Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Șeful Raytheon, despre muniția trimisă în Ucraina: S-a consumat producția de rachete Stinger pe 13 ani și producția de Javelin pe 5 ani

Publicat

in

Directorul general al Raytheon Technologies, Greg Hayes,vorbește despre epuizarea stocurilor americane – echivalentul unei producții de ani de zile – de rachete antitanc Javelin și rachete antiaeriene Stinger, pe fondul programului Washingtonului de susținere a efortului de război din Ucraina.

Aceste sisteme sunt recunoscute pe scară largă ca fiind cele care au oferit armatei ucrainene o șansă de luptă împotriva forțelor invadatoare ale Rusiei și sunt căutate și de Taiwan, care implementează o abordare de apărare de tip “Porcupine” pentru a descuraja un potențial atac chinezesc, notează National Review.

Hayes a vorbit despre producția industrială de apărare din SUA în timpul unui grup de discuții despre Ucraina în cadrul Forumului Național de Apărare Reagan, o conferință de profil înalt a industriei de apărare care atrage în fiecare an o delegație bipartizană a Congresului, antreprenori din domeniul apărării și oficiali de top ai Pentagonului.

Deși Raytheon produce 400 de Javelins pe lună cu Lockheed Martin ca partener de producție, a spus el, luptele în curs de desfășurare din Ucraina au epuizat stocurile de arme existente.

“Problema este că am consumat atât de multă aprovizionare în primele zece luni de război”, a spus el. “În esență, am consumat producția de Stinger pe 13 ani și producția de Javelin pe cinci ani”.

“Așa că întrebarea este: cum ne vom aproviziona, cum vom reface stocurile”, a adăugat Hayes. Raytheon a produs Stinger începând din 1977, dar Pentagonul nu a mai cumpărat un nou sistem Stinger din 2004, a declarat Hayes în aprilie.

Până în luna mai, Washingtonul a trimis 5.500 de Javelin și 1.400 de Stingers în Ucraina. Raytheon a câștigat în acea lună un contract de 624 de milioane de dolari cu armata pentru a completa stocurile de Stinger ale SUA.

Secretarul armatei, Christine Wormuth, a declarat, în cadrul aceluiași panel, că Pentagonul, ca răspuns la această tendință, a acordat noi contracte în valoare de 6 miliarde de dolari industriei de apărare pentru a reface stocurile de arme americane.

“Doar în ultima lună, de exemplu, am acordat contracte Raytheon pentru șase baterii de NASAMS”, a spus ea, referindu-se la un sistem de apărare aeriană de ultimă generație la care SUA lucrează pentru a-l trimite în Ucraina. “De asemenea, am dat contracte pentru Excalibur. De asemenea, am dat contracte pentru General Dynamics, IMT Defense și o altă companie pentru a crește producția de muniție de 155 de milimetri, care a fost esențială pentru ucraineni.”

“Lucrăm la asta și cred că vom accelera”, a spus Wormuth, adăugând că a lucrat cu omologii săi din NATO pentru a crește și producția aliată de arme. “Nu ar trebui să fim nevoiți să facem asta singuri”.

Efortul Pentagonului de a stimula producția de sisteme epuizate de războiul din Ucraina vine pe fondul unui anumit nivel de incertitudine cu privire la măsura în care Washingtonul va continua să trimită ajutoare Kievului atunci când republicanii vor prelua controlul Camerei. Un segment tot mai mare, deși încă mic, de legislatori republicani și-a exprimat sprijinul pentru întreruperea ajutorului acordat guvernului ucrainean. Alți republicani ar dori să mențină, sau chiar să crească, livrările de arme către Ucraina, reducând în același timp asistența economică acordată guvernului Zelensky din cauza îngrijorărilor legate de corupție.

Delegația Congresului prezentă la forumul din acest weekend include legislatori din ambele partide care susțin cu tărie menținerea nivelurilor actuale de ajutor pentru Ucraina. Senatorul Joni Ernst a declarat în timpul panelului că ea crede că republicanii nu doresc să trăiască într-o lume dominată de China și Rusia și că sprijinirea Ucrainei este esențială pentru a se asigura că acest lucru nu se va întâmpla.

“Cred că este important ca republicanii să înțeleagă că, dacă nu suntem implicați și prezenți pe tot globul, dacă nu facem presiuni asupra lui Vladimir Putin și a Rusiei, aceștia vor continua să se extindă”, a spus ea. Ernst a adăugat ulterior că o parte din ajutorul umanitar acordat de Washington Ucrainei este îngrijorător, deoarece 90% din aceste fonduri sunt direcționate prin entități ale ONU în care Rusia are un rol.

În timpul unei sesiuni mai devreme în această dimineață, președintele Comisiei pentru servicii armate din Camera Reprezentanților, Adam Smith, a declarat că o parte din accentul pus pe o supraveghere sporită a ajutorului acordat Ucrainei este “parte a propagandei rusești”.

“Ucraina cheltuiește foarte bine banii și de aceea câștigă”, a adăugat el.

Un sondaj al Institutului Reagan, publicat înaintea forumului din acest weekend, a constatat că majoritatea respondenților sunt de acord cu continuarea susținerii Ucrainei.

Cu toate acestea, unii oficiali sunt îngrijorați că există compromisuri și că impulsul SUA de a înarma Ucraina înrăutățește întârzierile de vânzări de arme către Taiwan, a raportat Wall Street Journal la sfârșitul lunii trecute. Vânzări de Javelin și Stinger în valoare de miliarde de dolari, comandate în 2015, nu au fost încă livrate Taiwanului, care se confruntă cu o amenințare tot mai acută din partea Chinei.

“Putem merge și mesteca gumă de mestecat în același timp”, a declarat Ernst despre echilibrarea livrărilor către Ucraina și Taiwan, adăugând că “bineînțeles, președintele Xi se uită”.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Sanofi trece la concedieri

Publicat

in

De

Producătorul francez de medicamente Sanofi îşi va restructura operaţiunile comerciale din SUA pentru vaccinurile sale şi va reduce un număr nedezvăluit de locuri de muncă, transmite Reuters, conform News.ro.

Sanofi va implementa ”o structură strategică simplificată de vânzări”, pentru a-şi susţine mai bine clienţii şi pacienţii, a spus grupul, fără a dezvălui niciun detaliu cu privire la modificările care trebuie făcute, intervalul de timp şi numărul de angajaţi care vor fi afectaţi.

Endpoints News a relatat pentru prima dată despre aceste decizii.

CEO-ul Sanofi, Paul Hudson, a încercat să construiască încrederea investitorilor în portofoliul de medicamente al companiei, de când a abandonat în mod neaşteptat obiectivele de marjă pentru 2025, în octombrie anul trecut, pentru a spori în schimb cheltuielile pentru dezvoltarea medicamentelor.

Portofoliul de vaccinuri al companiei include vaccinuri preventive pentru o infecţie respiratorie comună la sugari, vaccinuri antigripale, vaccinuri împotriva COVID şi vaccinuri pentru infecţii precum meningită şi tetanos.

Citeste mai mult

NATIONAL

Regina muzicii popm Taylow Swift, a lansat un nou album, gata să doboare toate recordurile

Publicat

in

De

Taylor Swift a lansat vineri un nou album, „The Tortured Poets Department”, al unsprezecelea album al cântăreţei americane de muzică country devenită megastar global, care a doborât record după record, conform News.ro.

“Este vorba despre dragoste şi poezie…”, a scris ea pe Instagram.

Milioanele de fani ai ei, ‘Swifties’, au aşteptat albumul cu nerăbdare de atunci şi au încercat să culeagă indicii despre ceea ce îi aşteaptă din fiecare publicaţie a vedetei. Printre elementele cunoscute: albumul conţine colaborări cu trupa rock britanică Florence + The Machine şi cu rapperul american Post Malone, care o acompaniază la prima piesă “Fortnight”.

“Sunt un fan înfocat al lui Post (Malone) datorită compoziţiei sale, experimentelor muzicale şi acelor melodii pe care le compune şi care îţi rămân în cap pentru totdeauna”, a scris joi cântăreaţa pe Instagram. “Am reuşit să văd cum această magie a prins viaţă atunci când am lucrat împreună la ‘Fortnight'”, a adăugat ea, anunţând lansarea unui videoclip muzical vineri seara.

Miliardară

La vârsta de 34 de ani, Taylor Swift a devenit la începutul acestui an prima artistă miliardară doar din veniturile obţinute din muzica sa.

Printre teoriile care circulă despre noul album: “The Tortured Poets Department” ar fi despre fostul iubit al cântăreţei, actorul britanic Joe Alwyn. Numele albumului este preluat de la o discuţie de grup numită “The tortured man club”, pe care actorul o purta împreună cu alţi doi actori, Paul Mescal şi Andrew Scott.

Lista pieselor, 16 în total, oferă deja câteva indicii: “So Long, London”, “I Can Fix Him (No Really I Can)” şi “The Smallest Man Who Ever Lived” – un englez pare într-adevăr să fie implicat în acest caz.

Să se întoarcă, fără menajamente, la foştii ei colegi a devenit de fapt o tradiţie pentru Taylor Swift, melodie după melodie. Actualul partener este starul de fotbal american Travis Kelce, recent câştigător al Super Bowl. Iar pentru el, noul album “este incredibil”.

Odată cu ultima sa victorie la Grammy, în februarie, Taylor Swift a reuşit mai mult decât legendele muzicii americane precum Frank Sinatra, Paul Simon şi Stevie Wonder.

De neoprit

La aproape 20 de ani de când şi-a lansat cariera, pare că nu mai există nicio oprelişte pentru ea.

Turneul ei mondial, “Eras Tour”, este aşteptat să adune în total două miliarde de dolari încasări, după ce anul trecut a depăşit deja pragul simbolic de un miliard, o premieră în istoria muzicii.

Artista originară din Pennsylvania scrie cântece încă din adolescenţă şi a debutat în capitala country Nashville.

Pe măsură ce s-a îndepărtat treptat de acest stil atât de american, ea a urcat în topuri. În 2018, ea a părăsit casa de discuri Big Machine şi s-a alăturat Universal, fără a avea drepturile asupra albumelor sale anterioare.

Reînregistrând primele sale albume pentru a recăpăta controlul asupra lor, a reuşit să-şi convingă fanii şi industria muzicală, un alt tur de forţă pentru această artistă esenţială a culturii populare americane.

Cu 283 de milioane de urmăritori pe Instagram, ea este atât de influentă în rândul tinerilor americani, încât lumea politică începe să îşi imagineze impactul pe care l-ar putea avea asupra alegerilor prezidenţiale din noiembrie, chiar dacă ea se exprimă rareori pe această temă.

Noul ei album a intrat pe platforme la trei săptămâni după cel al unei alte cântăreţe americane: Beyoncé şi al său ‘Cowboy Carter’.

Noul opus al cântăreţei, cu bogate influenţe country, s-ar putea strecura printre candidaţii la următoarele premii Grammy. Şi poate noul album al unei alte vedete: Billie Eilish lansează “Hit Me Hard and Soft” în 17 mai.

Dar toţi aceşti artişti bogaţi şi influenţi insistă cu fiecare ocazie: muzica este cea care contează.

Acest album, a declarat recent Taylor Swift, “mi-a reamintit că a scrie muzică este ceea ce mă face să continui”.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend