Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Subiectele la Matematică și Științe ale Naturii / Evaluarea Națională clasa a VI-a

Publicat

in

Elevii din clasa a VI-a au susținut miercuri, 29 mai, proba la Matematică și Științe ale Naturii, la Evaluarea Națională clasa a VI-a. Elevii au avut la dispoziție o oră pentru a rezolva exercițiile.

Elevi la examenFoto: Inquam Photos / George Călin

Proba de miercuri de la Evaluarea Națională clasa a VI-a a avut două variante: 1 și 2, iar fiecare elev a primit una dintre ele de rezolvat. Fiecare test a avut 15 exerciții, conform edupedu.ro, care a publicat subiectele.

Testul 1 – Matematică și Științe ale Naturii

Testul 2 – Matematică și Științe ale Naturii

„Probele au o structură şi caracteristici de evaluare similare celor administrate în anii anteriori. Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător evaluărilor internaţionale şi implică un nivel mediu de dificultate”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult şapte zile de la data susţinerii ultimului test.

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

Calendar Evaluare Națională clasa a VIII-a

  • 11 – 14 iunie 2024: Înscrierea la Evaluarea Națională
  • 14 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Kylian Mbappe, egalul lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid – Anunțul presei din Spania

Publicat

in

Kylian Mbappe va fi prezentat oficial la Real Madrid în data de 16 iulie, iar presa din Spania anunță că Santiago Bernabeu va fi sold-out la grandiosul eveniment organizat de campioana Spaniei și câștigătoarea UEFA Champions League.

Santiago Bernabeu va fi sold-out la prezentarea oficială a lui Kylian Mbappe

Kylian Mbappe a semnat cu Real Madrid, după ce a refuzat prelungirea contractului cu Paris Saint Germain, iar internaționalul francez va face cunoștință cu fanii „los blancos” pe 16 iulie, când va avea loc prezentarea oficială, chiar pe Santiago Bernabeu.

Deși încă nu a evoluat nici măcar un minut în tricoul noii sale echipe, presa din Spania anunță că Mbappe a egalat un record stabilit de Cristiano Ronaldo la Real Madrid.

Concret, Madrid Xtra anunță că Santiago Bernabeu va fi plin la prezentarea oficială a lui Kylian Mbappe, lucru care s-a mai întâmplat doar la prezentarea lui Cristiano Ronaldo, în 2009.

Mbappe va purta tricoul cu numărul 9 la Real Madrid, același număr pe care l-a purtat și idolul său Ronaldo la început, însă va avea mult de tras pentru a egala cifrele lusitanului.

În 438 de apariții pentru Real, Ronaldo a marcat 450 de goluri și a oferit nu mai puțin de 131 de pase decisive.

Citeste mai mult

ACTUAL

Gaza: Protecția civilă anunță recuperarea a aproximativ 60 de cadavre în două cartiere

Publicat

in

Aproximativ 60 de cadavre au fost găsite vineri în două cartiere din orașul Gaza, a anunțat Apărarea civilă palestiniană, afirmând că armata israeliană s-a retras din aceste zone din nordul teritoriului palestinian, potrivit AFP.

„Apărarea civilă și echipele medicale au găsit aproximativ 60 de martiri de când armata de ocupație israeliană s-a retras în această dimineață din Tal al-Hawa și al-Sinaa”, în sud-vestul orașului Gaza, a declarat Mahmoud Basal, purtătorul de cuvânt al apărării civile din Fâșia Gaza.

Acesta declarase vineri pentru AFP că au fost găsite aproximativ 40 de cadavre.

„Există încă persoane dispărute sub dărâmături, la care echipele noastre au dificultăți de acces”, a declarat el într-un comunicat.

Contactată de AFP, armata israeliană nu a confirmat că s-a retras din aceste zone ale orașului Gaza.

De asemenea, Mahmoud Basal a declarat vineri dimineață că multe case au fost distruse în aceste cartiere, iar altele incendiate.

Cu o zi înainte, organizația sa anunțase deja că a exhumat aproximativ 60 de cadavre din molozul clădirilor din Choujaïya, un alt cartier din Gaza din care armata și-a anunțat oficial retragerea miercuri seara.

Acest cartier, aproape complet ras de pe fața pământului după două săptămâni de operațiuni militare israeliene, a fost declarat „zonă calamitată” de către Apărarea Civilă.

Miercuri seara, armata israeliană a anunțat că și-a „încheiat” ofensiva în Shujaia, scena unor lupte violente începând cu 27 iunie, care au forțat zeci de mii de persoane să fugă.

Potrivit armatei, operațiunea a distrus opt tuneluri și a ucis „zeci de teroriști”.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend