Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Summitul apărării de la Singapore: Indonezia a propus un plan de pace pentru Ucraina ce include o zonă demilitarizată și un referendum ONU

Publicat

in

Ministrul indonezian al apărării a propus sâmbătă un plan de pace pentru războiul din Ucraina, solicitând o zonă demilitarizată și un referendum al Națiunilor Unite în ceea ce el a numit teritoriile disputate, transmite Reuters.

Război în UcrainaFoto: Ukraine Presidency via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Prabowo Subianto a cerut oficialilor din domeniul apărării și militar din întreaga lume, reuniți la summitul de apărare Shangri-La Dialogue din Singapore, să emită o declarație prin care să ceară încetarea ostilităților.

El a propus un plan în mai multe puncte, inclusiv o încetare a focului „pe pozițiile actuale ale ambelor părți aflate în conflict” și stabilirea unei zone demilitarizate prin retragerea cu 15 kilometri de la linia frontului a fiecărei părți.

Zona demilitarizată ar trebui să fie supravegheată și monitorizată de o forță de menținere a păcii desfășurată de Națiunile Unite, a spus el, adăugând că ar trebui organizat un referendum ONU „pentru a stabili în mod obiectiv dorințele majorității locuitorilor din diferitele zone disputate”.

„Propun ca dialogul Shangri-La să găsească un mod de… declarație voluntară prin care să îndemne atât Ucraina, cât și Rusia să înceapă imediat negocierile pentru pace”, a declarat Prabowo.

Propunerea Indoneziei vine în urma vizitei președintelui Joko Widodo la Moscova și Kiev, unde s-a oferit să joace rolul de mediator de pace între liderii acestora și să relanseze negocierile de pace. El era președinte al grupului G20 al marilor economii la acea vreme.

Amintim că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a propus un plan de pace în 10 puncte, care cere Rusiei să își retragă toate trupele din Ucraina. Principalul său consilier diplomatic, Ihor Zhovkva, a declarat că Ucraina nu este interesată de o încetare a focului care să consfințească câștigurile teritoriale ale Rusiei.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Boston Celtics, liderul Conferinţei Est din NBA, obţinut o nouă victorie, în deplasare cu New York Knicks

Publicat

in

Echipa Boston Celtics, liderul Conferinţei Est în Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), a obţinut sâmbătă seara o nouă victorie, 116-102, în deplasare cu New York Knicks, conform Agerpres.

Boston Celtics este echipa cu cel mai bun bilanţ actual în NBA, având 44 de victorii şi 12 înfrângeri.

Rezultate de sâmbătă:
Minnesota Timberwolves – Brooklyn Nets 101-86
Detroit Pistons – Orlando Magic 109-112
New York Knicks – Boston Celtics 102-116

În Conferinţa Est, lider este Boston Celtics, urmată de Cleveland Cavaliers şi Milwaukee Bucks, în timp ce în Conferinţa Vest conduce Minnesota Timberwolves, urmată de Oklahoma City Thunder şi Los Angeles Clippers.

Citeste mai mult

NATIONAL

Mișcare-sirpriză: Fundația Bill Gates renunță la acțiunile Apple, Meta, Google, Amazon și alte companii

Publicat

in

În al patrulea trimestru al anului 2023, Bill & Melinda Gates Foundation Trust s-a debarasat de participațiile pe care le deținea la mai multe companii mari, printre care Apple, Meta, Alphabet, proprietarul Google, Amazon și Nvidia.

Acest lucru a fost dezvăluit în dosarul 13F al Berkshire depus la SEC (Securities and Exchange Commission), care este obligatoriu pentru toți investitorii care gestionează fonduri de peste 100 de milioane de dolari, notează Daily Investor.

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, și fosta sa soție, Melinda Gates, au înființat în anul 2000 Fundația Bill & Melinda Gates.

În 2006, administratorii fundației au stabilit o structură cu două entități care a separat activitatea de program de investiția activelor fundației.

Cele două entități sunt Fundația Bill & Melinda Gates, care distribuie banii către beneficiari, și Fundația Bill & Melinda Gates Trust, care gestionează activele din dotare și finanțează fundația.

Bill and Melinda Gates Foundation Trust deține în prezent acțiuni la 24 de entități.

Berkshire Hathaway, deținută de Warren Buffett, a fost cea mai importantă participație a trustului din 2007, dar a coborât pe locul al doilea în trimestrul 4 din 2022.

Fundația a continuat să își reducă participația în companie pe parcursul anului 2023, iar Berkshire reprezintă acum 16,8% din portofoliul său.

În T4 2023, fundația și-a redus participația la Microsoft și Deere & Co.

De asemenea, fundația a cumpărat 124.333 de acțiuni la Veralto Corp, o companie de tehnologie înființată în 2022.

De asemenea, și-a vândut participația la aproximativ 50 de companii, inclusiv Morgan Stanley, Johnson & Johnson, Unilever, Home Depot, Goldman Sachs și Nvidia.

În ciuda faptului că s-a debarasat de multe companii mari din domeniul tehnologiei, gigantul tehnologic Microsoft rămâne cea mai importantă participație a fundației, reprezentând 33,98% din portofoliu.

Portofoliul Fundației Bill & Melinda Gates

Tabelul de mai jos prezintă portofoliul de acțiuni al Fundației Bill & Melinda Gates la 31 decembrie 2023.

content-image

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend