Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Târla PSD plusează: Încă 100 limitatoare de viteză vor fi montate în Curtea de Argeș – Vizate și Bușaga, Tarnița si Fabricii

Publicat

in

După ce urbea basarabilor a ajuns caz unic la nivel mondial din cauza limitatoarelor care blocheaza circulatia si au sporit poluarea cu 80%, după ce cateva federații sportive au eliminat Curtea de Argeș din competitiile sportive nationale si internationale, dupa ce renumita aplicație Waze indica rute ocolitoare pentru a evita blocajele de pe bulevard si după ce doua agentii de turism isi indeamna turistii și ghizii sa evite zona centrala a orasului Curtea de Argeș, tîrla PSD de la Curtea de Argeș condusă de primarul PIC s-a enervat atat de tare după ce și mai marii partidului de la Bucuresști le-a spus ca au facut o mare prostie, incât au decis să mai monteze inca 100 de limitatoare de viteza. Informația ne-a fost furnizata chiar de un ales local PSD care a fost părtaș la o intâlnire de seară a târlei PSD. ” E normal ca dom primar sa fie supărat că a cam greșt cu limitatoarele astea. Îl inteleg, zău! Normal sa ai nervi cand ști ca trei sferturi din oraș de înjură zilnic iar Manzana iti reproseaza ca din cauza limitatoarelor PSD va pierde alegerile la Curtea de Argeș. Dar…știti cum sunt ăștia de la Tutana, sunt încăpățânați. Eram acolo când vorbeau ca, numai ca sa le arate ca nu ii sperie nimeni, vor mai monta inca 100 de limitatoare de viteza. M-am crucit si eu si am plecat de acolo. Vorbeau sa puna inclusiv pe strada Fabricii, pe Tarnița sau Bușaga. Parcă Ionel Păunescu propusese sa puna si la intarile in cimitire si la intrarea in curtea spitalului…. Nu stiu ce sa zic, poate glumeau de nervi dar astia sunt in stare de orice!”, ne-a declarat consilierul local.

Am incercat sa obtinem și o poziție oficiala de la primarul Panțurescu insa acesta nu a putut fi contactat până la ora redactării acestei știri.

Vom reveni cu detalii…

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Tu știi cum să negociezi prețul unui apartament atunci când vrei să cumperi? Iată 9 trucuri utile

Publicat

in

Ai auzit vreodată de expresia „cunoașterea este putere”? Ei bine, în lumea imobiliarelor, aceasta nu este doar un clișeu, ci o realitate pe care o vei cunoaște imediat ce ești pus în poziția de a negocia prețul unui apartament care ți-a plăcut foarte mult. 

În acest moment este foarte important nu doar să fi bun negociator dar și să afli tot ce poți despre piața imobiliară actuală, prețurile din zona respectivă și caracteristicile apartamentului pe care îți dorești să îl achiziționezi. 

Dacă faci asta pentru prima dată sau pur și simplu nu consideri că negocierea nu este punctul tău forte, îți recomandăm să apelezi la un agent imobiliar cu experienta care sa-șți reprezinte interesul în procesul de negociere. Ideal ar fi să alegi un agent care lucrează într-o agentie imobiliara Sibiu și face acest lucru în mod constant. Acesta cunoaște foarte bine piața imobiliară dar și perspectivele și va fi capabil să te negocieze în așa fel încât tranzacția ta să fie un succes. 

Dacă totuși vrei să te aventurezi singur în această provocare iată 5 trucuri utile. 

Cine știe mai multe, câștigă mai mult

Se spune că încă de suntem mici avem capacități de negociere. Copilul negociază cu părinții pentru o jucărie nouă, pentru a-și face ordine în camera sau pentru a lua o notă mare la școală. Iar cu adult, cu atât mai mult folosim negocierea în relațiile noastre profesionale dar și personale. 

Deci dacă îți dorești să devii într-adevăr foarte bun în ale negocierii este bine să știi cât mai multe despre aceasta arta. Așadar, citește, informează-te și pune în practică. Găsești o multitudine de informații gratuite acum în online. 

Inițiază tu schimbul dacă vrei să câștigi

Dacă îți dorești cu adevărat să câștigi într-o negociere este important să înțelegi că totul este un schimb.  Ce înseamnă asta? Că tu va trebui să oferi ceva la schimb pentru orice ceri și să ceri ceva pentru orice oferi. 

Însă înainte de toate, nu uita că tu trebuie să fii cel care inițiază oferta dacă vrei să câștigi negocierea. 

Folosește emoțiile în negociere

Înainte de a fi raționali, noi ca persoane sunt emoționali. Iar majoritatea oamenilor se lasă conduși de emoții,  înainte de a trece orice decizie prin filtru rațiunii. Așadar, apelează la emoții într-o negociere ca să ai câștig de cauză. 

Pune cât mai multe întrebări 

Înainte de orice motiv, întrebările te ajută să afli tot ceea ce te interesează.Evident că acestea trebuei să fie cu rost. 

 În plus, întrebând poți descuraja oarecum partenerul de negociere, fâcându-l să iasă din poziția de putere. Deci, tu vei avea mai multe șanse să câștigi. 

”Fă-ți temele foarte bine” dinainte de negociere

A merge la o negociere cu ”temele nefăcute” nu este un lucru pe care îți dorești să îl faci. De ce ? Pentru că de aici poți ajunge la insucces, la frustrare, la dezamăgire sau chiar la pierderea proprietății care chiar ți s-ar fi potrivit perfect. 

Așadar primul pas în negocierea unui apartament atunci când vrei să cumperi o astfel de proprietate la un preț corect este să te informezi. 

Dar nu uita, tot un succes poate fi și dacă tranzacționezi la un preț corect, este important să știi ca proprietățile care sunt deja listate la un preț acceptat de piata nu vor fi mult timp disponibile spre vanzare, iar aici trebuie să ai foarte multă atenție, pentru a nu încerca o negociere care să te ducă în situația de a pierde proprietatea mult visată.

Spre exemplu, cu siguranță vrei să știi dinainte de negociere dacă acel apartament se vinde la un preț de chilipir sau dacă este supraevaluat. 

Iar în acest sens, crezi că este suficient să cunoști doar prețul mediu pe metru pătrat din zonă? Desigur că nu! Fiecare detaliu contează într-o negociere.  Deci află tot ce poți despre piața imobiliară actuală, prețuri, zonă în care vrei să cumperi, facilități dar și predicții viitoare legate de locație. 

Adaugă puțină tactică și încredere  

Ai auzit despre vânzătorul acela care nu vrea să scadă niciun leu din preț? Suntem siguri că da. Dar tu, cum răspunzi la această atitudine? Ei bine, aici intervine tactica ta de negociere. 

În primul rând, fii deschis și amabil, dar ferm în argumentele tale. Iar dacă ți-ai făcut foarte bine pasul 1, cel de pregătite vei avea argumente solide de utilizat în negociere.  

De asemenea este  important să arăți că înțelegi valoarea proprietății, dar și să subliniezi aspectele care ar putea justifica o reducere a prețului. 

Spre exemplu, poate apartamentul are nevoie de renovări sau se află într-o zonă cu acces dificil.. Aceste detalii pot face diferența între un preț bun și unul excelent.

Când să cedezi și când să insiști?

Da, este clar că vei dori să duci negocierea în favoarea ta, însă aceasta nu este doar despre a obține ceea ce vrei, ci și despre a înțelege și a respecta și nevoile celeilalte părți.  Nu vrei să fii persoana aceea care cere reduceri nerealiste și ofensează vânzătorul. Pentru că în acest caz, cel periclitat vei fi tot tu. 

Așadar fi gata să renunți la o mică parte din pretențiile tale pentru a ajunge la un acord satisfăcător pentru ambele părți în special atunci când știi că nu ai 100% dreptate sau atunci când este vorba despre un lucru care nu este foarte foarte important pentru tine? 

De exemplu, poate accepti un preț puțin mai mare, dar ceri în schimb să fie incluse unele facilități precum mobilier sau electrocasnice.

Cum să câștigi negocierea?

Dacă ai aflat că suntem conduși de emoții tu nu te lăsa pradă emoțiilor. Pentru că un bun negociator nu se lasă niciodată condus de emoții. Deși vei fi tentat să o faci, fiind vorba despre locuința ta. 

Acum însă este cazul să fi ferm, să fi negociator și pregătit să prezinți contraoferte rezonabile și să justifici de ce crezi că acestea sunt corecte. Poate că vânzătorul nu știe că apartamentul de deasupra a fost vândut cu un preț semnificativ mai mic sau că în zonă toate prețurile se învârt în jurul a x lei și vrea doar o supra ofertă. 

Când să spui „da” și când să te retragi

Ultima, dar nu cea mai puțin importantă lecție este să știi când este momentul să accepți oferta și când să te retragi. O negociere nu trebuie să dureze ore-n șir. 

Uneori, cea mai bună negociere este aceea în care ai curajul să spui „nu” și să cauți alte opțiuni în cazul în care nu se ajunge la nici un rezultat, nu ești mulțumit de ofertă sau trebuie să lași prea mult de la tine.  

Dacă simți că prețul rămâne nerealist de mare, sau dacă descoperi aspecte negative despre apartament pe care vânzătorul a omis să le menționeze, poate fi momentul să te retragi cu demnitate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ultimele probe la Târgul de Crăciun din Capitală: ‘Se deschide oficial mâine. Totul arată spectaculos’

Publicat

in

Primăria Municipiului București (PMB) anunță deschiderea oficială a Târgului de Crăciun din Piața Constituției.

Târgul de Crăciun din Capitală se deschide joi, începând cu ora 16:00.

Anunțul PMB:

„Am făcut aseară probe de lumini în Piața Constituției și totul arată spectaculos.

Târgul de Crăciun se deschide oficial mâine la ora 16:00, iar la ora 18:00 aprindem luminile în Piață simultan cu iluminatul festiv din oraș.

Bradul de 30 de metri e împodobit, iar Căsuța lui Moș Crăciun e gata să-i primească pe copii”.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend