Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Tâlhărie în plină stradă în București: Un bărbat a fost reținut după patru zile (Video)

Publicat

in

NATIONAL

Delegația FMI ajunge la București: este așteptată o analiză la sânge a României

Publicat

in

O echipă a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jan Kees Martijn, şeful misiunii pentru România, se va afla la Bucureşti în perioada 25 septembrie – 4 octombrie 2023, pentru analiza anuală a economiei româneşti în baza Articolului IV, a anunţat instituţia financiară internaţională.

Potrivit sursei citate, astfel de consultări au loc periodic cu toate statele membre FMI.

Echipa FMI va discuta cu autorităţile române despre politicile economice în cadrul unor întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, ai Băncii Naţionale a României şi ai altor agenţii guvernamentale, se arată în comunicatul semnat de Geoff Gottlieb, reprezentantul regional al FMI pentru Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est. Totodată, experţii instituţiei financiare internaţionale se vor întâlni cu reprezentanţi ai sectorului privat şi ai organizaţiilor neguvernamentale, precizează sursa citată.

Evaluarea FMI este obligatorie

La finalul vizitei, este de aşteptat ca misiunea FMI să organizeze o conferinţă de presă.

Consultările constituie un exerciţiu de supraveghere care este obligatoriu pentru toate statele membre. Scopul consultărilor în baza Articolului IV este examinarea situaţiei financiare şi economice la nivel naţional şi formularea unor recomandări generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare şi economice de urmat pentru asigurarea stabilităţii şi a unei evoluţii pozitive la nivelul economiei. Pe baza constatărilor preliminare ale acestei misiuni, echipa elaborează un raport care, odată aprobat de conducere, va fi prezentat Comitetului Executiv al FMI spre discutare şi aprobare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO ​„Eu sunt stăpânul lumii, dezactivez conexiunea cu poliția”. Cursa nebună a bărbatului care a furat o mașină și a lovit proprietara, oprită de 14 împușcături

Publicat

in

Un bărbat de 38 de ani, care a lovit o femeie în parcarea de la Mall Băneasa și apoi i-a furat mașina a fost urmărit de polițiști ca-n filme mai bine de 20 de km, fiind oprit după ce s-au tras 14 focuri de armă, dintre care opt în cauciucuri. În momentul în care a fost încătușat, individul repeta numele său și „eu sunt stăpânul lumii, dezactivez conexiunea cu poliția”.

Masini de politieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

​Un bărbat de 38 ani a fost reținut, duminică, după ce a lovit o femeie în parcarea de la Mall Băneasa și apoi i-a furat mașina. A urmat apoi o cursă cu Poliția pe urmele sale pe DN 1, între București și Ploiești. Mai bine de jumătate de oră a gonit până când a fost prins de poliție, potrivit ObservatorNews.

Bărbatul furase autoturismul din parcarea unui mall din nordul Bucureștiului, după ce proprietara mașinii ar fi lăsat-o pornită în timp ce punea ceva în portbagaj. Individul s-a urcat la volan și a lovit-o la picior în timp ce demara. Ulterior, în apropierea unui magazin, a oprit pentru a demonta plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului în cauză, pe care le-a aruncat.

În imaginile surprinse de un șofer care se afla pe DN1 se vede cum bărbatul întoarce mașina furată și accelerează pe contrasens printre celelalte mașini pentru a scăpa de polițiști.

A fost prins în Ciolpani, după ce poliția a tras 14 focuri de armă în pneuri și caroserie.

A fost scos cu forța din autoturismul pe care îl furase, a fost imobilizat și încătușat.

Întrebat de polițiști de ce a furat mașina, bărbatul repeta numele său și „Eu sunt stăpânul lumii, dezactivez conexiunea cu poliția… Respect legea, caracterul trebuie păstrat…”.

Tânărul a fost testat și nu consumase alcool și nici substanțe psihoactive.

Bărbatul a ajuns la Secția 2 Poliție, iar apoi a fost preluat de polițiștii de la Biroul Furturi Auto, unde a fost audiat.

„În urma administrării probatoriului, bărbatul a fost reținut de către polițiști, pentru 24 de ore. La data de 25 septembrie 2023, acesta va fi prezentat instanței de judecată, cu propuneri legale”, mai informează DGPMB.

Poliția Capitalei precizează că în această cauză polițiștii Serviciului Furturi de Autovehicule au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend