Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

SUA o iau razna: Arborarea drapelului Confederaţiei sudiste a fost INTERZISĂ, de Pentagon, în toate bazele militare americane

Publicat

in

Secretarul american al apărării, Mark Esper, a stabilit o politică prin care interzice de facto arborarea drapelului Confederaţiei sudiste din Războiul de Secesiune în toate bazele militare ale SUA din lume. Practic, el a autorizat doar anumite drapele, care promovează unitatea.

Reuters a consultat vineri o copie a notei trimise forţelor armate, în care şeful Pentagonului arată că ‘drapelele pe care le arborăm trebuie să fie în concordanţă cu imperativele militare de ordine şi disciplină, de tratament al tuturor oamenilor noştri cu demnitate şi respect şi de respingere a simbolurilor care provoacă dezbinare’, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Orban! Demersul făcut azi: Plângere pentru a obliga Executivul să dubleze alocațiile copiilor!

Agenţia apreciază că decizia ar putea tensiona relaţiile lui Esper cu preşedintele Donald Trump, care a invocat libertatea de exprimare în sprijinul americanilor care arborează steagul secesioniştilor sudişti.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Cod galben de furtună de la prima oră – ANM a emis o avertizare pentru mai multe județe

Publicat

in

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare nowcasting de tip Cod Galben pentru mai multe județe din vestul României. Avertizarea este valabilă în intervalul 07:30 – 09:00 și vizează următoarele zone și localități:

Județul Caraș-Severin:

Zona de munte: Băile Herculane, Mehadia, Zăvoi, Cornereva, Armeniș, Domașnea.

Alte localități: Caransebeș, Oțelu Roșu, Teregova, Turnu Ruieni, Slatina-Timiș, Bucoșnița, Obreja, Armeniș, Băuțar, Constantin Daicoviciu, Păltiniș, Rusca Montană, Fârliug, Buchin, Târnova, Ramna, Vermeș, Glimboca, Bolvașnița, Sacu, Copăcele, Marga, Ezeriș, Brebu, Zorlențu Mare, Brebu Nou.

Județul Arad:

Localități: Pecica, Nădlac, Curtici, Vinga, Macea, Secusigiu, Zimandu Nou, Semlac, Săvârșin, Felnac, Șeitin, Iratoșu, Șofronea, Zădăreni, Birchiș, Peregu Mare, Petriș, Dorobanți.

Județul Timiș:

Zona de munte: Nădrag, Tomești, Margina, Pietroasa.

Alte localități: Lugoj, Sânnicolau Mare, Buziaș, Făget, Variaș, Dudeștii Vechi, Lenauheim, Comloșu Mare, Periam, Satchinez, Cenad, Teremia Mare, Coșteiu, Lovrin, Sânpetru Mare, Gavojdia, Darova, Tomnatic, Bethausen, Victor Vlad Delamarina, Dumbrava, Șandra, Boldur, Saravale, Traian Vuia, Fârdea, Gottlob, Pesac, Criciova, Mănăștiur, Bârna, Știuca, Beba Veche, Curtea, Valcani.

Județul Hunedoara:

Zona de munte: Hunedoara, Uricani, Pui, Băița, Râu de Mori, Ilia, Sântămăria-Orlea, Certeju de Sus, Șoimuș, Beriu, Sălașu de Sus, Ghelari, Romos, Geoagiu, Vețel, Orăștioara de Sus, Zam, Boșorod, Densuș, Rapoltu Mare, Hărău, Gurasada, Brănișca, Răchitova, Vălișoara, Lunca Cernii de Jos, Vorța, Pestișu Mic, Burjuc, Toplița, Cerbăl, Cârjiți, Bunila, Lelese, Bătrâna.

Zona joasă: Hunedoara, Deva, Petroșani, Orăștie, Călan, Simeria, Hațeg, Pui, Ilia, Sântămăria-Orlea, Dobra, Bretea Română, Baru, Teliucu Inferior, Turdaș, Băcia, Totești, Lăpugiu de Jos, Sarmizegetusa, Bănița, Mărtinești, General Berthelot.

Fenomene Așteptate:

În aceste zone se vor semnala descărcări electrice frecvente, averse torențiale care vor acumula între 20 și 30 de litri pe metru pătrat, intensificări ale vântului și grindină.

Populația din zonele afectate este sfătuită să ia măsuri de precauție și să evite deplasările pe durata valabilității atenționării. În cazul în care sunteți surprinși de furtună, adăpostiți-vă într-un loc sigur și evitați contactul cu obiectele metalice și echipamentele electrice.

Administrația Națională de Meteorologie recomandă să se urmărească actualizările și să se respecte indicațiile autorităților locale pentru a minimiza riscurile.

Citeste mai mult

NATIONAL

Creșteri de taxe și impozite din 2025? Boloș dă asigurări: ‘La MF nu s-au purtat niciun fel de discuţii / Comisia Europeană nu a dat un verdict’

Publicat

in

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, susţine că la nivelul Ministerului Finanţelor nu s-au purtat niciun fel de discuţii pentru ca impozitul pe venit să crească la 16% şi nici pentru creşterea TVA din 2025.

„La MF nu s-au purtat niciun fel de discuţii pentru ca impozitul pe venit să crească la 16%, nici pentru creşterea TVA din 2025. Comisia Europeană nu a dat un verdict pe planul de ajustare a deficitului, pentru că noi nu am prezentat încă un astfel de plan. Aşa cum am subliniat ieri (marţi, n.r.), abia după ce va fi agreat în coaliţie, vom merge să îl prezentăm la Bruxelles”, a scris ministrul miercuri seara, pe pagina sa de Facebook.

Marcel Boloş a anunţat, în context, că autorităţile române vor prezenta CE o analiză de detaliu privind sistemul de cheltuieli publice la nivelul instituţiilor şi companiilor cu capital de stat, posibilitatea îmbunătăţirii gradului de colectare a veniturilor încasate la buget, reducerea gap-ului de TVA şi continuarea implementării măsurilor de digitalizare şi de combatere a evaziunii fiscale pe perioada ajustării deficitului bugetar.

Totodată, va fi prezentată şi o analiză de profunzime a sistemului de venituri publice, inclusiv a veniturilor rezultate din exploatarea resurselor naturale şi o valorificare adecvată a activelor statului.

„Ne-am asumat că va fi modificată legea privind combaterea evaziunii fiscale, astfel încât erorile umane să nu intre sub incidenţa faptelor de evaziune fiscală. În ceea ce priveşte reducerea gap-ului de TVA, nu vom mai folosi algoritmii care au fost utilizaţi de-a lungul timpului, care de fiecare dată au fixat obiective, dar nu au fost implementaţi practic. Strategia actuală se bazează pe datele obţinute din modulele antifraudă. Astfel, toate activităţile noastre de inspecţie fiscală şi antifraudă vor fi desfăşurate digital, nu fizic. Aşteptăm, la începutul lunii viitoare, primele rezultate ale modulului antifraudă, care ne permit să avem o imagine globală asupra situaţiei fiscale a fiecărei companii”, a mai scris ministrul Finanţelor, pe reţeaua de socializare.

Marcel Boloş s-a întâlnit în aceste zile cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia şi ai Coaliţiei pentru Dezvoltarea României precizând că aceasta a fost o oportunitate bună pentru a clarifica informaţii incerte sau aspectele solicitate în mod expres de mediul de afaceri.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend