Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Start Festivalului Filmului European la Curtea de Argeș – VEZI PROGRAMUL COMPLET

Publicat

in

Curtea de Argeș va fi gazdă, în premieră, pentru Festivalul Filmului European, organizat de Institutul Cultural Român. Evenimentul va debuta joi, 18 mai, la ora 19.00, la Centrul de Cultură și Arte “George Topîrceanu”, cu o Gală specială de deschidere, urmând a se derula până sâmbătă seară, într-o serie de 5 proiecții cu intrare liberă.

La Gala specială de deschidere de joi vor lua cuvântul doamna Alina Gorghiu, Președinte interimar al Senatului României și domnul Liviu Jicman, președintele Institutului Cultural Român.

Festivalul Filmului European este organizat cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România și EUNIC România, în parteneriat cu UCIN, ambasadele, centrele și institutele culturale europene. Partener al ediției de la Curtea de Argeș este Centrul de Cultură și Arte “George Topîrceanu”.

“Curtea de Argeș, gazda Festivalul Filmului European, devine punctul de întâlnire pentru pasionații de film, regizori talentați și actori remarcabili. Este prima dată când se organizează aici acest festival, iar timp de trei zile, orașul nostru va fi animat de atmosfera magică a cinematografiei europene. Vă așteptăm să vă bucurați de proiecțiile gratuite ale unor filme premiate la Berlin, Veneția, Sundance sau Locarno, multe din ele lansate chiar anul acesta. Este o onoare pentru orașul nostru să găzduiască unul dintre cele mai importante evenimente dedicate cinematografiei europene. Pentru prima seară vă invit să vizionați un film bulgăresc, recompensat cu numeroase premii la nivel european, Strah/Frica”, a declarat Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș.

Programul FFE în Curtea de Argeș: Centrul de Cultură și Arte “George Topîrceanu”

Joi 18 mai

Gala de deschidere

19:00 Frică / Fear / Strah – r: Ivaylo Hristov / Bulgaria / 2020 / 100’

Vineri 19 mai

17:00 Burning Days / Kurak Günler – r: Emin Alper / Turcia, Franța, Germania, Olanda, Grecia, Croația / 2022 / 129′ (+15)

19:30 Apropierea / Too close – r: Botond Püsök / România / 2022 / 85′ (documentar)

Sâmbătă 20 mai

17:30 Nucul / Silenced Tree / Ceviz Ağacı – r: Faysal Soysal / Iran, Turcia / 2020 / 118’

20:00 Will-o’-the-Wisp / Fogo-Fátuo – r: João Pedro Rodrigues / Portugalia, Franța / 2022 / 67’ (+16)

Citeste mai mult

ACTUAL

VESTE EXTRAORDINARĂ pentru cetățenii din Curtea de Argeș: SE DESCHID ȘTRANDURILE DE LA CORBI, MUȘĂTEȘTI ȘI PITEȘTI

Publicat

in

Pe o așa caniculă, cetățenii din Curtea de Argeș primesc o veste răcoroasă care, cu siguranță, îi vor face să dea mii de mesaje de multumire administrației locale din urbea basarabilor. Asta pentru că, da, de mâine și regalii se pot răcori și bălăci in ștrandurile publice. De mâine, așadar, se deschid ștrandurile din Corbi, Mușătești și Pitești. Regalii de la Curtea de Argeș au de-acum unde se bălăci ca sa nu mai comenteze aiurea-n tramvai.

Citeste mai mult

ACTUAL

APĂ SAU PROGRAM REDUS – ITM ARGEȘ INFORMEAZĂ CU PRIVIRE LA MĂSURILE LUATE DE ANGAJATORI PE PERIOADELE DE CANICULĂ

Publicat

in

În perioadele în care, datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile, se înregistrează temperaturi extreme, pentru asigurarea protecţiei persoanelor încadrate în muncă se aplică măsurile prevăzute de Ordonanța de Urgență nr. 99/2000, informează ITM Argeș.

Astfel, în perioadele cu temperaturi ridicate extreme, care depăşesc +37°C sau care corelate cu condiţii de umiditate mare, pot fi echivalate cu acest nivel, angajatorii trebuie să asigure următoarele măsuri minimale:

A. Pentru ameliorarea condiţiilor de muncă:

a) reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice;

b) asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă;

c) alternarea efortului dinamic cu cel static;

d) alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.

B. Pentru menţinerea stării de sănătate a angajaţilor:

a) asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/persoană/schimb;

b) asigurarea echipamentului individual de protecţie;

c) asigurarea de duşuri.

Angajatorii care nu pot asigura condiţiile prevăzute mai sus, dacă temperaturile extreme se menţin pe perioadă de cel puţin două zile consecutive, vor lua, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, după caz, următoarele măsuri:

a) reducerea duratei zilei de lucru;

b) eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru: până la ora 11,00 şi după ora 17,00;

c) întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

Pentru prevenirea unor îmbolnăviri determinate de munca în condiţii de temperaturi extreme conform art. 8 din O.U.G. nr. 99/2000 se vor lua următoarele măsuri:

a) asigurarea de către angajator a examenului medical la angajare şi a controlului medical periodic, urmărind depistarea precoce a contraindicaţiilor pentru munca la temperaturi crescute sau scăzute;

b) asigurarea primului ajutor şi a transportului la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate;

c) trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecţiuni, care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme.

Încălcarea prevederilor art.8 a O.U.G.nr.99/2000 constituie contravenţie, şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 2.500 lei.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend