Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Se majorează salariile polițiștilor și militarilor! Documentul pregătit de Guvernul Ciucă

Publicat

in

Guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă urmează să majoreze salariile polițiștilor și militarilor, prin hotărâre de guvern.

Mai exact, Guvernul PNL-PSD-UDMR pregătește actualizarea cuantumului soldei de grad/salariului gradului profesional deținut de personalul militar, respectiv polițiștii și polițiștii de penitenciare.

Pe site-ul Ministerului Apărării Naționale a fost pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern. Astfel, salariile polițiștilor și militarilor urmează să fie actualizate la valoarea salariului minim brut pe țară.

Potrivit Articolului 1 al HG-ului pregătit de Coaliția PNL-PSD-UDMR, „cuantumul soldei de grad/ salariului gradului profesional deținut de personalul militar, polițiștii și polițiștii de penitenciare se actualizează proporțional cu evoluția salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată aprobat prin hotărâre a Guvernului”.

La Art. 2 al proiectului citat apar cuantumurile soldelor/salariilor de grad actualizate, după cum urmează:

Ofițeri

General, amiral, chestor general de poliție – 1.000 lei

General-locotenent, viceamiral, chestor-șef de poliție – 975 lei

General-maior, contraamiral, chestor principal de poliție – 950 lei

General de brigadă, general de flotilă aeriană, contraamiral de flotilă, chestor de poliție/penitenciare – 925 lei

Colonel, comandor, comisar-șef de poliție/penitenciare – 900 lei

Locotenent-colonel, căpitan-comandor, comisar de poliție/penitenciare – 850 lei

Maior, locotenent-comandor, subcomisar de poliție/penitenciare – 825 lei

Căpitan, inspector principal de poliție/penitenciare – 800 lei

Locotenent, inspector de poliție/penitenciare – 775 lei

Sublocotenent, aspirant, subinspector de poliție/penitenciare – 750 lei

Maiștri militari

Maistru militar principal – 725 lei

Maistru militar clasa I – 700 lei

Maistru militar clasa a II-a – 675 lei

Maistru militar clasa a III-a – 650 lei

Maistru militar clasa a IV-a – 625 lei

Maistru militar clasa a V-a – 600 lei

Subofițeri și agenți de poliție/ penitenciare

Plutonier adjutant principal/șef, agent-șef principal de poliție/penitenciare – 725 lei

Plutonier adjutant, agent-șef de poliție/penitenciare – 700 lei

Plutonier major, agent-șef adjunct de poliție/penitenciare – 675 lei

Plutonier, agent principal de poliție/penitenciare – 650 lei

Sergent major, agent de poliție/penitenciare – 625 lei

Sergent – 600 lei

Soldați și gradați profesioniști

Caporal clasa I – 590 lei

Caporal clasa a II-a – 565 lei

Caporal clasa a III-a – 550 lei

Fruntaș – 525 lei

Soldat – 500 lei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Armistițiul Hamas – Israel sare în aer: Atac armat cu mai mulți morți într-o colonie evreiască din Ierusalim

Publicat

in

Un atac cu armă de foc a avut loc joi în zona coloniei evreieşti Ramot, la Ierusalim, în timp ce armistiţiul dintre Israel şi Hamas era prelungit a şaptea zi la rând, anunţă salvatori israelieni, iar doi presupuşi atacatori au fost ”neutralizaţi”, a anunţat poliţia, relatează AFP, scrie News.ro.

Potrivit unui prim bilanţ, trei persoane au fost ucise, iar alte şapte rănite, între care mai multe grav.

Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, anunţă că a primit o alertă, la ora locală 7.38 (şi ora României), cu privire la un atac cu armă de foc ”în apropierea unei staţii de autobuz” în zona Ramot.

Autorităţile ”sunt pe cale să îngrijească răniţii”, unii ”grav” răniţi.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Haos pe malul stâng al Niprului. Rușii intră în propriul câmp minat în timp ce forțele ucrainene aduc întăriri și avansează

Publicat

in

Forțele Kievului au făcut progrese pe malul stâng al râului Nipru, în regiunea Herson din sudul Ucrainei, potrivit unor surse rusești, se arată în analiza de joi a Institutului pentru Studiul Războiului.

Un soldat ucrainean desfășoară o misiune cu drona FPV pentru a ținti pozițiile rusești de pe malul estic al râului NipruFoto: Virginie Nguyen Hoang / AFP / Profimedia

Forțele ucrainene au continuat miercuri atacurile terestre pe malul estic (stâng) al regiunii Herson și ar fi avansat, porivit unor surse rusești.

Millbloggeri ruși au afirmat că forțele ucrainene au avansat la sud-vest de Krynky (la 30 km nord-est de orașul Herson și la 2 km de râul Nipru) și au stabilit un cap de pod într-o zonă forestieră din apropiere.

Surse rusești au mai spus că luptele sunt în curs de desfășurare în apropiere de Krynky și că unitățile rusești de aviație și artilerie lovesc puternic zona. Statul Major General ucrainean a raportat că forțele Kievului mențin pozițiile pe malul estic al râului Nirpu.

Corespondenții ruși au afirmat că forțele ucrainene continuă să transfere noi grupuri de asalt pe malul stâng și că 300-400 de militari ucraineni se află în apropiere de Krynky.

Forțele rusești se luptă să împiedice eforturile ucrainene de aprovizionare și întărire a pozițiilor lor pe malul estic al regiunii Herson, potrivit ISW.

Haos pe malul stâng al Niprului. Rușii nu se coordonează

Pe de altă parte, eșecul Moscovei de a stabili o structură de comandă coerentă între forțele care se apără pe malul estic (stâng) al regiunii Herson continuă să degradeze moralul și capacitățile de luptă ale Rusiei, mai afirmă ISW.

Statul Major General ucrainean a raportat miercuri că soldați ai Brigăzii 810 de Infanterie Marină, care aparține Flotei ruse de la Marea Neagră, ce operează în apropiere de Krynky (la 30 km nord-est de orașul Herson și la 2 km de râul Nipru) refuză să efectueze atacuri asupra pozițiilor ucrainene din cauza lipsei de coordonare a artileriei, a transmiterii de informații tactice și a unei comunicări adecvate cu privire la amplasarea câmpurilor de mine rusești.

Statul Major General ucrainean a raportat că hărțile câmpurilor minate rusești sunt clasificate și că comandanții ruși nu s-au coordonat cu unitățile de asalt cu privire la amplasarea acestor câmpuri minate, ceea ce a dus la 50 de victime în rândul Brigăzii 810 Infanterie Marină în ultima lună.

Incidentul de pe câmpul minat sugerează că comandații rușii responsabili cu apărarea malului estic nu reușesc să se coordoneze, subliniază ISW.

Infanteriștii marini au sosit în zona Krynky la începutul lunii octombrie 2023 și se pare că au preluat responsabilitatea pentru zonă de la Armata a 18-a Arme Combinate, după începerea operațiunilor terestre ucrainene pe malul estic al Niprului la mijlocul lunii octombrie 2023.

În octombrie, trupele ucrainene au traversat Niprul și au stabilit un cap de pod pe malul stâng al Niprului. Acum, forțele Kievului luptă pentru a extinde acest cap de pod.

Operatorii de drone ucraineni țintesc apărarea aeriană rusă și echipamente de radionavigații de-a lungul râului în speranța de a avansa în continuare în această zonă dificilă.

Atât forțele ucrainene, cât și cele rusești continuă să lupte în regiuna Herson, chiar dacă acum condițiile meteo sunt nefavorabile.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend