Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Se rupe coaliția de guvernare? Al doilea om în stat: ‘Dacă eram în perioadă de pace, dacă nu aveam problemele economice, atunci probabil că puteam să ne jucăm de-a ruperea coaliției’

Publicat

in

Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, senator PNL, afirmă că nu se pune problema ieşirii de la guvernare a UDMR, deoarece nimeni nu doreşte o criză guvernamentală acum în România, punctând, însă, şi că un astfel de gest se face când greşeşte partidul, „nu când greşeşte premierul Ungariei”.

„Nu cred că se pune problema în aceşti termeni. Ieşirea de la guvernare se face atunci când greşeşte partidul care se află la guvernare, nu când greşeşte premierul Ungariei, şi asta o spun foarte clar şi răspicat, pentru că nimeni nu doreşte o criză guvernamentală acum în România. Dacă eram în perioadă de pace, dacă nu aveam problemele economice, problemele care ţin de securitate energetică, probleme care ţin de viaţa de zi cu zi, atunci probabil că puteam să ne jucăm de-a ruperea coaliţiei.

În momentul acesta, cred că această coaliţie trebuie să funcţioneze în continuare, însă asta nu înseamnă că trebuie să practicăm politica struţului atunci când sunt declaraţii complet nelalocul lor şi deplasate, pe teritoriul României, făcute de lideri europeni, la care au asistat şi liderii unui partid aflat la guvernare”, a susţinut Gorghiu, la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că poziţiile exprimate de oficialii români pe subiectul declaraţiilor premierului Ungariei în Transilvania au fost „mai mult decât tranşante”, în sensul disocierii de un discurs „care nu îşi are rostul”, menţionând că guvernarea nu are de ce să fie afectată de declaraţiile premierului maghiar, însă se aşteaptă la o explicaţie rezonabilă de la liderii UDMR care au fost prezenţi la Băile Tuşnad.

„Am văzut toate declaraţiile oficialilor români. Cred că au fost mai mult decât tranşante pe subiectul declaraţiilor premierului Ungariei. Ne-am disociat cu toţii, un discurs care nu îşi are rostul atunci când vorbim de un lider politic important. Atât premierul României, cât şi preşedintele României, sunt oameni cu valori pro-europene, s-au disociat de mesajele date în Transilvania.

Sigur că sunt două discuţii separate, guvernarea nu are de ce să fie afectată de declaraţiile premierului maghiar, însă şi eu mă aştept, ca mulţi oameni din România, să aud o explicaţie rezonabilă de la cei care au fost prezenţi acolo din partea UDMR. Eu cred că domniile lor vor reevalua acest discurs. Probabil că s-a scurs puţin timp pentru a face această reevaluare, dar după ce au văzut valul de reacţii europene, cât şi din coaliţia aflată la guvernare a preşedintelui, a premierului, a preşedinţilor partidelor din coaliţie, sunt absolut convinsă că această reevaluare va veni şi că se vor gândi de două ori atunci când sunt martori”, a punctat Gorghiu, informează agerpres.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Militantismul homosexualilor si lesbienelor, interzis in Rusia

Publicat

in

Dupa o dezbatere de cinci ore, Curtea Suprema a Rusiei a decis scoaterea in afara legii a miscarii LGBT – curent international care reuneste homosexuali, lesbiene, bisexuali si transgenderi. Solicitarea a venit din partea ministerului Justitiei de la Moscova. Astfel, potrivit deciziei, persoanele care fac propaganda LGBT sunt pasibile de inchisoare pana la 10 ani. Presedintele Vladimir Putin se considera gardianul societatii traditionale rusesti si a spus adesea ca nu va permite ca in Rusia copiii sa fie bombardati cu mesaje ale minoritatilor sexuale. Cercurile minoritatilor sexuale din Rusia si din strainatate sunt revoltate. Mai multe citeste aici https://www.ucoz.ro/rusia-scoate-miscarea-lgbt-in-afara-legii/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Avocatul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş: Strămutarea a fost înregistrată înainte de rămânerea definitivă a hotărârii

Publicat

in

Răzvan Doseanu, avocatul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a declarat miercuri pentru AGERPRES că pe 7 decembrie la Înalta Curte se va judeca cererea de strămutare în dosarul în care edilul este acuzat de luare de mită, depusă înainte de condamnarea sa definitivă.

Cătălin Cherecheş a fost depistat şi reţinut marţi de poliţiştii bavarezi în Augsburg, Germania, după ce fugise din ţară.

”Practic, noi avem termen în 7 decembrie la Înalta Curte pentru strămutare, teoretic poate să ajungă până atunci în ţară ca să fie şi dumnealui prezent. Ar trebui să-şi expună şi dumnealui punctul de vedere. Există şi varianta că, dacă până atunci nu va fi adus în ţară, să se încerce participare lui prin videoconferinţă sau e posibil să se amâne cauza sau să se soluţioneze şi fără dumnealui. (…) Strămutarea a fost înregistrată înainte de rămânerea definitivă a hotărârii”, a mai spus Răzvan Doseanu.

O eventuală strămutare ar duce la anularea hotărârii definitive de condamnare pronunțate de Curtea de Apel Cluj.

Acesta a explicat că depinde de Cherecheş dacă va opta pentru o predare simplificată, rapidă către autorităţile române sau dacă se opune.

„Aştept să pot să discut cu domnul Cherecheş, dacă i se permite să sune şi avocatul din România. Din câte ştiu eu, dar asta autorităţile ne pot spune mai exact, dar legea de cooperare este aceeaşi. Există două variante: o variantă simplificată în care domnul Cherecheş consimte de îndată la predare, care ştiu că este una foarte rapidă, şi una în care formulează o opoziţie, ca să spun aşa, la predare. Încă nu ştiu care ar fi următoarele motive, dar cu siguranţă avocatul din Germania va analiza şi până la urmă decizia îi aparţine domnului Cherecheş. (…) Depinde de domnul Cherecheş dacă consimte direct la predare pentru o predare simplificată, rapidă sau dacă se opune predării şi sunt întreprinse alte demersuri care pot prelungi durata. Rămâne să vorbesc şi cu avocatul din Germania”, a arătat Răzvan Doseanu.

Primarul Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie, a fost depistat şi reţinut marţi de poliţiştii bavarezi în Augsburg, Germania.

Acesta a fost depistat de partenerii externi pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.

Vineri, primarul Cătălin Cherecheş a fugit din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea, folosindu-se de un act de identitate al unei rude.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend