Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Șeful tenisului românesc anunță că Simona Halep va fi suspendată! ‘Ca ei să-și acopere această perioadă’

Publicat

in

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, susține că Simona Halep va fi suspendată în scandalul de dopaj în care e implicată.

În privința verdictului pe care îl va primi sportiva din România, George Cosac a afirmat că Simona Halep va fi suspendată cel puțin un an de zile.

Motivul? Suspendarea minimă va fi echivalată cu perioada deja petrecută pe bară de Simona, susține Cosac, pentru „ca ei să-și acopere această perioadă în care ea nu a jucat”

Ce a declarat George Cosac:

„Din punctul meu de vedere, îi vor da minimum un an Simonei ca ei să-și acopere această perioadă în care ea nu a jucat”, a declarat șeful FRT, potrivit gsp.ro.

„Dacă vor spune că este nevinovată, cu siguranță vor trebui să răspundă ei pentru prejudiciile enorme de imagine și tot ce s-a întâmplat vizavi de ea”, a mai adăugat George Cosac.

„Asta e ceva ce aș dori să adaug, este faptul că nu se rezolvă mai repede problema ei, că nu reușesc să dea un verdict”, a mai transmis Cosac.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

David Popovici a dezvăluit ce a făcut după ce a ratat medaliile la CM de Înot

Publicat

in

David Popovici va participa la Campionatul European în bazin scurt de la Otopeni (5-10 decembrie), iar înotătorul român a vorbit despre 2023, care pentru el a fost „un an încărcat, cu suişuri şi coborâşuri”.

David PopoviciFoto: YUTAKA / AFLO / Profimedia

David Popovici: „Am avut o pauză de la piscină, dar am înotat în lacuri și râuri”

David a terminat pe locurile 6 (100 m liber) și 4 (200 m liber) la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, după ce în 2022 câștigase mai multe titluri de campion european și mondial de seniori și juniori.

Sportivul a dezvăluit că nu a mai intrat în piscină după competiția din Japonia, dar nu a stat departe de apă: a înotat în lacuri și râuri.

„După cum văd eu lucrurile, aveam două opţiuni: să fiu trist sau supărat că nu am câştigat sau să încerc să învăţ de ce nu am câştigat. Eram atât de motivat încât am vrut să mă întorc direct la antrenamente a doua zi, dar antrenorul meu mi-a interzis să merg la piscină, aşa că mi-am luat o vacanţă.

Am călătorit atât de mult încât nu am avut niciodată timp să apreciez întreaga frumuseţe a ţării mele, cu munţii, peisajul rural şi oamenii, aşa că am rămas în România. Am înotat în lacuri şi râuri, aşa că, deşi am avut o pauză de la piscină, nu a fost o pauză de la apă, iar acum mă simt bine.

A fost un an încărcat, cu suişuri şi coborâşuri, dar sunt foarte motivat. Prefer să fiu un sportiv care poate învăţa ceva din înfrângeri şi să fiu un sportiv mai complet şi, odată cu asta, o fiinţă umană mai completă” – David Popovici, într-un interviu pentru European Aquatics.

David Popovici și competițiile în bazin scurt: „Pentru CE ne-am antrenat mai mult”

Obișnuit mai degrabă cu disciplinele în bazin lung (50 de metri), David a afirmat că a avut „așteptări mici” la competițiile în bazin scurt (25 de metri) la care a participat, dar acest lucru s-a schimbat înainte de Europenele de la Otopeni.

„Pentru Melbourne (CM 2022) nu ne-am antrenat cu adevărat, ne-am dus să vedem ce se va întâmpla, dar pentru asta (CE Otopeni 2023) ne-am antrenat mai mult şi am depus mult efort, ceea ce mă face să fiu entuziasmat.

Nu am fost niciodată la o competiţie în bazin scurt cu ambiţii mari, dar aceasta cred că va fi la înălţime. Mă simt bine, Europenele în bazin scurt vor fi interesante, sunt sigur că organizatorii vor fi grozavi, iar noi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a fi gazde bune şi pentru a face spectacol!

Cel mai important lucru este să facem spectacol, astfel încât să sperăm că mai mulţi copii vor vedea şi vor fi inspiraţi. Îmi amintesc că mergeam la competiţii când aveam 12 ani şi i-am întâlnit pe Danas Rapšys şi Katinka Hosszu; au venit la un Campionat Internaţional al României şi faptul că le-am văzut acolo m-a ajutat să îmi crească motivaţia. Dacă şi pe mine copiii mă pot vedea aşa, atunci este cel mai bun lucru pe care îl pot face pentru ei” – David Popovici.

Programul lui David Popovici la CE Înot în bazin scurt de la Otopeni

8 decembrie: serii și semifinale 200 m liber

9 decembrie: serii și semifinale 100 m liber / finala 200 m liber

10 decembrie: finala 100 m liber.

România va găzdui ediţia cu numărul 22 a Campionatului European de înot în bazin scurt pentru seniori, în perioada 5-10 decembrie 2023 în incinta Complexului Sportiv de Nataţie Otopeni.

Lotul României pentru CE Înot în bazin scurt de la Otopeni

FEMININ: Diana Stiger, Ioana Știrbu, Aissia Prisecariu, Brigitta Vass, Maysa Rațiu, Anastasia Bako, Daria Silișteanu

MASCULIN: David Popovici, Vlad Stancu, Andrei Anghel, Patrick Dinu, Darius Coman, Robert Badea, Denis Popescu, , Andrei Ungur, Mihai Gergely, Daniel Nicușan, Vlad Mihalache, Andrei Proca, Nandor Nagy, Alexandru Stoica

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Sistemul Garanție-Returnare s-a lansat oficial în România. Află cum funcționează

Publicat

in

Astăzi, 30 noiembrie 2023, s-a lansat oficial în România Sistemul Garantie-Returnare (SGR), administrat de RetuRO, marcând un moment istoric în țara noastră, fiind un mare pas spre un viitor mai verde și mai sustenabil. Prin acest sistem, cetățenii vor plăti o garanție de 0,50 RON atunci când vor achiziționa de la un comerciant orice produs din categoriile apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin sau băuturi spirtoase, în ambalaje primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse intre 0,1 l și 3 l inclusiv. Pentru facilitarea identificării, produsele care fac parte din sistem au fost marcate cu simbolul Ambalaj cu garanție.

Sticle goaleFoto: freepik.com

Cum funcționează SGR?

În momentul în care românii vor cumpăra un produs în ambalaj marcat cu simbolul Ambalaj cu garanție vor plăti o garanție în valoare de 50 de bani pentru acesta. Dupa golirea ambalajului, clientul va trebui să îl aducă într-unul dintre punctele de returnare organizate de comercianți, iar in schimbul acestui ambalaj gol va primi înapoi, pe loc, valoarea garanției plătite inițial, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, chiar dacă produsul nu a fost cumpărat din locația respectivă.

Pentru a fi returnate, RetuRO recomandă ca ambalajele să fie intacte,nedegradate și nedeformate, adică să nu fie sparte, turtite sau presate, pentru ca ele să poată fi scanate după formă și dimensiuni de automatele de colectare sau de echipamentele de numărare și sortare. Totodată, recipientele trebuie sa fie golite, nu neapărat curate în sensul de a fi spălate. Orice cantitate de lichid care rămâne în aceste recipiente le afectează greutatea și există posibilitatea ca ele să fie refuzate de echipamentele automate, atunci când sunt scanate și cântărite. Desigur, există o marjă de greutate, dar este recomandat ca ambalajele de băuturi să fie golite complet, pentru a fi siguri de recuperarea garanției. Eticheta trebuie să fie vizibilă și intactă pentru că aceasta va avea imprimate simbolul SGR și codul de bare specific. În lipsa acestor elemente de identificare, ambalajele nu beneficiază de garanție și nu pot fi preluate prin Sistemul Garanție-Returnare.

Asa cum aminteam și într-un articol anterior, RetuRO funcționează pe baza principiului not-for-profit, ceea ce înseamnă că eventualul profit realizat în urma colectării de ambalaje va fi reinvestit, exclusiv, în dezvoltarea Sistemului Garanție-Returnare. Compania a fost desemnată, prin lege, administrator al sistemului în 2022, singurul obiectiv fiind asigurarea funcționării optime a acestui sistem.

Colectarea ambalajelor SGR

Există două variante prin care se realizează colectarea ambalajelor SGR:

  • Colectare manuală – ambalajele SGR sunt preluate manual, valoarea garanției este returnată consumatorilor sau utilizatorilor finali, în numerar, prin voucher sau prin transfer bancar. Transferul bancar va fi realizat la solicitarea consumatorului numai cu acordul comerciantului și cu suportarea comisioanelor bancare de către solicitant;
  • Colectare automată – ambalajele SGR sunt preluate prin echipament automat de preluare, valoarea garanției este returnată consumatorilor sau utilizatorilor finali fie prin voucher pe care aceștia, în cadrul aceluiași comerciant care operează echipamentul automat de preluare, îl pot preschimba în numerar sau îl pot utiliza la efectuarea cumpărăturilor, în termen de maximum 12 luni de la eliberarea voucherului, fie prin transfer bancar. Transferul bancar va fi realizat la solicitarea consumatorului numai cu acordul comerciantului și cu suportarea comisioanelor bancare de către solicitant.

De reținut

Noile ambalaje vor apărea treptat în magazine, începând cu data de 30 noiembrie. Așadar, o perioadă vom găsi la raft și ambalaje fără simbol, ce fac parte din stocurile anterioare. Acestea nu sunt eligibile pentru Sistemul Garanție-Returnare.

Drept urmare, RetuRO recomandă tututor românilor să nu își facă provizii de ambalaje ce au fost comercializate înainte de lansarea SGR. Acestea nu vor fi acceptate în punctele de returnare, nefiind marcate cu logo-ul ce atestă că sunt purtătoare de garanție (Ambalaj cu garanție). Ambalajele non-SGR vor putea fi returnate, în continuare, prin metoda de colectare selectivă clasică, utilizată și până acum pentru recuperarea ambalajelor de toate tipurile, în punctele de colectare tradiționale.

Articol susținut de RetuRO

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend