Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Satul Olimpic va include în premieră o creşă la JO 2024

Publicat

in

Satul Olimpic de la Paris va include în premieră o creşă, dar şi un spaţiu pentru ”sănătatea mintală a sportivilor”, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), citat de AFP.

Creşa ”nu va oferi servicii de îngrijire a copiilor”, ci ”un spaţiu de joacă propice creării de legături familiale”, care poate fi rezervat ”pentru un interval orar privat sau comun”, a indicat CIO.

”Mulţi sportivi trebuie să-şi concilieze cariera sportivă cu familia”, a declarat fosta jucătoare finlandeză de hochei Emma Terho, preşedinta Comisiei Sportivilor a CIO: ”Ştiu ce se simte, după ce am participat la Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 ca mamă a unui copil mic”.

Terho a adăugat că ”sarcina şi maternitatea nu ar trebui să însemne sfârşitul unei cariere pentru sportive”, un subiect pe care autorităţile sportive îl preiau din ce în ce mai mult – inclusiv FIFA, care a prelungit recent concediul de maternitate adoptat în 2011 şi a susţinut ”un contact mai strâns” între jucătoare şi familiile lor în timpul turneelor internaţionale.

În plus, Satul Olimpic situat între Saint-Denis şi Saint-Ouen va include o echipă într-un ”spaţiu care să le permită sportivilor şi celor din jur să-şi asculte emoţiile şi să se pregătească psihologic”, a adăugat CIO.

”Nici o problemă nu va fi nesemnificativă în ochii ”acestei echipe dedicate, ai cărei membri au fost instruiţi în protecţia sportivilor şi primul ajutor în sănătatea mintală”, promite forul olimpic mondial, care va oferi şi ”activităţi de mindfulness” – respiraţie, vizualizare – pentru a reduce anxietatea şi a îmbunătăţi concentrarea.

Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc între 26 iulie şi 11 august.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

De la ‘Beach, Please!’ la ‘Help me!’ – Sute de tineri au fost diagnosticați cu Covid după festival

Publicat

in

Apar primele efecte după evenimentul cu sute de mii de tineri de la malul mării. Se înregistrează un val de îmbolnăviri după festivalul “Beach, Please!”, organizat de Sell.

Sute de tinerii se plâng că s-au infectat cu SARS Cov-2 după ce au participat la festivalul “Beach, Please!”, scrie realitatea.net.

Adolescenții susțin că de câteva zile se simt extrem de rău și au fost diagnosticați cu COVID.

Festivalul “Beach, Please!”, organizat de influencerul Selly, a dat naștere unor controverse uriașe după ce pe scenă s-au cântat melodii cu versuri obscene. Mai mult, un trapper a fredonat versuri ce par a promova consumul de droguri, deși chiar Selly anunța o campanie antidrog, în timpul evenimentului.

Citeste mai mult

NATIONAL

Cursă Air India cu destinaţia SUA face o escală neprevăzută în Rusia

Publicat

in

Un avion al Air India care făcea o cursă de la New Delhi la San Francisco a efectuat o escală neprevăzută în Siberia, anunţă compania aeriană indiană, conform Reuters.

Aterizarea în Rusia a avut loc ca măsură de precauţie, după ce echipajul a detectat o posibilă problemă în cală.

Avionul Boeing 777 cu 225 de pasageri şi 19 membri ai echipajului a aterizat în siguranţă pe aeroportul internaţional din Krasnoiarsk, a informat Air India pe platforma socială X, adăugând că face demersuri pentru organizarea unei alte curse aeriene către San Francisco.

Aeroportul a comunicat pe Telegram că aterizarea a fost justificată de activarea unui detector de fum de la bordul aeronavei. În jurul orei locale 16.15 (09.00 GMT) este aşteptat un alt avion Air India de la Delhi, care va aduce şi personal şi îl va înlocui pe cel cu probleme pentru zborul către statul american California. Echipajul primei curse a fost cazat la hoteluri, iar pasagerii se află în zona de plecări internaţionale a aeroportului.

Tot pe Telegram, agenţia rusă de aviaţie civilă Rosaviaţia a anunţat la scurt timp după incident că aeronava aterizată rulase deja către un loc de parcare, iar la bord nu părea să existe un incendiu sau fum.

Compania Boeing şi un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington nu au dorit să comenteze, lăsând acest demers pe seama Air India.

A fost al doilea incident de acest gen al unei aeronave Air India: în iunie anul trecut, un avion al aceleiaşi linii aeriene, pe aceeaşi rută, a aterizat neprogramat pe teritoriul rus, reaminteşte agenţia citată. Aparatul, tot Boeing, a rămas atunci în Rusia timp de o zi, după ce raportase o problemă tehnică. Pasagerii, printre care se aflau şi cetăţeni americani, au fost cazaţi în condiţii improvizate pe aeroportul Magadan din Extremul Orient.

Multe avioane civile, inclusiv ale companiilor americane şi europene, evită spaţiul aerian al Rusiei de când forţele acestei ţări au invadat Ucraina, în februarie 2022. Air India foloseşte însă ruta respectivă către SUA, care reduce timpul de zbor şi este mai avantajoasă din punct de vedere al costurilor.

Rusia a interzis survolurile multor companii aeriene străine ca retorsiune la sancţiunile impuse de Occident din cauza războiului din Ucraina, iar multe ţări şi companii nu permit avioanelor lor să treacă prin spaţiul aerian rus, reaminteşte Reuters.

Interdicţiile au impus modificarea rutelor şi au perturbat operaţiunile unor linii aeriene, acestea fiind acum obligate să ocolească ţara cu cel mai mare teritoriu din lume. Printre altele, compania United Airlines şi-a anulat multe curse fără escală între SUA şi India.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend