Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Scandal în Parlament și pe legile justiției: „Bă, chiar nu vă e rușine, bă, ipocriților, securiștilor, hoților care sunteți?” / „Un traseist care lingea clanțele”

Publicat

in

Parlamentarii s-au certat și s-au înjurat, marți, și în timpul dezbaterilor privind legile justiției. „Nu vă e rușine, mă, hoților care sunteți, nu vă e rușine să veniți dați lecții de moralitate? Uitați-vă, băi, la voi, o mână de hoți sunteți”, a strigat de la tribună deputatul PSD Radu Cristescu către parlamentarii USR.

Camera Deputatilor, sedinta de plenFoto: AGERPRES

Redăm dialogul între deputatul PSD și doi dintre deputații USR, conform imaginilor difuzate de Digi24:

  • “Fostul ministru al Justiției Stelian Ion: Cred că un titlu mai potrivit pentru această ar fi fost „legea privind oligarhia judiciară, pentru că asta face această lege.
  • Deputatul PSD Radu Cristescu: Mă uit de o oră și jumătate cine sunt moraliștii din Parlament: un grup infracțional organizat, pe numele lui USR, condus din umbră de un penal, pe numele lui Barna (fostul președinte al USR Dan Barna, n.r.).
  • Mă uit și la ministrul nulitate de la justiție, Stelică, care are și un certificat de handicapat, nu trebuie să-l prezentați, că se vede.
  • Nu vă e rușine, mă, hoților care sunteți? Nu vă e rușine să veniți dați lecții de moralitate? Uitați-vă, băi, la voi, o mână de hoți sunteți.
  • Deputatul USR Claudiu Năsui: Aceasta e adevărata față a PSD. Un traseist care lingea clanțele la turnătorul Petrov (fostul președinte Traian Băsescu, n.r.) acum câțiva ani, care a venit la voi în partid și se preface acum că e luptător pentru dreptate.
  • Ăsta e PSD, îi vedeți – înjură, e grobian, așa se comportă. Și acum câtva timp, era lingău de clanțe în alt partid.
  • Deputatul PSD Radu Cristescu: Bă, chiar nu vă e rușine, bă, ipocriților, securiștilor, hoților care sunteți.
  • Și am uitat să vă spun: nu mai intrați câte doi în cabina de baie, să vă pupați pe guriță”.

Dezbaterile cu strigăte și jigniri au avut loc în plenul Camerei Deputaților pe proiectul de lege privind organizarea judiciară, care face parte din pachetul celor trei legi ale justiție. Toate amendamentele opoziției au fost respinse, așa cum s-a întâmplat și în comisia specială, iar actul normativ urmează să intre la votul deputaților.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

‘Imperiul lui Prigojin’ revine la viață: mercenarii Wagner sunt din nou la butoane / Două continente vizate

Publicat

in

Jurnaliştii redacţiei în limba rusă a postului BBC au aflat că foștii mercenari din compania militară privată Wagner luptă acum acum parțial în Siria, în Republica Centrafricană și în cadrul unităţii cecene Ahmat, care luptă împotriva Ucrainei.

Activitățile mercenarilor din Republica Centrafricană sunt conduse de Pavel Prigojin, fiul decedatului Evheni Prigojin. La sfârșitul lunii octombrie 2023, comandantul unității de forțe speciale cecene Ahmat, Apti Alaudinov, a anunțat că foștii membri Wagner se transferă în cadrul unităților sale și intră în război împotriva Ucrainei.

Activele lui Prigozhin au fost moștenite de fiul său, iar Ministerul rus al Apărării lucrează acum cu mercenari din Siria și Africa, unde PMC Wagner este activ de mulți ani.

Siria

Prezența mercenarilor PMC Wagner în Siria este cunoscută din 2015. După revolta lui Prigozhin, această țară a fost numită una dintre direcțiile în care participanții săi ar putea merge. Cu toate acestea, acum toți oamenii de acolo sunt controlați de Ministerul rus al Apărării. Potrivit a doi interlocutori ai serviciului rus BBC, familiarizați cu situația mercenarilor Wagner din Siria, mercenarilor de acolo li s-a oferit să încheie contracte cu Ministerul Apărării. “Fie Ministerul Apărării, fie se *** [eșuează]”, îl citează publicația pe unul dintre foștii comandanți PMC Wagner.

BBC notează că, potrivit rezultatelor alegerilor prezidențiale din Rusia din martie 2024, se dovedește că, comparativ cu 2021, când au avut loc alegerile pentru Duma de Stat, contingentul rus din Siria a crescut cu 500 de persoane. Publicația sugerează că acest lucru se datorează faptului că mercenarii de acolo s-au alăturat rândurilor armatei ruse prin semnarea contractelor.

Africa

La sfârșitul anului 2023, a devenit cunoscut faptul că Rusia a început să formeze “Afrika Korps”, care trebuia să înlocuiască structurile PMC Wagner, care operează pe continent. În același timp, publicația rusă Vedomosti a scris că gruparea ar trebui să apară în Burkina Faso, Libia, Mali, Republica Centrafricană și Niger. Noua structură va fi subordonată direct Ministerului Apărării și va fi supravegheată de ministrul adjunct al apărării Yunus-Bek Yevkurov. Din septembrie până în decembrie 2023, Evkurov, împreună cu supraveghetorul PMC Redut Generalul GRU Vladimir Alekseev a călătorit de mai multe ori în țările africane pentru a “stabili un nou format de interacțiune cu țările africane, unde anterior sprijinul militar-politic a fost oferit prin intermediul companiilor militare private”.

BBC scrie că în unele țări africane, mercenarii Wagner s-au alăturat într-adevăr Corpului African prin semnarea contractelor cu Ministerul rus al Apărării. Din ce spune BBC, rezultă că activitățile mercenarilor din Africa sunt conduse de Pavel Prigojin, fiul lui Evgheni Prigojin. “Moscova i-a dat moștenitorului undă verde să continue să facă în Africa ceea ce a făcut tatăl său. Cu condiția ca acest lucru să nu contravină intereselor Rusiei”, a declarat unul dintre interlocutorii publicației, care a lucrat anterior cu Evgheni Prigojin.

Fiul lui Prigozhin a încercat, de asemenea, să “reînvie proiectele politice pe care tatăl său le-a condus pe continentul african”.

“Imperiul lui Prigojin a dat din nou semne de viață. S-au întors spre noi în legătură cu diverse proiecte din Africa. Și, aparent, totul a fost convenit cu cineva de la Moscova. Ei sunt interesați de Africa de Sud. Și în primul rând, Africa de Sud. Direcțiile sunt în continuare aceleași. Procese politice, alegeri, influență asupra opiniei publice prin intermediul mass-media. În 2024, vor avea loc alegeri generale în Africa de Sud, Namibia, Mozambic și Botswana”, a spus sursa.

Citeste mai mult

NATIONAL

Jucătorii Croaţiei au vândut la licitație cele 26 de tricouri folosite în primul meci la EURO 2024. Tricoul lui Luka Modric a strâns cea mai mare sumă

Publicat

in

Cele 26 de tricouri folosite de jucătorii Croaţiei în primul meci al Euro-2024 împotriva Spaniei (0-3, 15 iunie) s-au vândut la licitaţie pentru suma de 24.337 de euro, conform news.ro.

Deloc surprinzător, tricoul lui Luka Modric a fost cel care a strâns cea mai mare sumă. Astfel  tricoul purtat de căpitanul Vatreni pe Olympiastadion din Berlin a strâns 7.362 de euro. Cu mult peste cele purtare de Mateo Kovacic (1.704 euro) şi Josko Gvardiol (1.505 euro).

Suma obţinută de Modric este pe cale să fie depăşită. Tricoul purtat de câştigătorul Balonului de Aur 2018 împotriva Albaniei (2-2, 19 iunie) a ajuns deja la 6.120 de euro, sâmbătă după-amiază, cu două zile înainte de închiderea licitaţiei.

Croaţia va juca al treilea meci din faza grupelor împotriva Italiei, luni seara, la Leipzig (22:00). Dacă Croaţia nu câştigă, ar putea fi ultimul meci al lui Modric, în vârstă de 38 de ani, la un Campionat European.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

ACTUALacum 23 de ore

VIDEO | “Nesimțitule, iar te plimbi pe banii noștri!” – Primarul Panțurescu și martalogul Moise, prinși la cumpărături cu mașina primăriei

Cetățenii din urbea regală nu mai suportă bătaia de joc a reprezenanților administrației PSD și îi penalizeaza de fiecare dată...

ACTUALacum 24 de ore

Rușine mare la târla regală! ISU controlat “Grădinița Groazei” din Curtea de Argeș și a amendat Primăria PSD cu 50.000 lei

Administrația PSD din orașul regal primește o nouă palmă care arată tupeul și incompetența târlei regale conduse de Panțurescu. Cea...

ACTUALacum o zi

DE TOT RÂSUL! Bumperele din Curtea de Argeș, atracții turistice pe Google Maps – Istoricii Dumitrache și Moisescu elaborează deja monografia Hopului Hazardelor

Prostia naște… atracții turistice la Curtea de Argeș! Faimoasele bumpere din orașul basarabilor, intens discutate de turistii nervosi pe forumurile...

ACTUALacum 3 zile

Ziarul PROFIT a avut iar dreptate, Jandarmeria a intervenit: Dosar penal pentru amenajarea abuzivă a unui drum în golul aplin – Bărbatul este din Corbeni

În timp ce presa pupincuristă a fost ocupată să lustruiască pantofii granzilor partidelor, ziarul PROFIT a fost, ca de multe...

ACTUALacum 3 zile

EXPERIENȚĂ IOC, ȘCOALĂ PUȚINĂ – Noul Consiliu Local Curtea de Argeș, cel mai slab de la Revoluție încoace – Chioșcari, ciobani si traseiști politici, printre cei care vor decide soarta orașului regal

S-au oficializat rezultatele finale ale alegerilor locale la Curtea de Argeș iar, de azi dimineață, noii aleși locali au dat...

Publicitate

Câmpulung

În Trend