Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Secretarul general al ONU: Războiul din Ucraina va continua / Nu văd perspective serioase de negociere

Publicat

in

António Guterres, secretarul general al ONU a declarat că este de părere că războiul Rusiei în Ucraina „va continua” și că nu vede o perspectivă pentru negocieri de pace „serioase” în viitorul imediat, potrivit The Guardian.

Antonio Guterres, la BuchaFoto: Efrem Lukatsky / AP – The Associated Press / Profimedia

Vorbind reporterilor în timpul conferinței sale anuale de sfârșit de an de la New York, Guterres a declarat că „nu va renunța la urmărirea păcii în Ucraina, în conformitate cu dreptul internațional și cu Carta Națiunilor Unite”, referindu-se la principiul-cheie al Cartei ONU de respectare a suveranității și integrității teritoriale.

El a declarat că nu este optimist în ceea ce privește posibilitatea unor negocieri de pace eficiente între Ucraina și Rusia în viitorul imediat, adăugând: „Eu cred că confruntarea militară va continua”.

Cu toate acestea, el a declarat că „speră cu tărie că se va putea ajunge la pace în 2023, citând consecințele grele pentru populația Ucrainei, societatea rusă și economia globală dacă nu se va ajunge la un acord.

„Toate acestea sunt motive pentru ca noi să facem tot ce este posibil pentru ca o soluție de pace să aibă loc înainte de sfârșitul anului 2023”, a declarat el.

Între timp, el a declarat că se va concentra pe creșterea eficienței unui acord mediat de ONU care a reluat transporturile de alimente și îngrășăminte din Marea Neagră ale Ucrainei, va continua să încerce să repornească exportul de amoniac rusesc prin Ucraina și va încerca să accelereze schimbul de prizonieri de război.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Liberalii, mulțumiți de rezultatul alegerilor / Ciucă: Votul reconfirmă că PNL este cel mai puternic partid de dreapta din România

Publicat

in

Deși au pierdut șase Consilii Județene printre care Suceava , Prahova și Timiș, conducerea PNL a anunțat că este mulțumită de rezultatul alegerilor. După o ședință care a durat mai bine de șase ore, liberalii au anunțat că votul din 9 iunie a reconfirmat PNL -ul drept „cel mai puternic partid de dreapta din România”.

Nicolae CiucăFoto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PNL, Nicolae Ciucă a anunțat că toţi liderii de filială au stabilit, în unanimitate, ca partidul să aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale.

”Am avut o analiză a rezultatelor şi, sigur, am plecat de la datele pe care le avem astăzi de la BEC. Discutăm despre scorul politic al PNL, de peste 30%, şi un număr de 2,5 milioane de voturi (…) Acest vot totodată reconfirmă PNL ca fiind cel mai puternic partid de dreapta din România”, a declarat, liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL a anunţat că toţi preşedinţii de filială au stabilit, în unanimitate, ca liberalii să aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale.

”Am avut dialog şi am lăsat fiecare preşedinte de filială să-şi exprime propria analiză, propriul punct de vedere. La final am avut o discuţie legată de perspectiva alegerilor viitoare”, a anunţat liderul PNL.

Întrebat dacă s-a pus în discuţie ca eventuala sa candidatură la alegerile prezidenţiale să fie susţinută de mai multe formaţiuni de dreapta, Nicolae Ciucă a răspuns:

”Ceea ce vă pot spune cât se poate de asumat şi de responsabil este faptul că, pe o aslfel de decizie, ne luăm această libertate de a discuta, de a negocia cu orice paetid care doreşte să susţină politicile de dreapta, ţinând cont de faptul că PNL a fost partidul care, de când este la guvernare (…) a fost apărătorul a ceea ce a însemnat cota unică, Pilonul II de pensii. Am fost cei care am susţinut mediul de afaceri şi am vorbit şi am făcut tot ce a ţinut de noi să venim cu politici care să crească, să consolidere capitalul românesc”, a explicat Ciucă.

Liberalii s-au reunit vineri, la Brașov, într-o ședință cu liderii de organizații pentru a analiza rezultatul alegerilor.

Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Nicolae Ciucă pasează pe părinți mutarea datei prezidențialelor: S-au plâns că se suprapune cu examenul de Capacitate!

Publicat

in

Nicolae Ciucă precizează că eventuala schimbare a datei pentru alegerile prezidențiale trebuie analizată din perspectiva părinților care s-au plâns că se apropie examenul de capacitate, iar alegerile se suprapun cu începerea anului școlar.

Nicolae Ciucă a spus, răspunzând unei întrebări despre declarația premierului Marcel Ciolacu cu privire la alegerile prezindențiale, care ar trebui să se desfășoare în septembrie, că „am văzut cu toții că cetățenii români nu se mai lasă induși în eroare”.

„Este o chestiune foarte serioasă, nu este vorba despre nicio șmecherie, nu am avut niciodată un astfel de comportament, iar problema care a venit din feedback-ul și din analize de președinților de filială și de altfel am văzut și analizele unor analiști, ale unor comentatori legate de ceea ce a însemnat procesul electoral și efectele asupra procesului de învățământ, sunt părinți care au ridicat această problemă că se apropie examenul de capacitate și în unele școlii nu s-a rezolvat procesul de învățământ. Este singura chestiune care trebuie să fie analizată, ținând cont de faptul că alegerile prezidențiale practic se suprapun cu începerea anului școlar”, a adăugat liderul liberal.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend