Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

SCANDAL ȘI TENTATIVĂ DE OMOR ÎN ARGEȘ – 5 BĂRBAȚI ARESTAȚI

Publicat

in

În baza delegării din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Compartimentul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În seara zilei de 24 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung au fost sesizaţi prin SNUAU 112, cu privire la faptul că trei persoane au fost lovite de către alţi consăteni, pe raza localităţii Stoeneşti.

Din cercetări s-a stabilit că evenimenul s-a produs pe fondul unei stări conflictuale anterioare, iar în urma agresiunii, cele trei persoane au fost conduse la unităţi medicale, pentru îngrijiri, starea unuia dintre bărbaţii loviţi fiind gravă.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor, cercetările fiind desfăşurate de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

După administrarea probatoriului, 5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 42 de ani, au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore.

În cursul serii de 25 februarie a.c., cei cinci bărbaţi au fost prezentaţi în faţa instanţei, iar Tribunalul Argeş a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO Diana Șoșoacă, dată afară din plenul Parlamentului European. „Îmi este permis să fac tot ce vreau”

Publicat

in

Europarlamentara Diana Șoșoacă a fost dată afară din plenul Parlamentului European în timpul ședinței la finalul căreia se va decide dacă Ursula von der Leyen rămâne președinta Comisiei Europene. „Am dreptul să vorbesc. Am fost votată de români! Și voi omorâți oameni în România”, a spus Șoșoacă arătând un sac negru, în timp ce i se cerea să părăsească sala. 

În imagini se observă cum Diana Șoșoacă ține în mână o icoană. În momentul în care președinta Parlamentului European cere ca Șoșoacă să fie dată afară, ceilalți eurodeputați aplaudă decizia luată de Metsola. 

„Nu mă atinge”, a urlat Șoșoacă la unul dintre cei care trebuiau să o escorteze spre ieșire.

Într-un final, Șoșoacă a părăsit sala de ședințe. În sală se aud alți eurodeputați care par că dezaprobă mesajul eurodeputatei din România.

„Diana Șoșoacă a fost dată afară din sala de plen deoarece a pledat pentru libertatea de exprimare și credința în Dumnezeu”, a scris pe Facebook Luis Lazarus, colegul de partid al Dianei Șoșoacă.

Citeste mai mult

ACTUAL

ANM: Cod galben de vijelii și ploi în aproape toată România până joi noapte și caniculă în jumătate de țară, vineri / Când va începe să cedeze valul de căldură

Publicat

in

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vijelii și ploi torențiale valabil în aproape toată România până la ora 02:00 a nopții de joi spre vineri și a menținut codurile roșu portocaliu și galben de caniculă valabile joi în peste jumătate de țară.

Vineri nu va mai fi nicun cod roșu, doar unul portocaliu și unul galben de caniculă, tot predominant în jumătatea sudică a țării.

Sâmbătă valul de căldură se va restrânge și va slăbi în intensitate, dar va mai fi caniculă și disconfort termic, local, în sud și în vest, anunță ANM.

Cod galben de instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, în zona de munte, Oltenia, Muntenia, Moldova, Transilvania și local în Dobrogea și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (rafale în general de 55…70 km/h), grindină, descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și în restul teritoriului, dar pe arii restrânse, anunță meteorologii.

Codurile de caniculă de joi

Cod roșu: În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, municipiul București, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța valul de căldură va continua să fie intens.

Se vor înregistra temperaturi maxime între 38 și 41 de grade, iar pe litoral vor fi de 34…37 de grade.

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22…24 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte  tropicală.

Cod portocaliu:  În Banat, nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sudul Moldovei valul de căldură va persista. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35…38 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Cod galben: În sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, centrul Moldovei și zona Carpaților Meridionali valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat.

Temperaturile maxime vor fi de 33…35 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Codurile de caniculă de vineri

Cod portocaliu: În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, precum și în municipiul București valul de căldură va persista. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi în general de 37…38 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Cod galben: În Banat, Dobrogea, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, sudul Moldovei și local în Oltenia și Muntenia valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat.

Temperaturile maxime vor fi de 34…36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend