Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Spectacole stradale, concerte, ateliere pentru copii, laboratoare de știință distractivă de 1 iunie, în Argeș – VEZI PROGRAMUL COMPLET

Publicat

in

Consiliul Județean Argeș vă invită să participați la activitățile cultural – artistice organizate de către instituțiile subordonate și parteneri, în perioada 28 mai – 03 iunie 2022, majoritatea dedicate copiilor, dar și părinților și bunicilor care îi însoțesc. 

# Sâmbătă – 28 mai 

Ora: 11:30 – DETECTIV PE PORTATIV – Într-o lume a internetului spectacolul nostru este o comedie muzicală ce propune o revenire la jocul de teatru clasic în care personaje pentru copii precum iepuraș, vulpe, lup, urs sau coțofană, aduc pe scenă o poveste delicioasă. 

(TEATRUL „ALEXANDRU DAVILA” – Sala Studio”Liviu Ciulei”). 

Ora: 19:00 – INIMĂ, NU FI DE PIATRĂ! – Prin „Inimă, nu fi de piatră!”, un inspirat George Diaconescu în calitate de regizor, secondat de zece degete magice ale dirijorului Vicențiu Perniu și de vizionarele Ramona Titov și Miruna Varodi, coregraf și scenograf, pun în scenă un spectacol clasic de estradă, cu un repertoriu exclusiv românesc.  

„Inimă, nu fi de piatră!”, care dă și titlul spectacolului, „Dragostea mea” a holografilor și „Iubirea schimbă tot” a Andrei, alături de alte piese celebre, vă vor purta prin lumea dragostei, ca muzică a cărei frumusețe nu se estompează.(TEATRUL „ALEXANDRU DAVILA” – Sala Mare). 

# Duminică – 29 mai 

Ora: 11:30 – LĂDIȚA FERMECATĂ Lădița fermecată este un alt spectacol longeviv al Teatrului Așchiuță, copiii întâlnind personaje captivante precum: Cocoșelul jucăuș, Vulpița cea șireată, Iepurașul cel naiv și altele. Jocul actorilor este completat de mânuirea cu ingeniozitate a tuturor păpușilor, fascinându-i pe copii. Lădița fermecată este un spectacol care îi va anima pe copii pe toată durata spectacolului.(TEATRUL „ALEXANDRU DAVILA” – Sala Studio”Liviu Ciulei”). 

Ora: 18.00 – Spectacol de muzică ușoară și dans. Esplanada Bibliotecii Județene (Școala Populară de Arte și Meserii Pitești și DGASPC). 

Ora: 19:00 –LACRIMI ALBASTRE sau Moș Crăciun pleacă întotdeauna  când se crapă de ziuă – Spectacolul este o tragicomedie scrisă și regizată de actorul Secției Dramă a Teatrului „Alexandru Davila” Pitești, Gabriel Gheorghe în cadrul Proiectului „Studii la Studio”. (TEATRUL „ALEXANDRU DAVILA” – Sala Studio”Liviu Ciulei”). 

# Luni – 30 mai 

Ora: 10.00 – REGII ȘI REGINELE ROMÂNIEI Activitate educativă, menită să fixeze cunoștințele de istorie dobândite la școală, desfășurată în cadrul parteneriatului cu Școala Gimnazială „Marin Preda” – clasa a IV-a.(Biblioteca Județeană Argeș -Sala Tinerilor).

# Marți – 31 mai

Ora: 11.00 – Recitalul și Gala Laureaților celei de-a VIII-a ediții a festivalului-concurs național Premiile Muzicale Dinu Lipatti. (Casa Memorială Dinu Lipatti – Leordeni, Argeș).

Ora: 10.00 – SCIENCE LAB – Laborator de știință distractivă. (Biblioteca Județeană Argeș –  Școala Gimnazială „Al. Davila).

Ora: 12.00 – Ursul păcălit de vulpe – Teatrul pentru copii și tineret Așchiuță – Centrul Cultural Hârsești.

Ora: 16.30 – ȘTIAI CĂ? … LUCRURI NEȘTIUTE DE NOI CUNOSCUTE – Atelier de cultură generală, derulat în cadrul Proiectului „Clubul Copiilor Isteți”, destinat copiilor cu vârstele cuprinse între 9 – 11 ani. (Biblioteca Județeană Argeș -Sala Tinerilor).

Tot marți, 3 1mai, se va deschide și Tabăra de Vară pentru copii instituționalizați aflați în grija centrelor de plasament din Argeș (Comuna Arefu).

# Miercuri – 01 iunie

 1. Summer Street Festival, Piteşti 

Ora 10.30 – 11.30 – Paradă stradală pe traseul teatrul „Al. DAVILA”  – Consiliul Județean Argeș – Grădina de vară 

 • Atelier face painting 
 • Atelier mânuire păpuși 
 • Atelier construcție de păpuși 
 • Jocuri și concursuri 

Spectacole la Grădina de Vară 

 • Ora 11.30 – 12.30 – Grădina de Vară 
 • Ora 19.00 – 20.00 – Grădina de Vară 
 1. De 1 iunie, Muzeul Golești recreează magia copilăriei. De Ziua Copilului, Muzeul Golești sărbătorește copilul și copilăria prin cântec, jocuri tradiționale, ateliere de creație, activități de divertisment și spectacole.

– Spectacol de dans oferit de dansatorii de la Starfix Dans.

– De la copii pentru copii se desfășoară recitaluri de pian, vioară și voce.

– Trei ateliere de creație sunt deschise pentru copii – ateliere de pictură, de țesături și desen, iar animatorii sunt gata pentru jocuri tradiționale de ieri și de azi.

– Copacul Dorințelor din parcul Goleștilor este pregătit să primească visele și dorințele copiilor             – Orice copil poate deveni un personaj de poveste la atelierul de face-painting, iar poneii și caii abia așteaptă să-i plimbe pe sărbătoriții zilei de 1 Iunie, prin parcul Goleștilor .-  Veselia și buna dispoziție sunt completate de lansări pe tiroliană și picnic în aer liber pentru cei care doresc să petreacă o zi de neuitat la Muzeul Golești. – Expoziția inedită „Universul copilăriei de altădată” este deschisă special pentru cei mici și cei mari. În parteneriat cu Asociația Muzeul Jucăriilor, Muzeul Golești a pregătit pentru publicul de toate vârstele o interesantă expoziție de jucării. Peste 300 de obiecte atent selectate de prietenii noştri vor aduce un zâmbet copiilor din prezent, dar și celor din trecut. Jucăriile sunt din perioada 1930-1990. Fiecare jucărie are o poveste a ei, a fost martora unei emoţii, a unei lacrimi sau a unui vis împlinit, pe care le vor afla fiecare vizitator. ASOCIAȚIA MUZEUL JUCĂRIILOR a fost creată încă din anii ’60 la iniţiativa unui grup de entuziaşti care, pe parcursul a patru decenii, au strâns și au colecționat nenumărate obiecte dragi ale copilăriei, aparținând diferitelor generaţii. Vernisajul acestei expoziții va avea loc pe 1 iunie, ora 12.00.  

 1. Orele 10.00-17.00: Spitalul de Pediatrie va avea două corturi în centrul Piteștiului, unde copiii vor avea o mulțime de activități: colorat, întâlniri cu personaje din desene animate, dansuri, jocuri, face painting și vor putea primi și o mulțime de cadouri.
 2. Salvamont Argeș organizează la:
 • Curtea de Argeș între orele 10.00-13.00 la baza de antrenament a SPJ Salvamont Argeș situată în curtea Spitalului Municipal Curtea de Argeș, cățărare pe peretele artificial din interior, prezentarea echipajului și a activității.
 • Baza Montană Voina situată lângă cabana Voina, între orele 10.00-13.00, tiroliană, prezentarea echipamentului și  a activității
 • Colegiul IC Brătianu Pitești între orele 10.00-12.00, prezentarea echipamentului și a activității, vizionare imagini și demonstrație de lucru cu câini.
 1. Orele: 13.00-15.00 – 35 de copii din Stolnici, Corbi și Stâlpeni, elevi ai Școlii Populare de Arte și Mieserii Pitești, vor susține spectacole la Auchan Bradu și Găvana.
 2. De ziua lor, copiii vor beneficia de gratuitate la secțiile Muzeul Județean Argeș, excepție făcând Planetariul.

# Joi – 02 iunie 

Ora: 10.00 – Vernisajul Expoziției absolvenților Liceului de Arte „Dinu Lipatti”. (Muzeul Județean Argeș)

Ora: 10.00 – BUNELE MANIERE ONLINE. CYBERBULLING – Activitate ONLINE educațională, desfășurată în cadrul parteneriatului cu Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”. (Biblioteca Județeană Argeș).

# Vineri – 03 iunie 

Ora: 09.00 – DINOZAURII – O LUME DISPĂRUTĂ – Atelier de cultură generală. (Biblioteca Județeană Argeș – Liceul Tehnologic din Topoloveni).

Ora: 10.00 – ABC – darul SĂNĂTĂȚII – Activitate educativă, menită să ajute la descoperirea secretelor care stau în spatele unui organism sănătos. (Biblioteca Județeană Argeș – Liceul Tehnologic din Topoloveni).

Ora: 10.00 – BUCATE EUROPENE – Sesiune de informare și exerciții interactive ce au ca temă patrimoniul culinar european, rețetele cu produse europene tradiționale. (Biblioteca Județeană Argeș – Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”).

Alte activități culturale organizate de BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ:

În perioada 28 mai – 03 iunie – PITEȘTI. PAGINI DE ISTORIE CULTURALĂ (634 DE ANI DE LA PRIMA ATESTARE DOCUMENTARĂ)  – Expoziție de documente de bibliotecă, documente de arhivă, cărți poștale ilustrate. (Holul Bibliotecii Județene Argeș).

În perioada 28 mai – 03 iunie – REGELE FERDINAND I ÎNTREGITORUL ȘI REGINA MARIA, ÎN COLECȚIILE SPECIALE ALE BIBLIOTECII JUDEȚENE ARGEȘ – Expoziție de cărți, facsimile după cărți poștale, ilustrații din albume, de asemenea a albumelor „Memorial des Allies” și „Marea Frescă a Ateneului Român”. (Holul BJA Etajul al II-lea).

02 iunie – ESENȚE, PERSPECTIVE, PERSONAJE –  Cronică de întâmpinare la romanul „Șoferul scriitoarei”, autoare – Mara Onel, elevă la Colegiul Național „I. C. Brătianu” (Biblioteca Județeană Argeș – Rubrică Online).

În perioada 28 mai – 03 iunie – ATELIER 3 – Expoziție de pictură – grafică – perspectivă – volum – crochiu, realizată de elevii claselor de Arhitectură de la Liceul de Arte Dinu Lipatti; recital susținut de elevii clasei de Actorie de la Liceul de Arte Dinu Lipatti și de studenți de la Secția Actorie a Universității din Pitești.  (Holul Bibliotecii Județene Argeș).

Expoziții permanente și temporare organizate de Muzeul Golești sau în parteneriat cu alte instituții de cultură:Ateliere creative și recreative de week-end pentru copii și părinți, în fiecare sâmbătă și duminică, între orele 11.00-15.00. Ateliere de:

 • pictură (carton, lemn, piatră); 
 • confecționat podoabe din mărgele; 
 • cusături pe pânză; 
 • decorațiuni din materiale ecologice. 
 • Expoziția temporară – Din zestrea Maramureșului, organizată în colaborare cu Muzeul de Etnografie din Baia Mare.
 • Expoziție temporară – La fotograf…doamnele și domnișoarele Golescu – în parteneriat cu Muzeul Municipal Câmpulung și Muzeul Municipal Curtea de Argeș.
 • Expoziție de costume populare și piese textile de interior din Argeș și Mușcel.
 •  Călătorie în trecutul Goleștilor… – Expoziție cu obiecte care au aparținut neamului Golescu.
 • Înveşnicirea sufletului – sacrul în viaţa ţăranului român, obiecte de patrimoniu deosebite: icoane pictate, icoane de vatră, pristolnice, dar şi copacul cu „cruci de jurământ”.
 • Povești colorate din Ucraina. Portul, tradițiile și arhitectură tradițională prin ochii copiilor ucraineni – retrospectivă a participării Ucrainei la Concursul Internațional de pictură a Muzeului Golești.
 • Expoziție temporară de artă contemporană a artistului Ion Pantilie – Mare, Munte, Stare;
 • Expoziții permanente în casele din Cerbu Argeș și Câmpulung Muscel.
 • Expoziție Din comorile Transilvaniei-cămașa femeiască, în colaborare cu Muzeul Municipal Câmpulung și Muzeul de Etnografie al Transilvaniei (secția de etnografie a Muzeului Municipal Câmpulung).

 MUZEUL GOLEȘTI își așteaptă vizitatorii în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 09.00-18.00. 

MUZEUL JUDEȚEAN ARGEȘ: 

Planetariul (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor).  

Spectacolele Planetariului sunt între orele 09.00 – 17.00, de marți până duminică, doar cu programare la telefon: 0723.344.586.    

Expoziţia Flori de mină – Comorile adâncurilor (Sediul Central, Corpul B / Str. Armand Călinescu, nr. 44) 

Program de vizitare: luni-duminică, 09.00-19.00 

Galeria Naţională de Artă Naivă (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor) 

Program de vizitare: luni-duminică, 09.00-19.00 

Muzeul Sportului Argeşean ,,Campionii” (Sediul Central, Corpul B / Str. Armand Călinescu, nr. 44, Intrarea din Bulevardul Eroilor) 

Program de vizitare: luni-duminică, 09.00-19.00 

Castrul roman Câmpulung-Jidova (Câmpulung, şoseaua DN 73, jud. Argeș) 

Program de vizitare:luni-duminică: 09.00-17.00 

Lapidarium (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44) 

Program: luni-duminică: 09.00-19.00 

Casa Memorială „Dinu Lipatti”  (Comuna Leordeni, Sat Ciolcești, jud. Argeș)

Program de vizitare:luni-duminică: 09.00-17.00

Cetatea Poienari (Căpățâneni, comuna Arefu, județul Argeș)

Închisă pentru lucrări de conservare și reabilitare

Expoziții temporare organizate de MUZEUL JUDEȚEAN ARGEȘ: 

 • Expoziție temporară – SPECII DE PLANTE RARE DIN HERBARUL MUZEULUI JUDEȚEAN ARGEȘ (Galeria Națională de Artă Naivă).
 • Holul Muzeului Județean Argeș, intrarea din Bulevardul Eroilor, „Exponatul lunii”, lucrarea de pictură ,,Cap de evreu”, semnată Nicolae Grigorescu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Loteria Română are o nouă identitate vizuală! ‘Noroc pentru toți românii’, noul slogan al Loteriei

Publicat

in

Loteria Română are o nouă identitate vizuală pe care o lansează la aniversarea celor 117 ani de activitate și tradiție, pentru a marca noua etapă de modernizare și digitalizare în care se află unul dintre cele mai cunoscute branduri românești.

Noua identitate vizuală a Loteriei Române este construită în jurul sloganului NOROC PENTRU TOȚI ROMÂNII. Loteria Română este a tuturor românilor, o loterie modernă de nivel european.

Noul logo cuprinde elemente care se integrează perfect în noul concept, respectă simbolistica culorilor care definesc atât sentimentul de identitate natională, roșu, galben și albastru cât și verdele specific loteristic.

Trifoiul cu patru foi, simbolul tradițional al norocului, bilele de la extragerile loto, momentul cel mai așteptat de catre jucători, precum și doza de speranță și optimism, se metamorfozează într-o nouă identitate vizuală a companiei.

Noua identitate vizuală definește misiunea noastră pentru prezent și pentru viitor. Identitatea companiei rămâne în strânsă legatură cu valorile societății românesti pe care le respectăm și le prețuim. Schimbarea fundamentală prin modernizarea tuturor mijloacelor care ne fac viața mai frumoasă și mai ușoară reprezintă și pentru Loteria Româna o provocare continuă căreia îi răspundem în fiecare zi mulțumită încrederii generațiilor trecute și viitoare.”- Ionuț-Valeriu Andrei, Director General C.N. “Loteria Română” S.A.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

O polițistă a gustat din fructul interzis! A fost prinsă în timp ce se iubea cu un tânăr arestat la domiciliu

Publicat

in

O polițistă de 24 de ani a fost prinsă de superiori, în timp ce trăia o poveste de dragoste cu un bărbat arestat la domiciliu.

Acum, la ordinul șefilor, tânăra polițistă este cercetată disciplinar.

Cum s-a aflat de amorul interzis?

Întreaga poveste de dragoste a ieşit la lumină în momentul în care un vecin ar fi aflat totul şi ar fi sunat la 112. Vecinul a informat autoritățile că bărbatul arestat la domiciliu ar fi părăsit locuinţa, iar politiştii au mers la casa lui.

Au găsit-o acolo pe colega lor, o poliţistă proaspăt angajată în MAI, în vârstă de 24 de ani. Astfel, colegii femeii au aflat că între poliţistă şi între bărbatul arestat la domiciliu, cercetat pentru tentativa de omor, există o poveste de dragoste, scrie Observatornews.ro.

Ca atare, superiorii poliţistei au dispus cercetarea disciplinară în cazul acesteia.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend