Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Tendințele actuale și viitoare ale soluțiilor de mobilitate electrică: ce trebuie să știm

Publicat

in

Fără îndoială, în zilele noastre există o dezvoltare continuă a diverselor industrii. Dintre numeroasele sfere ale economiei, dezvoltarea tehnologiei are un impact deosebit de puternic asupra industriei auto. Una dintre soluțiile inovatoare de mobilitate sunt mașinile electrice. Pe baza celor mai noi soluții în comunicarea personală și colectivă și transportul de mărfuri, o nouă categorie se naște sub ochii noștri: mobilitatea electrică.

Dezvoltarea dinamică a noilor tehnologii în domeniul mobilității

Noua ramură a economiei se concentrează pe transportul bazat pe vehicule electrice. Deși această zonă se află încă în stadii incipiente de dezvoltare, câștigă din ce în ce mai mult interes. Acest lucru este influențat de factori precum: dorința de a economisi combustibil, creșterea prețurilor la combustibilii convenționali și reducerea impactului negativ asupra mediului natural (emisia de substanțe nocive și praf în atmosferă).

Cu siguranță, pe piața românească, tendința de mobilitate bazată pe mașini electrice se va consolida. Asistăm la o creștere treptată a interesului pentru mobilitate electrică . Dovada este, printre altele, faptul că se construiesc constant noi stații de încărcare pentru mașini electrice. În plus, autoritățile din multe orașe din România plănuiesc să achiziționeze autobuze electrice sau vehicule de pasageri alimentate cu energie electrică. Acesta este, fără îndoială, un pas important către dezvoltarea mobilității electrice.

Ce trebuie să știi despre costurile conducerii unei mașini electrice la 100 km?

Fără nici un dubiu, conducere unei mașini electrice nu costă la fel de mulți bani precum cea cu combustibil. Drept urmare, sunt create mai multe stații de încărcare pentru mașini electrice care oferă încărcare gratuită cu electricitate. Cel mai bun exemplu este Tesla, care și-a oferit întreaga rețea de încărcătoare super rapide ca parte a activităților sale promoționale. Cu toate acestea, acestea sunt disponibile numai pentru vehiculele Tesla și pentru cele fabricate înainte de 2017.

Tot mai multe puncte de încărcare vor fi disponibile în supermarketuri, parcări și centre comerciale, astfel încât țara noastră să poată ține pasul cu țările occidentale. Unele dintre ele vor oferi încărcare gratuită. Astfel de soluții în orașe nu necesită schimbări semnificative în infrastructură.

În prezent, piața d mașini electrice din țara noastră arată o tendință ascendentă lentă, dar stabilă. Dezvoltarea sa este afectată semnificativ de reglementările legale și de schimbările organizatorice, însă obiectivul principal este creșterea soluțiilor de mobilitate electrică și implementarea unor soluții din sectorul energiei regenerabile, care vor avea un impact pozitiv esențial asupra calității mediului natural.

Citeste mai mult

ACTUAL

VESTE EXTRAORDINARĂ pentru cetățenii din Curtea de Argeș: SE DESCHID ȘTRANDURILE DE LA CORBI, MUȘĂTEȘTI ȘI PITEȘTI

Publicat

in

Pe o așa caniculă, cetățenii din Curtea de Argeș primesc o veste răcoroasă care, cu siguranță, îi vor face să dea mii de mesaje de multumire administrației locale din urbea basarabilor. Asta pentru că, da, de mâine și regalii se pot răcori și bălăci in ștrandurile publice. De mâine, așadar, se deschid ștrandurile din Corbi, Mușătești și Pitești. Regalii de la Curtea de Argeș au de-acum unde se bălăci ca sa nu mai comenteze aiurea-n tramvai.

Citeste mai mult

ACTUAL

APĂ SAU PROGRAM REDUS – ITM ARGEȘ INFORMEAZĂ CU PRIVIRE LA MĂSURILE LUATE DE ANGAJATORI PE PERIOADELE DE CANICULĂ

Publicat

in

În perioadele în care, datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile, se înregistrează temperaturi extreme, pentru asigurarea protecţiei persoanelor încadrate în muncă se aplică măsurile prevăzute de Ordonanța de Urgență nr. 99/2000, informează ITM Argeș.

Astfel, în perioadele cu temperaturi ridicate extreme, care depăşesc +37°C sau care corelate cu condiţii de umiditate mare, pot fi echivalate cu acest nivel, angajatorii trebuie să asigure următoarele măsuri minimale:

A. Pentru ameliorarea condiţiilor de muncă:

a) reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice;

b) asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă;

c) alternarea efortului dinamic cu cel static;

d) alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.

B. Pentru menţinerea stării de sănătate a angajaţilor:

a) asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/persoană/schimb;

b) asigurarea echipamentului individual de protecţie;

c) asigurarea de duşuri.

Angajatorii care nu pot asigura condiţiile prevăzute mai sus, dacă temperaturile extreme se menţin pe perioadă de cel puţin două zile consecutive, vor lua, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, după caz, următoarele măsuri:

a) reducerea duratei zilei de lucru;

b) eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru: până la ora 11,00 şi după ora 17,00;

c) întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

Pentru prevenirea unor îmbolnăviri determinate de munca în condiţii de temperaturi extreme conform art. 8 din O.U.G. nr. 99/2000 se vor lua următoarele măsuri:

a) asigurarea de către angajator a examenului medical la angajare şi a controlului medical periodic, urmărind depistarea precoce a contraindicaţiilor pentru munca la temperaturi crescute sau scăzute;

b) asigurarea primului ajutor şi a transportului la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate;

c) trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecţiuni, care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme.

Încălcarea prevederilor art.8 a O.U.G.nr.99/2000 constituie contravenţie, şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 2.500 lei.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend