Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

SCANDALOS! Grădinița mult lăudată de primar și martalogul-consilier Laura, funcționează ilegal și pune vieți în pericol – DSP și ISU vin în control, prefectul de Argeș doarme!

Publicat

in

Tarla PSD de la Curtea de Argeș, condusă de primarul Panțurescu consiliat de martalogul consilier personal Laura Ilie, riscă un dosar penal pentru fals si uz de fals. Mai grav este că tupeul celor doi, aceiași care zilele trecute se filmau reciproc precum pitipoancele politice incercand sa arate lumii pe facebook ce mandrete de gradiniță au facut, pune vietile angajaților dar și a copiilor in real pericol promovand o gradiniță fără autorizații și cu un dosar la ARACIP plin plin de minciuni, mai exact falsuri. Echipele PROFIT si PROFI 24 TV au atras atentia inca de acum o luna ca lucrărille la gradinita a carei inaugurare fusese intarziată cu peste 15 luni de zile au fost făcute in dorul lelii de o firma de casă a PSD Argeș. Forțați de imprejurari și de campania electorală, primaria PSD a decis sa permita inaugurarea acestei gradinite nou construite chiar pe 11 septembrie, prima zi de școala a anului scolar 2023-2024. Asta doar de dragul ca primarul Panțurescu si martalogul consilier Ilie Laura de a se filma si lauda reciproc si apoi sa le arate oamenilor pe Facebook ce pesediști performanți sunt ei. Realitatea este cu totul alta iar organele abilitate ar trebui sa se autosesizeze pentru cel putin doua infractiuni.

Astfel, gradinita a fost data in folosință după o recepție făcută pe orbește de un habarnist, tot pesedist, soț de directoare PSD. În dosarul de acreditare a gradinitei înaintat de tarla PSD s-au facut declarații în fals sub semnatura privată, fapt confirmat de directoarea DSP Argeș, Sorina Honțaru și ISU Argeș. Astfel, Sorina Honțaru ne-a declarat că Autorizația Sanitară de funcționare provizorie a fost eliberata chiar pe data de 11 septembrie, atenție, fără ca cineva de la DSP să verifice la fața locului condițiile din grădiniță. De asemenea, ISU Argeș confirmă că grădnița nu are aviz de securitate la incendiu. O gradiniță nu poate fi inaugurată în România, conform legii, fara a fi acreditata de ARACIP – Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar. Pentru a obtine fie si o acreditare provizorie, se depune cu cel putin 30 zile inainte de a intra in functune un dosar de solicitare a acreditarii. Printre altele, dosarul ar trebui sa contina o declaratie semnata prin care se confirmă că unitatea are toate avizele de la DSP si ISU. Cum Sorina Hontaru, directoarea DSP Argeș, susține că Autorizatia Sanitara de Functionare a fost eliberata acum 3 zile, pe orbește, adică fara o vizita a DSP la fata locului, este clar ca vorbim de un fals in dosarul de acreditare la ARACIP, depus, toeretic, undeva in luna iulie. De asemenea, autorizatia de securitate de la ISU nu exista deloc, astfel că, cel putin avand in vedere aceste aspecte, grădinița funcționează ilegal. Ba, mai mult, mai grav este că gradinita prezinta un real pericol atat pentru personal dar si pentru copii.

O echipa a consilierilor locali din Curtea de Argeș și a ziarului PROFIT au fost astazi la gradinita in cauza iar ce s-a descoperit acolo intrece orice limite:

  • mucegai pe pereti
  • crapaturi in tavan si pe pereti
  • lipsa apei calde
  • lifturi nefunctionale, astfel ca mancarea copiilor este transportata total neigienic prin curte si holuri
  • Tencuieli care stau sa cada
  • Obiecte colturoase peste tot, inclusiv elemente de constructie care nu sunt acoperite conform legii cu protectie moale pentru a evita ranirile copiilor
  • Lipsa aerisiri in zonele comune, draperii – copii stau in clase la temperaturi ridicate
  • Cabluri slab izolate și capete de cabluri cu curent electric lasate in zone umede, inclusiv in bucataria fara apa calda cu risc major de electrocutare
  • senzori de incendiu dunctionali si camere de supraveghere neconectate

Echipa ziarul a sesizat inca de acum 4 zile ARACIP si DSP Argeș. Astazi am contactat iar DSP, ARACIP, ISU ARGEȘ si Prefectura județului Argeș.

DSP Argeș, prin vocea directoarei Sorina Honțaru a anunțat un amplu control, mâine 15 septembrie. ISU Argeș, la fel , a anunțat verificări. Prefectura Argeș, în schimb, doarme, timp de trei ore nici prefectul și nici șeful de cabinet nu au putut fi contactați. Unul dintre consilierii locali a depus o plangere penala pentru fals si uz de fals.

De precizat ca dupa interventiile noastre la aceste institutii, târla PSD Curtea de Argeș s-a mobilizat și s-au apucat brusc de treaba la gradinita pentru a fi cat de cat in regula la controalele anunțate pentru maine.

Mai jos imagini si video suprinse astazi la gradinița. Diseara in cadrul emisiunii Chestiuni Arzatoare de la PROFI 24 TV, detalii incredibile despre cum tarla PSD au reusit sa se faca de ras punand vietile copiilor si ale personalului in pericol.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Noul logo al Facebook, subiect de ironii si glume

Publicat

in

Schimbarea – ca si inexistenta – decisa de compania Meta pentru Facebook este subiect de critici, glume si ironii. Practic, logo-ul e la fel, s-a schimbat doar putin nuanta de albastru si litera f, insa modificarile sunt insesizabile. Expertii in marketing sunt de parere ca Meta ar fi trebuit sa treaca sub tacere aceasta asa-zisa schimbare de logo, care, practic nu e vizibila. Dar compania condusa de Mark Zuckerberg a vrut sa iasa in evidenta si a trimis un comunicat de presa pentru a explica aceasta schimbare. In plus, internautii din toate colturile lumii au ironizat “noua” sigla Facebook, inclusiv cu meme haioase. Toate informatiile aici https://smartfuture.ro/facebook-si-a-schimbat-logo-ul/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ce avere are Dumitru Buzatu. Încasa venituri ca președinte al CJ Vaslui, venituri din pensie, indemnizație de la Parlament pentru limită de vârstă, care anul trecut au totalizat peste 330.000 de lei

Publicat

in

Preşedintele CJ Vaslui Dumitru Buzatu, prins vineri seară în flagrant de DNA în timp ce lua o mită de peste un milion de lei, încasa venituri ca preşedinte de CJ, venituri din pensie şi indemnizaţie de la Parlament pentru limită de vârstă, care anul trecut au totalizat peste 330.000 de lei, conform celei mai recente declaraţii de avere.

Buzatu are mai multe terenuri în localitatea Zapodeni, din Judeţul Vaslui, achiziţionare în 2018: 33.614 metri pătraţi de teren agricol, 708 metri pătraţi încadraţi la ”alte categorii de terenuri extravilane dacă se află în circuitul civil” şi 709 metri pătraţi de teren intravilan, la modul de dobândire fiind trecută menţiunea ”altele”.

El mai deţine proprietăţi imobiliare în judeţul Suceava, la Şaru Dornei – peste 60.000 de metri pătraţi de teren agricol, mari suprafeţe de pădure, dobândite prin cumpărare în anii 2008 şi 2018, unele deţinute în co-proprietate.

În 2006, a mai devenit proprietarul a peste 1000 de metri pătraţi de teren agricol şi a 580 de metri pătraţi de teren intravilan, în localitatea Ştefan cel Mare, din judeţul Vaslui, la modul de dobândire fiind trecută tot menţiunea ”altele”.

Are cinci construcţii în Zapodeni, cele mai mari având 520 de metri pătraţi, 386 de metri pătraţi şi 196 de metri pătraţi, iar celelalte fiind sub 100 de metri pătraţi.

Buzatu are un autoturism Lada fabricat în 2008, o şalupă fabricată în 2010, o rulotă Buerstner tip 4752 din 1984 şi un Mercedes Benz din 1979.

În 2022 i-a donat fiului său Tudor Buzatu teren agricol, teren intravilan şi o casă de locuit.

Buzatu are acţiuni la SC Acip Perla SR, Lîn valoare de 200 de lei.

El are trei conturi bancare în lei deschise în 2010 şi 2011, totalizând aproximativ 100.000 de lei şi o datorie de 205.202 lei la SC RALFI IFN SA, creditul fiind contractat în 2021 şi scadent în 2026.

În ultimul an fiscal, Dumitru Buzatu a încasat – 164.268 de lei reprezentând indemnizaţia de preşedinte de CJ, pensie pentru limită de vârstă de 95820 lei şi 73372 reprezentând ”indemnizaţie limită de vârstă” de la Parlamentul României, acestea totalizând 333.460 de lei, conform news.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend