NATIONAL
Te pregătești să devii student? Alege ASE!

Publicat
acum 2 aniin
De
admin- ADMITEREA la ASE este tot mai aproape!
- 9-16 iulie – ÎNSCRIERI la programele universitare de LICENȚĂ!
Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului superior economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est, scoate la concurs peste 6500 de locuri la programele universitare de licenţă, aproape jumătate finanțate de la bugetul de stat.
Procesul de admitere la ASE se va desfășura ONLINE pe platforma instituțională admitere.ase.ro. Înscrierile încep în data de 9 iulie și se încheie pe 16 iulie la ora 16:00. Candidații vor încărca documentele deconcurs pe platforma admitere.ase.ro.
Taxa de înscriere se poate plăti online, prin intermediul aplicației, în cadrul procesului de înscriere.
Concursul de admitere constă din:
- eseul motivațional;
- testul de competenţă lingvistică, susținut exclusiv de către candidaţii care optează pentru un program cu predare în limbă străină sau Limbi moderne aplicate și nu au certificat de competență lingvistică, recunoscut de ASE ( detalii );
- media generală de admitere, ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale (30%).
ASE vine cu o ofertă de 35 de programe universitare de licenţă, în limbile română, engleză, franceză sau germană, pentru formele cu frecvenţă, la distanţă şi cu frecvenţă redusă. Facultățile ASE sunt: Administrarea afacerilor, cu predare în limbi străine; Administrație și Management Public; Business și Turism; Cibernetică, Statistică și Informatică Economică; Contabilitate și Informatică de Gestiune; Drept; Economie Agroalimentară și a Mediului; Economie Teoretică și Aplicată; Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori; Management; Marketing; Relații Economice Internaționale.
ASE este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, bine poziționată la nivel internaţional, fapt atestat de recentele ranking-uri de prestigiu.
ASE și-a continuat trendul ascendent în prestigiosul clasament Times Higher Education Emerging Economies Universities Rankings și, a urcat în ediția 2021 pe locul 1 între universitățile românești și în segmentul 201-250 la nivel internațional.
ASE este cea mai bună universitate din România în domeniul Economie și Econometrie, conform QS World University Rankings by Subject 2021.
ASE are programe universitare adaptate noutăților din mediul de afaceri. Companiile partenere ale ASE oferă stagii studenţilor, iar manageri de top vin și prezintă studii de caz din practica cotidiană în cadrul cursurilor din ASE. Interesul fiecărei facultăți ASE este să fie într-un dialog permanent cu marile companii pentru a fi mereu la curent cu noile cerințe din piaţă muncii. Studenţii nostri au acces la angajatori de top, ceea ce poziţionează ASE-ul foarte bine pe piaţă muncii. Angajatorii apreciază foarte bine studiile urmate la ASE. Diploma de absolvent ASE constituie garanția unui viitor sigur și a celei mai bune inserții pe piața muncii. 85% dintre absolvenții noștri își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății în domeniul studiat, având oportunitatea de a-și clădi un viitor sigur și bine plătit.
„Dragi candidați, vă invit, cu drag, să vă alăturați comunității de peste 22 000 de studenți ai Academiei de Studii Economice din București, liderul învățământului economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est. Eu însumi sunt mândru să fiu absolvent al acestei universități. Tradiția și dinamica, strânsa legătură cu mediul de afaceri, oportunitățile de învățare, numeroasele burse de studii, mobilitățile internaționale, condițiile noastre bune de cazare sunt câteva dintre argumentele pentru care Universitatea din Piața Romană poate constitui o opțiune inspirată, sigură și de perspectivă pentru voi! Statutul de absolvent al ASE asigură o foarte bună inserție pe piața muncii, o viață profesională de succes și o carieră frumoasă, pe care v-o doresc din plin! Succes, dragi candidați!” – prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector.
ASE oferă studenţilor numeroase burse de excelență, de performanță, de merit şi sociale. De asemenea, studenții pot beneficia de peste 550 de burse de studii în străinătate, un semestru sau un an, prin programul Erasmus. Studenții pot avea parte de o experienţă internaţională în ASE – profesori internaţionali susțin prelegeri, cursuri în cadrul programelor universitare, numeroase parteneriate pentru stagii și practică la firme de top. Studenții au la dispoziție 400 000 de volume în biblioteca ASE, spaţii moderne de învăţământ, multe facilităţi de învăţare.
Viaţa socială la ASE este una dintre cele mai active din Bucureşti şi studenţii apreciază acest lucru. În ASE există trupă de teatru, de dans, cor, echipe sportive, tabere, școli de vară. În ultimul an aceste proiecte au fost suspendate din cauza pandemiei, însă cu siguranţă vom reveni la aceste activități și tinerii vor putea să simtă viaţa studenţească în adevăratul sens al cuvântului.
Cu o tradiție centenară și peste 300 000 de absolvenți, Academia de Studii Economice este o universitate dinamică, într-o adaptare permanentă la cerințele economiei de piață.
Pentru întrebări și informații detaliate despre Admitere și ASE, candidații au la dispoziție paginile instituționale Admitere Licență 2021, Facebook, Grup oficial Admitere 2021, Instagram.
ASE desfășoară întâlniri săptămânale online cu candidații, sub genericul Admis la ASE, 2021!, miercurea, începând cu ora 17:00, la https://ase.zoom.us/j/88455955563. Candidați pot întreba tot ce îi interesează despre perspectivele profesionale oferite de ASE, Admiterea 2021, viața de student și oportunitățile de dezvoltare personală pentru absolvenții ASE, iar cadre didactice, consilieri de orientare profesională și studenți răspund cu plăcere. La dispoziția candidaților se află adresa de e- mail admitere@ase.ro și call center la 021.319 19 00/01, interior 360, 306. La intrările universității se găsesc broșuri cu detalii despre Admitere. Alege un Lider și vei deveni un Lider! # alegeASE .
Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Poate vrei sa citesti
ACUM! Casă în flăcări în Argeș, proprietarul a murit
Parteneriatele Strategice ale Nectaria Solar: Un Pas Spre Sustenabilitate
Avantajele utilizării unui sistem GPS de urmărire al vehiculelor
Descoperă 15 obiective turistice de neuitat în Brașov și împrejurimi
Consilierul local USR Ștefan Bostan din Corbeni, prin în afara legii de ANI – A votat aiurea!
Ursul a dat buzna la Valea Danului – A fost emis mesaj RO-ALERT
NATIONAL
Orange România introduce livrarea în lockere pentru comenzile realizate pe site

Publicat
acum 9 minutein
11 decembrie 2023De
admin

Operatorul Orange România anunţă o nouă modalitate de livrare a produselor achiziţionate pe site-ul său, prin intermediul unei reţele de lockere disponibile în peste 5.000 de locaţii ale companiilor de curierat Sameday şi Fan Courier, scrie Agerpres.
”În prag de sărbatori, Orange oferă clienţilor o nouă modalitate de livrare a produselor achiziţionate pe site, prin intermediul unei ample reţele de lockere disponibile în peste 5.000 de locaţii ale partenerilor Sameday şi Fan Courier. În plus, Orange susţine clienţii în luna cadourilor şi le oferă, până pe 9 ianuarie 2024, livrare gratuită în lockere, dar şi oferte speciale la sute de produse pe site”, anunţă compania.
Amplasarea lockerelor se face în locaţii usor accesibile, deschise 24/7, nemai fiind astfel necesară prezenţa clienţilor la o anumită adresă, într-un interval orar prestabilit ca în cazul livrărilor door to door. Lockerele sunt dotate cu sisteme de alarmă anti-efracţie şi supraveghere video.
Totodată, prin introducerea livrărilor în locaţii fixe dotate cu lockere, oferim clienţilor o soluţie prietenoasă cu mediul şi contribuim la reducerea emisiilor de CO2, prin reducerea numărului de trasee pe care maşinile de curierat le parcurg în cazul unei livrări obişnuite. Astfel, o livrare la lockere salvează 95% din consumul de CO2, comparativ cu livrările door to door, precizează compania.
Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
NATIONAL
Dragoș Damian: ‘Unde se duc banii pe care îi plătim pentru sănătate? Situația de la CNAS este o bătaie de joc’

Publicat
acum 10 minutein
11 decembrie 2023De
admin

Unde se duc banii pe care îi plătim pentru sănătate? Situația de la CNAS este o bătaie de joc nu numai la adresa pacienților care au nevoie de servicii medicale, ci și la adresa contribuabililor care plătesc 10% contribuții la asigurările de sănătate.
Schimbările dese de leadership din cauza presiunilor politice, presupusa lipsă cronică a banilor, grevele angajaților care au rămas pe scheme de salarizare de acum 10 ani, un sistem informatic care a costat miliarde și care mai mult nu merge și festivalul de scutiri la plata contribuțiilor sunt tot atâtea aberații care arată că cineva fie este complet incompetent în a elabora politici publice pentru finanțarea sănătății românilor, fie dorește să controleze pușculița doldora de bani.
CNAS strânge anual peste 55 de miliarde de lei – cu peste 40% mai mult decât acum 5 ani, în 2019, înainte de pandemie. În general, sănătatea – finanțată de la bugetul de stat și din contribuția de sănătate – primește, cel puțîn pe hârtie, aproape 80 miliarde de lei, cu peste 75% mai mulți bani decât în 2019. Se livrează bani cu nemiluita în sistemul de sănătate și totuși se pare că acesta este din nou în colaps.
Haideți să vedeți câteva proiecții pentru 2024. În cazul medicamentelor de exemplu, rămân cel puțîn 3 luni neplătite din anul 2023, autoritățile încearcă din septembrie să le împingă spre a fi plătite în 2024 – și iată că au reușit, anul este practic încheiat. Astfel încât plata datoriilor acumulate din 2023 – estimativ – 3-4 miliarde de lei, trebuie bugetată în 2024. La asta trebuie adăugat cel puțîn un alt miliard de lei – creșterea punctului de pensie va crește și plafonul de gratuitate pentru pensionari. De parcă nu ar fi destul, de la 1 ianuarie intră în compensare și un coș de molecule noi, care însumează – estimativ – 2-3 miliarde de lei în plus care trebuie puse în bugetul sănătății din 2024. Dintr-un foc se fac 6-8 miliarde de lei suplimentar doar pentru decontarea medicamentelor în 2024, în condițiile în care, de fapt, nu au mai existat în 2023 bani pentru medicamente încă din august. În acest moment medicamentele utilizate de către români sunt creditate în totalitate de către producători, care au extins termenele de plată până la 240 de zile.
Și asta este doar cazul medicamentelor. Alți prestatori de servicii medicale trebuie să recupereze bani, medicii de familie țipă că nu sunt plătiți, spitalele țipă că nu mai au bani pentru servicii, sindicatele din sănătate țipă din cauza salariilor, de fapt ultimele două luni au fost numai cu proteste din cauza lipsei banilor.
Cineva își bate joc de noi toți, pentru că, deși plătim contribuții la sănătate de 10% din salariul brut, când suntem bolnavi trebuie să aruncăm cu bani din buzunar în dreapta și stânga, toți am încercat pe pielea noastră această realitate. Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Alexandru Rafila trebuie să trimită pe cineva la CNAS să facă un control serios acolo, să înțelegem și noi despre ce vorbim – chiar nu sunt bani destui sau cineva acționează incompetent sau cineva manipulează cu bună știință aproape 60 miliarde de lei ca să ajungă doar cu dedicație „unde trebuie”.
Până ce sistemului public de asigurări de sănătate nu i se va adăuga un sistem privat de asigurări de sănătate, care să-i facă cu adevărat competiție, probabil că putem plăti contribuții obligatorii din salariul nostru și de 50% la sănătate, vor dispărea precum cei 10% din prezent.
____
Comentariu de Dragoș Damian, director general Terapia Cluj și director executiv PRIMER (Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România
Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Orange România introduce livrarea în lockere pentru comenzile realizate pe site

Dragoș Damian: ‘Unde se duc banii pe care îi plătim pentru sănătate? Situația de la CNAS este o bătaie de joc’

Scene şocante în Turcia! Patronul clubului Ankaragucu l-a lovit cu pumnul pe arbitrul meciului cu Rizespor, de față cu Moruțan / Video

Ultima oră! Tânăr înjunghiat în București, în plină stradă

Dr. Emilian Popovici: Şi la vaccinarea anti-polio este o scădere a acoperirii vaccinale. În 2021 au fost cazurile din Ucraina, care au determinat acea campanie

VIDEO | Moment istoric la Curtea de Argeș: Confarg, fabrica emblemă a orașului, demolată pentru a face loc unui mall

Olguța Vasilescu anunță o nouă lovitură financiară, dată în urma Târgului de Crăciun din Craiova

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu: Îi rog pe colegii de la Casele teritoriale de Pensii să aibă încredere

VIDEO | Mascații au descins la balastierele din Argeș – DOI AFACERIȘTI SĂLTAȚI ȘI DUȘI LA AUDIERI

RUȘINOS! MANAGER DE SPITAL DE NOTA 5! Candidata PSD la șefia spitalului Curtea de Argeș a picat rușinos proba scrisă a concursului

VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați

VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC

VIDEO – ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – O mașina a intrat în țeava de gaze și a luat foc

VIDEO – ACCIDENT GRAV în ARGEȘ, provocat de un tânăr din Corbi

VIDEO! ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – 3 MAȘINI IMPLICATE
PITEȘTI


ACUM! Casă în flăcări în Argeș, proprietarul a murit
În urmă cu puțin timp, un incendiu a izbucnit la o casă din localitatea Căteasca, sat. Cireșu.Din interior a fost...


VIDEO | Accident grav în Argeș – Un BMW s-a înfipt într-un stâlp
Alertă în această dimineață! Două echipaje de pompieri de la Detașamentul Mioveni au intervenit îl localitatea Davidești în cazul unui...


DESCOPERIRE ȘOCANTĂ ÎN ARGEȘ – BĂRBAT SFÂRTECAT DE ANIMALE – Părți ale corpului găsite prin pădure
Descoperire șocantă azi noapte în localitatea Dragoslavele, unde un fragment dintr-un cadavru uman a fost găsiut într-o zonă nelocuită. Din...


ȘOC! FĂRĂ TRANSPORT GRATUIT – Elevii navetiști din Argeș s-au trezit cu abonamentele anulate. Explicația CJ Argeș !
Aproape 9000 de elevi navetiști din Argeș au rămas de la 1 decembrie fără transport gratuit, deși legea prevede ca...
Curtea de Argeș


Consilierul local USR Ștefan Bostan din Corbeni, prin în afara legii de ANI – A votat aiurea!
Agenția Națională de Integritate a constatat conflictul de interese de natură administrativă, starea de incompatibilitate sau a sesizat organele...


Ursul a dat buzna la Valea Danului – A fost emis mesaj RO-ALERT
Locuitorii din comuna Valea Danului, județul Argeș, au fost alertați prin mesaje RO-Alert privind prezența unui urs în comună. Ursul...


ACUM! Mașină răsturnată la Curtea de Argeș, pe strada Marina
Un echipaj cu o autospecială de intervenție asigură măsuri specifice de prevenire ale incendiilor în cazul unui autoturism răsturnat pe...


SONDAJE ARGEȘ – La Călinești lupta pentru primărie se va da între Mihaela Udroiu și Mihai Georgescu – Actualul primar, în cădere liberă, consiliera Udroiu devine favorita
O serie de sondaje realizate în luna noiembrie la nivelul unor importante localități din Argeș de către SPC – Smart...


Anunț public privind decizia etapei de încadrare
SC VERTICAL ENERGY VOLT SRL, titular al proiectului ”Construire parc fotovoltaic și racordare la R.E.D. amplasat în comuna Domnești, sat...
Mioveni


Rechizitoriu zdrobitor: Primarul Georgescu de la Mioveni se angajase Dacia ca să ia aproape 100.000 lei salarii compensatorii – Cumpărături de la Victoria s Secret, Armani Exchange și alte branduri celebre
Așa cum anunțam zilele trecute, procurorii DNA Pitești l-au trimis în judecată la sfârșitul lunii noiembrie, în stare de arest...


A murit generalul Constantin Năstase, cel mai longeviv militar al județului Argeș
S-a stins din viață cel mai longeviv senior al județului, cetățean de onoare al orașului Mioveni, generalul veteran Constantin Năstase....


Vrei să devii pompier? Acum ai ocazia – VEZI CONDIȚII
Dacă dorești să faci parte din echipa salvatorilor, te poți înscrie pentru ocuparea unuia dintre cele * alocate Şcolii de...


I.P.J. ARGEȘ RECRUTEAZĂ TINERI! DE MÂINE ÎNCEP ÎNSCRIERILE PENTR VIITORII POLIȚIȘTI
În perioada 18 octombrie – 05 noiembrie 2023, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș va primi cereri de înscriere pentru trei...
Câmpulung


VIDEO | Bibliotecarul Anului 2022 în județul Argeș este din Rucăr – Proiectele Magdei Pătran au convins exigentul juriu
Magda Pătran, de la Biblioteca Comunală Rucăr, a primit premiul de Bibliotecarul Anului 2022 în județul Argeș. Titlul a fost...


VIDEO | Autoturism în flăcări, în Argeș, la Lerești
În această seară, pompierii argeșeni au fost sesizați să intervină la un incendiu produs la un autoturism în localitatea Lerești....


Mesajul care răstoarnă tot! Fiica Elenei Lasconi regretă felul în care a făcut declaraţia în care o condamna pe mama sa: Nu ar fi trebuit să mă arunc cu capul înainte
Nu ar fi trebuit să mă arunc cu capul înainte, a transmis fiica Elenei Lasconi pe o rețea de socializare,...
În Trend
- ACTUALacum 3 săptămâni
VIDEO | Moment istoric la Curtea de Argeș: Confarg, fabrica emblemă a orașului, demolată pentru a face loc unui mall
- ACTUALacum 3 săptămâni
Olguța Vasilescu anunță o nouă lovitură financiară, dată în urma Târgului de Crăciun din Craiova
- ACTUALacum 3 săptămâni
Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu: Îi rog pe colegii de la Casele teritoriale de Pensii să aibă încredere
- ACTUALacum 4 săptămâni
VIDEO | Mascații au descins la balastierele din Argeș – DOI AFACERIȘTI SĂLTAȚI ȘI DUȘI LA AUDIERI
- ACTUALacum 4 săptămâni
RUȘINOS! MANAGER DE SPITAL DE NOTA 5! Candidata PSD la șefia spitalului Curtea de Argeș a picat rușinos proba scrisă a concursului
- NATIONALacum 2 săptămâni
Șefa ANM anunță o schimbare radicală a vremii: intră un val de aer rece și vom avea un frig de crapă pietrele
- ACTUALacum 3 săptămâni
ACUM! Accident grav la Curtea de Argeș, pe Bulevardul Basarabilor
- ACTUALacum o săptămână
DILEMĂ LA CURTEA DE ARGEȘ: S-AU ÎNCHINAT ȘI AU ADUS OMAGII PARCOMETRULUI DE ZIUA NAȚIONALĂ!?? – Galerie Foto
You must be logged in to post a comment Login