Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Sistemul de învățământ românesc, decăzut din toate punctele de vedere.

Publicat

in

Anul acesta asistăm la fel ca în anii trecuți la aceeași problemă: elevi cu medii de 2 și 3 în evaluarea națională intră la liceu. Și când ne gândim că aceștia mai și termină cei 4 ani de școală, iar mai apoi ajung să fie etichețați ca analfabeți funcționali (pentru că asta se întâmplă în cele mai multe cazuri, potrivit unor statistici).

Să intri la liceu cu o medie sub 5 e ca și cum ai ajunge la facultate cu același procentaj obținut la bacalaureat, adică să fii inconștient de realitatea care te înconjoară.

Noi nu ascundem faptul că anul acesta un număr mare de elevi au obținut media 10 la examenul bacalaureat, dar autoritățile refuză să recunoască faptul că o mulțime de elevi nu obțin media 5 la EN, dar ajung să fie admiși într-un liceu.

De exemplu, la Liceul teoretic Piatra şi la Liceul tehnologic Drăgăneşti-Vlaşca, ambele din Teleorman, la specializarea matematică-informatică ultima medie de intrare a fost 2,03 şi respectiv 2,14. La Liceul Cojasca, Dâmboviţa, specializarea mecanică, ultima medie de intrare a fost 2,21. La Brăneşti, Ilfov, la o aruncătură de băţ de Capitală, la Colegiul silvic „Theodor Pietraru” s-a intrat cu 2,16, în timp ce la Călăraşi, la Liceul tehnologic de transporturi auto s-a intrat chiar şi cu 1,99. Nici alte „provincii istorice” nu stau mai bine: la Liceul tehnologic agricol „Alexandru Berinde” Seini, Maramureş, la specializarea agricultură s-a intrat cu 2,19, iar la Liceul „Timotei Cipariu” Dumbrăveni, Sibiu, cu 3,17, la profilul economic. La Botoşani, coada-cozii în materie de medie de admitere este Liceul teoretic „Anastasie Basota” din Pomârla, unde media a fost de 2,19 la specizalizarea ştiinţele naturii, în timp ce la Iaşi s-a intrat cu 2,92 la Colegiul tehnologic „Mihail Sturza”, specializarea electromecanică, potrivit Adevărul.ro

Anul trecut, de exemplu, 43 de licee din 23 de județe au avut o rată de promovare zero la examenul de Bacalaureat.

În vara anului trecut s-a discutat clar și deschis subiectul legat de elevii care nu obțin cel puțin media 5 la Evaluarea Națională. Urma ca printr-o lege toți acei elevi care nu obțin minim 5 să fie repartizați automat la o școală profesională. A intervenit Avocatul Poporului care a fost împotriva acestei legi pe motiv că „reprezintă o încălcare gravă a dreptului la învăţătură, dar şi o situaţie posibil discriminatorie”.

Cu siguranță școlile profesionale ar fi cea mai bună opțiune pentru elevii care nu promovează examenul de la sfârșitul clasei a VIII-a, deoarece la sfârșitul anilor de profesională vor primi o diplomă de calificare în domeniu, dar intrând într-un liceu cu medie sub 5, la finalul celor patru ani vor primi o diplomă de 12 clase dacă nu vor promova examenul de bacalaureat.

Sistemul de educație din România se vede clar că nu pune accent pe dezvoltarea abilităților elevilor, pe educarea acestora și pe oferirea unor șanse la o viață mai bună.

Cerem public Guvernului României, Ministerului Educației și Cercetării-România, ministrului educației, Monica Anisie, să vină cu soluții spre a îmbunătății educația oferită în școlile din țara noastră, cerem schimbarea programei și îmbunătățirea tuturor factorilor care contribuie la bunul demers al lucrurilor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Redactor-colaborator, jurnalist și totodată cel mai tânăr din echipa PROFIT, dar pregătit să demonstrez că îmi doresc să avansez în acest domeniu și să devin cea mai bună versiune a mea.

ACTUAL

Semnal de alarmă pentru România! Gabriela Firea: Suntem pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de copii care sunt victime pe șosele

Publicat

in

România este pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de copii care sunt victime pe șosele. Peste 140 de copii își pierd viața, anual, în accidente rutiere, a transmis marți fostul premier Gabriela Firea.

„Doar în ultimele zile au fost câteva evenimente rutiere în care au fost implicați copii. Chiar aseară a avut loc un accident grav între un microbuz în care erau 18 copii și o altă mașină. Cu o zi înainte, un copil de 12 ani a fost accidentat pe o trecere de pietoni, în timp ce traversa pe trotinetă”, spune Gabriela Firea

Cea mai recentă statistică oficială pe acest subiect dramatic se referă la anul 2021. În total, peste 2.100 de copii au fost victime ale accidentelor rutiere provocate pe șoselele din României, pentru că nu au fost protejați în interiorul mașinilor în care erau pasageri.

Fostul ministru spune că suntem primii în acest top din multe cauze, dar toate duc spre lipsa unei educații rutiere a copiilor, dar și a adulților.

Cele mai multe dintre aceste decese au fost cauzate de traversarea unui drum prin loc nepermis sau de viteza excesivă. O cauză majoră este și lipsa sistemelor de siguranță în mașină: scaun special sau chiar centură, scrie Firea

„Lipsa de educației rutiere în școală se vede în cifrele tragice. De exemplu, în Suedia nu există victime rutiere printre copii, însă, în această țară elevii sunt învățați frecvent tot ce au de făcut când ies pe stradă. În același timp, în România sunt raportate peste 140 de decese în rândul copiilor între 0 și 14 ani, într-un singur an. Statisticile ar fi și mai sumbre dacă ar include și tinerii de la 14 la 18 ani.

Educația rutieră este, în primul rând, o educație pentru viață și cred că trebuie să i se acord o importanță mai mare din partea instituțiilor statului. Este nevoie de educarea copiilor, la școală, dar și de educarea părinților. Avem nevoie de campanii naționale de informare și conștientizare a pericolelor corelate cu programele de educație din școli. În același timp, este nevoie de măsuri mai dure pentru sancționarea abaterilor de la Codul Rutier, când vine vorba de siguranța copiilor pasageri în autoturisme”, a scris fostul ministru pe facebook

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Probele Poliției Capitalei, în flăcări! A ars 50% din suprafața subsolului clădirii

Publicat

in

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB) a transmis că ieri a avut loc un incendiu la la subsolul unei clădiri, unde se afla amenajata camera de corpuri delicte a Poliției Capitalei, (sectoarele 1-6).

Practic, flăcările au cuprins locul unde polițiștii din Capitală își țin probele.

-Țigări

-Articole îmbrăcăminte, încălțăminte, textile și accesorii vestimentare

– Biciclete, triciclete, trotinete

-Produse agrement ( jucării, articole sportive etc)

-Alcool

-Scule, unelte și obiecte folosite la săvârșirea infracțiunilor

-Arme albe ( cuțite, săbii, arcuri )

-Telefoane

-Laptopuri

-Motociclete

-Scutere

-Dezinfectant

-Produse cosmetice

-Parfumuri

-Componente PC

Depozitul se află în administrarea Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București și are o suprafață de aproximativ 1.200m², Direcția Generală de Poliție a Municipiului București plătind doar o parte din utilități.

În acest spațiu sunt păstrate bunurile ridicate de către structurile de Poliție din Capitală.

Toată locația are asigurată paza umană la intrarea în curte, precum si puncte fixe, unul dintre punctele fixe fiind amplasat lângă depozit.

Depozitul este asigurat cu sistem de supraveghere video gestionat de către DGPMB, același depozit având și supraveghere video asigurată de DGRFPMB.

Precizăm, de asemenea, că paza și serviciile în ceea ce privește protoculul de protecție și stingere a incendiilor sunt asigurate de către locatorul spațiului, iar Direcția Generală de Poliție a Municipiului București achita aceste servicii”, informează Poliția Capitalei.

Comunicatul inițial al DGPMB:

La data de 2 octombrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 20 au fost sesizați, în jurul orei 18.00, prin sistem 112, cu privire la faptul că, într-o clădire situată în Sectorul 6, ar fi izbucnit un incendiu.

Deplasând-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au costatat faptul că incendiul provine de la subsolul unei clădiri, unde se afla amenajata camera de corpuri delicte a Poliției Capitalei, (sectoarele 1-6), unde sunt depozitate bunuri ce se aflau în custodia Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

De asemenea, membrii echipajelor celor 10 autospeciale SMURD – Pompieri sosite la adresă au pătruns în clădire, constatând faptul că nu există persoane în interior, procedând, totodată, la stingerea incendiului.

Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că incendiul există doar la subsolul clădirii, în aproximativ 50% din suprafața acestuia, fiind afectate anumite camere, fără a se cunoaște, la acest moment, cauza probabilă a focarului.

Cercetările au fost preluate de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend