Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Se construiește fabrica viitorului în România: țara noastră devine cu jucător-cheie la nivel mondial

Publicat

in

România a devenit o țară în de care marii investitori sunt atrași să construiască. Belgienii de la Sonaca anunță faptul că au început construcția unei fabrici în comuna Moldovenești, din județul Cluj, care va face din România un hub internațional pentru tehnologie avansată. Fabrica Sonaca va construi piese de ultimă generație pentru avioane, iar în noua fabrică vor fi angajați 160 de specialiști din România. Fabrica Sonaca este așteptată să înceapă producția în vara anului 2025.

“România devine epicentrul inovației în industria aerospațială mondială! Sonaca ridică o nouă fabrică în județul Cluj, transformând comuna Moldovenești în hub-ul mondial al tehnologiei avansate.

Cu o investiție masivă de 38 de milioane de euro, Sonaca își consolidează prezența în România, profitând de sprijinul statului în valoare de 2,7 milioane de euro. Această nouă unitate de producție va crea 160 de locuri de muncă și va aduce o infuzie de inovație și excelență în industria locală.

Fabrica va fi motorul de creștere pentru Sonaca, susținând contractele cu gigantul aerospațial Airbus, inclusiv pentru cele mai noi modele A321. Această mișcare marchează un moment istoric pentru România, consolidându-și poziția ca un jucător de frunte în industria aerospațială globală.

Investiția se ridică la 38 milioane de euro. Clădirea va fi terminată până la sfârșitul anului 2024, apoi, instalarea echipamentelor va avea loc în primul semestru al anului 2025, iar producția va fi demarată până în vara anului 2025. În total vor fi create 160 de locuri de muncă”, au transmis reprezentanţii grupului belgian.

Se construiesc piesele viitorului

Belgienii de la Sonaca susțin că fabrica din România va fi un punct central pentru producția de flapsuri interioare pentru Airbus A321 XLR (Extra Long Range), un pas semnificativ către viitorul aviației.

Fabrica va fi nu doar un centru de excelență, ci și un punct central pentru producția de flapsuri interioare pentru Airbus A321 XLR (Extra Long Range), un pas semnificativ către viitorul aviației. În plus, aici se va produce o parte semnificativă din piesele slaturilor pentru avioanele A320.

Această evoluție nu este doar un vis împlinit pentru Sonaca, ci și un pas hotărâtor pentru industria aerospațială românească și globală. Anunțul a fost făcut cu mai bine de o lună în urmă, iar acum suntem pe cale să vedem visul devenind realitate.

Vom fi unul dintre puținii producători industriali din Europa care va obține certificarea pentru a face tratamente speciale de suprafață componentelor din aluminiu pentru flapsurile și slaturile din structura aripilor de avion. Ne propunem să aducem noi programe în viitor, dar acest lucru este încă în discuții de evaluare cu clienții”, mai arată belgienii.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Răsturnare de situație: Digi nu poate cumpăra Telekom România. Tranzacția anului s-a împotmolit

Publicat

in

Compania Digi și Clever Media, care deține inclusiv Prima TV, notificaseră Bursa de Valori București că au în plan achiziția Telekom România. Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a intervenit și a spus că această tranzacție nu se poate realiza pentru că cele trei companii nu au notificat Consiliul Concurenței. El a explicat că, în primă fază, trebuie analizate datele tranzacției și apoi vor vedea dacă au undă verde pentru a finaliza achiziția.

“Digi a anunţat ieri (luni – n.red.) că va sprijini achiziţia Telekomului. (…) O să vedem. N-am primit până acum nicio notificare, deci de-abia intenţia între cele două companii, sau cele trei companii, că Telekomul vrea să vândă, Telekom Germania vrea să vândă şi vrea să cumpere una din firmele domnului Tomşa împreună cu Digi. Deci, această tranzacţie, repet, e o formă nouă.

Tranzacţia veche au retras-o vineri, ne-au anunţat luni că vor să restructureze tranzacţia prin intervenţia lui Digi, au anunţat Bursa (…) Dar aşteptăm şi noi să primim detaliat detaliile tranzacţiei şi atunci o să facem noi analiza de concurenţă, care va merge în paralel cu analiza pe securitate naţională, care se face la nivelul Guvernului. (…)

Ştiu că de doi ani se chinuie Telekom să vândă operaţiunile din România. Ce pot să spun? Le urăm succes, în acelaşi timp trebuie şi ei să respecte nişte reguli în această ţară. Trebuie să fim siguri că cel care cumpără Telekom va putea să menţină infrastructura în funcţiune, va respecta contractele pe care le are cu clienţii şi fiind vorba de o infrastructură critică de comunicaţie există şi această dimensiune privind securitatea naţională. Deci, instituţiile de securitate naţională vor să se asigure că noul operator, repet, e capabil (…) să gestioneze infrastructura într-un mod care asigură protejarea intereselor de securitate ale statului”, a declarat Bogdan Chiriţoiu.

Anunțul făcut de Digi, Clever Media și Telekom

”Acorduri incheiate de Digi Romania S.A. (denumita anterior RCS & RDS S.A.), filiala din Romania a Societatii

Societatea informeaza piata ca, in data de 27 mai 2024, Digi Romania S.A. („Digi”) a incheiat un acord de principiu privind principalii termeni si conditii pentru achizitionarea de catre West Network Invest S.R.L, un vehicul investitional detinut majoritar de catre Digi si minoritar de catre grupul Clever Media, a unei detineri de 99,9999994% din capitalul social al Telekom Romania Mobile Communications S.A. („Telekom Romania Mobile”) de la Hellenic Telecommunications Organization S.A. („Tranzactia”). Incheierea Tranzactiei este conditionata de mai multe aspecte, printre care finalizarea analizei de due diligence, obtinerea aprobarilor necesare de la autoritatile competente si finalizarea si semnarea documentatiei aferenta Tranzactiei.

Conform intelegerii dintre actionarii West Network Invest S.R.L., in cazul in care Tranzactia este finalizata, Telekom Romania Mobile urmeaza sa ramana in piata ca operator independent de telecomunicatii.”, anunță, pe site-ul Bursei de Valori București, Serghei Bulgac, director general al Digi România.

Citeste mai mult

NATIONAL

Piedone vrea și el la Cotroceni ca Burduja: Să mă invitați si pe mine! Și eu sunt candidat! Pe 9 veți avea o surpriză! Nu sunteți dumnezeu! 4 ani de nimic…

Publicat

in

Primarul Sectorului 5 și candidat la Primăria Generală a Capitalei, Cristian Popescu Piedone, reacționează prompt după ce presa a relatatSebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, ar fi fost primit de președintele Klaus Iohannis care prin această mișcare și-ar fi dat binecuvântarea și ar fi indicat electoratului de dreapta cine e cel sprijinit de Cotroceni și încotro ar trebui să se îndrepte votul electoratului de dreapta din Capitală.

Cristian Popescu Piedone îi transmite președintelui României că și el este candidat și că ar trebui invitat la Cotroceni. El îi amintește președintelui că gestul său de acum 4 ani de a se afișa public cu actualul primar general al Capitalei nu le-a adus bucureștenilor decât un primat total absent și un București ”maidanizat”.

El îl întreabă retoric pe președintele Klaus Iohannis dacă chiar are impresia că Sebastian Burduja are vro șansă și îi transmite să lase ”sforăriile” pentru că lui nu îi este frică și că pe 9 iunie va avea o mare surpriză din partea bucureștenilor la urne.

“Guvernul meu”, “Primarul meu”…

Acum vreo patru ani, când Eugenia  costa un leu și viața era bună, ați chemat la palat un trântor și l-ați uns primar general!

Parcă îl văd, izmenit, speriat și teleghidat la poarta de cleștar a Domniei Tale!

După împărtășanie, vi s-a numit favoritul și ați cam nenorocit, împreună, Bucureștiul!

4 ani de București maidanizat!

4 ani de iad în trafic!

4 ani de parcuri abandonate!

4 ani de parcări tot mai scumpe!

4 ani de gălăgie și NIMIC!

4 ani de NIMIC!

În vremea asta, dumneavoastră și liberalii din umbră… Botswana, Caraibe, Madagascar și alte destinații de vacanță unde ați cheltuit, nene, fără milă din banii românilor!

Nicio vorbă despre trântor!

Coada între picioare, joc de glezne, capul între perne!

Nu mi-e frică de dumneavoastră! Așa că vă spun direct: mi-ar fi rușine să înlocuiesc nicușorul cu odorul!

Vreți să bântuiți iar Bucureștiul, încă patru ani?

L-ați chemat la Palatul de clestar pe liberalul candidat și vreți să trageți iar sfori ca în 2020?

Ați experimentat cu leneșul și mai vreți încă o tură?

Dacă sunteti Președintele tuturor, NU faceti asta!

NU!

Vreți să alegeți și să numiți dumneavoastră primarul Capitalei? Păi… sunteți Dumnezeu?

NU! Nu sunteți Dumnezeu!

Mai aveti câteva luni și ne lăsați cu ale noastre toate! Foarte bine! Este o veste bună pentru țară!

Dacă sunteti corect, organizați o dezbatere cu toți candidații! La primărie, în stradă, pe maidane, în parcurile leneșului dumneavoastră, oriunde! Fiți isteț! Sau lăsați-ne, că ne descurcăm!

V-ar zice-o mulți, dar le este frică de gloata din jurul dumneavoastră!

Mie nu îmi este frică!

Așa că vă transmit ce ar fi corect să faceți, Președinte!

Chiar credeți că iese Burduja, dacă l-ați chemat la palat?

Pe 9, veți avea o surpriza!

Și veți fi trist!

Atât!”, s spus Piedone.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend