Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Tensiuni în coaliție – Un lider PNL îl acuză pe ministrul Dezvoltării de un gest ‘inelegant’ și ‘infantil’: ‘Este o greșeală MARE a unui ministru’

Publicat

in

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Daniel Suciu, afirmă, luni seară, după vizita ministrului Adrian Veştea în judeţ, că este „nu doar contraproductiv, dar şi inelegant” ca ministrul Dezvoltării şi Administraţiei Publice meargă într-un judeţ şi să evite să se întâlnească cu cei 42 de primari ai PSD.

„Dragi «parteneri» liberali, domnule ministru Adrian Veştea, domnule primar şi preşedinte Ioan Turc, precizez de la început că nu e musai şi nu ne-a cerut nimeni să vă iubim, sau viceversa, dar v-aş ruga să ţineţi cont de un lucru esenţial: ESTE NU DOAR contraproductiv dar şi inelegant ca ministrul dezvoltării şi administraţiei publice (adică al tuturor primarilor şi comunităţilor) să vină într-un judeţ şi să evite să se întâlnească cu cei 42 de primari ai PSD”, a scris, luni seară, pe Facebook, Daniel Suciu.

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud cxrede că este „infantil” ca ministrul unui guvern de coaliţie să nu se întâlnească nu primarii partidului cu care guvernează.

„Înţeleg că preşedintele şi primarul PNL este deranjat de criticile noastre, dar este infantil să nu îl laşi (bănuiala noastră) pe ministrul unui Guvern de coaliţie să se întâlnească cu primarii partenerilor de guvernare. Că l-a dus domnul Turc pe la şantierele începute de noi şi s-a lăudat cu ele, nicio surpriză, dar administraţia nu este politică şi este o greşeală MARE a unui ministru din Guvernul României să se vadă, în sediul partidului, doar cu primarii PNL”, a mai scris Suciu.

„În speranţa că afrontul adus celor peste 150.000 de bistriţeni ce trăiesc în comunităţi conduse de primari PSD nu se va repeta, îl asigur pe domnul ministru Veştea că aceştia din urmă, chiar şi neinvitaţi şi evitaţi, sunt printre cei mai buni din ţară”, a adăugat Suciu.

La rândul său, Adrian Veştea a anunţat, tot pe Facebook, că a vizitat la Bistriţa mai multe obiective de investiţii finanţate de Ministerul Dezvoltării.

„M-am bucurat sa văd că lucrările avansează într-un ritm bun şi toate aceste proiecte contribuie la dezvoltarea echilibrată a comunităţii bistriţene. Îl felicit pe Ioan Turc, primarul municipiului Bistriţa, pentru proiectele pe care le derulează şi pentru viziunea sa asupra dezvoltării unitare a municipiului. Investiţiile în infrastructură şi educaţie sunt esenţiale pentru evoluţia României. Ele ne permit să creăm condiţii propice pentru dezvoltarea economică şi socială, pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor şi pentru atragerea de investiţii străine”, a scris Adrian Veştea pe pagina sa de socializare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Acuzații explozive la adresa PSD: ANCOM a devenit moșia familiei Zgonea

Publicat

in

Reprezentanții USR spun vineri că „PSD a transformat încă o agenție a statului într-o afacere de familie: ANCOM a devenit moșia domnului și doamnei Zgonea”.

„Soția lui Valeriu Zgonea a rămas consilier de specialitate în instituție, după numirea soțului la conducerea ANCOM, iar din această funcție „asistă conducerea ANCOM”, după cum scrie într-o decizie semnată chiar de soțul său. Mai grav este că doamna Zgonea ar trebui să protejeze avertizorii de integritate care denunță eventuale abuzuri sau ilegalități din instituția condusă de soțul său”, transmite USR.

„Politizarea celor mai importante instituții ale statului continuă fără abatere sub premierul Ciolacu. În ANCOM, avem soția care îl consiliază pe domnul Zgonea cu privire la modul în care trebuie condusă instituția. Tot ea ar trebui să protejeze avertizorii de integritate care denunță eventuale abuzuri sau ilegalități din instituția condusă de soțul său. Orice om onest își dă seama că apetitul doamnei Zgonea pentru protejarea eventualilor avertizori de integritate va tinde spre zero. Această evidentă incompatibilitate etică de la ANCOM trebuie rezolvată”, declară senatorul USR Raoul Trifan.

USR arată că Valeriu Zgonea „declara că soția sa și-a dat demisia din funcția de secretar general al instituției și explica românilor cum gestul este „o chestie normală, etică””.

„PSD și PNL cresc taxele ca să continue să plătească salarii nesimțite de 10.000 de euro ale celor precum șeful ANCOM, domnul Zgonea. La schimb pentru taxele și impozitele românilor, pentru acest salariu astronomic, domnul Zgonea ne dă o autoritate politizată, în care nu îi e nici măcar jenă să recunoască oficial, pe site-ul instituției, că soția lui a rămas, bine merci, consilieră în cadrul autorității. Doamna Zgonea trebuie, printre altele, să se asigure că se implementează prevederile cu privire la incidente de integritate care ar putea privi chiar conducerea autorității, adică pe soțul ei. Să ne fie clar pentru ce cresc PSD și PNL taxele: sinecuri, nepotisme, politizare”, declară deputata USR Diana Buzoianu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

LIVE TEXT Război în Ucraina, 23 septembrie – Locuitorii din mai multe case din Sevastopol, lângă care au căzut resturile de rachete, vor fi evacuați

Publicat

in

Atacul asupra sediului Flotei vine după ce traficul pe Podul Crimeii și traficul maritim au fost oprite temporar dimineață. Imaginile cu un nor de fum în Portul Sevastopol au fost urmate de anunțul Ministerului Apărării de la Moscova. Aceștia au comunicat că în jurul orei 10:30, sistemele de apărare antiaeriană au identificat două drone și rachete ghidate lansate de ucraineni asupra coastei vestice a Crimeii. Anterior, instituția condusă de Serghei Șoigu anunțase că două drone ucrainene au fost distruse deasupra Mării Negre, lângă coasta sud-estică a peninsulei.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina în timpul zilei de sâmbătă, 23 septembrie 2023, pe măsură ce apar.

UPDATE 23 septembrie, ora 02.00: Kremlinul își freacă mâinile de bucurie: Rusia consideră ‘inevitabilă’ o creştere a tensiunilor între Kiev şi aliaţii săi europeni

Kremlinul estimează vineri că o creştere a tensiunilor între Ucraina şi aliaţii săi din Europa este ”inevitabilă”, o reacţie faţă de disputa în curs dintre Kiev şi Polonia cu privire la exportul ucrainean al cerealor la Marea Neagră, relatează AFP.

”Prezicem că aceste fricţiuni între Varşovia şi Kiev vor creşte”, a răspuns presei un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, întrebat despre anunţul Poloniei cu privire la faptul că nu mai livrează armament Ucrainei.

Continuarea aici

content-image

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend