Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Se lansează o nouă linie de zbor direct din România către Dubai: Cât costă un pachet turistic

Publicat

in

Karpaten Turism va opera în premieră zboruri charter directe Timișoara – Dubai, în perioada Decembrie 2024 – Martie 2025. Pentru anunțarea acestora, tour-operatorul a organizat, în data de 10 iunie 2024, alături de reprezentanți ai Aeroportului Internațional „Traian Vuia” Timișoara și reprezentanții Ministerului de Turism din Dubai, respectiv „Visit Dubai”, un eveniment de amploare în cadrul căruia a fost anunțat programul de operare.

Conform statisticilor interne ale tour-operatorului, interesul turiștilor din vestul țării pentru destinații exotice este unul în creștere, Dubai fiind una dintre cele mai căutate destinații de vacanță, atât datorită multitudinii de atracții turistice și parcuri tematice potrivite familiilor cu copii, cât și a hotelurilor de top cu plaje private și aqua parks.

“În prezent, turiștii din vestul țării care doresc să călătorească în destinații exotice sunt nevoiți să se deplaseze către alte aeroporturi mari, precum Budapesta, Belgrad, Cluj-Napoca sau București, pentru a se îmbarca pe zboruri fără escale, ceea ce presupune transfer intern și un grad crescut de disconfort. Datorită cererilor de la agenția noastră din Timișoara și a agențiilor partenere de a organiza zboruri charter către destinații exotice cu plecare și din Timișoara, am identificat această nevoie a timișorenilor de a călători mai confortabil, fără escale sau transferuri către alte aeroporturi din țară și am luat decizia de a organiza o serie de zboruri charter către Dubai în sezonul de iarnă 2024-2025.” a declarat Alexandru Mărginean, CEO Karpaten Turism – Divizia Outgoing.

Prețurile pachetelor turistice pornesc de la 599 de euro

Zborurile charter vor fi realizate în parteneriat cu HiSky, companie aeriană românească cu capital integral privat, care deține și operează o flotă de opt aeronave din familia Airbus, apreciată atât în rândul turiștilor români pentru cursele de linie către destinații populare: Barcelona, Malaga, Bruxelles, Frankfurt, Dublin, Bordeaux, Tel Aviv și New York, rută relansată în premieră după 20 de ani, cât și a touroperatorilor pentru cursele charter realizate în colaborare către: Maldive, Republica Dominicană, Kenya, Zanzibar, Dubai, Thailanda, Turcia, Egipt, Spania, Grecia și Cipru.

Prețurile pachetelor turistice pentru Dubai cu zbor direct din Timișoara pornesc de la 599 euro/persoană și includ 7 nopți de cazare, transport cu avionul, transferuri locale și asistență turistică în limba română. Durata zborului va fi de doar 5 ore, iar frecvența va fi săptămânală în perioada anunțată.

„Dubai este una dintre destinațiile de top din cadrul portofoliului Karpaten Turism și suntem fericiți că putem aduce mai aproape de turiștii noștri din Timișoara această destinație cosmopolită. Pe viitor, ne dorim să putem introduce și alte destinații exotice din Timișoara.” a declarat Cristian Zaha, Director Comercial Karpaten Turism.

Alte destinații populare către care Karpaten Turism pune la dispoziția turiștilor din Timișoara pachete turistice cu zbor direct sunt: Turcia, Grecia, Spania, Cipru, Tunisia și Egipt.

Pentru mai multe informații și rezervări, turiștii se pot adresa consultanților de turism din agenția Karpaten Turism din Timișoara (Strada Oituz Nr. 5, Parter, Timișoara), dar și agențiilor partenere din toată țara. Ofertele sunt disponibile și online pe site-ul karpaten.ro.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Jucătorii Croaţiei au vândut la licitație cele 26 de tricouri folosite în primul meci la EURO 2024. Tricoul lui Luka Modric a strâns cea mai mare sumă

Publicat

in

Cele 26 de tricouri folosite de jucătorii Croaţiei în primul meci al Euro-2024 împotriva Spaniei (0-3, 15 iunie) s-au vândut la licitaţie pentru suma de 24.337 de euro, conform news.ro.

Deloc surprinzător, tricoul lui Luka Modric a fost cel care a strâns cea mai mare sumă. Astfel  tricoul purtat de căpitanul Vatreni pe Olympiastadion din Berlin a strâns 7.362 de euro. Cu mult peste cele purtare de Mateo Kovacic (1.704 euro) şi Josko Gvardiol (1.505 euro).

Suma obţinută de Modric este pe cale să fie depăşită. Tricoul purtat de câştigătorul Balonului de Aur 2018 împotriva Albaniei (2-2, 19 iunie) a ajuns deja la 6.120 de euro, sâmbătă după-amiază, cu două zile înainte de închiderea licitaţiei.

Croaţia va juca al treilea meci din faza grupelor împotriva Italiei, luni seara, la Leipzig (22:00). Dacă Croaţia nu câştigă, ar putea fi ultimul meci al lui Modric, în vârstă de 38 de ani, la un Campionat European.

Citeste mai mult

NATIONAL

Revoluție în administrația Capitalei – Opt instituții se desființează, la altele se schimbă organigrama

Publicat

in

Un număr de opt instituţii şi direcţii din subordinea Municipalităţii urmează să fie desfiinţate, după ce activitatea şi personalul lor vor fi transferate altor instituţii, până la data de 15 iulie, conform unor proiecte de hotărâre care vor fi dezbătute în şedinţa de vineri a Consiliului General al Capitalei (CGMB), notează Agerpres.

Pe ordinea de zi figurează şi alte proiecte pentru reorganizarea unor instituţii din subordinea PMB. Propunerile de reorganizare au fost făcute în conformitate cu Legea 296/2023 privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung. Mai exact, măsurile vizează încadrarea în procentul de 8% funcţii de conducere, conform Legii 296/2023.

Lista instituțiilor care se desființează

Astfel, activitatea şi personalul Direcţiei Generale de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public vor fi transferate la Centrul de Cultură Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului. Centrul de cultură are în prezent 51 de posturi, dintre care 7 de conducere, iar Direcţia de Arhitectură Peisagistică are 64 de posturi, dintre care 8 de conducere. Noua organigramă va avea 98 de posturi, dintre care 8 de conducere.

Totodată, Centrul Metropolitan de Educaţie şi Cultură Ioan Dalles, Centrul Cultural Expo Arte şi Centrul pentru Tineret vor fi transferate la Şcoala de Artă Bucureşti, care se reorganizează şi îşi schimbă denumirea în Şcoala de Belle Arte. Aceasta va avea 72 de posturi, dintre care 5 de conducere. Cele patru instituţii au în prezent un total de 89 de posturi aprobate.

Centrul pentru Seniori va fi transferat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, care va avea astfel un total de 884 de posturi, dintre care 49 de conducere. În prezent, Centrul pentru Seniori are 47 de posturi, dintre care 7 de conducere, iar DGASMB are 864 de posturi, dintre care 70 de conducere.

Activitatea şi personalul Centrului de Protecţie a Plantelor urmează să fie transferate la ALPAB. În urma acestei măsuri, numărul total de posturi al ALPAB va creşte de la 371 la 386, iar numărul posturilor de conducere se va mări de la 22 la 24. În prezent, Centrul de Protecţia a Plantelor are 47 de posturi, dintre care 5 de conducere.

Activitatea şi personalul Centrului Cultural Lumina vor fi transferate la Creart. În prezent, Lumina are 15 posturi, iar CREART are 49, urmând să rezulte o instituţie cu 54 de posturi, dintre care 4 de conducere.

Activitatea şi cele 8 posturi de la Casa Artelor Dinu Lipatti vor fi transferate Muzeului Municipiului Bucureşti.

Aproape 100 de posturi desființate

Conform unui alt proiect, numărul de posturi din Primăria Capitalei va fi redus la 1.175, faţă de 1.272 în prezent (dintre care 146 de conducere). Cele 1.175 de posturi vor fi repartizate astfel: 976 funcţii publice, dintre care 93 de funcţii de conducere, 196 de funcţii de natură contractuală dintre care 7 funcţii contractuale de conducere şi 3 funcţii de demnitate publică.

În ce priveşte Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale reorganizarea va determina reducerea numărului de posturi de la 1.399 la 1.302. Numărul posturilor de conducere va fi redus de la 72 la 51.

La nivelul Direcţiei Generale a Poliţiei Locale, în urma reorganizării, numărul de posturi va fi redus de la 514, dintre care 47 de conducere, la 433 de posturi, dintre care 23 de conducere.

Pe ordinea de zi figurează, de asemenea, proiecte privind aprobarea organigramei, a numărului total de posturi şi a regulamentului de organizare şi funcţionare pentru 13 teatre din Capitală, precum şi pentru Opera Comică pentru Copii.

La acestea se adaugă proiecte privind organigramele următoarelor instituţii: Proedus, Arcub, Administraţia Fondului Imobiliar, Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

ACTUALacum 23 de ore

VIDEO | “Nesimțitule, iar te plimbi pe banii noștri!” – Primarul Panțurescu și martalogul Moise, prinși la cumpărături cu mașina primăriei

Cetățenii din urbea regală nu mai suportă bătaia de joc a reprezenanților administrației PSD și îi penalizeaza de fiecare dată...

ACTUALacum 24 de ore

Rușine mare la târla regală! ISU controlat “Grădinița Groazei” din Curtea de Argeș și a amendat Primăria PSD cu 50.000 lei

Administrația PSD din orașul regal primește o nouă palmă care arată tupeul și incompetența târlei regale conduse de Panțurescu. Cea...

ACTUALacum 24 de ore

DE TOT RÂSUL! Bumperele din Curtea de Argeș, atracții turistice pe Google Maps – Istoricii Dumitrache și Moisescu elaborează deja monografia Hopului Hazardelor

Prostia naște… atracții turistice la Curtea de Argeș! Faimoasele bumpere din orașul basarabilor, intens discutate de turistii nervosi pe forumurile...

ACTUALacum 3 zile

Ziarul PROFIT a avut iar dreptate, Jandarmeria a intervenit: Dosar penal pentru amenajarea abuzivă a unui drum în golul aplin – Bărbatul este din Corbeni

În timp ce presa pupincuristă a fost ocupată să lustruiască pantofii granzilor partidelor, ziarul PROFIT a fost, ca de multe...

ACTUALacum 3 zile

EXPERIENȚĂ IOC, ȘCOALĂ PUȚINĂ – Noul Consiliu Local Curtea de Argeș, cel mai slab de la Revoluție încoace – Chioșcari, ciobani si traseiști politici, printre cei care vor decide soarta orașului regal

S-au oficializat rezultatele finale ale alegerilor locale la Curtea de Argeș iar, de azi dimineață, noii aleși locali au dat...

Publicitate

Câmpulung

În Trend