Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Siri Hustvedt, o romancieră, a declarat că a fost ‘jefuită’ de ‘demnitatea sa’ atunci când o prietenă a anunţat prima despre moartea soțului său

Publicat

in

Siri Hustvedt, o romancieră şi eseistă americană, al cărei soţ, scriitorul Paul Auster, a murit marţi, a declarat joi că a fost “jefuită” de “demnitatea sa” atunci când o prietenă a cuplului a anunţat pe prima pagină a cotidianului The New York Times moartea celebrului scriitor newyorkez, informează AFP, citat de Agerpres.

“Eram naivă, dar îmi imaginam că eu voi fi persoana care urma să anunţe moartea soţului meu, Paul Auster”, a declarat pe Instagram scriitoarea Siri Hustvedt, care a dezvăluit în martie 2023 cancerul pulmonar cu care fusese diagnosticat soţul ei.

Paul Auster, romancier prolific, poet şi scenarist de film, propulsat pe scena literară internaţională de seria sa intitulată “Trilogia newyorkeză”, “a murit în această seară în locuinţa sa, în mijlocul celor dragi”, printre care se aflau Siri Hustvedt şi fiica lor, Sophie Auster, din cauza complicaţiilor unui cancer pulmonar, la vârsta de 77 de ani”, a dezvăluit The New York Times marţi seară cu puţin timp înainte de miezul nopţii, citând o prietenă de familie a soţilor Auster, scriitoarea şi jurnalista americană Jacki Lyden.

“Ne-a fost furată această demnitate. Nu cunosc toate detaliile, dar ştiu un lucru: a fost ceva greşit”, a denunţat Siri Hustvedt, în vârstă de 69 de ani, autoare a numeroase romane şi eseuri, cum ar fi “The Blindfold” şi “The Summer Without Men”.

Paul Auster “a murit la casa sa din Brooklyn într-o cameră pe care o iubea, biblioteca, alături de noi, înconjurat de familia sa, pe 30 aprilie 2024 la ora 18:58”, a precizat scriitoarea americană pe contul ei de Instagram.

“Am descoperit la scurt timp după aceea că, chiar înainte ca trupul lui să fie dus la casa funerară, vestea morţii sale a circulat în mass-media şi au fost publicate necrologuri. Nici eu, nici fiica noastră Sophie, nici ginerele nostru Spencer, nici surorile mele, pe care Paul le iubea ca pe propriile surori şi care au fost acolo atunci când el a murit, nu am avut timp să realizăm durerea acestei pierderi”, adăugat Siri Hustvedt.

“Niciunul dintre noi nu a putut să îi sune sau să le trimită un e-mail celor dragi înainte ca toată acea nebunie să înceapă pe internet”, se plânge ea.

Siri Hustvedt a dezvăluit în martie 2023 cancerul pulmonar cu care a fusese diagnosticat Paul Auster.

La sfârşitul lunii august, într-un mesaj emoţionant pe Instagram, însoţit de o fotografie din tinereţea cuplului, ea deplângea faptul că soţul ei “nu a părăsit Cancerland” şi că “devenit vârstnic”, “copilăria, tinereţea şi vârsta adultă” sunt de acum “în urma lui”.

“Paul nu a părăsit niciodată Cancerland. Potrivit cuvintelor (filosofului Soren) Kierkegaard, aceasta a fost maladia morţii”, a concluzionat Siri Hustvedt, citând titlul unui tratat al celebrului teolog danez din secolul al XIX-lea.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Vasile Bănescu iese tare după ce Teodosie a spus că femeile măritate trebuie să poarte batic: Năzbâtie debitată de fanatismul misogin

Publicat

in

Fostul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, continuă războiul cu Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, pe care îl acuză că le cere femeilor să respecte canoane care nu există în Biblie.

Bănescu a izbucnit după ce IPS Teodosie a spus că femeile măritate trebuie să își acopere capul când ies din casă!

“A predica îmbrobodirea femeilor în secolul XXI, dar nu contra insolației, ci a „ispitirii” fragilului bărbat care ajunge doar el în pușcărie pentru viol, act abominabil care, după părerea unui teolog universitar, nu ar fi chiar dezagreabil femeilor, traduce o viziune ruptă de realitate, în care femeia e percepută ca o ființă situată invariabil pe locul doi și căreia i se poate impune orice năzbâtie debitată de fanatismul misogin.

Nu în numele lui Hristos, desigur, nici în acela al Sfântului Pavel care trimitea prin scrisori adresate comunităților creștine din secolul I sfaturi utile și bine adecvate la complexa realitate socio-religioasă în care acestea se formau, ci în numele unora care sunt siguri că nici Hristos, nici Sfântul Pavel nu ar ști azi mai bine decât ei cum stau cu adevărat lucrurile în Biserică.

Ce mai contează că autentica teologie creștină mariologică e fundamentul primar pentru emanciparea femeii din lumea antică, dar și al drepturilor femeii perfect egale cu bărbatul în cea mai înaltă viziune antropologică din lumea de azi?”, a scris Bănescu pe Facebook.

Iată ce a declarat IPS Teodosie când a fost întrebat cum trebuie să procedeze femeile care vor să își acopere capul la evenimente dar sunt criticate de familie

”Sigur că trebuie să porţi ceva pe cap. O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. Cum să îi fie ruşine? Chiar dacă pune o pălărie, o bască, dar nu e cu capul descoperit. Dacă sunt atâtea mofturi la cineva, acoperiţi-vă cu ceva capul”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Japonezii au lansat mașina care va funcționa pe combustibilul viitorului: Vrea să ‘pună la pământ’ vehiculele electrice

Publicat

in

Corolla Cross Hydrogen Concept este un vehicul ce funcționează pe bază de hidrogen, un combustibil cu potențial mare pentru reducerea emisiilor de carbon. Toyota, un lider global în tehnologia vehiculelor hibride și electrice, explorează acum utilizarea hidrogenului pentru a crea vehicule cu zero emisii.

Caracteristici Cheie

-Tehnologie avansată de celule de combustie

-Eficiență ridicată: Folosind celule de combustie cu hidrogen, vehiculul convertește hidrogenul în energie electrică, propulsând astfel mașina fără a emite CO2.

Reîncărcare rapidă: Unul dintre avantajele majore ale hidrogenului este timpul de reîncărcare mult mai scurt comparativ cu vehiculele electrice, fiind comparabil cu alimentarea unei mașini tradiționale pe benzină sau motorină.

Design modern și aerodinamic

Estetică atractivă: Corolla Cross Hydrogen Concept îmbină designul elegant cu funcționalitatea, oferind un vehicul care nu doar performează excelent, dar arată și impresionant.

Eficiență aerodinamică: Formele fluide și designul aerodinamic contribuie la reducerea consumului de energie și la îmbunătățirea autonomiei.

Siguranță și fiabilitate

Sisteme avansate de siguranță: Toyota a echipat conceptul cu cele mai noi tehnologii de siguranță, asigurând protecția optimă a pasagerilor.

Fiabilitate Toyota: Cunoscută pentru durabilitatea vehiculelor sale, Toyota aplică aceleași standarde riguroase și pentru acest nou concept.

-Implicațiile pentru Viitor

-Reducerea emisiilor de carbon

Zero emisii: Utilizarea hidrogenului ca sursă de energie elimină emisiile de CO2, contribuind la lupta împotriva schimbărilor climatice.

Sustenabilitate: Hidrogenul poate fi produs din surse regenerabile, făcând acest combustibil o opțiune viabilă pentru un viitor sustenabil.

Independență energetică

Diversificarea surselor de energie: Vehiculele pe bază de hidrogen pot reduce dependența de combustibilii fosili, promovând utilizarea resurselor energetice locale și regenerabile.

Inovație tehnologică

Dezvoltare continuă: Conceptul Corolla Cross Hydrogen demonstrează angajamentul Toyota pentru inovație și avans tehnologic, deschizând calea pentru noi descoperiri în domeniul mobilității.

Corolla Cross Hydrogen Concept reprezintă un pas semnificativ în explorarea soluțiilor de mobilitate durabile. Prin integrarea tehnologiei celulelor de combustie cu hidrogen într-un design modern și eficient, Toyota își continuă misiunea de a crea vehicule care protejează mediul înconjurător și oferă o experiență de conducere superioară. Acest concept nu doar că deschide noi orizonturi pentru industria auto, dar subliniază și angajamentul Toyota pentru un viitor mai curat și mai verde.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend