Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Thelma și Louise… sau halul în care a ajuns presa pesedistă din Argeș

Publicat

in

Zi de sâmbătă, ieri…. Zi cam săracă în știri care să-ți mențină traficul sus. Dar zi bună pentru putorile din presă de a se agăța de orice se poate transforma într-o știre de impact. De regulă moartea cuiva e varianta ideală pentru ei, mai ales dacă au și o poză „șutită” de pe nu stiu unde căci, deh, o poză bună face cât o mie de cuvinte… proaste, chiar viclene! Zi de sâmbătă, ieri, și … QED: au și apărut o stirile despre moartea jurnalistului Adi Ilinca. De departe, grație imaginii atașate, cea de pe Jurnalul de Arges se dorea, vezi Doamne, a fi un necrolog facut cu respect pentru un coleg de breasla doborât de o boala incurabila. Dar, nu cumva, poate fi și necrologul presei pesediste din Argeș? Asta pentru că vorbim de aceiași jurnaliștii șefi ai acestui ziar deveniși cunoscuți și grație dedicațiilor pe bani date șefilor PSD Argeș pe la diverse chefuri sau ale afacerilor cu păduri ale unora dintre ei. De exemplu… Fara sa facem apologia raposatului, un jurnalist in viata de la această publicație inca reuseste sa comita de dragul audientei obediente un act reprobabil care incalca la superlativ orice deontologie profesionala. Oricat sos de rosii ai fi mancat de-a lungul anilor bransat fiind la perfuzia socialista si oricat de caprofag ai fi fost nu poti accepta sa linsezi mediadic un muribund fara sa ceri acceptul familiei. Poza cu doua doamne care pozeaza langa trofeul unei fiinte umane care si-ar fi dorit cu siguranta demnitate reprezinta gradul infinit al scursurii jurnalistice pe care un cotidian si-l poate asuma. Uite ca se poate… Thelma si Louise pun fiecare cate o mana pe umerii unui jurnalist aflat la capatul vietii de dragul unei poze de grup menita sa stoarca o lacrima si un like pentru exclusivitate. Cati dintre muribunzi nu si-ar dori o poza cu cei care i-au ingrijit inainte de rigor mortis si mai ales cati dintre cei alesi sa moara avand o reputatie nu si-o vor publicata pentru castingul de final… Mustele jurnalistice simt inainte de decesul unei persoane ca trebuie sa-si depuna ouale inainte ca acel corp sa se fi racit. Si uite ca ajung inaintea hienelor pentru ca stau ascunse intre paginile unor mizerabile publicatii asteptand un pic de audienta, iar cititorii lor se bucura ca in sfarsit au ceva bun de admirat…Acesta este ultimul drum al Thelmei si al Luisei inainte de a spune ca inainte de a scapa de justitia bunui simt au distrus orice urma de onoare jurnalistica…

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

892 de persoane ce făcea obiectul unor semnalări introduse în SIS, depistate de polițiștii români și partenerii Schengen

Publicat

in

892 de persoane ce făcea obiectul unor semnalări introduse în SIS au fost depistate de polițiștii români și partenerii Schengen, informează IGPR.

Potrivit Poliției Române, au fost localizate pe teritoriul țării noastre 635 de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen.

În perioada 29 noiembrie – 7 decembrie 2023, polițiștii români și partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 892 de persoane, 63 de autovehicule și 72 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Astfel, au fost localizate pe teritoriul țării noastre 635 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 12 mandate europene de arestare, au depistat 88 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 257 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 9 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 47 de documente, fiind găsite 60 de autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 257 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 23 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 19 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 29 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 12 erau semnalate dispărute de către autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 25 de documente și 3 autovehicule căutate de autoritățile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Accident grav în Argeș – Un BMW s-a înfipt într-un stâlp

Publicat

in

Alertă în această dimineață! Două echipaje de pompieri de la Detașamentul Mioveni au intervenit îl localitatea Davidești în cazul unui accident rutier. Un autoturism marca BMW a părăsit partea carosabilă și a lovit puternic un stâlp de beton. Soferul masinii are nevoie de primul ajutor calificat.
Se asigură măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și monitorizarea victimei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend