimbărilor climatice’
George Simion: Chiar dacă `nu face parte din atribuțiile Președintelui`, voi sprijini reconstruirea locuințelor afectate de inundații
Alertă în Bulgaria: a fost înregistrat primul caz de holeră, după 103 ani
15 morți, în războiul intern din puternicul cartel de droguri Sinaloa din Mexic, după „decapitarea” grupării mafiote
Mircea Geoană: Una din cele mai importante decizii pentru România pe care am luat-o la NATO a fost legată de importanța strategică a Mării Negre
Doliu în presa din România: Un cunoscut jurnalist a murit. ‘Era personaj mare, mare și super deștept’
ANUNȚ DECES!
VIDEO, ACUM ! Accident groaznic la Tigveni
VIDEO – ARGEȘEAN ARESTAT PENTRU TRAFIC DE PERSOANE ȘI PROXENETISM
Mutarea anului: Germania construiește în România cel mai mare centru de semiconductori din Europa de Sud-Est
VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni
VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina
VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC
VIDEO – ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – O mașina a intrat în țeava de gaze și a luat foc
PITEȘTI
VIDEO – ARGEȘEAN ARESTAT PENTRU TRAFIC DE PERSOANE ȘI PROXENETISM
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii Direcției...
ARGEȘ | Tineri, reținuți de polițiști pentru falsificarea și folosirea de adeverințe medicale false
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, în dimineața zilei de 05 septembrie a.c., au pus în aplicare un...
ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – Soț și soție la spital în stare gravă
Un grav accident rutier în care un autoturism a intrat într-un cap de pod s-a produs în această dimineață în...
Prefectura Argeș a pierdut procesul cu Consiliul Județean – Prefectul Predescu: “Am adus o fărâmă de normalitate!”
Prefectura Argeș a pierdut procesul cu CJ Argeș, a stabilit azi Tribunalul Specializat Argeș. Procesul vizează anularea unui act emis...
Curtea de Argeș
ANUNȚ DECES!
Echipa Ziarului PROFIT și Klanar Imobiliare este alaturi de Iulian Uță în aceste momente de tristețe și doliu generate de...
VIDEO, ACUM ! Accident groaznic la Tigveni
Un grav accident rutier în care sunt implicate două autoturisme, produs pe DN 73C, pe dealul Momaia din Tigveni. Paramedicii...
ATENȚIE! Sâmbătă se închide complet Transfăgărășanul între Cetatea Poienari și Bâlea Lac
Sâmbătă, 07 septembrie 2024, în intervalul orar 07.00 – 18.00 circulația rutieră va fi închisă, pentru toate categoriile de autovehicule,...
VIDEO, ACUM! Incendiu devastator la Zigoneni, lângă PETROM Curtea de Argeș
Un violent incendiu a izbucnit cu putin timp in urma într-o gospodărie din comuna Băiculesti, satul Zigoneni. Din primele informații,...
Primele cinci microbuze electrice școlare, din primul lot de 25, vor ajunge în localitățile și școlile din Argeș
Până la sfârșitul lunii septembrie primele cinci microbuze electrice școlare, din primul lot de 25, vor ajunge în localitățile și...
Mioveni
ISU Argeș angajează personal – 30 pompieri și 6 șoferi VEZI DETALII
Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Argeș scoate la concurs un număr de 36 de posturi cu încadrare directă...
ATENȚE! Se prelungesc restricțiile de circulație pe roate drumurile din Argeș, din cauza caniculei
Restricțiile de circulație pe perioada codului roșu de caniculă vor fi impuse în continuare luni, 15 iulie, și marți, 16...
ARGEȘUL PÂRJOLIT! Incendii de vegetație la Valea Danului, Cepari și alte 6 localități
Pe parcursul zilei de ieri, pompierii argeşeni, în unele cazuri alături de cetățeni şi Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență,...
Alertă Cod Roșu de Caniculă în tot județul Argeș – avertisment fără precedent de la ANM
Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări de COD PORTOCALIU și COD ROȘU, valabile și în județul nostru, pentru zilele...
Câmpulung
Elena Lasconi neagă faptul că Primăria Câmpulung e anchetată de Parchetul European: „Știu cine a plătit minciuna şi cine a dat-o în presă”
Lidera Uniunii Salvați România (USR), Elena Lasconi, care este și candidata formațiunii în alegerile prezidențiale, a respins vineri seară afirmaţiile...
VIDEO Elena Lasconi, interviu cu Mihai Gâdea: A ciocnit o prună cu vedeta Antenei 3 și i-a prezentat cățelușa Hermesina. „România e super pregătită pentru un președinte femeie”
„Mi-aș dori să fiu președintele care unește și sunt sigură că pot să fac asta. Sunt sigură, uită-te la mine”,...
NU RATA! Poliția Argeș face angajări! Se caută ajutor de șef de post la Valea Iașului și alte 8 comune, secretare și ingrijitori
Începând cu data de 19 august a.c., s-a dat startul înscrierilor pentru concursurile în vederea ocupării unor posturi în Inspectoratului...
În Trend
- ACTUALacum 2 săptămâni
Prefectura Argeș a pierdut procesul cu Consiliul Județean – Prefectul Predescu: “Am adus o fărâmă de normalitate!”
- ACTUALacum o săptămână
VIDEO, ACUM! Incendiu devastator la Zigoneni, lângă PETROM Curtea de Argeș
- NATIONALacum 7 zile
Doliu în presa din România: Un cunoscut jurnalist a murit. ‘Era personaj mare, mare și super deștept’
- ACTUALacum 3 zile
ANUNȚ DECES!
- ACTUALacum 2 săptămâni
Scandal monstru lângă Curtea de Argeș! Un șofer din Băiculești a atacat cu un cuțit pasagerul unei masini – ARESTAT PENTRU 30 ZILE
- ACTUALacum 2 săptămâni
Primele cinci microbuze electrice școlare, din primul lot de 25, vor ajunge în localitățile și școlile din Argeș
- ACTUALacum 7 zile
VIDEO, ACUM ! Accident groaznic la Tigveni
- ACTUALacum o săptămână
ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – Soț și soție la spital în stare gravă