Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

SCANDALOS! Grădinița mult lăudată de primar și martalogul-consilier Laura, funcționează ilegal și pune vieți în pericol – DSP și ISU vin în control, prefectul de Argeș doarme!

Publicat

in

Tarla PSD de la Curtea de Argeș, condusă de primarul Panțurescu consiliat de martalogul consilier personal Laura Ilie, riscă un dosar penal pentru fals si uz de fals. Mai grav este că tupeul celor doi, aceiași care zilele trecute se filmau reciproc precum pitipoancele politice incercand sa arate lumii pe facebook ce mandrete de gradiniță au facut, pune vietile angajaților dar și a copiilor in real pericol promovand o gradiniță fără autorizații și cu un dosar la ARACIP plin plin de minciuni, mai exact falsuri. Echipele PROFIT si PROFI 24 TV au atras atentia inca de acum o luna ca lucrărille la gradinita a carei inaugurare fusese intarziată cu peste 15 luni de zile au fost făcute in dorul lelii de o firma de casă a PSD Argeș. Forțați de imprejurari și de campania electorală, primaria PSD a decis sa permita inaugurarea acestei gradinite nou construite chiar pe 11 septembrie, prima zi de școala a anului scolar 2023-2024. Asta doar de dragul ca primarul Panțurescu si martalogul consilier Ilie Laura de a se filma si lauda reciproc si apoi sa le arate oamenilor pe Facebook ce pesediști performanți sunt ei. Realitatea este cu totul alta iar organele abilitate ar trebui sa se autosesizeze pentru cel putin doua infractiuni.

Astfel, gradinita a fost data in folosință după o recepție făcută pe orbește de un habarnist, tot pesedist, soț de directoare PSD. În dosarul de acreditare a gradinitei înaintat de tarla PSD s-au facut declarații în fals sub semnatura privată, fapt confirmat de directoarea DSP Argeș, Sorina Honțaru și ISU Argeș. Astfel, Sorina Honțaru ne-a declarat că Autorizația Sanitară de funcționare provizorie a fost eliberata chiar pe data de 11 septembrie, atenție, fără ca cineva de la DSP să verifice la fața locului condițiile din grădiniță. De asemenea, ISU Argeș confirmă că grădnița nu are aviz de securitate la incendiu. O gradiniță nu poate fi inaugurată în România, conform legii, fara a fi acreditata de ARACIP – Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar. Pentru a obtine fie si o acreditare provizorie, se depune cu cel putin 30 zile inainte de a intra in functune un dosar de solicitare a acreditarii. Printre altele, dosarul ar trebui sa contina o declaratie semnata prin care se confirmă că unitatea are toate avizele de la DSP si ISU. Cum Sorina Hontaru, directoarea DSP Argeș, susține că Autorizatia Sanitara de Functionare a fost eliberata acum 3 zile, pe orbește, adică fara o vizita a DSP la fata locului, este clar ca vorbim de un fals in dosarul de acreditare la ARACIP, depus, toeretic, undeva in luna iulie. De asemenea, autorizatia de securitate de la ISU nu exista deloc, astfel că, cel putin avand in vedere aceste aspecte, grădinița funcționează ilegal. Ba, mai mult, mai grav este că gradinita prezinta un real pericol atat pentru personal dar si pentru copii.

O echipa a consilierilor locali din Curtea de Argeș și a ziarului PROFIT au fost astazi la gradinita in cauza iar ce s-a descoperit acolo intrece orice limite:

  • mucegai pe pereti
  • crapaturi in tavan si pe pereti
  • lipsa apei calde
  • lifturi nefunctionale, astfel ca mancarea copiilor este transportata total neigienic prin curte si holuri
  • Tencuieli care stau sa cada
  • Obiecte colturoase peste tot, inclusiv elemente de constructie care nu sunt acoperite conform legii cu protectie moale pentru a evita ranirile copiilor
  • Lipsa aerisiri in zonele comune, draperii – copii stau in clase la temperaturi ridicate
  • Cabluri slab izolate și capete de cabluri cu curent electric lasate in zone umede, inclusiv in bucataria fara apa calda cu risc major de electrocutare
  • senzori de incendiu dunctionali si camere de supraveghere neconectate

Echipa ziarul a sesizat inca de acum 4 zile ARACIP si DSP Argeș. Astazi am contactat iar DSP, ARACIP, ISU ARGEȘ si Prefectura județului Argeș.

DSP Argeș, prin vocea directoarei Sorina Honțaru a anunțat un amplu control, mâine 15 septembrie. ISU Argeș, la fel , a anunțat verificări. Prefectura Argeș, în schimb, doarme, timp de trei ore nici prefectul și nici șeful de cabinet nu au putut fi contactați. Unul dintre consilierii locali a depus o plangere penala pentru fals si uz de fals.

De precizat ca dupa interventiile noastre la aceste institutii, târla PSD Curtea de Argeș s-a mobilizat și s-au apucat brusc de treaba la gradinita pentru a fi cat de cat in regula la controalele anunțate pentru maine.

Mai jos imagini si video suprinse astazi la gradinița. Diseara in cadrul emisiunii Chestiuni Arzatoare de la PROFI 24 TV, detalii incredibile despre cum tarla PSD au reusit sa se faca de ras punand vietile copiilor si ale personalului in pericol.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Ursul a dat buzna la Valea Danului – A fost emis mesaj RO-ALERT

Publicat

in

Locuitorii din comuna Valea Danului, județul Argeș, au fost alertați prin mesaje RO-Alert privind prezența unui urs în comună. Ursul a fost văzut într-o zonă locuită din localitate, foarte aproape de gospodăriile oamenilor.

Localnicii trebuie să păstreze distanța și sunt rugați să nu se fotografieze cu animalul și să nu-l hrănească. Ei ar trebui să evite zona și să rămână în locuințe.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ACUM! Mașină răsturnată la Curtea de Argeș, pe strada Marina

Publicat

in

Un echipaj cu o autospecială de intervenție asigură măsuri specifice de prevenire ale incendiilor în cazul unui autoturism răsturnat pe strada Marina din municipiul Curtea de Argeș.
La fața locului sunt scurgeri de lichide combustibile. Evenimentul rutier nu s-a produs acum, nu sunt victime.

foto sugestiv

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend