Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Se anunță încă un protest de amploare! Federaţia SANITAS cere creşterea cu 15% a veniturilor tuturor angajaţilor din sănătate și asistență socială

Publicat

in

Federația Sanitas cere creşterea cu 15% a veniturilor tuturor angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială şi negocieri cu Guvernul pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice, precizând faptul că în caz de refuz, va declanșa toate formele de protest în toate unităţile sanitare şi de asistenţă socială inclusiv deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector în situaţia în care Guvernul nu va manifesta deschiderea necesară pentru soluţionarea cu celeritate a revendicărilor.

Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS întrunit în sesiune extraordinară marţi, 17 ianuarie, a analizat nivelul de nemulţumire al salariaţilor din Sănătate şi Asistenţă socială şi problemele cu care se confruntă cele două sisteme la începutul acestui an şi a hotărât ”declanşarea tuturor formelor de protest în toate unităţile sanitare şi de asistenţă socială inclusiv deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector în situaţia în care Guvernul nu va manifesta deschiderea necesară pentru soluţionarea cu celeritate a revendicărilor”.

Acţiunile de protest vor fi organizate şi desfăşurate gradual, în baza şi conform noii legi a dialogului social, până la soluţionarea revendicărilor noastre şi la îmbunătăţirea semnificativă a situaţiei membrilor noştri de sindicat.

Revendicările Federaţiei SANITAS din România sunt: creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din SĂNĂTATE şi ASISTENŢĂ SOCIALĂ cu un procent de minim 15%, pentru acoperirea inflaţiei şi declanşarea, de urgenţă, a negocierilor între Guvernul României şi partenerii sociali, pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice, scrie news.ro

Citeste mai mult

NATIONAL

Dominic Fritz, la București pentru a-i susține pentru Clotilde Armand și Radu Mihaiu, care cer renumărarea voturilor: Miza e viitorul democrației românești

Publicat

in

Primarul USR al Timișoarei, Dominic Fritz, reales pentru un nou mandat la scrutinul de duminică, a mers, joi, la Biroul Electoral al Sectorului 1, alături de Clotilde Armand, care acuză fraude la vot și cere renumărarea voturilor, la fel ca primarul Radu Mihaiu. „Miza acestor zile este viitorul democrației românești și o repet”, a declarat Fritz.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Fritz a făcut aceste declarații alături de Clotilde Armand, care a cerut joi renumărarea voturilor, susținând că are dovezi că scrutinul din 9 iunie a fost fraudat și că va depune dovezile la Parchetul General.

„Povestea aici nu este despre Clotilde Armand, nu este despre Radu Mihaiu. Miza acestor zile este viitorul democrației românești și o repet: vitorul democrație românești. Peste tot în țară se întâmplă să fie procese verbale greșite, din intenție, din neatenție, Dumnezeu știe, dar sunt. Și peste tot în țară, acolo unde se descoperă o neconcordanță în procesul verbal, se numără din nou. Sunt peste tot în țară ocazii unde s-a schimbat primarul chiar cu un singur vot diferență, unde au fost mai multe renumărări și a ieșit de fiecare dată altcineva, au intrat unii în consiliul local pentru că au lipsit câteva voturi și după renumărare s-au descoperit. Deci, este o practică normală. Această practică normlă trebuie să continue și acum”, a spus primarul Timișoarei.

Până joi după-amiză, BEC nu a furnizat rezultatele finale ale alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie 2024.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, cere renumărarea voturilor la Sectorul 1, unde contracandidatul său de la PSD-PNL, George Tuță, și-a proclamat victoria. Ea spune că are dovezi că alegerile au fost fraudată și că le va depune la Parchetul General, unde a făcut plângere penală. O situație similară este și la Sectorul 2, unde Radu Mihaiu, aflat tot la câteva sute de voturi distanță de candidatul său de la PSD-PNL, Rareș Hopincă, a cerut renumărarea voturilor în mai multe secții de votare.

Citeste mai mult

NATIONAL

Europarlamentarii de la Dreapta Unită îi cer Ursulei von der Leyen să trimisă o misiune în România pentru a face o anchetă independentă asupra alegerilor

Publicat

in

Europarlamentarii alianței Dreapta Unită au trimis o scrisoare către președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care semnalează frauda de la alegerile din România, potrivit unui comunicat de presă al USR. În scrisoare, semnatarii arată că în ziua alegerilor au fost găsite buletine preștampilate pentru coaliția de guvernare PSD-PNL în București, dar și în alte orașe din țară și cer demararea unei anchetei independente.

Lansare Alianța Dreapta Unită – USR. PMP, Forța DrepteiFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

„Procesul electoral este pătat de acuzații de corupție electorală pe scară largă. Rezultatul voturilor, în special în capitala București, este îndoielnic. Exită numeroase suspeciuni de fraudă în două sectoare în care sunt primari care reprezintă opoziția democratică din România. Democrația este sub amenințare și cetățenii sunt jefuiți de puterea lor de vot”, se menționează în scrisoarea semnată de Dan Barna, Vlad Voiculescu, Vlad Botoș și Eugen Tomac.

Dreapta Unită cere oficialilor de la Bruxelles să trimită o misiune în România pentru a face o anchetă independentă asupra procesului electoral.

„Comisia Europeană trebuie să aibă o poziție clară pentru apărarea democrației și a cetățenilor europeni și să ceară autorităților române să ia în serios toate suspiciunile de fraudă și să găsească o soluție legală și corectă”, se arată în scrisoarea USR.

Scrisoarea a fost trimisă și către vicepreședinta pentru Demografie și Democrație, Dubravka Šuica, și către comisarul pentru Justiție, Didier Reynders.

Scrisoarea poate fi consultată AICI

USR sesizează și OSCE și Colegiul aleșilor locali din UE

Deputatul USR Iulian Bulai, lider de grup ALDE în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a sesizat Oficiul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) și Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei cu privire la modul cum au fost organizate alegerile din 9 iunie și la suspiciunile de fraudă din mai multe secții de votare.

„Statul de drept și democrația solidă înseamnă proceduri clare și procese electorale desfășurate impecabil, nu experimente, nu improvizații. Așa-zisa organizare a acestor alegeri nu avea cum să iasă bine, în lipsa digitalizării și a unei logistici adecvate. Zeci de mii de reprezentați și observatori din secțiile de votare au fost nevoiți să facă un efort peste puteri. A fost un proces care a excedat capacitatea umană. Și vedem acum sutele de contestații, pe probe evidente de fraudă, care nu sunt luate în calcul, de un aparat care lucrează antidemocratic”, declară deputatul USR Iulin Bulai.

USR a solicitat, în mod repetat, admiterea renumărării voturilor în secțiile cu suspiciuni grave de fraudă și înscrisuri greșite în procesele-verbale.

Citește și:

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend