Conecteaza-te cu noi

Educatie

Sindicaliștii din Educați trag un semnal pentru Guvern: Atenționare cu privire la majorarea salarială promisă de Executiv

Publicat

in

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), prin președintele Simion Hancescu, a transmis un mesaj cu ocazia deschiderii anului școlar 2023-2024.

Astfel, Hancescu avertizează că sindicaliștii vor continua, cu determinare, să ceară majorarea salarială promisă de Guvern.

„Mesajul Președintelui FSLI, Simion Hancescu, cu ocazia deschiderii noului an şcolar 2023-2024

Noul an şcolar, care debutează astăzi, 11 septembrie 2023, ne oferă tuturor, angajaţi ai sistemului de educaţie, elevi şi părinţi, noi oportunităţi şi speranţa că vom reuşi împreună să transformăm şcoala românească în cel mai potrivit mediu în care copiii să se poată dezvolta. Pentru a ajunge aici avem în continuare nevoie de mai multe resurse şi o implicare mai mare din partea autorităţilor statului. După luni pline în acţiuni sindicale am reuşit împreună să schimbăm măcar puţin optica guvernanţilor privind investiţiile în educaţia din România, dar mai ales modul în care se raportează la acest sistem.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, prin intermediul organizaţiilor sindicale judeţene afiliate, va continua cu determinare, munca depusă şi până acum, pentru a recâştiga angajaţilor din sistemul de învăţământ statutul profesional pe care îl merită, dar şi respectul din partea societăţii. Totodată, ne dorim ca elevii să beneficieze de dotări la clase, de materiale didactice care să ţină pasul cu lumea modernă, dar şi de siguranţă şi securitate.

Dragi colegi,

Fără implicarea şi dăruirea voastră, şcolile din România nu ar avea suflet. Voi sunteţi cei care aveţi grijă, an de an, ca generaţiile de elevi care vă trec pragul clasei să simtă că sunt iubiţi, apreciaţi şi sprijiniţi. Voi sunteţi cei care, cu pasiune, ştiţi să transformaţi educaţia într-un univers al cunoaşterii pe care elevii voştri abia aşteaptă să îl descopere. Vă mulţumim pentru tot ceea ce faceţi şi sperăm ca schimbările care au loc în educaţie să vină și în sprijinul vostru şi să însemne, în final, o creştere a calităţii.

Dragi elevi,

Sunteţi mândria noastră, a slujitorilor educaţiei! Fără voi, şcolile nu ar avea glas, nu ar avea culoare, nu ar avea viaţă! Voi sunteţi cei care transformaţi dascălii în oameni dedicaţi misiunii lor. Vă mulţumim pentru că ne-aţi fost alături tot timpul şi vă urăm succes în noul an şcolar!

Dragi părinţi,

Aduceţi stropul de echilibru de care învăţământul din România are nevoie. Ştim că vreţi tot ceea ce este mai bun pentru copiii voştri, iar noi vă asigurăm că facem tot ce putem pentru a le oferi cele mai bune condiţii şi cel mai bun mediu în care să se dezvolte. Avem nevoie de parteneriatul cu voi, de susţinerea, dar mai ales de încrederea pe care ne-o oferiţi.

‼️Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ vă urează, tuturor, succes în noul an şcolar, 2023-2024!

Președinte FSLI,
Simion Hancescu”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Premierul Marcel Ciolacu: ‘Voi face tot ce ține de mine pentru dezvoltarea învățământului dual. Acesta este drumul de urmat’

Publicat

in

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat că el crede în învăţământul dual şi că va face tot ce ţine de el pentru dezvoltarea învăţământului dual împreună cu companiile şi împreună cu administraţiile locale.

Marcel Ciolacu a fost prezent luni, la deschiderea anului şcolar de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny din Bucureşti.
“Cred în învăţământul dual şi voi face tot ce ţine de mine pentru dezvoltarea învăţământului dual împreună cu companiile, împreună cu administraţiile locale şi nu în ultimul rând cu directorii care doresc ca în acest Colegiu Tehnic Anghel Saligny să scoată copii profesionişti. Imediat cum termină liceul, ei se angajează. Anul trecut, cred că din 54, 40 s-au angajat imediat”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a precizat că România are nevoie de sistemul privat, iar fără tineri care să ştie o meserie, ţara noastră nu se va dezvolta.

România are nevoie de sistemul privat, fără companii importante şi fără tineri care ştiu să aibă o meserie foarte clară, nu se va dezvolta România şi cred că asta este datoria noastră să ne implicăm şi să le creăm o alternativă copiilor şi părinţilor. Este un colegiu de excepţie, cu o bază de excepţie. Din punctul meu de vedere, aceasta este calea de urmat.
Prin 2018 mă uitam pe cifre, erau vreo 168 de elevi în Sectorul 3, în sistemul dual de învăţământ. Astăzi vorbim de aproape o mie, de şase şcoli tehnice, din ce în ce mai multe companii se implică direct cu sistemul de învăţământ şi cu colegiile tehnice. Este clar că acesta este drumul de urmat”, a mai transmis Marcel Ciolacu, conform news.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Președintele Klaus Iohannis le dă o veste bună profesorilor: ‘Continui să susțin și creșterea salariilor. Meritați mai mult ‘

Publicat

in

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că susţine în continuare creşterea salariilor profesorilor începând cu 1 ianuarie 2024.

Klaus Iohannis a dat asigurări că rămâne ferm în a sprijini toate demersurile prin care angajamentele luate de Guvern în această vară să devină realitate.

„Mesajul meu pentru dumneavoastră rămâne acelaşi: sunteţi indispensabili viitorului acestei ţări. Măririle salariale din acest an sunt un pas în direcţia corectă, dar cu siguranţă că meritaţi mai mult. Creşterea medie de 25% a salariilor din învăţământ a devenit realitate după ce aţi atras atenţia societăţii asupra importanţei meseriei de dascăl.

Continui să susţin şi creşterea salariilor începând cu 1 ianuarie 2024 şi vă asigur că rămân ferm în a sprijini toate demersurile prin care angajamentele luate de Guvern în această vară să devină realitate„, a spus şeful statului la deschiderea anului şcolar de la Şcoala gimnazială nr. 162 din Capitală.

El a afirmat că încă din acest an există investiţii serioase în infrastructura sistemului de învăţământ, finanţate atât din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cât şi din bugetul de stat.

”Vorbim de peste un miliard de euro pentru dotări”

„Vorbim de peste un miliard de euro pentru dotări cu mobilier nou, modern, echipamente IT de ultimă generaţie şi laboratoare noi, precum şi cu materiale didactice. Astfel, peste 5.600 de şcoli vor beneficia de un mediu educaţional modern„, a explicat şeful statului.

Preşedintele Iohannis a punctat că noua legislaţie a educaţiei revalorizează cariera didactică.

„Încurajăm titularizarea în unităţile de învăţământ din zone defavorizate, fiind introduse şi o serie de elemente care vor genera predictibilitate în ceea ce priveşte norma didactică. Toate aceste modificări au fost făcute pentru că avem nevoie de cadre didactice cu vocaţie„, a adăugat Iohannis.

La deschiderea anului şcolar de la Şcoala gimnazială nr. 162 au participat şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, potrivit agerpres.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend