Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Tatăl lui Alex Hogea, victimă la Colectiv, după clasarea celui de-al doilea dosar Colectiv: „O palmă peste obrazul fiecărui părinte care a plâns, care a sperat”

Publicat

in

Această Ordonanță nu închide o rană, ci o adâncește. Nu aduce pace, ci un nou val de durere și disperare. Dar voi continua să cer, să strig după dreptate”, spune tatăl lui Alex Hogea, victimă la Colectiv, după ce procurorii au clasat dosarul referitor la felul în care responsabilii statului român au tratat cazul Colectiv, după incendiul din octombrie 2015, arată HotNews.ro

Potrivit unei Ordonanțe consultată de HotNews.ro, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a clasat, pe 4 iunie 2024, dosarul care a vizat cercetarea condițiilor în care au avut loc procedurile instituționale și medicale, inclusiv cele referitoare la transferul răniților și efectul infecțiilor nosocomiale asupra acestora. 

Procurorul a clasat cauza pe motiv că faptele nu sunt prevăzute de legea penală.

Acest caz a fost distinct de primul dosar al responsabilităților din incendiu, care a fost judecat separat, au existat condamnări și despăgubiri pentru familiile celor decedați și răniți grav.

Narcis Hogea, tatăl lui Alex Hogea, victimă Colectiv, scrie pe pagina sa de Facebook că „ordonanța aceasta este o parodie a ceea ce ar trebui să fie dreptatea”. 

„După aproape 9 ani de la moartea fiului meu, Alexandru, mă aflu din nou în Viena. În orașul care a fost locul ultimelor zile din viața lui. Locul care ar fi trebuit să-i ofere o șansă, dar în care a ajuns prea târziu. Printr-o ironie a sorții, fiind azi aici, chiar în Palatul Justiției, am primit un alt verdict halucinant din partea reprezentanților legii din România – Ordonanța de clasare a dosarului Colectiv 2.

În acest Palat al Justiției, unde ar trebui să simți greutatea fiecărui cuvânt rostit în numele dreptății, am deschis acel document care mi-a zdrobit ultimele speranțe. România a decis că nu s-a încălcat nicio lege în acele zile, când tineri răniți într-un accident stupid în care corupția a avut cel mai important cuvânt nu au primit nici șansa de a se salva în spitale, după ce au reușit să supraviețuiască focului”, scrie Hogea. 

CITAT: „Mă întreb ce fel de justiție este aceea care închide ochii la suferință, care ascunde adevărul sub preș și care își permite luxul de a ignora nenumărate vieți pierdute? Alexandru, băiatul meu care avea atunci doar 19 ani, nu a murit doar din cauza flăcărilor care l-au înconjurat în acea noapte blestemată. Alexandru a murit încet, urmare a neputinței unei țări care nu a fost în stare să-l salveze”

  • Narcis Hogea, tatăl lui Alexandru Hogea, victimă Colectiv

Fiul său, Alexandru Hogea, avea doar 19 ani când a fost rănit în incendiul din octombrie 2015. Cu 30% arsuri din suprafața corpului, a decedat în spitalul AKH Viena după ce transferul său în străinătate a fost amânat de autoritățile din România, potrivit Libertatea. 

„A murit sub privirea indiferentă a unui sistem care s-a pierdut în hârtii și în promisiuni goale. A murit pentru că a fost tratat ca un număr, parte dintr-o statistică și nu ca un tânăr cu o viață înainte. «Numarul 60». Un nume pe o listă a morții. A murit de sepsis, ucis de bacterii rezistente la orice antibiotic, «cadou» din partea sistemului sanitar românesc.

România l-a lăsat să aștepte, să se stingă puțin câte puțin, până când a fost prea târziu. Ne-au trimis în Belgia, dar pe Alexandru au «uitat» să îl transfere, așa cum ne anunțaseră. Apoi în Austria, un loc în care eram așteptați de 3 zile, dar ei nu l-au lăsat să plece la timp. Într-un pat de spital în care nicio minune nu mai putea avea loc – era prea târziu. Acum, când cerem socoteală, când cerem să aflăm cine este responsabil, primim o hârtie pe care scrie că nimeni nu a greșit”, povestește tatăl lui Alexandru. 

„Mai există lege doar pentru a proteja șmecherii”

Narcis Hogea menționează că, deși nu mai crede în justiția din România, va continua să lupte pentru dreptate. 

Această Ordonanță de clasare este o palmă peste obrazul fiecărui părinte care a plâns, care a sperat, care a rămas apoi cu inima frântă de durere și de moarte. Este dovada că justiția din România nu mai există. A murit, iar un procuror român a avut curajul să scrie că nu existau legi pe care ei să le ignore, într-un document care ar face și un student la drept să se rușineze, dacă ar reprezenta lucrare pentru vreun examen.

Nu pot și nu vreau să accept această insultă adusă memoriei fiului meu. Nu pot și nu vreau să cred că acesta este răspunsul final al țării mele, al țării pe care Alexandru o iubea atât de mult.

(…) Această Ordonanță nu închide o rană, ci o adâncește. Nu aduce pace, ci un nou val de durere și disperare. Dar voi continua să cer, să strig după dreptate. Pentru memoria lui Alexandru, care merită adevărul. Pentru toate morțile evitabile, morți pentru care nu a răspuns nimeni în această țară”. 

„Ordonanța aceasta este o parodie a ceea ce ar trebui să fie dreptatea. Actualul procuror general al României, domnul Alex Florența încă poate lua măsuri, încă poate infirma aceasta Ordonanță jenantă. Altfel, suntem chiar singuri și mai există lege doar pentru a proteja șmecherii”, mai spune bărbatul. 

65 de persoane și-au pierdut viața în incendiul de la Colectiv 

În urma incendiului din 30 octombrie 2015 din clubul bucureștean Colectiv au murit 65 de persoane. 27 de tineri au murit în noaptea incendiului, iar restul victimelor au încetat din viață în următoarele câteva luni, în spitale din România și din străinătate.

Ce a spus Bănicioiu în fața procurorilor

Întrebat de procurori, conform Ordonanței de Clasare, despre cum s-a acționat la transferul pacienților în străinătate, fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu a spus: „Eu ca ministru nu aveam nici o atribuție în luarea deciziei de transfer al pacientului, doar medicul curant, adicã medicii de la terapie íntensivã sau cei de la chirurgie plasticã și clinica primitoare. Eu puteam sã mã implic doar în asigurarea resurselor financiare și de transport și de asigurarea asistenței medicale pe perioada transportului pânã la preluarea pacientului de către medicii strãini”.

Ce scrie în Ordonanța de clasare a Dosarului Colectiv 2: Ministrul Bănicioiu și managerii de spital care n-au transferat răniții de la Colectiv în străinătate au scăpat – procurorii au clasat cazul

Loading

ACTUAL

Cum vede un tânăr din Transnistria viitorul regiunii: Unificarea cu Moldova, unde salariile sunt și de 4 ori mai mari

Publicat

in

Un tânăr din Transnistria care lucrează la Chișinău a stat de vorbă cu corespondenta HotNews și i-a oferit o perspectivă diferită de cea promovată de autoritățile separatiste. 

  • „În Transnistria, salariile sunt de 250-300 euro lunar. Am cunoscuți care lucrează la Chișinău pe funcții similare și câștigă și 1.000 de euro”, spune tânărul de 33 de ani. 

Când se fac sondaje în Republica Moldova referitoare la direcția în care ar trebui să o apuce țara, către UE sau Rusia, regiunea transnistreană, de regulă, lipsește, pentru că nu se află sub controlul efectiv al autorităților legitime ale țării. Astfel, nu numai în România, dar chiar și în Republica Moldova se știu puține lucruri despre ceea ce gândesc oamenii și, mai ales, tinerii care trăiesc acolo. 

Nici jurnaliștii moldoveni nu acces decât foarte rar în regiunea transnistreană. Aceștia au nevoie de o acreditare din partea așa-zisei administrații separatiste, document care, în realitate, este aproape imposibil de obținut.

În aceste condiții, opiniile transnistrenilor sunt valoroase. 

Corespondenta HotNews în Republica Moldova a stat de vorbă cu un tânăr de 33 de ani din Transnistria care a venit să muncească în Chișinău în domeniul serviciilor. Tânărul a spus că nu cunoaște limba română, ci doar rusă. De asemenea, a cerut să-i fie protejată identitatea „pentru a nu avea probleme în viitor.”

Care au fost răspunsurile sale, la câteva întrebări punctuale:

„În proporție de 90%, tinerii doresc unificare cu Moldova”

– Știți cine este principalul partener comercial pentru regiunea transnistreană?
– În Transnistria avem uzine precum „Tirotex”, care confecționează lenjerie de pat și alte produse textile. Această producție este exportată în Italia, din câte știu. Ei mai produc geci, blugi, adică exportă mult în Italia și în alte câteva țări europene. A mai fost o fabrică care practic și-a suspendat acum activitatea.

Nota redacției: Potrivit datelor Biroului pentru Reintegrare, în primul semestru al anului 2024, exportul agenților economici din Transnistria către țările UE a reprezentat peste 80% din total, în creștere cu aproape 10% față de anul trecut.

– Cum ați aprecia relațiile cu Rusia?
Din câte știu, producția agricolă a fost exportată în Rusia. Probabil că încă se mai exportă. Merele, prunele – acestea au fost întotdeauna exportate. Poate și vinul. Dar acum e posibil ca exportul să fie pe pauză.

Nota redacției: Ultimele date statistice arată că exporturile Moldovei către Rusia au ajuns la cote nesemnificative, în jur de 3%.

– Credeți că această situație reprezintă o problemă pentru regiunea transnistreană?
– Cred că da. Dacă ar fi fost exportată mai multă producție din regiunea transnistreană în alte țări, am fi avut un buget mai mare și am fi fost mai dezvoltați. Oricum, suntem o parte a Moldovei. Cred că mulți gândesc la fel.

– Credeți că această opinie este împărtășită de majoritatea locuitorilor din regiunea transnistreană?
– Eu cred că tineretul, cei cu vârste cuprinse între 18 și 33-35 ani, în proporție de 90% gândesc așa, adică doresc unificare (n.r. – cu partea dreaptă a Nistrului).

– Care ar fi motivele lor?
– Primul ar fi lipsa hotarelor, libertatea de mișcare. Mulți din regiunea transnistreană vin să lucreze la Chișinău sau în alte orașe din Moldova, unde salariile sunt mai mari. Cred că 70% din tineri „migrează” în Moldova. Cunosc mulți tineri care lucrează la Chișinău, le place, chiar dacă se întorc zilnic acasă, în Transnistria.

– Care sunt salariile în regiunea transnistreană comparativ cu cele de la Chișinău?
– În regiunea transnistreană, salariul este de aproximativ 250-300 de euro lunar, în medie. Am mulți cunoscuți care, la Chișinău, pe o funcție similară, câștigă 1000 de euro lunar, chiar și mai mult.

„Am prieteni atât din Ucraina, cât și din Moldova”

– Cum percep oamenii din regiunea transnistreană relațiile dintre Rusia și Republica Moldova și dintre Rusia și Ucraina?
– Pot să vorbesc în numele tineretului, deoarece, probabil, generația de la 45 de ani în sus gândește puțin diferit. În regiunea transnistreană sunt foarte mulți tineri din Ucraina. Am mulți cunoscuți care s-au mutat temporar aici și lucrează aici. Mulți s-au mutat ulterior în Europa pentru a munci. 

Nu avem niciun conflict, nici pe criterii de limbă, nici de altă natură. Niciodată nu am văzut să fie cineva nemulțumit în acest sens. Am mulți prieteni, atât din Ucraina, cât și din Moldova. Relațiile sunt foarte bune, niciodată nimeni nu a fost limitat în drepturi.

– Însă oamenii din alte generații au o altă atitudine?
– Probabil că generațiile mai în vârstă privesc lucrurile din perspectiva lor: mulți dintre ei lucrează la stat, alții sunt deja pensionari și sunt mulțumiți de ceea ce au. Generației mai tinere nu-i ajung salariile actuale și nu au locuri de muncă suficiente. Din aceste motive, toți pleacă. Foarte puțini tineri rămân. Dacă analizăm proporția populației, cred că aproximativ 70% sunt persoane în vârstă și 30% sunt tineri, din care 20% pleacă și doar 10% rămân.

– Care este atitudinea față de războiul din Ucraina?
– Evident că toți sunt împotriva războiului. Împotriva cui și cu cine se luptă?

– Cum credeți că va fi posibilă soluționarea problemei transnistrene, în sensul reintegrării țării?
– Cred că este un scenariu real, doar că nu este clar când anume se va întâmpla acest lucru. Însă am o senzație că totul merge în această direcție, începând cu numerele de înmatriculare neutre pentru automobile. Ulterior, probabil, după numerele neutre se va trece la cele moldovenești.

Nota redacției: Un proiect de lege depus în Parlamentul de la Chișinău le dă dreptul locuitorilor din stânga Nistrului să-și înmatriculeze mașinile cu așa-numite „plăcuțe neutre”, până la 31 decembrie, ceea ce le permite să participe la traficul internațional.

– Ne puteți spune, vă rog, dacă sunteți de acord să publicăm imaginea dumneavoastră și numele?
Nu neapărat, dar nu aș vrea să se întâmple ceva ulterior… Mi-am exprimat opinia personală și pe cea a prietenilor mei, care provin din diverse părți ale Transnistriei. Așa vedem noi lucrurile.

Transnistria, un conflict înghețat

„Republica Sovietică Socialistă Moldovenească Transnistreană” a fost autoproclamată pe 2 septembrie 1990. Nu a fost recunoscută oficial de niciun stat membru ONU. 

În martie 1992, așa-numita criză transnistreană a escaladat într-un război care a durat câteva luni și s-a soldat cu câteva sute de victime. Conflictul a fost înghețat până în prezent, iar reglementarea acestuia se încearcă în cadrul mai multor formate de negocieri, unul dintre acestea, „5+2″.

Acest format a fost suspendat de la începutul războiului, deoarece ambele țări implicate, Ucraina și Rusia, sunt parte a negocierilor.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

Orientarea sexuală și identitatea de gen, incluse în chestionarul de recensământ în Australia. O decizie luată cu ezitări

Publicat

in

Australia va include pentru prima dată întrebări legate de orientarea sexuală și identitatea de gen în chestionarul de la recensământ, la capătul unei săptămâni de controverse după decizia guvernului laburist (centru-stânga) de a le elimina, informează Reuters.

Trezorierul Jim Chalmers a anunțat că recensământul din 2026 va include orientarea sexuală și identitatea de gen, deși a evitat să precizeze cum vor fi formulate întrebările spunând că acestea vor fi stabilite ulterior de către Biroul Australian de Statistică (ABS).

„Am ascultat comunitatea LGBT ca să ne asigurăm că putem colabora cu ABS pentru a face această schimbare importantă în ce privește recensământul din 2026. Le spunem australienilor din comunitatea LGBT: contați, ați fost auziți, veți fi numărați”, a declarat Jim Chalmers.

Întrebările vor fi opționale și vor fi puse doar persoanelor de peste 16 ani.

Decizia este o revenire asupra unei hotărâri luate în august de excludere a întrebărilor privind identitatea LGBT.

Vicepremierul Richard Marles spunea atunci că guvernul nu vrea să deschidă dezbateri controversate. A negat orice considerente politice din spatele acestei decizii, în contextul în care presa relata că guvernul se teme să provoace o campanie de tipul unui război cultural înaintea alegerilor care probabil vor fi convocate în următoarele nouă luni.

Marea Britanie a adăugat o întrebare opțională privind orientarea sexuală la recensământul din 2021.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

Polițist luat pe capotă de un șofer beat și fără permis. Omul legii a suferit răni grave

Publicat

in

Judecătoria oraşului Măcin a decis, duminică, arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui tânăr de 22 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, conducerea unui autoturism neînmatriculat şi conducerea unui autoturism fără permis de conducere, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Tulcea, citat de Agerpres.

Tânărul, deşi nu deţine permis, conducea vineri seara, în Măcin, un autovehicul al cărui număr de înmatriculare provizoriu a expirat, iar în momentul în care a fost oprit pentru verificări, a lovit un lucrător al Poliţiei Oraşului Măcin.

„Când poliţistul a coborât din autospecială, conducătorul autoturismului s-a pus în mişcare şi, întrucât poliţistul nu a avut timpul suficient să se retragă în autospecială, a fost luat pe capota motor a autoturismului şi proiectat pe carosabil, suferind leziuni şi contuzii la membrele superioare şi inferioare. Poliţistul a fost preluat de un echipaj de ambulanţă şi transportat la o unitate medicală, pentru investigaţii”, se arată în informarea IPJ Tulcea.

După accident, tânărul a părăsit locul evenimentului, dar poliţiştii l-au identificat ulterior şi au constatat că era sub influenţa băuturilor alcoolice.

„Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, precum şi cu aparatul pentru depistarea substanţelor pshioactive, rezultatul fiind negativ”, se specifică în informare.

În aceeaşi zi, în urma administrării probatoriului, faţă de bărbatul cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, conducerea unui autoturism neînmatriculat şi conducerea unui autoturism fără permis de conducere, procurorul a dispus prin ordonanţă reţinerea pentru 24 de ore.

Potrivit unei postări făcute pe pagina de Facebook a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC) din Ministerul Afacerilor Interne, poliţistul rănit în timpul misiunii are multiple leziuni la nivelul corpului, două fracturi la coloană în zona lombară şi a fost operat.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

Planurile armatei ruse pentru toamnă și iarnă s-au complicat, spune generalul ucrainean Kirilo Budanov / Nu avem o „soluție sistemică”, acuză bloggerii ruși

Publicat

in

Incursiunea ucraineană începută în urmă cu o lună în regiunea Kursk a complicat planurile pe forțele rusești le aveau atât pentru luna august, cât și pentru toamna acestui an, a afirmat Kirilo Budanov, șeful serviciilor speciale militare ucrainene (GUR), iar bloggerii de război ruși acuză dă Moscova nu are o „soluție sistemică” pentru a consolida atât acțiunile ofensive din Donețk, cât și pe cele defensive din Kursk.

Generalul-locotenent Kyrylo Budanov a spus că incursiunea Ucrainei în regiunea Kursk are un impact la nivelul întregului teatru de operațiuni asupra operațiunilor ofensive ruse din Ucraina și a analizat perspectivele continuării operațiunilor ofensive ruse în această iarnă.

Budanov: Incursiunea din Kursk a complicat planurile armatei ruse

Budanov a declarat, într-un interviu publicat sâmbătă de televiziunea Suspilne, că incursiunea ucraineană în regiunea Kursk a complicat planurile Rusiei pentru operațiunile ofensive din august 2024 și pentru cele din toamna acestui an.

El a afirmat că cei din comandamentul militar rus angajează toate forțele și echipamentele de luptă disponibile pentru a-și atinge obiectivul în „direcția principală” a Rusiei, referindu-se probabil la cucerirea Pokrovskului, și că forțele ruse își concentrează atenția asupra acestei direcții, notează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Forțele ruse au intensificat recent operațiunile ofensive și au continuat să avanseze în apropiere de Pokrovsk și la vest și sud-vest de orașul Donețk, însă ISW adaugă că nu a observat o intensificare a operațiunilor ofensive ruse în alte zone de pe linia frontului din Ucraina.

Comandamentul militar rus a decis aproape sigur să acorde prioritate avansurilor ruse în apropiere de Pokrovsk și angajează forța de luptă dispnibilă în această zonă în detrimentul operațiunilor ofensive ruse în alte direcții.

Nu avem o „soluție sistemică”, acuză bloggerii ruși

Un blogger de război rus a afirmat că aceste constrângeri de personal forțează comandamentul militar rus să își ajusteze planurile în regiunile Donețk și Kursk și a acuzat că oficialii ruși nu au o „soluție sistemică” pentru a genera forțele necesare pentru a consolida operațiunile ofensive din Ucraina și a respinge incursiunea Ucrainei în regiunea Kursk.

Bloggerul a semnalat că avansurile rusești în direcția Pokrovsk au început să încetinească, deoarece unitățile rusești suferă pierderi de soldați și sunt din ce în ce mai lipsite de soldați și că forțele rusești continuă operațiunile ofensive în zonă, în ciuda faptului că sunt „epuizate.”

Potrivit ISW, comandamentul militar rus va fi probabil capabil să canalizeze suficiente forțe în zonă pentru a continua operațiunile ofensive în curs ale Rusiei și, eventual, în cele din urmă, să cucerească Pokrovsk, dar forțele rusești s-ar putea să atingă capacitatea maximă de luptă înainte de cucerirea orașului.

Sezonul noroios și apoi iarna vor afecta intensitatea luptelor

Budanov a remarcat în timpul interviului că probabil operațiunile ofensive rusești din lunile următoare vor fi îngreunate de condițiile meteorologice, dar că acest lucru nu înseamnă că trupele Moscovei vor opri complet asalturile asupra pozițiilor ucrainene.

Sezonul noroios de toamnă a împiedicat în trecut manevrele terestre rusești și ucrainene, dar perioadele de temperaturi scăzute prelungite care încep de obicei la sfârșitul lunii decembrie îngheață solul și permit vehiculelor blindate să se deplaseze mai ușor decât în lunile de toamnă și primăvară.

Cu toate acestea,[ forțele ruse au luptat pentru a prelua inițiativa și au desfășurat operațiuni ofensive în toamna anului 2023, în timpul celor mai dificile condiții meteorologice ale anului, în loc să aștepte îmbunătățirea ulterioare a vremii pe trimpul iernii

Condițiile meteorologice din toamnă și din iarnă vor complica probabil acțiunile militare ruse și ucrainene, dar este foarte puțin probabil să oprească complet luptele de-a lungul liniei frontului.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

Trei civili uciși la granița dintre Israel și Iordania. Atacatorul a fost ucis de militarii israelieni

Publicat

in

Serviciile de urgenţă israeliene au anunţat duminică moartea a trei persoane într-un atac armat la unul dintre punctele de trecere dintre Valea Iordanului, în Cisiordania ocupată, şi Iordania, relatează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

„După eforturile de resuscitare, paramedicii şi echipele de pe ambulanţă de la MDA (Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii – n.r.) au constatat decesul a trei bărbaţi, în vârstă de aproximativ 50 de ani, care au fost răniţi de focuri de armă”, au anunţat serviciile de urgenţă într-un comunicat.

Poliţia israeliană a precizat într-un comunicat separat că un atacator a fost „neutralizat”.

„Un terorist s-a apropiat de zona Podului Allenby din Iordania cu un camion, a ieşit din camion şi a deschis focul asupra forţelor de securitate israeliene care operau pe pod”, a informat la rândul său armata israeliană. „Teroristul a fost eliminat de forţele de securitate, trei civili israelieni au fost declaraţi morţi ca urmare a atacului”, se arată în comunicatul armatei.

Punctul de trecere a frontierei este cunoscut şi sub numele de Podul Regelui Hussein. El se află la jumătatea distanţei dintre Amman şi Ierusalim, la nord de Marea Moartă.

După incident, autoritățile iordnaniene au anunțat închiderea temporară a podului și demararea unei anchete proprii. Se pare că incidentul a avut loc într-un sector aflat sub control israelian în care camioanele venit din Iordania își descarcă marfa.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

Un fost președinte republican al SUA nu-și va anunța sprijinul pentru Trump. Vicepreședintele lui o susține pe Kamala Harris

Publicat

in

Fostul preşedinte republican George W. Bush, nu intenţionează să anunţe pe cine susţine sau să exprime modul în care el sau soţia sa Laura vor vota în alegerile prezidenţiale din noiembrie, a declarat, sâmbătă, un purtător de cuvânt, citat de Reuters.

„El s-a retras din politica prezidenţială cu mulţi ani în urmă”, a declarat purtătorul de cuvânt, care nu a dorit să fie numit.

Anunţul a fost făcut la o zi după ce vicepreşedintele lui Bush, Dick Cheney, a anunţat că va trece linia partidului şi va vota pentru candidata democrată la prezidenţiale Kamala Harris în detrimentul fostului preşedinte republican Donald Trump, transmite News.ro.

Cheney, care a fost vicepreşedinte al lui Bush între 2001 şi 2009, a declarat vineri că „în istoria de 248 de ani a naţiunii noastre, nu a existat niciodată un individ care să reprezinte o ameninţare mai mare pentru republica noastră decât Donald Trump”.

Harris a declarat sâmbătă că susţinerea ei de către Dick Cheney şi fiica sa Liz, fostă membră a Camerei Reprezentanților, a fost „curajoasă” pentru că a pus ţara înaintea partidului politic.

Mike Pence, care a fost vicepreşedintele lui Trump timp de patru ani, a declarat că nu îl va susţine pe fostul său şef, dar nu a sprijinit-o pe Harris.

Loading

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend