NATIONAL
Şedinţă de guvern – va fi modificată Legea educaţiei fizice şi sportului
Publicat
acum 2 luniin
De
adminGuvernul va aproba în şedinţa de joi, prin ordonanţă, modificarea Legii nr. 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului, în vederea acordării de alocaţii de la bugetul de stat cluburilor sportive de drept privat de către organele administraţiei publice centrale, sumele fiind destinate exclusiv sprijinirii şi dezvoltării activităţii sportive la nivel de copii şi juniori.
Proiectul de act normativ vine să sprijine obiectivele Agenţiei Naţionale pentru Sport privind susţinerea activităţii sportive la nivel de copii şi juniori, asigurând parcursul coerent al sportivilor către înalta performanţă, precum şi promovarea de programe la nivel naţional pentru creşterea bazei de selecţie pentru sportul de performanţă şi a numărului sportivilor legitimaţi prin promovarea sportului de performanţă la nivel de copii şi juniori.
Astfel, potrivit notei de fundamentare a proiectului, se are în vedere: “identificarea cadrului legal aplicabil alocării de fonduri de la bugetul de stat pentru dezvoltarea sportului la categoria copii şi juniori şi modificarea acestuia prin crearea unui mecanism de sprijin financiar care să permită direcţionarea de fonduri publice, potrivit unor criterii clare, predictibile şi transparente, care să ţină cont de normele şi criteriile de selecţie specifice fiecărei ramuri de sport, implementate de federaţiile sportive naţionale, prin care Guvernul să susţină activitatea grupelor de copii şi juniori din cadrul secţiilor pe ramură de sport ale cluburilor sportive de drept privat, în vederea obţinerii de performanţe sportive la nivel naţional şi internaţional”.
Executivul va aproba, printr-o hotărâre, Metodologia de evaluare externă a calităţii educaţiei în învăţământul superior.
Printr-o altă hotărâre, bugetul Ministerului Transporturilor va fi suplimentat cu suma de “60.000.000 de lei”, pentru majorarea, în condiţiile legii, a contribuţiei statului la capitalul social al Companiei Naţionale de Căi Ferate “C.F.R.” – S.A., în vederea acoperirii cheltuielilor curente şi de capital.
Va fi aprobat şi un proiect de hotărâre pentru modificarea anexei la HG nr. 51/2019 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare.
“Prin prezentul act normativ se urmăreşte eficientizarea măsurilor de aplicare a prevederilor Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, republicată, prin introducerea pe de o parte, a obligativităţii pentru toţi operatorii din sectorul agroalimentar de a întreprinde măsuri de prevenire şi diminuare a risipei de alimente, precum şi de stabilire, pe de altă parte, pentru autorităţile abilitate, de noi atribuţii”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.
Un alt proiect de hotărâre vizează numirea controlorului financiar şef la Corpul controlorilor delegaţi din cadrul Ministerului Finanţelor.
Astfel, Gavrilaş Luminiţa, controlor delegat la Corpul controlorilor delegaţi din cadrul Ministerului Finanţelor, urmează să fie numită în funcţia de controlor financiar şef al Corpului controlorilor delegaţi, pentru un mandat de 6 ani, potrivit proiectului de act normativ.
Vor fi aprobaţi, prin hotărâre, şi indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Reabilitare Facultatea de Medicină şi Farmacie şi reamenajarea podului pentru spaţii de învăţământ, municipiul Oradea, judeţul Bihor”.
“Prin prezenta, se propune reabilitarea şi restaurarea clădirii facultăţii, în concordanţă cu toate standardele, normativele, reglementările şi cerinţele actuale, şi totodată reamenajarea podului laturii nordice a construcţiei, pentru spaţii de învăţământ, respectiv birouri administrative, pentru cadrele didactice, şi refuncţionalizarea spaţiilor interioare existente, spre satisfacerea cerinţelor de învăţământ superior, respectiv desfăşurarea în condiţii optime a programelor de curs şi practice a unei Facultăţi de Medicină şi Farmacie”, conform notei de fundamentare.
Valoarea investiţiei se ridică la 136.328.000 de lei iar durata de execuţie, după faza de proiectare estimată la 6 luni, este de 24 de luni.
Pe agenda şedinţei de guvern figurează şi un proiect de hotărâre privind aprobarea desfiinţării imobilului Stadion “Dan Păltinişan”, din strada Ştefan Covaci nr.1, municipiul Timişoara, în vederea realizării, pe acelaşi amplasament, a obiectivului de investiţii “Construire Stadion capacitate de 30.000 locuri, str. Ştefan Covaci nr.1, municipiul Timişoara, judeţul Timiş”.
În analiza Guvernului se va afla şi un proiect de ordonanţă privind aprobarea şi implementarea Programului pentru stimularea întreprinderilor mici şi mijlocii “START UP NATION – ROMÂNIA” ediţia 2024 finanţat din fonduri externe nerambursabile aferente Programului Educaţie şi Ocupare 2021-2027.
Un alt proiect aflat în analiza Executivului vizează alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea transferurilor din bugetul de stat către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
Printr-un memorandum Guvernul urmează să aprobe Schema de ajutor de minimis pentru susţinerea editării revistelor şi publicaţiilor culturale, altele decât cele propuse de uniunile de creatori din România, membre ale Alianţei Naţionale a Uniunilor de Creatori, în conformitate cu prevederile Legii nr. 136/2015 pentru finanţarea revistelor de cultură reprezentative din România, în vederea finanţării nerambursabile a revistelor/publicaţiilor culturale reprezentative din România în perioada 2024-2026.
Conform memorandumului, bugetul total al schemei este de 3.375.000 lei iar numărul maxim estimat de beneficiari ai schemei de minimis este de 40, pentru fiecare an.
Poate vrei sa citesti
Caz șocant în Portul Constanța! Un șofer a accidentat mortal un alt bărbat, în mod intenționat
JusMin Gorghiu: Over 61,000 criminal cases involving violent acts registered in 2024
Andrei Caramitru prezice o mutare bombă: Arabia Saudită poate arunca în aer economia Rusiei
Burduja anunță lansarea apelului de proiecte în cadrul programului de finanțare ElectricUp -ciclul 2
UE a decis pentru România: Trebuie să recunoască o schimbare de gen obţinută în alt stat UE
Orientul Mijlociu – Erdogan acuză Israelul că îl sfiează fără ruşine pe secretarul general al ONU
NATIONAL
Caz șocant în Portul Constanța! Un șofer a accidentat mortal un alt bărbat, în mod intenționat
Publicat
acum 7 minutein
4 octombrie 2024De
adminIncident șocant în Portul Constanța! Un șofer de tir, aflat sub influența alcoolului și a drogurilor, a trecut cu autotrenul peste un bărbat cu care avusese un conflict. Victima a decedat pe loc.
Un șofer de tir care era băut la volan, în Portul Constanţa, a accidentat mortal un bărbat care, în urma unui conflict pe care cei doi îl avuseseră, s-a aşezat în faţa autotrenului pentru a împiedica înaintarea acestuia, a informat vineri Inspectoratul de Poliţie Judeţean.
Conform sursei citate, poliţiştii Serviciului de Siguranţă Rutieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat de 36 de ani. El este bănuit de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
“La data de 3 octombrie a.c., în jurul orei 01,30, bărbatul ar fi condus un ansamblu rutier, format din cap tractor şi semiremorcă, în Portul Constanţa Sud – Agigea, unde ar fi surprins şi accidentat mortal un bărbat de 30 de ani, care, în urma unei stări conflictuale avute anterior, s-ar fi poziţionat în faţa ansamblului auto pentru a împiedica înaintarea acestuia”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa, citează Agerpres.
Șoferul a fugit spre Eforie
După producerea accidentului rutier, șoferul a părăsit locul faptei, fiind depistat de poliţişti la scurt timp, pe DN 39, în apropierea oraşului Eforie.
“Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive. Persoana a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise”, se precizează în comunicat.
Bărbatul a fost reţinut şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Constanţa, în ziua în curs urmând să fie prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu propunere legală.
NATIONAL
JusMin Gorghiu: Over 61,000 criminal cases involving violent acts registered in 2024
Publicat
acum 13 minutein
4 octombrie 2024De
adminJustice Minister Alina Gorghiu said on Friday that in 2024 over 61,000 criminal cases have been registered nationwide in Romania that involved violent crimes.
“Over 61,000 criminal cases have been registered nationwide that involved acts of violence, such as crimes against sexual life, bodily injury, threats, harassment, violation of private life. In Arges, (…) statistics for the first half of 2024 show that there are almost 6,500 cases in progress, of which 1,700 for acts committed this year. I confess that I would have liked the situation to be different, not to have any file on the docket of the prosecutors’ offices, on the docket of the courts regarding acts of violence, but this is the society in which we live and which we have to educate together,” Gorghiu told the release of a guide on how to report acts of violence and sexual harassment. According to her, the guide completes “a long series” of measures that she has taken at the Justice Ministry of Justice in support of victims and for their protection.
The ministry has developed and published a guide in which it presents where, how, when and to whom victims of violence and sexual harassment can turn.
“Take a moment to take a break and read the guide on the rights of victims of sexual violence and harassment. That is how you help yourself when needed, you help a colleague and any other victim of violence or sexual abuse or of any other nature. The Ministry of Justice has developed this guide in a very simple form, in a form accessible to all of you. The guide will be published today [September 16] on the website of the Ministry of Justice and will show where, how, when and to whom you can report, what the legislation is and what rights you have. There are laws, there are levers, there are instruments that support and defend any victim in Romania. It takes a lot of courage on anyone’s part to address the authorities. I urge you not to remain indifferent, we all have to help a victim in difficulty,” Gorghiu said in a social media video post.
NATIONAL
Andrei Caramitru prezice o mutare bombă: Arabia Saudită poate arunca în aer economia Rusiei
Publicat
acum 27 de minutein
4 octombrie 2024De
adminAnalistul economic Andrei Caramitru prezintă un scenariu exploziv în care economia Rusiei ar putea fi aruncată în aer de Arabia Saudită. Caramitru spune că Arabia Saudită susține Israelul în conflictul cu Iranul și că ar putea iniția o mutare prin care să prăbușească piața petrolului, pentru a ajuta înfrângerea Iranului.
Economia Rusiei ar putea sări în aer
“URSS s-a prăbușit și a dispărut dintr-un motiv esențial. Prețul petrolului a fost extrem de scăzut în anii 80, sub prețul lor de producție. Au dat faliment. Noi nu am fi avut nici o revoluție aici în 89 dacă prețul petrolului nu ar fi scăzut masiv înainte .
Acum se discută aceiași strategie. Cum și de ce ar fi folosită :
– Arabia Saudită are cel mai mic preț de producție de petrol din lume. Deci – pot o perioadă să pompeze mai mult, prețul se prăbușește , ei nu pierd decât temporar și parțial (pentru ca le crește cota de piață)
– de ce ar face asta ? Ca să lovească în Iran (care e inamicul lor în golf , de fapt sunt de partea Israelului deși nu o spun public)
– dacă se întâmplă asta – economia Rusiei intră instant în implozie (nu se pot împrumuta de pe piețele internaționale, surplusul pe care îl folosesc pentru război din vânzările de petrol devine negativ, pe gaze deja sunt pe negativ ca au pierdut piața din Europa).
Nu zic ca SIGUR se va întâmpla asta – dar e o probabilitate care se discută clar acum.
E important să înțelegem de fapt cât de vulnerabilă este Rusia. Atât”, a scris Caramitru pe Facebook .
NATIONAL
Burduja anunță lansarea apelului de proiecte în cadrul programului de finanțare ElectricUp -ciclul 2
Publicat
acum 36 de minutein
4 octombrie 2024De
adminMinistrul Energiei, Sebastian Burduja, anunță lansarea apelului de proiecte în cadrul programului de finanțare ElectricUp -ciclul 2, care are un buget de minimum 450 de milioane de lei.
„Astăzi (vineri – n.r.), intrăm oficial în linie dreaptă cu noul Electric Up și alocăm un buget de minimum 450 milioane lei. Întreprinderile mici și mijlocii și persoanele juridice române care desfășoară activități în domeniul HORECA își vor reduce costurile cu energia electrică. În premieră, finanțăm un pachet integrat: instalarea de sisteme fotovoltaice, sisteme alternative de încălzire/ răcire, stații de reîncărcare și capacități de stocare în baterii”, spune, vineri, Burduja.
Ministerul Energiei a publicat joi ordinul de ministru pentru aprobarea Ghidului de finanțare a întreprinderilor mici și mijlocii și a operatorilor economici care activează în domeniul HORECA pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 150 kWp necesară consumului propriu, a unui sistem de stocare a energiei produse pentru creșterea gradului de autoconsum, a cel puțin a unei staţii de reîncărcare de minimum 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic, precum și a sistemului alternativ de încălzire/răcire pentru creșterea gradului de utilizare a energiei produse din surse regenerabile în încălzire și răcire.
Bugetul acestei ediții a programului ELECTRIC UP este de minimum 450 milioane lei și maximum 596 milioane lei, în cel de-al doilea ciclu de finanțare, în limita creditelor de angajament aprobate în bugetul Ministerului Energiei.
Sesiunea de înscriere se va deschide în data de 14 octombrie 2024, ora 8:00, termenul limită de depunere a proiectelor fiind 16 decembrie 2024, ora 23:59:59.
„Odată cu preluarea mandatului de ministru, am demarat activități de reorganizare instituțională pentru optimizarea implementării programului ELECTRIC UP. Am finalizat Ciclul I al Programului de finanțare ELECTRIC UP, prin decontarea unui număr total de 1.525 de dosare, în valoare totală de 479,8 milioane lei. 100MW noi în panouri solare și peste 3000 de puncte noi de reîncărcare pentru mașini electrice. Astăzi, intrăm oficial în linie dreaptă cu Ciclul II al programului și alocăm un buget de minim 450 milioane lei. Programul este optimizat, iar implementarea va fi accelerată. Întreprinderile mici și mijlocii și persoanele juridice române care desfășoară activități în domeniul HORECA își vor reduce costurile cu energia electrică, având la dispoziție în premieră un pachet integrat: instalarea de sisteme fotovoltaice, sisteme alternative de încălzire/ răcire (pompe de căldură), stații de reîncărcare și stocare în baterii. Am îmbunătățit substanțial acest program și cred cu tărie că în forma actuală el va contribui la creșterea competitivității afacerilor. Creștem puterea instalată, alocăm bani pentru stocare și mărim finanțarea până la 150.000 EUR/beneficiar, față de 100.000 EUR / beneficiar în precedentul program. Dincolo de reducerea de costuri cu energia electrică pentru operatorii economici, prin instalarea de stații de reîncărcare a mașinilor electrice și a sistemelor de stocare contribuim la dezvoltarea infrastructurii de transport electric și la stabilitatea sistemului energetic național. Estimăm că se vor instala încă aproximativ 3.000 puncte de reîncarcare a mașinilor electrice și că vor fi puși în funcțiune cel puțin 100 MW producție și 40 MW capacități de stocare a energiei electrice în regim de prosumator”, spune Sebastian Burduja, ministrul Energiei.
Sunt considerate cheltuieli eligibile următoarele:
– cheltuielile cu achiziţia sistemului de panouri fotovoltaice cu putere instalată de minim 27 kWp și maxim 150 kWp, având ca principale părţi componente: panouri fotovoltaice; invertor/invertoare; echipamente conexiuni; structura de montaj a sistemului; modul de comunicaţie; sistem de măsură digital care măsoară cantitatea de energie produsă de sistemul de panouri fotovoltaice instalat și consumată, care permite colectarea şi transmiterea datelor relevante de la distanţă, în format electronic; tablouri electrice curent continuu/curent alternativ;
– cheltuielile cu achiziţia a cel puțin unei staţii de reîncărcare de minimum 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, cu minim două puncte de încărcare (exemplu: 2x11kW); nu se va
– accepta decontarea cheltuielilor cu achiziția stațiilor de încărcare cu puteri care depășesc puterea aprobată prin ATR/CR. „Continuăm să finanțăm stațiile de reîncărcare mașini electrice, iar față de prima ediție, acum încurajăm instalarea stațiilor de putere mai mare. Se acordă punctaj suplimentar pentru stațiile cu putere mai mare de 44 kW (10 puncte)”, potrivit Ministerului.
– cheltuieli cu achiziția sistemului de stocare a energiei produse, având o capacitate de stocare de minimum 30% din puterea instalată a sistemului de panouri fotovoltaice;
Stocarea fiind o prioritate a sistemului energetic național, se acordă punctaj suplimentar 10 puncte pentru instalarea unui sistem de stocare a energiei cu o capacitatea de stocare cuprinsă între 30% și 50% din puterea instalată a sistemului de panouri fotovoltaice, respectiv 20 puncte pentru instalarea unui sistem de stocare a energiei cu o capacitatea de stocare de minim 50%.
– cheltuielile cu achiziţia unui sistem electric alternativ de încălzire/răcire, maxim 30% din valoarea totală a cheltuielilor cu achiziția și montarea acestuia;
– cheltuielile cu proiectarea, obținerea avizelor necesare, reprezentând maximum 5% din valoarea totală eligibilă a proiectului, stabilită la semnarea contractului;
– cheltuieli de consultanță și management de proiect, de maximum 5% din valoarea totală eligibilă a proiectului, stabilită la semnarea contractului;
– cheltuieli cu lucrările de montaj și punere în funcțiune a sistemului de panouri fotovoltaice, a sistemului de stocare a energiei produse, a staţiei/stațiilor de reîncărcare, a sistemului electric alternativ de încălzire/răcire, reprezentând maximum 10% din valoarea totală eligibilă a proiectului, stabilită la semnarea contractului.
Documentele finale aferente apelului de proiecte, respectiv Schema de ajutor de minimis şi Ghidul solicitantului, pot fi accesate la adresa de internet: https://energie.gov.ro/electric-up-ciclul-2.
NATIONAL
UE a decis pentru România: Trebuie să recunoască o schimbare de gen obţinută în alt stat UE
Publicat
acum 37 de minutein
4 octombrie 2024De
adminStatele UE trebuie să recunoască o schimbare de gen obţinută în alt stat UE , a hotărât CJUE într-un caz românesc.
Statele membre ale UE sunt obligate să recunoască o schimbare de gen făcută într-un alt stat membru, a hotărât vineri Curtea de Justiţiei a Uniunii Europene (CJUE), pronunţându-se în cazul unei persoane transgender din România care şi-a schimbat genul şi prenumele în Regatul Unit înainte de Brexit, relatează agenţiile AFP şi EFE, arată Agerpres.
Cazul priveşte o persoană născută în România cu sex feminin şi înscrisă ca atare în documente, dar care în 2017 şi-a schimbat prenumele şi sexul în Regatul Unit, unde a primit recunoaşterea legală a genului masculin. Însă autorităţile române i-au respins solicitarea de a-i modifica în documente prenumele şi genul, astfel că persoana în cauză, Arian Mirzarafie-Ahi, s-a adresat justiţiei române.
Ce zice CJUE
Pentru soluţionarea acestui caz, Tribunalul din Bucureşti a cerut Curţii de Justiţie a UE (CJUE) să-i indice dacă reglementarea naţională ce a stat la baza refuzului de schimbare a genului şi prenumelui în documente este conformă cu dreptul UE şi dacă Brexitul influenţează această speţă.
Justiţia europeană a stabilit vineri că refuzul unui stat membru de “a înscrie în actul de naştere al unui cetăţean schimbarea prenumelor şi a identităţii de gen obţinute într-un alt stat membru contravine dreptului UE”.
O asemenea respingere, susţine CJUE în motivarea deciziei, “îngrădeşte dreptul de liberă circulaţie şi de şedere”, iar divergenţa între identităţi creează “dificultăţi” în viaţa cotidiană, “precum şi serioase inconveniente profesionale, administrative şi private”.
Cât despre Brexit, în interpretarea CJUE acesta nu are niciun efect în acest caz, întrucât schimbarea de gen a fost făcută înainte ca Regatul Unit să iasă efectiv din UE.
NATIONAL
Orientul Mijlociu – Erdogan acuză Israelul că îl sfiează fără ruşine pe secretarul general al ONU
Publicat
acum 42 de minutein
4 octombrie 2024De
adminPreşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat vineri Israelul că “îl sfidează fără ruşine” pe secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, pe care Israelul l-a declarat “persona non grata” pentru că nu a condamnat imediat atacurile de marţi ale Iranului, informează AFP, potrivit Agerpres.
Israelul “îl sfidează fără ruşine pe secretarul general al ONU”, a declarat şeful statului turc în timpul unui discurs la Adana, în sudul Turciei.
“196 de ţări din lume l-ar susţine probabil pe secretarul general al ONU. Cine sunteţi voi ca să emiteţi un edict împotriva secretarului general al ONU?”, a adăugat el.
Guterres a fost declarat miercuri “persona non grata” de Israel: şeful diplomaţiei israeliene, Israel Katz, îi reproşează că “nu a condamnat fără echivoc atacul odios al Iranului” de marţi cu rachete şi l-a acuzat că este “un secretar general anti-israelian care susţine teroriştii, violatorii şi asasinii”.
Relaţiile dintre ONU şi Israel – stat înfiinţat printr-o rezoluţie a Naţiunilor Unite votată în 1947 – sunt în mod notoriu dificile şi se află la cel mai jos nivel din 7 octombrie 2023, dată la care a avut loc atacul fără precedent al Hamasului palestinian, atac care a declanşat războiul în Fâşia Gaza.
Miercuri, în timpul unei sesiuni foarte tensionate a Consiliului de Securitate, în prezenţa ambasadorilor israelian şi iranian, Guterres a avut grijă să “condamne, încă o dată, în mod ferm, atacul masiv cu rachete al Iranului asupra Israelului”.
Cu toate acestea, el a criticat aspru ambele ţări, denunţând “ciclul inacceptabil” de violenţe într-o regiune aflată pe marginea “prăpastiei”.
Caz șocant în Portul Constanța! Un șofer a accidentat mortal un alt bărbat, în mod intenționat
JusMin Gorghiu: Over 61,000 criminal cases involving violent acts registered in 2024
Andrei Caramitru prezice o mutare bombă: Arabia Saudită poate arunca în aer economia Rusiei
Burduja anunță lansarea apelului de proiecte în cadrul programului de finanțare ElectricUp -ciclul 2
UE a decis pentru România: Trebuie să recunoască o schimbare de gen obţinută în alt stat UE
Se înființează o funcție importantă și bine plătită în Primăria Curtea de Argeș – CINE VA FI NOUL ȘEF NUMIT DE PRIMAR?
EXCLUSIV! Mascații au descins în apartamentul directorului Mitucă de la Spitalul Curtea de Argeș – Droguri deținute de chiriași
Atac armat de tip execuție în una dintre țările considerate cele mai sigure: Trei persoane au murit
ACUM! TIR răsturnat la Ciofrângeni pe DN 73 C
Când începe furtuna în București. Prognoza meteo anunțată de meteorologi pentru Capitală
VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni
VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina
VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC
VIDEO – ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – O mașina a intrat în țeava de gaze și a luat foc
PITEȘTI
ARGEȘ | Bărbat de 56 ani găsit împușcat
În seara zilei de 2 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați prin Serviciul Național Unic...
VEȘTI BUNE! Au “bubuit” salariile in Argeș! Salariul mediu brut a ajuns la 1800 Euro – Un argeșean ia 1000 euro în mână
Salariile din Argeș, în creștere semnificativă, dar încă sub media națională potrivit datelor oficiale O veste bună pentru angajații din...
ARGEȘ – Pensionar de 93 ani accidentat grav de un șofer neatent
Un grav accident rutier în care un pieton a fost acroșat a avut loc in această după amiază în localitatea...
VIDEO | Incendiu devastator în Argeș – 3 gospodării făcute scrum
Un violent incendiu izbucnit a izbucnit in urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din Poiana Lacului. Acesta s-a extins rapid...
Curtea de Argeș
EXCLUSIV! Mascații au descins în apartamentul directorului Mitucă de la Spitalul Curtea de Argeș – Droguri deținute de chiriași
Acțiune în forță la Curtea de Arges , miercuri seara, a mascaților într-un dosar care vizeaza traficul de droguri de...
ACUM! TIR răsturnat la Ciofrângeni pe DN 73 C
Un grav accident rutier s-a produs în urmă cu puțin timp pe DN 73 C, în localitatea Ciofrângeni, unde un...
Femeie din Sălătrucu bătută crunt de concubin – A FOST ARESTAT!
În ziua de 30 septembrie a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost...
Poliția din Domnești, capturi de lemne fără acte – Bărbați din Mălureni și Domnești prinși in trafic
Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domnești au depistat un bărbat de 44 de ani, din Mălureni, care conducea...
Bărbat din Sălătrucu prins cu lemne fără acte – LE TRANSPORTA CU O MAȘINĂ FĂRĂ ITP și ASIGURARE
Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Tigveniau depistat un bărbat de 26 de ani, din Sălătrucu, care conducea o...
Mioveni
Bucuria constructorilor! Magazinul Leroy Merlin din Pitesti se deschide săptămâna viitoare – VEZI DETALII și PROGRAM
Lantul de magazine de bricolaj Leroy Merlin, al doilea jucator de pe piata de bricolaj din Romania, cu o retea...
PRO ARGEŞ TV – O nouă televiziune pentru argeșeni a primit undă verde de la CNA
Consiliul Național al Audiovizualului a adus o veste bună pentru telespectatorii din Argeș, aprobând în ședința de ier, în unanimitate,...
DSV a făcut prăpăd! Zeci de amenzi și zeci de tone de alimente retrase din magazinele din Argeș
Inspectorii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș au efectuat 154 controale în cursul lunii august...
ARGEȘ | Tineri, reținuți de polițiști pentru falsificarea și folosirea de adeverințe medicale false
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, în dimineața zilei de 05 septembrie a.c., au pus în aplicare un...
Câmpulung
TIR răsturnat într-o prăpastie în Argeș
În urmă cu puțin timp pompierii argeșeni au fost anunțați prin 112 despre un accident între n care un cap...
ARGEȘ | Un bărbat de 38 ani și-a snopit mama în bătaie, în plină stradă
Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria...
Elena Lasconi neagă faptul că Primăria Câmpulung e anchetată de Parchetul European: „Știu cine a plătit minciuna şi cine a dat-o în presă”
Lidera Uniunii Salvați România (USR), Elena Lasconi, care este și candidata formațiunii în alegerile prezidențiale, a respins vineri seară afirmaţiile...
În Trend
- ACTUALacum 5 zile
Se înființează o funcție importantă și bine plătită în Primăria Curtea de Argeș – CINE VA FI NOUL ȘEF NUMIT DE PRIMAR?
- ACTUALacum o săptămână
VIDEO | Tărăboi la Curtea de Argeș – Tineri bicicliști au vandalizat coșuri de gunoi
- ACTUALacum o săptămână
Curtea de Argeș în haos rutier total! Primăria, Poliția unde sunteți? FESTIVAL DE ÎNJURĂTURI LA ADRESA PSD
- ACTUALacum o zi
EXCLUSIV! Mascații au descins în apartamentul directorului Mitucă de la Spitalul Curtea de Argeș – Droguri deținute de chiriași
- ACTUALacum 2 săptămâni
TIR răsturnat într-o prăpastie în Argeș
- ACTUALacum 2 săptămâni
VIDEO – Bărbat surprins abandonând doi câini în centrul Curții de Argeș
- ACTUALacum o săptămână
Condamnare record: un dezvoltător imobiliar a primit 865 de ani de închisoare, după devastatorul cutremur din Turcia
- NATIONALacum o săptămână
SURSE Înalt fucționar ANAF și `rechinul Magiunică` țintele DNA în dosarul de evaziune în imobiliare – Cum a făcut avere Cornel Petruț în `joaca` cu TVA-ul