Conecteaza-te cu noi

Administratie

Scad tarifele de parcare în zona Pieţei Centrale din Câmpulung

Publicat

in

Majorarea tarifului la parcarea cu ora în spaţiile special amenajate din zona Pieţei Centrale, de la un leu la un leu jumătate a iscat o reală revoltă printre conducătorii auto. Mulţi, majoritatea personaje foarte cunoscute pentru funcţiile ce le deţin, s-au arătat a fi total dezamăgiţi de faptul că de câte ori îşi fac piaţa trebuie să scoată din buzunar şi banul pentru a-şi parca bolidul. Pentru a mai calma spiritele, directorul SC Pieţe – Servicii Comunitare Muscel SRL, Ionel Vlădescu, a decis la de la 01 ianuarie 2015 să revină la tariful de parcare de un leu, chiar dacă investiţia în amenajarea parcărilor, de „numai” două miliarde lei vechi va fi mai greu amortizată.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

BĂRBĂȚEL DE ARGEȘ | Și-a snopit femeia și copilul în bătaie

Publicat

in

În data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 10:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați cu privire la o stare conflictuală intrafamilială.
Din verificările efectuate de către polițiștii Secției 1 Poliție Pitești a rezultat că un bărbat de 39 de ani, din Ștefănești, ar fi agresat pe concubina acestuia și pe fiul lor minor, în timp ce se aflau pe scara unui bloc de locuințe și în fața imobilului.
De asemenea, în seara zilei precedente, cel în cauză ar fi amenințat-o pe concubina sa.
După parcurgerea procedurii de evaluare a riscului, conform Legii 217/2013 privind combaterea violenței domestice, a fost emis un Ordin de protecție provizoriu față de bărbatul în cauză.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și violență în familie (două acte materiale), conform art. 206 și 199 din Codul Penal.
După administrarea probatoriului, bărbatul de 39 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 24 septembrie, să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Recomandări ale polițiștilor argeșeni pentru prevenirea violenței domestice:

Deja nu mai este o noutate faptul că, polițiștii care intervin la evenimente privind violența domestică, pot emite un ordin de protecție provizoriu și îl pot îndepărta pe agresor, indiferent dacă acesta este proprietar al spațiului de locuit, când se confirmă o stare de pericol ce planează asupra vieții, sănătății și integrității corporale a persoanei vătămate.
„Acasă” trebuie să fie locul în care ne simțim în siguranță, unde ne putem bucura de căldura sufletească și, ideal, iubire, indiferent cine locuiește în acel spațiu. Când asociem acest cuvânt cu „violența domestică”, deși aflată în contradicție, acest lucru face ca violența domestică să fie greu de identificat, de înțeles și mai ales, de pedepsit.
Violența domestică este reprezentată de orice inacțiune sau acțiune intenționată de violență fizică, sexuală, psihologică, economică, socială sau spirituală care se produce în mediul familial sau domestic ori între soți sau foști soți, precum și între actuali sau foști parteneri, indiferent dacă agresorul locuiește sau a locuit împreună cu victima.

Ce să faceți dacă ați devenit o victimă?

  • conștientizați ce vi se întâmplă și nu acceptați situația ca pe o stare de normalitate;
  • sesizaţi Poliția, sub orice formă o puteți face;
  • dacă vă simțiți în pericol din partea agresorului, solicitați polițistului să vă ajute și să elibereze un ordin provizoriu de protecție, cu toate implicațiile juridice ce decurg de aici;
  • cereți ajutorul organizațiilor care oferă consiliere, sprijin, adăpost, etc.;
  • nu vă retrageți plângerea! Lăsați-ne să ne facem treaba, pentru a vă putea ajuta.

Aspecte legale privind violența domestică

În privinţa măsurilor care pot fi luate de poliţişti în situaţiile de violenţă în familie, reamintim că, încă din 28 decembrie 2018, poliţiştii care intervin la cazuri de violenţă domestică pot emite, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un Ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător.
Situaţia încălcării de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie, a oricăreia dintre interdicţiile stabilite prin ordinul de protecție, constituie infracţiune, conform cadrului legal prevăzut de Legea 217/2003.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

GHIOLBAN DE ARGEȘ – A agresat o femeie în trafic și a fost arestat!

Publicat

in

În ziua de 21 septembrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 4 Poliție Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârțirea infracțiunii de loviri sau alte violențe, și au identificat și reținut un bărbat de 45 de ani, din Pitești.
Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 12 septembrie a.c., în jurul orei 16:00, bărbatul în cauză ar fi avut un incident în trafic cu conducătoarea unui alt autoturism, în cadrul căruia i-ar fi blocat înaintarea, după care ar fi lovit pe conducătoarea auto, provocându-i leziuni.
În ziua de 21 septembrie, după administrarea probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 22 septembrie, cel în cauză să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend